Ieu rada shock ngadangu a Budak sakola umur 14 taun ngumumkeun casually ka dulur di kelas yén manéhna "kana kink". Kami di payuneun 20 pamuda sanés dina ceramah ngeunaan poténsial résiko sakitar porno internét. Éta parantos tilu taun ka pengker. 'Breath play' atawa 'air play' berpotensi bisa nepi ka tiwasna. Industri porno sareng ahlina parantos ngarobih deui strangulation non-fatal salaku "maén" supados disada aman sareng senang. Éta henteu. Anjeun ngan perlu idin jeung sagalana ok. Sanés. Pulisi parantos nginpokeun ka urang yén strangulasi seksual mangrupikeun salah sahiji daérah kajahatan anu paling gancang ayeuna. Panalungtikan anyar nunjukkeun rupa-rupa tatu nu bisa sustained ku aktivitas ieu. Salaku conto numutkeun panaliti utama, Dr Helen Bichard, "Strangulasi séksual mangrupikeun panyabab stroke paling umum kadua di awéwé handapeun 42." Ieu jelas yén pamakéan pornografi mangrupakeun faktor contributing dina nyieun kabiasaan seksual sapertos sigana normal malah pikaresepeun.

Bagian tina daya tarikna nyaéta kapercayaan yén ku cara ngawatesan jalan tol, jalma tiasa ngalaman luhur séks anu langkung ageung. Numutkeun ka a Survei porno Sunday Times dina 2019 ngeunaan kumaha pornografi internét ngarobih sikep seksual, dua kali langkung seueur awéwé ngora tibatan pamuda di Gen Z dipeunteun BDSM sareng seks kasar salaku genre porno karesepna. Éta kapanggih di sakumna wéb ogé dina kalolobaan aplikasi média sosial. Sanajan kitu, karuksakan nyata disumputkeun teu ngawatesan oksigén sabab jalma bisa salamet pikeun sababaraha menit tanpa oksigén. Teror nyata nyaéta tina meungpeuk urat jugular anu ngamungkinkeun getih deoxygenated tina uteuk balik deui ka awak. Nalika véna diwatesan, getih ngawangun dina uteuk sareng tiasa nyababkeun stroke. Hiji jalma tiasa pingsan dina sakedik 4 detik kalayan tekanan dina urat jugular. Kadang stroke lumangsung jam, poé atawa minggu sanggeus acara sahingga harder numbu ka acara strangulation seksual. Mindeng teuing korban malah teu bisa apal naon anu lumangsung sakumaha stress akut mangaruhan sistem memori otak urang.

Sedih, dina kasus sapertos Rahmat Millane, "ulin napas" tiasa jauh teuing. Grace éta hiji backpacker Britania di Selandia Anyar. Budak ngora anu nembé ditepungan sacara online, nyekek anjeunna dina serangan seksual. Rahmat jauh tina pangecualian. Éta olahraga séksual anu keren sareng edgy pikeun nonoman ayeuna. Patut terang yén pamuda anu dihukum tina pembunuhan anjeunna nyarioskeun tanggal Tinder yén anjeunna resep nyekek.

Naon anu leres-leres disetujui ku jalma nalika aranjeunna henteu terang kana akibat kaséhatan sareng hukum? 

Panalungtikan médis anyar ngeunaan strangulation seksual

Dina tulisan anu saé ku Louise Perry dina Majalah Standpoint, urang diajar ngeunaan anu énggal panalungtikan ku Dr Helen Bichard. Dr Bichard mangrupikeun dokter di North Wales Brain Injury Service. Anjeunna nyarioskeun ngeunaan "sajumlah tatu anu disababkeun ku strangulasi non-fatal anu tiasa kalebet serangan jantung, stroke, kaluron, incontinence, gangguan ucapan, sawan, paralisis, sareng bentuk tatu otak jangka panjang anu sanés." Dr Bichard neraskeun nyarios yén "tatu anu disababkeun ku strangulasi non-fatal tiasa henteu katingali ku mata taranjang, atanapi ngan ukur janten jam-jam atanapi dinten saatos serangan, hartosna aranjeunna langkung atra tibatan tatu sapertos tatu atanapi rusak. tulang, sareng tiasa kantun salami panalungtikan pulisi. Panaliti ogé ngalaporkeun, "Hasil psikologis kalebet PTSD, depresi, suicidality, sareng disosiasi. Sequelae kognitif sareng paripolah anu dijelaskeun kirang sering, tapi kalebet leungitna ingetan, ningkat agresi, patuh, sareng kurangna milarian pitulung. Nanging, henteu aya panilitian anu ngagunakeun penilaian neuropsikologis formal: seuseueurna mangrupikeun studi kasus médis, atanapi dumasar kana laporan diri.

Éta peryogi tekanan kirang ngabalukarkeun tatu otak ti nu diperlukeun pikeun muka kaléng Coke. Tingali ieu tulisan alus teuing pikeun leuwih rinci. Teu mungkin boh masihan atanapi mundur idin lamun batur mimiti cuk anjeun langsung- sarta loba ngalakukeun. Hal ieu ngajadikeun eta ilegal jeung pohara bahaya pikeun kaséhatan.

napas ulin kakekek
Struktur utama rentan dina mencekik (Bichard dkk, 2020)

 

Acan panalungtik sexology nyebutkeun éta "seru".

Hanjakalna, seueur peneliti henteu leres-leres mandiri. Sababaraha anu caket sareng industri porno, nampi dana, henteu salawasna ngalaporkeun konflik kapentingan sareng ngirangan pangaruh tina dampak porno. Mindeng teuing panalungtikan maranéhanana dilaporkeun tanpa scrutiny ati ku wartawan sibuk anu teu dilatih dina elmu atawa sadar kaulinan keur diputer. Hal ieu nyababkeun jurang anu ageung dina kasadaran masarakat sareng peryogi inpormasi pikeun ngadamel pilihan anu terang ngeunaan kalakuanana.

Ieu petikan tina makalah sexology ieu:

"Para nonoman tiasa nyandak kauntungan tina diajar kumaha ngobrol sareng negosiasi idin anu aya hubunganana sareng choking sareng ogé kumaha ngirangan résiko kaséhatan upami aranjeunna milih kalibet dina choking. Tempo yén jalma bisa ngarasakeun hiji jenis choking tapi teu sejen, sarta yén strangulation ligature geus kapanggih janten riskier ti ngagunakeun leungeun (sanajan boh bisa fatal) (De Boos, 2019; Zilkens et al., 2016), éta bisa jadi. penting pikeun pendidik seksualitas ngajarkeun cara eksplisit komunikasi ngeunaan choking. Lakukeun kitu tiasa ngabantosan jalma ngartos rupa-rupa cara jalma-jalma kalibet dina choking sareng nganggap naon éta, atanapi henteu, daék dicobian. Pendidik kaséhatan séksual bakal wijaksana pikeun ngabahas kecap-kecap anu aman ogé sikep anu aman, nunjukkeun yén jalma-jalma anu dicekék tiasa henteu tiasa nyarios sahingga henteu tiasa sacara efektif ngagunakeun kecap-kecap pikeun ngeureunkeun choking anu aranjeunna hoyong mungkas.

Seueur teuing sexologists anu ngarawat choking / strangulation seksual salaku extension séhat pikeun éksplorasi seksual tanpa ngahargaan résiko kaséhatan sareng hukum anu aya dina masalah sakitar idin.

 

Ieu naon anu ceuk hiji neurosurgeon pikeun ngaréspon kana ieu panalungtikan:

"Upami panulis henteu terang-terasan ngingetkeun ngeunaan bahaya naon waé tekanan anu aya di payuneun beuheung dina diskusina, éta bakal henteu tanggung jawab aranjeunna, khususna sabab aya hubunganana sareng jabatan kaséhatan masarakat sareng élmu kaséhatan.

Kahiji, sagala tekanan dina arteri karotid resiko dissection karotid, ngabalukarkeun paling umum stroke di nonoman. Malah tekenan semu teu pati penting bisa nyarek teh intima tina arteri. Dina neurosurgery kami rutin narik balik arteri salila paparan tulang tonggong cervical anterior, sarta kami salawasna hipu dina tempo dissection iatrogenic. Teu aya cara anu aman pikeun 'nganilai' nalika tekanan konsensual 'aman,' khususna ku lalaki anu bungah séksual.

Kadua, résiko dissection kumisan, depriving otak tina oksigén dina sagala gelar, pikeun période mana wae, resiko kajadian ischemic DAS, sarta pernah aman. Asphyxiation erotis nyaeta hypoxia, sahingga salawasna ngabahayakeun sarta bahaya. Teu aya cara anu aman pikeun meunteun hypoxia. 

Katilu, awak karotid nyaéta sensor tekanan getih anu aya dina bifurkasi arteri karotid kana karotid internal sareng eksternal.  

Dokter ngahaja ngalakukeun urut karotid ku cara nerapkeun tekanan dina awak karotid pikeun tujuan diagnostik anu tangtu. Ieu hiji-hijina indikasi pikeun saha waé anu nempatkeun tekanan naon waé dina hareupeun beuheung ku ramo. Éta salawasna dilakukeun ngan ku dokter, sareng ngan ukur ku EKG sareng ngawaskeun oksigénasi pulsa. Ieu kusabab tekanan awak karotid bakal nurunkeun tekanan darah sareng pulsa sareng kadang-kadang nyababkeun jantung ngeureunkeun ketukan dina pasien anu rentan. Awak karotid ayana di tengah nepi ka tulang tonggong cervical luhur, persis dimana choking lumangsung.

Kasimpulanana, teu aya cara anu aman pikeun nahan tekanan kana beuheung saha waé, sareng profésional anu henteu nyatakeun ieu dina tulisan ngeunaan ieu kedah ditantang.

Éta pikaseurieun pikeun nganggap yén lalaki [atanapi awéwé] anu dilatih sacara séksual [atanapi awéwé] bakal tiasa sacara aman ngémutan tingkat komprési anu anjeunna [/manehna] dianggo dina arteri karotid sareng awak karotid. Fokusna dina waktos éta pasti sanés kana kesejahteraan manusa anu anjeunna nyerang.  Serangan jinis ieu henteu tiasa didadarkeun salaku konsensual, sabab teu aya deui jalan pikeun sacara réalistis masihan idin anu terang.

Lalaki mencek awéwé

Strangulation ieu overwhelmingly perpetrated ku lalaki ngalawan awéwé, tapi loba lesbi jeung pasangan bisexual kalibet dina eta teuing. Ieu beuki umum dina kasus kekerasan domestik. Selandia Anyar ngenalkeun ngalanggar kriminal Non-Fatal Seksual Strangulation di 2018. Ti Januari nepi ka Juni 2019 leuwih 700 tuduhan dilaporkeun di Selandia Anyar, sabudeureun 4 sapoé.

MP Harriet Harman babarengan anggota parlemén anu sanés nyobian ngalarang pertahanan rajapati 'séks kasar' dina RUU Pelanggaran Dalam Negeri. Brexit sareng ayeuna Covid-19 parantos nyangsang ngalirkeun RUU ngaliwatan Parlemén. Sababaraha anu nyebat éta "50 Shades of Grey" pertahanan rajapati nalika séks. Harmann disebut deui dina April 2020 "pikeun ngeureunkeun ketidakadilan ieu" tina pertahanan kaulinan séks anu hartosna yén saurang lalaki anu ngaku nyababkeun cilaka anu maéhan awéwé "sacara harfiah kabur sareng rajapati".

idin

Urang kudu sadar kumaha budaya bisa ngaruksak paripolah seksual, utamana di kalangan ngora. Glamourising kekerasan consensual kalawan mitra seksual, 50 nuansa abu-gaya, tanpa tempoan counterbalanced tina resiko nyata aub, mangrupakeun jalan bahaya pikeun tapak tatu. Petualang séksual, aktivis ucapan bébas promosi palajaran di sakola ngeunaan idin ka BDSM. Naon anu aranjeunna henteu disebatkeun nyaéta kanyataan médis nyata ngeunaan cilaka sapertos anu urang tingali di luhur atanapi masalah hukum anu sesah pisan sakitar idin nalika pendekatan "cenah, saur anjeunna" nyababkeun juries dina perkosaan, serangan seksual atanapi kasus rajapati rugi. pikeun nyaho bebeneran. Dugi ka urang nyandak pendekatan médis sareng hukum anu jujur ​​​​ka masalah ieu, seueur deui pamuda anu bakal cilaka salami hirup atanapi langkung parah. 

Mary Sharpe nempatkeun masalah strangulasi seksual kana kontéks anu langkung lega ngeunaan Pamakéan Pornografi Masalah dina pidéo ieu…

https://youtu.be/cr2NTEg1xw4