Dasar uteuk

dasar otak

Mun ukur kami dilahirkeun jeung hiji instruksi manual dina naon ngajadikeun urang keletik! Warta alus nyaeta, éta pernah telat pikeun neuleuman. Ieu ngarupakeun matéri kompleks, tapi kawas mobil, urang teu boga uninga sagalana ngeunaan engine pikeun neuleuman kumaha carana ngajalankeun eta aman.

pornografi Internét henteu resep porno jaman baheula. Mangaruhan otak dina cara leuwih frenzied. Dua video pondok munggaran ngajelaskeun sabaraha. Éta nyandak kasalahan nu kaluar tina masalah nu ku dijelaskeun kumaha susceptible otak, utamana otak rumaja, nyaéta ka mamingan hiburan hyper-stimulating ieu nu permeate lingkungan jeung budaya urang.

4 menit Ted Obrolan Ieu disebut "The Demise of Atuh"Ku Stanford profesor Philip Zimbardo Sigana di kecanduan gairah.

"Tembok percobaan porno"Mangrupikeun pidato TEDx 16 menit ku tilas guru sains Gary Wilson, anu ngajawab tantangan anu ditetepkeun ku Zimbardo. Éta parantos ditingali langkung ti 11.7 juta kali dina YouTube sareng parantos ditarjamahkeun kana 18 basa.

Gary parantos ngamutahirkeun omongan TEDx dina presentasi anu langkung lami (1 jam 10 menit) anu disebut "Brain Anjeun on Porn- Kumaha Internet porno mangaruhan Brain Anjeun". Pikeun anu resep buku anu pikaresepeun sareng inpormasi tingali Gary's Brain Anjeun on porno: Pornografi Internet jeung munculna Élmu of Kecanduan sayogi dina paperback, dina audio atanapi dina Kindle. Édisi pangénggalna kalebet bagian dina Klasifikasi Internasional Panyawat Kasakit (ICD-11) Organisasi Kaséhatan Dunya anu nyayogikeun diagnosis anyar 'Gangguan Perilaku Seksual Compulsive' pikeun anu munggaran.

Naon bedana kasenangan sareng kabahagiaan sareng naha éta masalah? Tonton pidéo anu saé ieu anu disebut "Hacking nu Amérika Mind: nu Élmu balik Panyandakan Alih ku tarumanagara awak na Brain kami”Ku neuroendocrinologist Dr Robert Lustig pikeun milari sababna. (32 mnt 42 detik)

Dina bagian 'dasar otak' ieu The Reward Foundation nyandak anjeun ngalalana otak manusa. Otak parantos mekar pikeun ngabantosan urang salamet tur mekar. Beuratna kira-kira 1.3kg (ampir 3lbs), otak manusa ngan ukur 2% beurat awak, tapi ngagunakeun sakitar 20% tanaga.

Pikeun nangkep kumaha uteuk ngalobaan keur fungsi dina istilah umum, ningali ngembangkeun évolusionér otak. Salajengna urang bakal ningali kumaha bagianana tiasa dianggo babarengan ku ngajajah prinsip neuroplasticity, Éta téh sabaraha urang diajar jeung unlearn kabiasaan kaasup ngamekarkeun hiji kecanduan. Urang ogé bakal kasampak di kumaha uteuk communicates atraksi, cinta jeung kelamin via na utama neurochemicals. Pikeun ngartos naha urang kajurung kana hadiah ieu, penting pisan pikeun terang ngeunaan sistim ganjaran. Kunaon teh umur emas tina rumaja jadi ngagalura, senang jeung ngabingungkeun? Panggihan leuwih ngeunaan otak rumaja.

Nyitak Friendly, PDF & Email