ECPAT Apple

Bravo Apple

adminaccount888 Bérita paling énggal

Dina blog tamu ieu ku batur sapagawean kami John Carr mawa kami sababaraha warta anu hadé ngeunaan gerakan panganyarna ti Apple anu bakal ngabantosan barudak tina eksploitasi séks dina internét. Anjeun tiasa mendakan sadaya blog John di Desiderata.

"Aya gumbira anu hébat dina ECPAT International's HQ global di Bangkok. Minggu kamari teh padamelan anu parantos kami lakukeun sareng mitra kami sakitar énkripsi anu kuat nampi dorongan anu luar biasa nalika Apple ngadamel pengumuman anu penting pisan ngeunaan rencana aranjeunna pikeun ngajaga barudak aman online. Henteu sadayana resep tapi urang resep.

Ucing kaluar tina kantong

Ucing ayeuna pasti pisan kaluar tina kantong. Apple parantos ngonfirmasi kontés inti anu maju ku ECPAT. Aya solusi scalable anu sayogi anu henteu ngarusak énkripsi, anu ngahargaan privasi pangguna bari sakaligus sacara signifikan mangaruhan jinis paripolah kriminal anu tangtu, dina hal ieu kajahatan parah anu ngabahayakeun barudak.

Upami masarakat yakin Apple atanapi Pamaréntah anu jahat tiasa nyalahgunakeun téknologi, éta mangrupikeun titik anu penting pisan, Hovever, éta mangrupikeun hal anu béda. Éta nyarioskeun kumaha urang ngatur atanapi ngawaskeun internét. Éta negeskeun sanés arguméntasi anu ngamungkinkeun perusahaan pikeun terus ngalakukeun nanaon pikeun ngabendung hukum haram dimana téknologi aya anu ngamungkinkeun aranjeunna ngalakukeun. Sarua éta sanés argumen pikeun Apple "Uninvent" naon anu parantos didamelna. 

Naon éta téh argumen pikeun Pamaréntah sareng badan législatif ngudag. Gancang. 

Dina dunya téknologi, alibi pikeun henteu aktipitas sok kandel dina taneuh. Apple kedah keprok. Aranjeunna henteu ngan ukur mindahkeun jarum aranjeunna masihan éta dorongan anu gedé pisan sareng sauntungna. Perusahaan henteu ngalih barang gancang sareng rusak. Éta parantos nyéépkeun waktos sareng ngalereskeun aranjeunna.

Janten naon anu Apple rencanakeun dilakukeun?

Apple bewara ngandung tilu unsur. Akhir taun ieu, dina vérsi salajengna tina sistem operasi na, mimiti di Amérika Serikat teras nagara-demi-nagara aranjeunna bakal:

  1. Ngawatesan kamampuan pangguna pikeun milarian matéri nyiksa seksual budak (csam) sareng ngingetkeun ngeunaan lingkungan online anu teu aman pikeun murangkalih.
  2. Ngenalkeun alat énggal pikeun ngabantu kolot ngabantosan murangkalihna tetep aman hubunganana komunikasi online. Perhatosan khusus ngeunaan kontén sénsitip anu tiasa dikirim atanapi parantos ditampi.
  3. Aktipkeun deteksi csam dina alat masing-masing sateuacan gambar asup ka lingkungan anu énkripsi. Ieu bakal ngajadikeun teu mungkin pikeun pangguna pikeun unggah csam atanapi ngadistribusikaeunana deui ku cara anu sanés. 

Nomer tilu anu nyababkeun jerit pangageungna.

Parobihan buruan

Kanyataanna hiji perusahaan sapertos Apple parantos ngaku yén aranjeunna ngagaduhan tanggel waler pikeun bertindak di daérah ieu, sareng sareng ngagaduhan solusi anu teu kaukur, sacara dasarna ngarobah sifat debat. Ayeuna urang terang naon-naon bisa beres teh "Éta moal mungkin"posisi parantos éléh. Sagala bisnis online anu nolak ngarobih cara na sigana bakal mendakan diri dina sisi anu salah tina pendapat umum sareng, sigana, hukum salaku anggota parlemén di panjuru dunya ayeuna bakal raoseun wani polah maksa firms pikeun ngalakukeun naon anu sacara sukarela dipilih Apple.

Sareng sadaya angst?

Sababaraha koméntator anu sanésna muncul pikeun nganyatakeun simpati pikeun tujuan Apple anu ditetepkeun henteu tiasa nolak nyobian nyandak caang tina aranjeunna kudéta de théâtre ku ngawadul ngeunaan jalan aranjeunna tumaros. 

Nanging, dina 2019, pengumuman sapihak Facebook yén éta badé ngalakukeun sabalikna anu leres tina Apple anu ayeuna ngusulkeun nunjukkeun kamungkinan ngahontal konsensus industri sacara ilusi pisan.

Kuring yakin seueur "abdi ” kedah dititik, seueur “Ieu” kedah dipeuntasan, tapi kadang kuring ngarasa nalika ngajaga barudak sadayana kedah sampurna kaluar tina sarap. Henteu kunanaon pikeun Big Tech pikeun mindahkeun gancang sareng ngarecah hal-hal dimana waé sareng ngalereskeunna engké, atanapi henteu. Tapi éta henteu kénging kajantenan di jurusan ieu. Henteu kunanaon pikeun ngabaru gélo, tapi henteu di dieu. Kami ditilik ku standar anu béda.

Entong salah sangka. Abdi henteu mihak ka teu sampurna. Kuring henteu nganuhunkeun inovasi anu henteu merhatoskeun kalemahanana. 

Kaleresan saderhana, sanaos, ieu bisnis sadayana ngeunaan nilai sareng prioritas. Éta sapinuhna binér. Boh anjeun pikir léngkah kedah dilaksanakeun pikeun ngirangan résiko ka murangkalih sateuacan eusi énkripsi atanapi henteu. Teu aya jalan tengahna sabab nalika énkripsi moal katingali salamina. Jalma jahat meunang. Apple parantos nunjukkeun kumaha aranjeunna éléh.

Warta anu saé ti Apple

Énkripsi henteu pegat. Teu aya data énggal anu dikumpulkeun atanapi dieksploitasi

Dina pernyataan salajengna dikaluarkeun ku Apple kamari aranjeunna ngajantenkeun jelas pisan aranjeunna henteu megatkeun jinis énkripsi. Aranjeunna ogé mastikeun yén téknologi na terbatas dina lingkup sareng aranjeunna moal nganggo pikeun tujuan anu sanés.

Upami anjeun henteu percanten yén kami balik deui ka titik anu kuring nyebatkeun tadi. Hayu urang bahas éta tapi naon waé hasil diskusi anu tétéla janten Apple kedah diijinkeun sareng didorong pikeun ngalaksanakeun. Kuring antosan pisan ngadangukeun perusahaan sanés ngupayakeun nuturkeun léngkahna. Moal lami deui. ”

Surat dina Financial Times

Tanggal 12 Agustus 2021 John Carr ogé nyebarkeun serat ngeunaan masalah ieu dina Financial Times. Anjeunna muji kaputusan Apple ngeunaan rencana na pikeun ngawatesan kamungkinan bahan nyiksa séks anak disebarkeun ngalangkungan alat atanapi jaringanna. John ogé nyarankeun bakal maksa Facebook pikeun nimbangkeun deui niat parah na. Téks lengkep suratna nyaéta ...

"Dina tulisan na ngeunaan rencana Apple ngenalkeun kabijakan panyalindungan budak énggal, Richard Waters nunjukkeun cara Apple ngalaksanakeun hal éta parantos" motong debat pondok "ngeunaan pangaruh poténsial tina langkah-langkah anu aranjeunna rencanakeun (Opini, 10 Agustus). 

Husus Waters ngarujuk kana rencana Apple pikeun mariksa eusi dina alat pangguna sateuacan diunggah sareng disimpen kana lingkungan anu énkripsi sapertos iCloud. Apple badé ngalakukeun ieu pikeun mastikeun perusahaan henteu ngabantosan sareng ngadukung panyebaran bahan nyiksa seksual barudak. 

Duka tah "debat" parantos sahenteuna lima taun sareng kanggo bagian anu langkung ageung tina waktos éta parantos beku. Hal-hal beuki parah nalika, dina Maret 2019, Facebook ngumumkeun yén (badé) ngalakukeun sabalikna anu persis tina naon anu ayeuna diusulkeun ku Apple. Éta ogé mangrupikeun kaputusan sapihak, ngajantenkeun langkung parah kusabab, henteu sapertos sareng Apple, éta ngalawan latar tukang Facebook anu parantos didaptarkeun anu parantos terang yén platform Messenger sareng Instagram Direct na anu ayeuna henteu terenkripsi anu dieksploitasi sacara masif kanggo tujuan kriminal. 

Dina taun 2020 aya 20,307,216 laporan ka pihak berwenang AS ngeunaan bahan nyiksa séksual anak anu parantos ditukeurkeun boh Messenger atanapi Instagram, tapi Facebook dugi ka ayeuna teu acan masihan tanda yén éta bakal barisan deui. 

Pilihan kedah dilakukeun

Argumen na, kuring sieun, éta binér. Sakali bahan leres-leres énkripsi janten teu katingali ku penegak hukum, pengadilan sareng perusahaan éta nyalira. Janten naha anjeun daék hirup sareng éta atanapi henteu. Facebook nyaéta. Apple henteu. 

Nanging, kuring curiga kaputusan Apple bakal maksa Facebook sareng anu sanés pikeun nimbangkeun deui. Aya solusi anu teu kaukur aya anu tiasa ngahargaan privasi pangguna bari sakaligus ngahasilkeun sahenteuna sababaraha jenis tingkah laku kriminal, dina hal ieu kajahatan pikareueuseun anu ngarugikeun barudak.

Upami jalma percanten yén Apple atanapi pamaréntahan anu jahat tiasa nyalahgunakeun téknologi, éta mangrupikeun hal anu penting tapi béda anu nyarios kumaha urang ngatur atanapi ngawaskeun internét. Éta negeskeun sanés arguméntasi anu ngamungkinkeun perusahaan pikeun terus ngalakukeun nanaon pikeun ngabendung ilegalitas dimana téknologi aya anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngalakukeunana. Apple kedah keprok. Henteu ngan ukur mindahkeun jarum, éta masihan dorong anu gedé pisan sareng mangpaatna. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu