Konferensi Internasional Taunan 2018 on ADHD

ADHD na internét kecanduan

adminaccount888 Bérita paling énggal

Ieu sapotong tamu blog anyar dina ADHD na kecanduan internét ku Dr Todd Cinta. Anjeunna mangrupakeun pembimbing sarta palatih dina praktekna di AS. Ieu kasimpulan na tina Konferensi Internasional Taunan 2018 on ADHD, Ko-hosted ku CHADD (Anak na Dewasa kalawan Perhatosan-deficit / Hyperactivity karusuhan), ADDA (Perhatosan Association karusuhan deficit), jeung Aco (ADHD peringkat pelatih Organisasi).

Alam ADHD

For geus dewasa, ADHD mangrupa gangguan produktivitas. Klinis diomongkeun, éta gangguan kronis ti inhibisi na timer régulasi. Eta mah teu langkung saukur "diuk kénéh tur Mayar perhatian". Rada éta ngeunaan régulasi fungsi psikologi kritis kayaning motivasi, fokus, perhatian, emosi, sarta paripolah.

Nempatkeun cara sejen, ADHD mangrupa gangguan tina manajemen kahirupan. (Tempo di handap keur conto)

Dua paradoxes musibah anu dibere:

  • ADHD nyaéta ngahasilkeun karusuhan stress, sarta stress kaleuleuwihan ngajadikeun Ngatur ADHD harder
  • Jalma jeung ADHD boga waktu harder succeeding kalawan timer pamutahiran; kalawan ngembangkeun kaahlian pasti aranjeunna perlu guna salamet kalayan kondisi.
Dua dasar boga dulur kudu nyaho:
  • Nyababkeun ADHD anu henteu panjang kanyahoan. ADHD mangrupa gangguan neurodevelopmental, Kalawan jelas ngadegkeun underpinnings neurobiological. Ieu kaasup imbalances neurochemical (dopamin, norépinéfrin, jsb), jaringan neural husus impaired, sarta etiologies genetik (70% heritability).
    • Hal anu teu ngakibatkeun ADHD: Bad parenting, nanaon patali breastfeeding, teuing layar-waktos, diajar leumpang telat, atawa pamasaran jujur ​​ku pausahaan narkoba.
  • Paling barudak ulah "tumuwuh kaluar ti eta". Panalungtikan kiwari nunjukkeun yén 60% - 80% tina jalma mawa ADHD maranéhna kana dewasa (Sakuliah sakabéh lifespan maranéhanana). Sedih, kirang ti 20% tina sawawa mibanda ADHD anu teu didiagnosis salaku barudak, moal kantos jadi didiagnosis atawa dirawat. Leres ieu téh tragis, tur Anjeun bakal ngartos naha sanggeus anjeun baca bagian salajengna.

Keynote Speaker: Russell Barkley, PhD

Dr Barkley teh alam ngarah panalungtik dina ADHD. Anjeunna geus diterbitkeun sacara harfiah ratusan akademik / artikel scientifc, ampir 100 bab buku ajar, sarta puluhan buku. Dr Barkley teu di camp di ADHD salaku "kado", sarta éta mangrupa sabagian beurat-hitter dina topik anu realities nyeri tina ADHD sawawa:

  • "Di sakuliah sakabéh hasil urang, hiji hal sigana abundantly jelas - ADHD di sawawa nyaéta gangguan nyata impairing, pakait sareng sababaraha kasusah dina ampir unggal domain tina aktivitas kahirupan utama. "
  • "Naha salah studi fungsi dina pangajaran, pagawean, hubungan sosial, kagiatan seksual, bobogohan jeung nikah, parenting jeung turunan, morbidity psikologi, kajahatan jeung penyalahgunaan narkoba, kaséhatan sarta lifestyles patali, manajemén finansial, atawa nyetir, ADHD bisa kapanggih pikeun ngahasilkeun rupa-rupa sarta impairments serius. "
  • "Salaku misalna, impairments ADHD anu leuwih penting ti jalma ditempo dina gangguan lianna paling dipikaresep nampilkeun ka klinik kaséhatan méntal outpatient, kayaning gangguan kahariwang, dysthymia, sarta depresi utama".

Lamun jalma titik éta teu cukup beurat, ieu kedah:
• ADHD mangrupa gangguan kaséhatan publik, teu ngan masalah kaséhatan méntal.
• Ieu saingan autis dina beungbeurat stress dina kolotna.
• ADHD salaku kualitas-of-hirup gering ngancam!

keynote nya éta sakitu legana fokus kana presenting papanggihan anyar réngsé ulikan jangka panjang nya ku urang jeung ADHD. handap garis Pananjung nya éta ngareureuwas na profound: jalma Undiagnosed kalawan ADHD boga lifespan 10 + taun leuwih pondok ti rata!

"ADHD teu gangguan teu nyaho naon nu kudu ... na gangguan teu keur sanggup ngalakukeun naon anjeun terang".

- Russell Barkley, pH

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu