Diajar kumaha ngobrol sareng barudak anjeun ngeunaan porno. Barudak ayeuna ampir dikumbah otak kana percanten yén ningali porno sanés ngan ukur 'hakna' salaku pribumi digital, tapi henteu aya anu ngabahayakeun ngeunaan éta. Hanjakal, aranjeunna salah. Jalma ngora antara umur 10 jeung 25, periode rumaja, anu paling rentan ka udar seksual. Ieu ngandung harti yén stimulasi anu luar biasa kuat tina porno ayeuna tiasa ngarobih template gairahna, ku kituna aya anu mendakan aranjeunna. ngabutuhkeun porno jadi ngahudangkeun. Kana waktu, hiji jalma nyata, sanajan pikaresepeun, bisa jadi teu ngahurungkeun aranjeunna.

Atawa teu barudak jeung jalma ngora di handapeun 18 boga a bener pikeun lalajo porno sakumaha sababaraha pundits ngaku. Sabalikna, pamaréntah sareng kolot ngagaduhan kawajiban pikeun ngajagaan aranjeunna tina produk anu ngabahayakeun. Porno teu acan kabuktosan janten produk anu aman. Kanyataanna, aya bukti kuat sabalikna. Kitu cenah, teu aya panggero pikeun nyalahkeun atanapi éra murangkalih pikeun ningali pornografi. Aranjeunna bakal titajong kana eta atawa neangan eta kaluar disetir ku rasa panasaran alam ngeunaan sex. Internét mangrupikeun sumber inpormasi pikeun aranjeunna.

Patarosan na sabaraha teuing? Éta naon maranéhna kudu diajar. Upami aranjeunna nyobian nyorong anjeun kalayan jawaban anu pinter ngeunaan naha éta hadé pikeun aranjeunna, sareng yén anjeun ngan ukur "dinosaurus" téknologi, émut yén anjeun gaduh pangalaman kahirupan nyata anu aranjeunna henteu acan gaduh.

Anjeun meureun hoyong mertimbangkeun argumen di handap ieu nalika ditantang. Ieu mangrupikeun réspon kana dua belas pernyataan umum anu dilakukeun ku murangkalih nalika topik panggunaan porno na timbul. Anjeun terang anak anjeun nyalira sareng naon anu bakal dianggo pikeun aranjeunna. Janten kreatif ngeunaan kumaha jeung iraha bade nyieun paguneman maranéhanana lumangsung. Sing salamet!

“Gratis”

Éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyokot manisan bébas ti strangers? Pornografi nyaéta jaman modern, sarimbag éléktronik. Éta produk konsumen industri multibillion-dollar. Naon perusahaan porno nampi imbalan pikeun ngagoda anjeun kalayan stimulasi seksual buatan gratis? Panghasilan iklan utamina tina ngajual data pribadi anjeun ka ratusan perusahaan sanés. Upami produk gratis, inpormasi pribadi anjeun mangrupikeun produk. Nonton porno internét ogé tiasa ngakibatkeun dandan sacara online, ogé ngabahayakeun sajumlah kaséhatan méntal sareng fisik, sareng masalah hubungan dina waktosna.

"Sadayana ningali éta."

Kuring terang anjeun hoyong pas. Sieun kaleungitan (FOMO) mangrupikeun masalah anu ageung pikeun kalolobaan murangkalih. Ieu mangrupikeun bagian tina kamekaran rumaja normal pikeun ngamimitian ngajauhan kulawarga sareng dipangaruhan ku réréncangan anjeun. Tapi salaku kolot, kuring hoyong anu pangsaéna pikeun anjeun dina waktos ayeuna sareng réréncangan anjeun panginten henteu terang akibat tina pilihan hiburan. Hiji ulikan Italia kapanggih: 16% tina manula SMA anu dikonsumsi pornografi leuwih ti saminggu sakali ngalaman kahayang seksual abnormally low. Éta dibandingkeun sareng 0% pangguna non-porno ngalaporkeun kahayang seksual anu rendah. Ngan terang, teu sadaya jelema anu ningali porno, sakumaha ogé teu sadaya jelema sex, sanajan boasting. Anjeun kedah diajar ngira-ngira naon anu nyiptakeun résiko pikeun anjeun sanaos anjeun henteu tiasa ningali épékna dugi ka engké.

"Éta ngajarkeun kuring kumaha janten lalaki."

Utamana budak lalaki nganggap yén panggunaan porno mangrupikeun tanda ngembangkeun maskulinitas, hiji ritus ngalangkungan dewasa. Tapi porno bisa ngabalukarkeun gambar awak négatip kalawan worries ngeunaan ukuran sirit komo ngakibatkeun gangguan dahar di lalaki ngora. (Tingali buku anu disarankeun dina buku kami pituduh kolot pikeun tips tentang kumaha carana ngamajukeun maskulinitas positif.)

Abdi henteu tiasa ngeureunkeun anjeun ningali porno sabab aya dimana-mana dina internét, sareng anjeun bakal ningali éta naha teu kahaja atanapi ku milarianana. pals anjeun bakal dikirim ka anjeun pikeun seuri. Tapi otak sarerea unik tur bakal kapangaruhan béda. Ieu téh mangrupa novelty sajajalan jeung betah escalation kana bahan leuwih ekstrim jeung sabaraha lila anjeun ngagunakeun eta pikeun nu sigana masalah paling. Coba sababaraha kuis Ieuh pikeun ningali naha éta mangaruhan anjeun. Hayu urang jaga jalur komunikasi kabuka. Ieu mangrupikeun katerampilan hirup anu penting pikeun tiasa mikawanoh hal-hal anu henteu cocog pikeun kapentingan anjeun sareng ngajurung pikeun ngalaksanakeunana.

"Éta ngajarkeun kuring kumaha janten awéwé anu berdaya."

Pornografi salawasna utamana ngeunaan obyektif aktor pikeun gairah batur. Éta henteu ngajarkeun pangguna ngeunaan cinta ka jalma sanés, ngeunaan kasalametan atanapi kaakraban. Nyatana, éta nyorong prakték anu teu aman sapertos strangulasi séksual sareng séks tanpa kondom anu nyumbang kana paningkatan ageung inféksi séksual.

Aya cukup loba pornografi dina média sosial, dina TV jeung dina video musik. Marengan pidéo porno sorangan, sadayana sacara henteu langsung nyarankeun cara-cara paripolah dina sapatemon seksual. Janten selektif ngeunaan pesen naon anu anjeun serep. Balukar tina pamakéan porno nyebar geus ngarobah rasa seksual. Hiji survey di 2019 ku Minggu Times, némbongkeun yén dua kali saloba awéwé ngora sahandapeun 22 (Gen Z) salaku pamuda ceuk aranjeunna pikaresep BDSM sarta jenis kelamin kasar porno.

Pulisi ngalaporkeun paningkatan ngeunaan kasus strangulasi seksual. Abdi hoyong anjeun aman nalika anjeun ngajalajah hubungan sareng mendakan jalma anu tiasa dipercaya anu moal nyababkeun anjeun cilaka fisik atanapi mental. Geus maca dina ieu blog Pikeun diajar kumaha awéwé tiasa ruksak otak dina sakedik 4 detik ku strangulasi seksual sareng sakedik tekanan dina beuheung sapertos anu diperyogikeun pikeun muka kaléng jus. Industri porno tiasa janten strangulasi salaku "maén hawa", atanapi "maén napas", tapi choking seksual sareng strangulasi mangrupikeun prakték anu bahaya; aranjeunna henteu kaulinan. Upami anjeun pingsan, anjeun moal tiasa satuju kana naon anu lumangsung (atanapi, anu langkung penting, mundur idin anjeun). Anjeun bisa jadi maot. Abdi henteu hoyong kaleungitan anjeun.

"Éta cara anu pangsaéna pikeun diajar ngeunaan séks."

Leres? Porno mangrupikeun kakuatan industri, stimulasi séksual dua diménsi dumasar utamina dina pidéo aktor nyata anu berhubungan seks. Éta ogé tiasa sumping dina bentuk kartun, sapertos manga Jepang. Pornografi ngajarkeun anjeun janten voyeur, jalma anu ngahudangkeun ku ningali batur séks. Hadé pisan mun éta diajar babarengan jeung pasangan nyata. Santai waé. Léngkah bertahap ngamungkinkeun anjeun pikeun diajar naon anu paling hadé pikeun anjeun duaan.

Boh lalaki sareng awéwé, nalika ditaroskeun saha anu aranjeunna langkung resep antara dua pencinta duanana sami-sami pikaresepeun anu saurang ngagunakeun porno sareng anu sanés henteu, langkung milih kakasih anu henteu nganggo porno. Tétéla, jalma-jalma henteu resep kana pagelaran séksual dibandingkeun sareng atlit séksual porno. Aranjeunna paling dipikaresep ogé ngakuan yén anjeun tiasa gaduh sambungan anu langkung asli tanpa skenario porno dijalankeun dina sirah pasangan. Naha anjeun hoyong kekasih anjeun mikiran batur dina sirahna nalika aranjeunna sareng anjeun, khususna pamaen porno bedah- atanapi farmasi-ditingkatkeun? Upami pameget teu tiasa museurkeun sapinuhna ka anjeun, pertimbangkeun ngarobih pameget kecuali aranjeunna daék nyerah porno. Mun aranjeunna, kirimkeun aranjeunna Ieuh.

Porno teu ngajarkeun nanaon ngeunaan sauyunan, ngamekarkeun hubungan dua arah atawa idin. Persetujuan dicandak for teu dibales dina porno sarta pernah lumangsung sakumaha dina kahirupan nyata. Naha anjeun terang kumaha nyarios "henteu" ka batur anu anjeun pikahoyong anu hoyong anjeun ngalakukeun hal anu anjeun henteu hoyong laksanakeun atanapi henteu yakin? Éta penting pisan pikeun diajar. Ieu skill hirup konci. Ieu langkung penting nalika anjeun ngagabungkeun séks anu dipangaruhan porno sareng alkohol atanapi narkoba. Bisa ngakibatkeun narajang seksual, perkosa jeung hasil telenges lianna.

Porno jarang nembongkeun kondom. Tapi sakumaha anjeun terang, aranjeunna ngalaksanakeun salaku panghalang pikeun inféksi sareng ogé salaku kontrasépsi. Upami anjeun nyarios ka jalma anu anjeun ngagemna teras cabut tanpa aranjeunna terang, dina kecap sanésna 'nyolong', éta haram. Ieu perkosa. Anjeun teu tiasa mundur idin di sisi anjeun wungkul. Anjeun tiasa didakwa ku pulisi. Biaya tiasa ngarusak prospek padamelan anjeun ka hareup. Pikir taliti ngeunaan kumaha anjeun kalakuanana. Nanya ka diri kumaha anjeun bakal hoyong batur meta ka anjeun dina kaayaan anu sarua.

"Éta karasaeun saé - éta karesep pisan."

Anjeun leres. Kanggo sabagéan ageung urang orgasme nawarkeun blast pangbadagna neurochemicals pelesir dina uteuk ti ganjaran alam. Ganjaran jieunan sapertos narkoba sareng alkohol tiasa ngahasilkeun langkung seueur. Tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun meunang 'teuing' pelesir nanaon. Loba teuing stimulasi bisa desensitise otak ninggalkeun anjeun craving pikeun leuwih. pleasures sapopoé bisa sigana boring ku ngabandingkeun. Programming atanapi ngondisikeun otak pikeun hoyong sareng antukna peryogi kasenangan tina rangsangan supernormal sapertos porno internét hardcore tiasa nyababkeun kirang kapuasan tina hubungan seksual sareng pasangan sareng malah kirang kahayang pikeun séks nyata sorangan. Ogé bisa ngakibatkeun disfungsi seksual kayaning masalah cacakan atawa masalah climaxing kalawan pasangan. Éta henteu pikaresepeun pikeun saha waé. Lalajo ieu populér video diajar leuwih.

"Upami kuring ngora teuing pikeun hubungan séks, ieu mangrupikeun pengganti anu saé."

Henteu dina jangka panjang upami éta nyababkeun parobahan otak anu ngeureunkeun anjeun hoyong séks sareng jalma anu nyata atanapi tina ngalaman pelesir sareng aranjeunna nalika anjeun antukna ngalakukeun. Porno dinten ieu sanés gaganti anu teu bahaya pikeun séks dina sagala umur. Panginten majalah sareng film erotis dijalankeun ku cara éta dina jaman baheula, tapi streaming pornografi hardcore ayeuna béda. Bisa overwhelm sarta kapang otak anjeun bari eta masih maturing.

Lolobana Masalah kaséhatan méntal mimitian ngembang di sabudeureun umur 14. Dinten, otak anjeun keur kabentuk ku média pisan kuat yén batur manipulasi pikeun kauntungan maranéhanana. Poténsi cilaka pikeun konsumén henteu cekap dipertimbangkeun.

Henteu kunanaon pikeun diajar kumaha nyambungkeun sareng jalma sanés dina kahirupan nyata sareng fokus kana padamelan sakola tinimbang nyobian janten atlit séksual sateuacan waktos anjeun. Jalma anu kaluar tina porno sering ngalaporkeun yén kaséhatan méntalna ningkat sareng kamampuan pikeun narik pasangan poténsial.

"Porn ngamungkinkeun kuring ngajalajah seksualitas kuring."

Sugan. Tapi pornografi ogé 'ngabentuk' rasa seksual sababaraha pamaké. Beuki anjeun ngajalajah pornografi internét, langkung ageung résiko naék kana genre porno anu langkung ekstrim atanapi anéh nalika uteuk anjeun desensitises, nyaéta janten bosen sareng tingkat stimulasi sateuacana. Ngahudangkeun séksual ku bahan anyar henteu hartosna éta nangtukeun 'saha anjeun' sacara séksual. Seueur jalma anu kaluar ngalaporkeun yén aranjeunna parantos ngembangkeun jimat sareng rasa anu anéh. Ieu sering ngaleungit kana waktosna saatos aranjeunna ngeureunkeun ngagunakeunana. Otak bisa robah.

Saliwatan, masturbasi bébas porno mangrupakeun aspék normal tina ngembangkeun rumaja. Éta porno anu kantos-novel ayeuna kalayan poténsi escalation na anu nyiptakeun résiko anu paling serius. Situs porno nganggo algoritma pikeun nyarankeun bahan anu aranjeunna ngarepkeun anjeun bakal ngaklik maju.

"Poro etika henteu kunanaon."

Naon sabenerna éta? Anu disebut "porno etika" mangrupikeun kategori pornografi sanés. Éta gaduh gaji sareng kaayaan anu langkung saé pikeun aktor porno. Tapi éta gaduh seueur téma anu sami, seueur anu agrésif. Ogé, porno étika sering ngabiayaan artos. Sabaraha rumaja kamungkinan mayar pikeun porno maranéhanana? Dina sagala hal, malah pamaké nu dimimitian ku porno etika bisa manggihan aranjeunna ngabutuhkeun pisan bahan beuki edgy sabab jadi desensitised kana waktu.

"Éta ngabantosan abdi ngalaksanakeun PR abdi." 

Henteu. panalungtikan némbongkeun yén "kamajuan pamakéan pornografi Internét ngurangan prestasi akademik budak 6 bulan engké." Jalma-jalma ngaremehkeun sabaraha porno anu aranjeunna anggo online sapertos anu aranjeunna lakukeun ku kaulinan, média sosial, judi atanapi balanja. Résiko nyaéta yén produk ieu 'dirancang khusus' pikeun ngajaga pangguna ngaklik. Kanyataanna, Organisasi Kaséhatan Dunia sacara resmi ngakuan paripolah adiktif sareng panggunaan porno anu nyurung salaku gangguan, nyaéta, salaku masalah kaséhatan masarakat. Diajar laksana kontrol diri bakal ngawula ka anjeun hadé. Milarian saréat anu langkung séhat atanapi milih kasenangan diri gratis porno.

"Éta nenangkeun kahariwang sareng déprési kuring."

Pamakéan porno online tiasa ngaleungitkeun tegangan dina jangka pondok, tapi kana waktosna éta pakait sareng paningkatan gangguan kaséhatan méntal dina seueur pangguna. Barudak sareng nonoman paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal kusabab tahap kamekaran otakna. Rumaja kedah ati-ati khususna naon anu aranjeunna tuang, sabab otakna nguatkeun sambungan saraf anu aya hubunganana sareng kagiatan anu aranjeunna lakukeun.. Naon anu aranjeunna tuang ayeuna tiasa nyalurkeun gairah ka hareupna.

"Éta ngabantosan abdi bobo."

Sanajan sagala kaunggulan jangka pondok, ngagunakeun telepon pinter anjeun dina ranjang ngajadikeun eta harder saré nyenyak sanajan anjeun boga layar husus pikeun ngurangan éfék lampu. Kurangna sare anu saé nyumbang kana kaséhatan méntal anu goréng sareng tiasa ngaganggu kamampuan anjeun diajar di sakola sareng lulus ujian. Éta ogé tiasa ngahambat kamekaran fisik sareng kamekaran otak, ogé kamampuan pikeun pulih tina panyakit.

Nganggo konsumsi porno salaku bantosan bobo tiasa mundur dina waktosna upami anjeun gumantung kana éta. Naon deui anu tiasa ngabantosan anjeun bobo? Semedi? Manjang? Diajar ngagambar énergi seksual anjeun nepi tulang tonggong anjeun sarta nyebarkeun eta sakuliah awak anjeun?

Naha anjeun tiasa ngantunkeun telepon anjeun di luar pangkeng anjeun wengi? Abdi hoyong anu pangsaéna pikeun anjeun. Naha urang tiasa dianggo babarengan?