Dasar uteuk

dasar otak

Mun ukur kami dilahirkeun jeung hiji instruksi manual dina naon ngajadikeun urang keletik! Warta alus nyaeta, éta pernah telat pikeun neuleuman. Ieu ngarupakeun matéri kompleks, tapi kawas mobil, urang teu boga uninga sagalana ngeunaan engine pikeun neuleuman kumaha carana ngajalankeun eta aman.

pornografi Internét henteu resep porno jaman baheula. Mangaruhan otak dina cara leuwih frenzied. Dua video pondok munggaran ngajelaskeun sabaraha. Éta nyandak kasalahan nu kaluar tina masalah nu ku dijelaskeun kumaha susceptible otak, utamana otak rumaja, nyaéta ka mamingan hiburan hyper-stimulating ieu nu permeate lingkungan jeung budaya urang.

4 menit Ted Obrolan Ieu disebut "The Demise of Atuh"Ku Stanford profesor Philip Zimbardo Sigana di kecanduan gairah.

"Tembok percobaan porno"Mangrupakeun 16 menit TEDx Obrolan ku urut guruna elmu Gary Wilson, éta ngajawab tangtangan disetél ka handap ku Zimbardo. Eta geus ditempo leuwih ti 11.7 juta kali dina YouTube jeung geus ditarjamahkeun kana basa 18.

Gary geus diropéa dina TEDx Obrolan dina presentasi deui (1 hr 10 mins) disebut "Brain Anjeun on Porn- Kumaha Internet porno mangaruhan Brain Anjeun". Pikeun maranéhanana anu resep hiji buku ngalakonan tur informatif tingali Gary urang Brain Anjeun on porno: Pornografi Internet jeung munculna Élmu of Kecanduan sadia dina rupa, dina audio atawa on Kindle. Édisi panganyarna ngawengku hiji bagian on Klasifikasi nu Kaséhatan Organisasi urang Dunya karek dirévisi Internasional Kasakit (ICD-11) nu nyadiakeun pikeun diagnosis anyar 'nu nyurung Paripolah séksual karusuhan' pikeun kahiji kalina kantos.

Naon beda antara pelesir jeung kabagjaan tur naha teu eta masalah? Lalajo video ieu alus teuing disebut "Hacking nu Amérika Mind: nu Élmu balik Panyandakan Alih ku tarumanagara awak na Brain kami"Ku neuroendocrinologist Dr Robert Lustig pikeun manggihan naha. (32 mins 42 secs)

Dina ieu bagian 'dasar otak' pahala Yayasan nyokot anjeun dina tur otak manusa. uteuk geus mekar pikeun mantuan kami salamet tur mekar. Timbangan ngeunaan 1.3kg (ampir 3lbs), otak manusa nyusun ngan 2% tina beurat awak, tapi ngagunakeun sabudeureun 20% tanaga na.

Pikeun nangkep kumaha uteuk ngalobaan keur fungsi dina istilah umum, ningali ngembangkeun évolusionér otak. Hareup urang bakal ningali kumaha sésa gawé bareng ku Ngalanglang prinsip neuroplasticity, Éta téh sabaraha urang diajar jeung unlearn kabiasaan kaasup ngamekarkeun hiji kecanduan. Urang ogé bakal kasampak di kumaha uteuk communicates atraksi, cinta jeung kelamin via na utama neurochemicals. Ngartos naha urang disetir arah ganjaran ieu, éta penting pisan uninga ngeunaan sistim ganjaran. Kunaon teh umur emas tina rumaja jadi ngagalura, senang jeung ngabingungkeun? Panggihan leuwih ngeunaan otak rumaja.

Nyitak Friendly, PDF & Email