Dasar uteuk

Dasar Otak yayasan pahala

pornografi Internét henteu resep porno jaman baheula. Mangaruhan otak dina cara leuwih frenzied. Dua video pondok munggaran ngajelaskeun sabaraha. Éta nyandak kasalahan nu kaluar tina masalah nu ku dijelaskeun kumaha susceptible otak, utamana otak rumaja, nyaéta ka mamingan hiburan hyper-stimulating ieu nu permeate lingkungan jeung budaya urang.

 

4 menit Ted Obrolan Ieu disebut "The Demise of Atuh"Ku Stanford profesor Philip Zimbardo Sigana di kecanduan gairah.

"The Great Porn Experiment" mangrupikeun ceramah TEDx 16 menit ku tilas guru sains Gary Wilson, anu ngajawab tangtangan anu diatur ku Zimbardo. Éta parantos ditingali langkung ti 11.7 juta kali dina YouTube sareng parantos ditarjamahkeun kana 18 basa.

Gary parantos ngapdet ceramah TEDx dina presentasi anu langkung panjang (1 jam 10 mnt) anu disebat "Otak Anjeun dina Porno- Kumaha Porno Internét Mangaruhan Otak Anjeun".

Pikeun anu resep buku anu pikaresepeun sareng informatif, tingali Gary's Your Brain on Porn: Internet Pornography and the Emerging Science of Addiction sayogi dina paperback, dina audio atanapi dina Kindle. Édisi pangénggalna kalebet bagian ngeunaan Klasifikasi Panyakit Internasional (ICD-11) anu nembé dirévisi Organisasi Kaséhatan Dunia anu nyayogikeun diagnosis énggal ngeunaan 'Gangguan Perilaku Seksual Kompulsif' pikeun kahiji kalina.

Brain Anjeun on porno diriwayatkan ku Noah Garéja

Naon bedana kasenangan sareng kabahagiaan sareng naha éta masalah? Tonton pidéo anu saé ieu anu disebut "Hacking nu Amérika Mind: nu Élmu balik Panyandakan Alih ku tarumanagara awak na Brain kami”Ku neuroendocrinologist Dr Robert Lustig pikeun milari sababna. (32 mnt 42 detik)

Dina bagian 'dasar otak' ieu The Reward Foundation nyandak anjeun ngalalana otak manusa. Otak parantos mekar pikeun ngabantosan urang salamet tur mekar. Beuratna kira-kira 1.3kg (ampir 3lbs), otak manusa ngan ukur 2% beurat awak, tapi ngagunakeun sakitar 20% tanaga.

Pikeun nangkep kumaha uteuk ngalobaan keur fungsi dina istilah umum, ningali ngembangkeun évolusionér otak. Salajengna urang bakal ningali kumaha bagianana tiasa dianggo babarengan ku ngajajah prinsip neuroplasticity, Éta téh sabaraha urang diajar jeung unlearn kabiasaan kaasup ngamekarkeun hiji kecanduan. Urang ogé bakal kasampak di kumaha uteuk communicates atraksi, cinta jeung kelamin via na utama neurochemicals. Pikeun ngartos naha urang kajurung kana hadiah ieu, penting pisan pikeun terang ngeunaan sistim ganjaran. Kunaon teh umur emas tina rumaja jadi ngagalura, senang jeung ngabingungkeun? Panggihan leuwih ngeunaan otak rumaja.

Pahala Yayasan henteu nawiskeun terapi.