Pahala Yayasanfalsafah urang dina kaséhatan seksual dumasar kana definisi kaséhatan seksual World Health Organization:

"... kaayaan fisik, émosi, mental na sosial ogé-mahluk dina hubungan seksualitas; teu saukur henteuna kasakit, disfungsi atanapi infirmity. kaséhatan seksual merlukeun pendekatan positif jeung hormat ka seksualitas sarta hubungan seksual, kitu ogé kamungkinan ngabogaan pangalaman seksual pleasurable tur aman, bebas tina paksaan, diskriminasi jeung kekerasan. Pikeun kaséhatan seksual bisa attained tur dijaga, hak seksual sadaya jalma kudu dimangfaatkeun, ditangtayungan jeung kaeusi ". (WHO, 2006a)

Sistem hadiah otak urang mekar pikeun ngajurung urang kana hadiah alami sapertos tuangeun, beungkeutan sareng jinis pikeun ngamajukeun salamet urang. Kiwari, téknologi parantos ngahasilkeun vérsi 'supernormal' tina éta ganjaran alami dina bentuk junk food, média sosial sareng pornografi internét. Otak urang henteu acan mekar pikeun ngatasi overstimulasi anu disababkeun ieu. Masarakat ngalaman wabah gangguan tingkah laku sareng kecanduan anu ngancam kasihatan, pamekaran sareng kabahagiaan urang.

Paripolah seksual anu bermasalah sering timbul tina 2 hal: otak anu rusak ku gairah sareng setrés, sareng tina kabodoan ngeunaan tingkat stimulasi anu séhat. Prosés kecanduan mangaruhan struktur otak, fungsionalitas sareng pembuatan kaputusan. Ieu hususna kasus barudak sareng rumaja nalika ngamimitian perjalanan nuju kadewasaan seksual. Ieu mangrupikeun tahap nalika otakna paling rentan ka kamungkinan ngembangkeun masalah kaséhatan méntal sareng kecanduan.

Harepan aya di leungeun. Konsep 'neuroplasticity', kamampuan otak pikeun adaptasi sareng lingkungan, hartosna otak tiasa nyageurkeun diri nalika urang ngaleungitkeun setrés.


Urang teu nawiskeun terapi tapi urang ngalakukeun panyadia ladenan plang anu ngalakukeun.