Albania

Albania yayasan ganjaran

Verifikasi umur mangrupikeun topik anu cukup énggal dina agenda panyalindungan barudak online di Balkan Kulon, sareng di Albania. Bukti tina laporan UNICEF 2019 disebut "Hiji Pencét Jauh"Nunjukkeun yén barudak Albania mimiti nganggo Internét dina yuswa rata-rata 9.3 taun, sedengkeun generasi ngora awéwé sareng budak lalaki langkung gampang ngamimitian ngagunakeun éta langkung tiheula, dina 8 taun atanapi kirang. Dina pangalaman online barudak, papanggihan ngungkabkeun yén hiji tina lima murangkalih parantos ningal eusi telenges. Sejen 25 persén parantos berinteraksi sareng batur anu aranjeunna henteu kantos pendak sateuacanna. Sareng 16 persén parantos pendak sareng jalma anu aranjeunna mimiti pendakan di internét. Salaku tambahan, hiji dina sapuluh barudak ngalaporkeun sahenteuna hiji pangalaman séksual anu teu dihoyongkeun dina internét.

10%

basa Albania barudak laporan at sahenteuna hiji teu dihoyongkeun hal seks pangalaman di luhur nu internét.

bukti ti agénsi penegak hukum internasional sareng organisasi panjaga-anjing internét nunjukkeun yén résiko sareng kasus panyalahgunaan seksual barudak online parantos ningkat sacara signifikan dina taun 2020, nunjukkeun yén prédator séksual sacara khusus aktip di Albania. Rupa-rupa aktor kalayan tanggung jawab dina panalungtikan nyiksa seksual anak jeung eksploitasi online teu ngobrol silih dina cara sistematis. Aranjeunna mindeng beroperasi di isolasi. Pulisi sareng jaksa kurang paham kana halangan sareng tantangan masing-masing. Sumawona, boh pulisi atanapi jaksa henteu kalibet sareng panyadia ladénan internét sareng badan pangaturan sapertos AKEP, pikeun ngatasi bottlenecks anu aya hubunganana sareng resolusi alamat IP. Kasempetan pikeun digawé leuwih raket saling, ngabahas mungkin tantangan Nyanghareupan unggal stakeholder sarta ngaidentipikasi solusi pikeun masalah umum anu leungit. Mindeng komunikasi dijaga ngan ngaliwatan susuratan formal.

Strategi Nasional Anyar

Prosés nyiptakeun verifikasi umur aya dina tahap émbrionik. Pemangku kepentingan Albania utama ningali ka arena internasional. Aranjeunna ngarepkeun ieu bakal ngabantosan aranjeunna ngartos kasempetan sareng tantangan anu langkung maju pikeun ngajagaan budak online. Komitmen pamaréntah pikeun mayungan barudak online sacara luhur dina agenda politik. The Strategi Nasional anyar pikeun Cybersecurity 2020 dugi ka 2025 ngagambarkeun ieu. Dina Stratégi, barudak ngagaduhan bab anu khusus pikeun panangtayunganana di dunya online. Nanging, prioritas nasional kedah dibarengan ku investasi anu kuat. Éta kamungkinan sababaraha taun ka hareup bakal hésé pisan pikeun barudak sareng kulawarga. Albania ngarepkeun kedah ngungkulan turunna PDB anu diantisipasi salaku akibat tina pandemi global.

Verifikasi umur kedah dikuatkeun ku hukum. Ieu bakalan dina Hukum pikeun Perlindungan sareng hak-hak Anak, dina hukum pidana, atanapi dina hukum anu khusus, sapertos dina taruhan sareng kaulinan online. Ieu bakal mastikeun yén sadaya pihak matuh, ngalih kana hukum, tina kode etik pikeun sektor swasta sareng régulator. Dina gilirannana ieu bakal masihan pendekatan anu langkung diatur.

Jalanna Diteruskeun

Aya seueur kamungkinan sumbatan pikeun nyiptakeun rézim verifikasi umur di Albania. Ieu kalebet ngartos masalah, ngutamakeunana sareng aktip ngalibetkeun sektor swasta. Éta ogé hartosna nyiptakeun régulator, investasi dina leyuran téhnologis, teras ngalaksanakeunana di tingkat pangguna atanapi bumi. Nagara ieu dina fase digitalisasi anu aktip, dimana sadaya palaku kalebet pamaréntah sareng sektor swasta nanem modal dina infrastruktur, pikeun ningkatkeun aksés ngalangkungan kasadiaan internét.

Dugi ka akhir taun 2021, aya sakedik kanyaho ngeunaan persepsi masarakat kana aksés barudak kana pornografi sareng kasaimbangan anu leres antara privasi sareng kaamanan. Panilitian UNICEF "One Click Away" nétélakeun yén barudak ngalaporkeun yén kaseueuran kolot anu disurvei henteu nganggo pendekatan parenting aktip pikeun panggunaan Internét. Kolot gaduh pandangan anu langkung positip ngeunaan Dursasana anu ngadukungna.