Neurochemicals

neurochemicals yayasan ganjaranInget galumbira ciuman intim munggaran anjeun?

Dimana wae patepungan romantis mimiti Anjeun kajantenan, Chances anjeun apal sagalana ngeunaan eta ... tempat, anu bau, rasa, naon anu Anjeun maké, rarasaan tina biwir blending, anu maén musik jeung rasa sauyunan tur asa hareup. Ieu meureun kajadian nalika anjeun rumaja. Ieu fun janten romantis ngeunaan perdana éta, tapi anjeun nyaho ieu Kampung Pulo of neurochemicals dina uteuk anjeun anu disadiakeun pangalaman?

Eta moal nyandak jauh ti misteri cinta uninga ieu, tapi bakal mantuan kami ngartos naha sababaraha emosi jeung pangalaman anu kitu kuat sarta ngabentuk kenangan langgeng misalna.

Neurochemicals pelesir

Sangkan naon anu lumangsung deui lajeng? Di glimpse mimiti objek kahayang urang, haté urang ngéléhkeun saeutik gancang sarta kami bisa boga 'glowed' leuwih atawa mimiti ngesang. Yén ieu kaayaan gairah kami firing up kalawan adrenaline. Antisipasi kasenangan sareng pahala anu nyababkeun urang kalibet sareng anu anyar, diinduksi ku neurokimia go-get-it  dopamin. Dopamin mantuan pikeun nampilkeun mémori tina hiji kajadian émosional, utamana lamun urang tetep mikir atawa ngobrol ngeunaan eta. Ieu drive motivasi jeung craving. Diajar langkung seueur ngeunaan dopamin dina dumasar-ilmu ieu kartun Ieuh. Rumaja ngahasilkeun langkung dopamin ti déwasa atanapi murangkalih sareng langkung sénsitip kana éta. (Ieu link video mangrupa wawancara jeung salah sahiji ahli anu manggihan aspék kahayang jeung resep kahayang dimédiasi ku dopamin.)

The sensations pleasurable tina ciuman jeung nangkeup diri bakal datangna ti banjir tina opioids di puseur ganjaran nu bakal spurted ngan sanggeus dopamin nu. Janten dopamin nyaéta ngeunaan hoyong sareng resep didorong ku opioid. Sistem hayang leuwih kuat batan sistem resep. Ieu sababna alam hoyong tetep urang milarian sareng milarian anu sampurna 'éta', naon waé anu urang milari. Kitu deui, sapertos dopamin, rumaja ngahasilkeun langkung seueur opioid tibatan déwasa atanapi murangkalih sareng langkung sénsitip kana éta. Novelty mangrupikeun supir anu ageung pikeun aranjeunna.

Perasaan sauyunan

NeurochemicalsRarasaan tina beungkeutan jeung amanah nu asalna nalika urang ngantep batur jadi nutup atanapi intim anu ti oksitosin. Lamun ngarasa senang tur eusi dina pamikiran sanggeus kapanggih a mate mungkin, ieu meureun ngainduksi ku ngaronjat tingkatan serotonin dina uteuk. Ieu ngoperasikeun lamun urang ngarasa eusi atawa rasa posisi dina hirarki sosial, kayaning sanggeus kapanggih batur cinta, kasempetan janten sababaraha hiji. Sagala lieur atawa ngilu bakal geus ngiles salaku endorphins ditajong ka mask nyeri.

Anjeun bakal geus inget acara emosi ieu kitu ogé kusabab, mun otak primitif anjeun, ieu acara-ngarobah hirup. Bakal geus ngajalin jalur memori kuat dina uteuk anjeun, reminding anjeun tina parasaan pikaresepeun tur encouraging anjeun ngulang kabiasaan deui jeung deui.

Naon anu lumangsung hareup?

Mun sweetheart anjeun ngagaduhan deui di toel jeung miharep tanggal hiji, haté anjeun bakal geus skipped ngamen a sakuliah deui babarengan jeung siklus of neurochemicals senang di antisipasi pelesir jeung pikiran anjeun tina hiji mungkin hareup senang babarengan.

Lamun kitu, manehna atawa manéhna teu bener museurkeun patepungan sejen, Anjeun meureun bakal ngahasilkan kortisol, Anu neurochemical stress ogé numbu ka depresi. Pamikiran non-stop dina cara manic ngeunaan jalma atawa situasi, naon / maranéhna teu atanapi henteu ngalakukeun, mungkin geus nyababkeun ti efek tingkat low of serotonin. Ieu kapanggih dina karusuhan obsesip nu nyurung teuing. Anger di hanjelu gawang atawa kahayang bisa ngakibatkeun urang impairments kaséhatan méntal lamun urang henteu diajar mikir béda ngeunaan kaayaan.

Teuing dopamin sareng serotonin henteu cekap, anu neurotransmitter tina jalur "kasenangan" sareng "kabagjaan" uteuk masing-masing, mangaruhan wanda urang. Émut ogé, yén pelesir sareng kabahagiaan sanés hal anu sami. Dopamin mangrupikeun neurotransmitter "reward" anu nyaritakeun otak urang: "Ieu raoseun saé, kuring hoyong langkung sareng kuring hoyong ayeuna." Acan teuing signalling dopamin ngakibatkeun kecanduan. Serotonin mangrupikeun neurotransmitter "kontén" anu nyaritakeun otak urang: "Ieu raoseun saé. Abdi gaduh cekap. Abdi henteu hoyong atanapi peryogi deui. ” Acan serotonin alit teuing nyababkeun déprési. Idéalna, duanana kedah dina suplai anu optimal. Dopamin ngadorong serotonin. Sareng setrés kronis ngajalankeun duanana.

Learning to be eusi na teu néangan hiji ratcheting konstan up of stimulasi anu palajaran hirup konci pikeun diajar. Ku kituna geus diajar pikeun ngatur pikiran urang, fantasies jeung émosi.

Hiji buku ku Loretta Breuning disebut "Senang Kabiasaan a senang Brain"Na nya website nyadiakeun bubuka fun neurochemicals senang tur bagja urang.

poto ku Tati jeung Adri on Unsplash