WilliamCho

Carita Hiji Ibu

adminaccount888 Bérita paling énggal

Lamun batur geus ditahan sarta boga muatan jeung ngundeur gambar sopan barudak eta miboga éfék dahsyat, teu ngan dina jalma merhatikeun tapi kulawarga maranéhanana sakabéhna. Ieu akun ringkes naon anu lumangsung lamun sarua jeung bom nuklir exploded di imah urang.

Kuring ieu ngarasakeun program favorit abdi nalika abdi uninga ring telepon. Dua menit saterusna salaki kuring sumping kana kamar, ngancik televisi dipareuman jeung ngawartoskeun kuring eta geus polisi on telepon jeung putra kami geus ditahan sarta boga muatan kalawan ngalanggar. Anjeunna keur diteundeun sapeuting di kandangan pulisi sarta bakal némbongan di pangadilan poé saterusna.

Kami kaluar tina pikiran urang jeung salempang salaku Pulisi teu bakal ngabejaan urang sipat ngalanggar jeung urang teu bisa ngabayangkeun kumaha ieu.

Anjeunna ngalaman salawasna geus a, budak natured tapi melang hipu alus. Anjeunna ngalaman salawasna kapanggih hésé nyieun babaturan na ieu bullied sapanjang hirup sakola na (anu sempet ngabalukarkeun urang perhatian hébat) tapi anjeunna ngalaman pernah aya di gangguan nanaon. Anjeunna lulus kabeh ujian na, digawé bagéan waktu pikeun dana dirina ngaliwatan universitas sarta éta ayeuna di full-waktu, ogé dibayar pagawean na dina hubungan jangka panjang. Urang mikir kasusah anjeunna ngalaman Nyanghareupan sakuliah budak leutik nya balik manehna jeung urang bisa bersantai saeutik sarta kasampak maju ka pangsiun. Ngayakeun urang bisa geus imagined naon ngan sabudeureun juru.

Urang kapanggih ti pasangan na yén pulisi kungsi raided datar maranéhanana sarta kapanggih Gambar sopan barudak dina komputer-Na.

Dinten di handap di pangadilan anjeunna disarankan ku jaksa ageng na nyieun "euweuh plea" na dirilis dina bail. pasangan na nanya kami ngaleupaskeun kaduh na ti datar wengi nu sarta geus nampik nyarita ka anjeunna kantos saprak.

Anjeunna ngaku ka Kami yén anjeunna ngalaman geus dipikawanohkeun ka pornografi internét di teens mimiti na ku sobat di sakola tur geus jadi addicted kana eta leuwih taun, maké salaku cara ngadalikeun stres. Hal ieu nyababkeun manehna ahirna committing a ngalanggar kriminal ku ngundeur gambar haram.

Anjeunna jadi trauma ku pangalaman nya éta hate urang indit kaluar pikeun manéhna. Simkuring terang hadé ti saha yen aya teu hiji ounce di badness di anjeunna tapi kami sadar manéhna hiji kapribadian obsesip nu bakal ngahasilkeun anjeunna accumulating pangaweruh spesialis di mana matuh nu nyandak minat Na. kapentingan budak leutik kayaning dinosaurus sempet ahirna geus diganti ku komputer tur éta alesan anjeunna jadi alus dina pakasaban di industri IT.

Urang researched subjek dugi urang tadi pamahaman hadé tina masalah. Ieu kurva learning seukeut tur urang masih diajar hal anyar unggal poé. Urang saterusna diatur ngeunaan nyungsi bantuan profésional anjeunna diperlukeun.

Mary Sharpe ti pahala Yayasan dianjurkeun hiji psychotherapist ngalaman nu jadi pitulung rongkah ka anjeunna pikeun 9 bulan hareup bari kami ditunggu hasil tina laporan forensik dina komputer-Na. Antukna manehna dipindahkeun deui imah kalawan kami, ieu prescribed anti depressant na nginum obat kahariwang sarta terus jalan.

Sakali laporan forensik tungtungna anjog, sanggeus hiji nungguan excruciating nu kapangaruhan kaséhatan sakabéh kulawarga, kami ngawartoskeun ku jaksa ageng na anu salaku palaku kahiji manehna meureun bakal nampa hiji Komunitas Payback Orde. Anjeunna dikirim ka Gagah Sosial Kaadilan Pidana anu diperkirakeun evaluate anjeunna dina wawancara anu lumangsung ngan dua jam. The Laporan nu aranjeunna dikirim ka Sheriff teu ngan kungsi nami salah tapi cenah teu boga isu kaséhatan méntal sarta lacked empati keur korban na.

Najan Laporan ti psychotherapist na (anu kungsi ningali manehna unggal minggu pikeun 9 bulan) disagreeing kalawan sagalana ceuk maranehna, anjeunna dibéré kalimah panjara ku Sheriff. Kecap teu bisa nganyatakeun horor urang sadaya ngarasa sapoe. Simkuring terang ieu mah ngan hitungan salamet panjara tapi efek jangka panjang eta bakal mibanda on masa depan na. Dina titik nu urang teu sanajan nyaho ngeunaan larangan nu bakal jadi ditumpukeun ku pagawe sosial jeung pulisi, dampak ka dinya bakal gaduh on imah na asuransi mobil premiums na awon tina sagala Jumlah pangusaha anu ingkar mertimbangkeun employing saha sareng kriminal catetan.

Thankfully na tetep panjara ieu rélatif pondok cicing. Sanggeus ngirimkeun banding, anjeunna dirilis pending hasil tina dédéngéan a.

Dina saran ti therapist na, urang nyandak kasempetan pikeun ngatur jeung gaduh anjeunna dites pikeun Autisme Spéktrum karusuhan (ASD) nu mangrupakeun kaayaan kiwari developmental ti kalahiran nu teu bisa diolah atawa ningkat ku nginum obat. Hal ieu biasana dipirig ku Tret umum sapertos kahariwang sosial ngarah kana isolasi, kabiasaan obsessional sarta depresi mindeng parna. Jalma kalawan ASD gaduh sesah maca ungkapan raray, basa awak sarta nada pamahaman sora nu mindeng ngajadikeun eta kaciri kakurangan empati.

Hal ieu digolongkeun kana hiji 'gangguan jiwa' dina Act Kaséhatan Mental na ragrag dina ngirimkeun sahiji Act Sarua.

Ti PAUD, professional kaséhatan kungsi dikedalkeun kasalempang kurangna nya ku interaksi sosial sarta kabiasaan repetitive na obsessional tapi kabeh mutuskeun moal panalungtikan satuluyna ieu perlu jeung teu diagnosis formal ieu kungsi dijieun.

Salaku ngantosan kali dina NHS tiasa ngajalankeun kana taun, urang disusun a assessment swasta.

Anjeunna ditaksir ku hiji tim ahli na didiagnosis kalawan-fungsi luhur karusuhan spéktrum autisme, (katelah Sindrom Asperger urang mun loba.)

Anjeunna némbongkeun anomali enduring sarta nonjol dina ngembangkeun interaksi sosial bulak balik na di wewengkon kayaning empati sarta timbal balik sosio-emosional.

Ieu nyatet kabiasaan offending nya hal kami sapatemon teu jarang lalaki kalawan autis fungsi luhur atanapi Sindrom Asperger, sarta ieu geus mangrupa subjék ulikan na literatur akademik nu ieu beuki recognizing nu pola of offending nu grup ieu sigana utamana susceptible.

Minggu handap kalimah nya éta quashed na diganti ku urutan payback masarakat, putusan aslina ku Sheriff keur dianggap kaleuleuwihan malah tanpa pangaweruh ngeunaan diagnosis autisme. Hanjakal karuksakan geus dipigawé jeung pakasaban anjeunna dipikacinta geus leungit sanajan ieu mah dina profési diatur.

Sanajan catetan pagawean alus teuing Na, kasempetan na meunang pakasaban lian nalika anjeunna boga cacad a sarta catetan kriminal anu langsing, iwal hiji dunungan simpatik bisa kapanggih.

Eta sigana urang yen anjeunna geus hayu ka handap sagala hirupna, ku:

  • professional Kaséhatan anu dikedalkeun masalah tapi mutuskeun moal panalungtikan satuluyna éta perlu.
  • Sunan Gunung Djati, sabab kami henteu ngudag materi jeung katampa kabiasaan aneh diangkat jadi bagian tina kapribadian Na. Urang ayeuna nyaho anjeunna ngalaman ogé geus berjuang jeung depresi sarta kahariwang pikeun sabagian gedé hirupna. abilities alus na sempet mantuan manéhna topéng sababaraha tanda langkung geuwat manifest of autisme.
  • pasangan na anu walked kaluar hirupna tanpa sual atawa pamikiran pikeun wellbeing Na. Kawas kitu loba jalma dina spéktrum anjeunna dianggap rentan ka eksploitasi.
  • Kaadilan kriminal pagawe sosial anu teu boga cukup waktu atawa kaahlian ngakuan naon anu maranéhna kaayaan tur salaku urang gaduh saprak kapanggih, nu meureun ngagunakeun parabot assessment résiko anu teu cocok keur individu kalawan karusuhan spéktrum autistic.
  • The Sheriff anu, ku méré anjeunna hiji kalimah kaleuleuwihan sarta ngirim anjeunna ka panjara nalika pilihan séjén éta sadia ka manehna, nyumbang ka turunna salajengna dina kaséhatan méntal sarta leungitna proyek-Na, hiji hal dina kahirupan nu eweh diri diri.

Kawas mayoritas jalma disabit pikeun ngundeur gambar haram, manéhna téh lain palaku kontak jeung keur dina Autistic Spéktrum anjeunna masih aya kacangcayaan kana kantos jadi salah. offenders Autistic anu saperti teu mirip buka on bunuh nyinggung fisik beuki serius. Aranjeunna biasana teuing sieun gaduh kontak fisik sapertos na téh saperti teu mirip jadi bahaya. (Keraf dkk 2009, p45-46).

Loba teu ngarti naon geus aranjeunna dipigawé atawa naha dugi terapi mangka waleran jelema na teu boga konsep resiko, hak-hak / wrongs atanapi konsékuansi acan Sistim légal urang na publik dina saréat jalma umum anu mibanda gambar sopan barudak, jeung geuleuh sarua salaku jalma anu sabenerna neangan kaluar sarta gaduh kontak seksual sareng maranehna. Ieu écés salah jeung hiji jalma Autistic rawan anu boga cukup masalah nungkulan dina kahirupan, utamana dahsyat kedah carita nampi sinyalna media.

Pangakuan kerentanan autistic penting dina raraga neangan pitulung pikeun urang ieu. Bedana maranéhna nempatkeun eta dina resiko dina sababaraha kaayaan tur ieu téh can tangtu salah sahijina.

Kuring baris ditungtungan ku kacindekan tina Michael Keraf dkk tulisan ngeunaan hukum Amérika dina Sindrom Asperger urang jeung Hukum Pidana: The Case Husus Pornografi Child

Aya tragedi tanpa harepan. Individu kalawan AS jeung kulawarga maranéhanana miharep pikeun hirup "normal", tapi aranjeunna gaduh kasusah hébat dina achieving ngimpi éta. Dina bagian ieu téh alatan teu alam alamiah tina cacad, tapi nu salah paham individu ku jelema nu teu bisa ngarti kumaha a jalma kalawan kecerdasan tétéla normal teu bisa ngahargaan oddness, atawa penampilan tétéla deviant tina kabiasaan maranéhanana. Aya teu tiasa janten conto nu leuwih tragis ieu batan AS individu anu, kusabab skill na gede sarta kanyamanan jeung amanah di dunya komputer sarta internet, sarta kusabab obliviousness pikeun jum'atan-dijieun taboos, wanders kana pornografi anak. Anjeunna mangrupakeun korban hiji skéma pamasaran nu cacad na ngajadikeun anjeunna paling susceptible sarta anjeunna téh dina waktos anu sareng paling gampang bray kusabab naivete diangkat jadi mun kumaha komputer na geus dibuka keur dunya. Dina titik anu anjeunna kakeunaan dmana kriminal jeung disabilities sipil harshest devised nu sacara harfiah bisa uing sakabéh hirupna.

Bari jaksa jeung hakim "geus kadéngé deui sadayana sateuacan" lamun datang ka urang "excusing" misbehavior, kaasup ngilikan pornografi anak, fitur unik khu di AS bareng jeung backdrop of histeria, sentimen, sarta fervor ngeunaan pornografi anak, nyieun hiji "badai sampurna" nu AS individu jeung kulawarga maranéhanana anu ngalegleg '. diagnosis unik ieu nyaéta panggero kana jaksa jeung pangadilan ngagambar distinctions antara offenders bahaya sarta non-bahaya na antara maranéhanana anu bisa ngakses offending gambaran lantaran kudu sabalikna jalma anu saukur teu nyaho hadé. Umumna individu AS teu kudu boga muatan pisan, éta téh sagemblengna perlu. Mun aranjeunna muatan usaha unggal kudu pér ulah disabilities sipil atawa incarceration, sarta pikeun mastikeun perlakuan cocok kana diagnosis AS. Dina urutan ulah sapertos "ribut sampurna" nu "ahli" na ngabela di sawah, nyobian mawa harepan pikeun ieu individu, perlu mantuan ngawartosan ka anggota DPRD, jaksa, sarta hakim, ambéh maranéhanana bisa nyieun kaputusan informed di wewengkon ieu jadi asak pikeun tragedi.

Tempo artikel urang lianna ngeunaan autis:

anyar panalungtikan ngeunaan kumaha ASD offenders anu dirawat di pangadilan UK

Porno na Autisme

Autis: Real atanapi palsu?

A video tina hiji pangacara Amérika anu defends jalma kalawan ASD.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu