Hiji Kahiji pikeun Murid di George Heriot urang: Volunteering pikeun 24-jam layar Fast

adminaccount888 pendidikan, Bérita paling énggal

Hiji Kahiji pikeun Murid di George Heriot urang: Volunteering pikeun 24-jam layar Fast

Welas murid ti S6 di sakola George Heriot di Edinburgh volunteered nyandak bagian dina proyék panalungtikan informal nyetél ku pahala Foundation. Tujuan éta sangkan siswana sadar sabaraha waktos maranéhanana belanja di internet atanapi nonton TV na kumaha eta bisa jadi interfering kalawan sare, waktu kulawarga, lakukeun tugas diperlukeun tapi rutin sarta beungeut-to-rupi bersosialisasi.

Dalapan tina group, lima budak na tilu katresna, junun panungtungan 24 jam tanpa nempo smartphone maranéhanana, tablet atawa komputer. Hiji séjén junun ulah telepon tapi slipped inadvertently kana nonton TV sareng mum deukeut tungtungna. Teu gampang. Hiji murid malah junun ngalengkepan eta sanajan bursting a ban mobil na kaleungitan dompét a. The latihan dipasangan dina kalawan "Cinta Pikiran anjeun" proyek sakola urang jeung tungtung kagiatan istilah pikeun siswana dina transisi jang meberkeun atikan jeung karya.

Paling kapanggih hiji pangalaman bener mangpaat tur hoyong teruskeun percobaan. Komentar ti jurnal maranéhanana katutup sauntuyan parasaan, emosi, wawasan jeung strategi coping. Ieu kaasup:

  • merealisasikan aranjeunna texted babaturan leuwih ti aranjeunna sangka
  • éta leuwih produktif ti normal jadi teu tetep nyandak ngarecah internét
  • ngalakonan hal kayaning tulisan sababaraha hurup 'hatur nuhun'
  • galecok jeung babaturan anu aya dina telepon teu merealisasikan naon alat keur nunjang a eta aya dina paguneman jeung Ngahindarkeun kontak panon
  • leumpang imah tanpa ngagunakeun eta. Noticed leuwih sora na wisata, diteundeun sirah nepi, kokotéténgan di sabudeureun langkung
  • dumasar kaluar hal di pangkeng jeung tidied up
  • nyungsi leuwih jobs, nempatkeun up uli di lomari kuring keur tas abdi
  • spent langkung waktu sanggeus dinner ngawangkong kalayan kulawarga, perasaan alus
  • kamar katingali cleaner ti eta boga di minggu
  • dimimitian ngarasa kawas cobaan, ngabogaan bener difokuskeun ngajaga sorangan entertained
  • dimimitian maca, dirasakeun rupa
  • capé, gampang ambek (sababaraha dilaporkeun ieu)
  • perasaan saeutik dina ujung, imah sigana pisan sepi tapi normal bakal on telepon abdi atanapi maén kaulinan kitu bakal jadi kacau
  • baca saméméh saré peacefully na deeply, ngarasa ogé rested, teu kahayang kasampak di telepon
  • pleased jeung diri nu kuring teu boga pangjurung kuat ka kasampak di layar tur bisa balik jam 24 tanpa layar najan éta hésé di kali
  • Beuki lila spent daydreaming, pamikiran ngeunaan kahirupan, alam semesta, sagalana

Salian mangrupa ganjaran coklat saeutik pikeun fortitude jeung Persib maranéhanana, dina sukarelawan narima hasil survey questionnaires maranéhna babarengan jeung catetan ngeunaan harms nu teuing waktos layar bisa ngabalukarkeun. Guru éta gumbira kalawan hasil tur miharep ka ngulang percobaan deui taun salajengna. pangalaman langsung tina rasa nu pangjurung bener kalawan cara anu pangalusna pikeun ngajar palajaran.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu