Verifikasi umur pikeun pornografi

Umur verifikasi pikeun pornografi?

adminaccount888 Bérita paling énggal

Verifikasi yuswa pikeun aksés pornografi mangrupikeun ukuran panyalindungan anak tinimbang usaha pikeun ngarusak kaseueuran saha waé atanapi ngeureunkeun éksplorasi seksual.

Cukup ngan saukur porno henteu kanggo murangkalih. Aya rupa-rupa bukti panalungtikan boh sabab jeung korélatif anu nunjukkeun kisaran kaséhatan méntal sareng résiko fisik ti mimiti awal sareng kronis ka tingkat gaib tina bahan seksual hardcore. Léngkah verifikasi yuswa tiasa ngabantosan seuseueurna barudak, khususna anu langkung ngora, pikeun nyingkahan paparan bahan seksual anu sawawa sareng karesihan anu aya hubunganana.

Dina animasi pondok ieu "Gabe" nyandak anjeun ngalangkungan sababaraha alesan kaséhatan sareng sosial kengingaan verifikasi umur pikeun pornografi mangrupikeun kesejahteraan sareng kaséhatan hubungan masa depan.

Ngajantenkeun Internét langkung aman

Pidéo didamel ku situs énggal, www.ageverification.org.uk, anu ngadukung inisiatif ku sababaraha pamaréntah pikeun ngajantenkeun internet minangka tempat anu langkung aman pikeun barudak. Ahli kaséhatan sareng pamaréntahan ngartos yén otak barudak kénging pisan katarajang kecanduan sareng masalah kaséhatan jiwa sanés. Masalah sapertos sering muncul nalika rumaja. Salaku konsekuensi, penjualan alkohol, nikotin sareng judi sadayana diwatesan pikeun déwasa.

Bukti pikeun sifat anu nyurung sareng adiktif tina sababaraha produk internét ayeuna parantos nyababkeun Organisasi Kaséhatan Dunia nyandak masalah anyar dina révisi sebelas taun anyar tina Klasifikasi Internasional Panyakit (ICD-11). Ieu kalebet kalakuan seksual anu nyurung, patandingan sareng judi. Aya kanaékan anu légal nembé dina sabaraha klien milari pengobatan kanggo gangguan kabiasaan seksual anu nyurung. Dalapan persén persén anu milarian pitulung ngawadulkeun pamendak porno luar-kontrol.

Ngurangan résiko

Panilitian nunjukeun yén seueur barudak anu parantos nganggo pornografi internét sacara rutin sareng mingguan. Wangenan anu ngadadak tina aksés gampang pikeun pornografi online tiasa nyababkeun sababaraha aranjeunna ngalaman gejala ditarikna (nyeri sirah, sénsitip, kahariwang jsb.) Sareng anu énggal pisan. Sok sawaréh bakal milarian jalan-jalan anu dibatesan palarosan umur, khususna barudak langkung ageung, anu sanés janten waé bérés sareng frustasi ku kaayaan anu anyar. Salah sahiji tujuan vidéo ieu pikeun ngajelaskeun ka aranjeunna naha panerapan ieu parantos diperyogikeun. Harepan éta aranjeunna bakal mendakan sumber anu langkung terang kana pangaweruh seksual sareng diajar ngahibur diri ku cara anu moal risiko masalah fisik sareng méntal kana waktosna.

Upami anjeun, atanapi batur anu anjeun terang, kapangaruhan ku kaserang aksés gampang kana pornografi internét punten tingali sumber daya ieu kanggo seueur pitulung gratis, dukungan peer sareng nasihat:

Video umur-verifikasi disisi lisénsi CC BY-NC-ND 4.0. Ieu ngamungkinkeun saha waé pikeun nyebarkeun pidéo sacara bébas dina média sosial atanapi dina Wéb.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu