Layar Fast? Naon nu ...

Bisa Anjeun lampahkeun gancang layar pikeun 24 jam?

adminaccount888 Bérita paling énggal

"Kuring teu sakumaha stressed saloba I biasana Kami," ceuk salah sahiji 15 sataun nonoman saeutik sheepishly sakumaha anjeunna kahiji ngalaporkeun deui dina percobaan kelas kalayan teu maké smartphone atawa TV keur jam 24. Anjeunna ngalaman junun kaluar pikeun jam 9.

"Ku naon deui PR na nu mantuan di sakola dinten hareup," ceuk lalaki ngora lian gaining kawani ti classmate Na.

"Kuring ngagaduhan bobo leuwih gancang sarta angon hadé teuing" ceuk gadis anu dipaké pikeun nempo telepon nya saacan wee sma 'jam isuk-isuk.

Aya kaheranan hushed ti loba batur anu kungsi mutuskeun aranjeunna henteu perlu percobaan misalna hiji.

"Kuring kungsi nonton 'made in Chelsea,' ceuk saurang lad," Abdi teu bisa antosan pikeun manggihan naon anu lumangsung antara ... "

"Kuring kapaksa tetep mariksa telepon kuring ngan bisi mum abdi bisa jadi nyobian ngahubungan kuring," ceuk awéwé ngora nu sejen acknowledging Samentara éta ieu mangrupa munasabah lame. Aranjeunna geus dipenta pikeun ngalibetkeun kolotna di kelas ékspérimén.

Ieu sababaraha réaksi ti 14 na 15 siswana heubeul taun di hiji sakola sekundér di Edinburgh di sababaraha minggu kaliwat handap usaha maranéhanana di hiji 24 layar jam gancang. Paling ngan bisa balik pikeun jadi saeutik sakumaha 4 jam saméméh succumbing kana pangjurung pikeun manggihan naon ieu jalan nguap.

Tujuan éta nyieun para siswana sadar kumaha gampang aranjeunna giliran telepon pikeun stimulasi pas aranjeunna bosen atanapi ngarasa guligah. Ieu teu discourage pamakéan telepon istilah panjang. Rada dinya éta pikeun mantuan murid ngartos yen aya cara sejen nu leuwih sehat sarta mangpaat tina relieving boredom atawa kahariwang ti ngarobah kana hiburan non-stop na rangsangan éléktronik. Kecap nyalira teu tiasa nepikeun pangajaran, maranéhna kudu ngalaman eta keur diri.

Pahala Yayasan tuh a survey saeutik di tempat mimiti prosés ku cara hiji angkét basajan. Hasil némbongkeun di handap:

  • 83% berinteraksi kalawan telepon maranéhanana pikeun sajam rata-rata saméméh bade bobo;
  • 55% melong eta dina bangun up biasana pikeun ngeunaan 15 menit;
  • 7.4 jam éta nomer rata-rata jam sare, jam 9 pangpanjangna, jam 4 shortest; jumlah jam sare keur rumaja dianjurkeun ku dokter nyaéta hiji rata-rata jam 9;
  • 63% ceuk maranéhna angon ogé, 31% ceuk maranéhna teu bobo oge jeung 6% éta unsure;
  • Ditaros upami aranjeunna ngarasa maranéhanana ngagunakeun telepon teuing, 51% dilaporkeun "enya", 44% "euweuh" jeung 5% éta "unsure". Sababaraha pamadegan ngalaporkeun "euweuh" éta di antarana nu pamaké heaviest.
  • Hiji murid cenah dipake eta pikeun 14 jam sapoé di weekends. Sakabéh murid dipake telepon beuki di weekends ti salila saminggu.

Guru anu dismayed di tingkat lalawanan antarana siswana ka malah coba percobaan ieu. Aranjeunna néangan manjangkeun latihan ka kelas sejen tur taun.

Lucuna hiji murid dilaporkeun yén kolotna dihapus smartphone di 9.30pm unggal burit. Kuring heran sabaraha siswana bakal resep eta lamun kolotna masihan aranjeunna sababaraha wates ngeunaan pamakéan telepon maranéhanana?

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu