Studi musabab ngeunaan Harms Pornografi

Studi musabab ngeunaan Harms porno

adminaccount888 Bérita paling énggal

Publikasi harti keur nu nyurung karusuhan Paripolah séksual di 2018 Juni ku WHO ieu dumasar kana bukti empiris. Sanajan kitu, sababaraha urang masih mungkir yén konsumsi pornografi bisa ngabalukarkeun harms méntal atawa fisik. Dina blog ieu kami kasampak di studi 6 musabab diterbitkeun jadi jauh nu demonstrate musabab minangka partisipan ngaleungitkeun pamakéan porno na healed dysfunctions seksual kronis. Éta kabéh pamakéan link porno atawa kecanduan porno nepi dysfunctions seksual sarta gairah handap.

1) Ieu Internet Pornografi ngabalukarkeun Dysfunctions Sanggama? A Review kalawan Laporan klinis (2016)

Hiji review éksténsif dina pustaka nu patali jeung masalah seksual porno-ngainduksi. Ngalibetkeun dokter 7 AS Angkatan Laut, review nyadiakeun data pangahirna ngalaan pikiran naékna rongkah di masalah seksual youthful. Ogé resensi studi neurological patali kecanduan porno jeung udar seksual via porno Internet. Dokter nyadiakeun 3 laporan klinis sahiji lalaki anu dimekarkeun dysfunctions seksual porno-ngainduksi. Dua tina tilu lalaki healed dysfunctions seksual ku cara ngaleungitkeun pamakéan porno. Lalaki katilu ngalaman saeutik pamutahiran sakumaha anjeunna bisa abstain tina pamakéan porno. excerpt:

Faktor Tradisional yen sakali dipedar kasusah seksual lalaki muncul cukup pikeun akun keur gugah seukeut dina disfungsi erectile, éjakulasi nyangsang, turun kapuasan seksual, sarta libido sabagean gede dina mangsa kelamin partnered di lalaki sahandapeun 40. review ieu (1) ngemutan data ti sababaraha domain, misalna, klinis, biologis (kecanduan / urology), psikologi (udar seksual), sosiologis; jeung (2) presents runtuyan laporan klinis, sadaya kalawan tujuan proposing arah mungkin pikeun panalungtikan kahareup fenomena ieu. Alterations mun sistem motivational otak urang aya digali salaku kamungkinan etiology kaayaan dysfunctions seksual nu patali pornografi.

review Ieu ogé ngemutan bukti yen sipat unik Internet pornografi urang (novelty limitless, potensi escalation gampang pikeun bahan leuwih ekstrim, format vidéo, jsb) bisa jadi cukup potent kana kaayaan gairah seksual ka aspék pamakéan pornografi Internét nu teu gampang transisi ka nyata mitra -life, sapertos nu kelamin jeung mitra dipikahoyong bisa jadi teu ngadaptar sakumaha ekspektasi pasamoan sarta declines gairah. laporan klinis nyarankeun yén terminating pamakéan pornografi Internét kadang cukup pikeun ngabalikeun éfék négatif, underscoring kabutuhan panalungtikan éksténsif ngagunakeun metodologi nu gaduh subjék dipiceun variabel pamakean pornografi Internét.

Pahala Yayasan wrote carita ngeunaan ulikan ieu lamun eta mimitina sumping kaluar.

2) masturbasi kabiasaan jalu jeung dysfunctions seksual (2016)

Ulikan ieu ku psikiater Perancis saha presiden ayeuna teh Éropa Federation of Sexology. Bari abstrak shifts deui mudik antara pamakéan pornografi Internét jeung masturbasi, éta jelas yén manéhna lolobana ngarujuk kana porno-ngainduksi dysfunctions seksual (disfungsi erectile na anorgasmia). kertas revolves sabudeureun pangalaman klinis na kalawan 35 lalaki anu dimekarkeun disfungsi erectile jeung / atawa anorgasmia, sarta deukeut terapi na pikeun mantuan aranjeunna. Nagara pangarang nu paling pasien na dipake porno, jeung sababaraha keur addicted kana porno. The titik abstrak pikeun porno internét salaku ngabalukarkeun primér masalah (tetep dina pikiran nu masturbasi henteu ngabalukarkeun ED kronis, jeung eta geus pernah dibere salaku ngabalukarkeun ED). 19 sahiji lalaki 35 nempo kamajuan signifikan dina fungsi seksual. The lalaki séjén boh turun kaluar perlakuan atawa anu masih nyobian cageur. Excerpts:

intro: Bahya komo mantuan formulir dawam na lega latihan, masturbation dina formulir kaleuleuwihan sarta pre-eminent na, umumna pakait dinten ka kecanduan porno, ieu teuing mindeng overlooked dina assessment klinis of disfungsi seksual eta tiasa dipicuna.

Results: Hasil awal pikeun penderita ieu, sanggeus perlakuan pikeun "teu terang" kabiasaan masturbatory sareng kecanduan sering-pakait sareng pornografi, nyemangati sareng jangji. Réduksi tina gejala dicandak di penderita 19 kaluar tina 35. The dysfunctions regressed sarta penderita ieu éta bisa ngarasakeun aktivitas seksual nyugemakeun.

Kacindekan: masturbasi adiktif, mindeng dibarengan ku kagumantungan dina cyber-pornografi, geus katempo maén peran dina etiology sahiji jenis nu tangtu disfungsi erectile atanapi anejaculation coital. Kadé sacara sistematis nangtukeun ayana kabiasaan ieu tinimbang ngalaksanakeun diagnosis nu ku ilangna, guna ngawengku téhnik deconditioning watek-megatkeun dina menata dysfunctions ieu.

3) Mahiwal prakték masturbatory salaku hiji faktor etiological dina diagnosis tur perlakuan disfungsi seksual di pamuda (2014)

Salah sahiji studi kasus 4 dina ieu laporan tulisan dina lalaki kalayan masalah seksual porno-ngainduksi (libido low, fetishes, anorgasmia). Pipilueun seksual disebut pikeun dahar 6-minggu ti porno jeung masturbasi. Saatos 8 bulan lalaki nu dilaporkeun kahayang ngaronjat seksual, baham suksés jeung orgasme, sarta ngarasakeun "lila-seksual alus. Ieu teh chronicling peer-reviewed mimiti a recovery ti dysfunctions seksual porno-ngainduksi. Excerpts tina kertas:

"Waktu ditanya ngeunaan lila masturbatory, anjeunna ngalaporkeun yén nu geus kaliwat manehna geus masturbating vigorously tur gancang bari ningali pornografi saprak rumaja. pornografi teh asalna diwangun utamana ngeunaan zoophilia, sarta tindakan ngajadikeun babu, dominasi, sadism, sarta masochism, tapi anjeunna ahirna meunang habituated kana bahan kasebut sarta diperlukeun pamandangan pornografi langkung hardcore, kaasup transgender kelamin, orgies, sarta kelamin telenges. Anjeunna dipaké meuli pilem porno ilegal on meta kelamin telenges sarta perkosa tur visualized pamadegan pamandangan di imajinasi pikeun fungsi séksual kalawan awéwé. Anjeunna laun leungit kahayang sarta pangabisana pikeun fantasize sarta penurunan frékuénsi masturbasi-Na. "

Ditéang jeung sesi mingguan sareng therapist kelamin, sabar ieu maréntahkeun ulah paparan wae mun bahan eksplisit séksual, kaasup video, koran, buku, jeung pornografi internét.

Saatos 8 bulan, sabar dilaporkeun ngalaman orgasme suksés sarta éjakulasi. Anjeunna renewed hubungan na jeung awéwé anu, tur maranéhna laun junun ngarasakeun lila seksual alus.

4) Kumaha hésé éta pikeun ngubaran éjakulasi nyangsang dina modél psychosexual jangka pondok? Hiji studi kasus ngabandingkeun (2017)

A laporan kana dua "kasus komposit" illustrating panyabab na perlakuan pikeun éjakulasi nyangsang (anorgasmia). "Sabar B" digambarkeun sababaraha pamuda diolah ku therapist nu. Narikna, kertas nyebutkeun yen Sabar B urang "dipaké porno sempet escalated kana bahan harder", "salaku geus sering kasus". kertas nyebutkeun yen nu patali porno éjakulasi nyangsang teu ilahar, jeung dina gugah. nyeratna nyaéta panggero pikeun panalungtikan nu langkung lengkep ihwal épék porno ngeunaan fungsi seksual. Sabar B urang éjakulasi nyangsang ieu healed sanggeus 10 minggu euweuh porno. Excerpts:

Kasusna kasus komposit dicokot tina pagawean kuring dina Service Kaséhatan Nasional Rumah Sakit Universitas Croydon, London. Jeung bisi dimungkinkeun (sabar B), Hal anu penting pikeun dicatet yén presentasi teh ngagambarkeun jumlah lalaki ngora anu geus disebut ku GPS maranéhna ku diagnosis sarupa. sabar B mangrupakeun-lami 19-taun anu dibere ku sabab anjeunna bisa éjakulasi via penetrasi. Nalika anjeunna 13, anjeunna rutin ngakses loka pornografi boh dina sorangan ngaliwatan maluruh internét atawa via Tumbu yén babaturanana dikirim anjeunna. Manéhna mimitian masturbating unggal wengi bari néangan telepon-Na pikeun gambar ... Mun anjeunna teu masturbate anjeunna bisa bobo. The pornografi anjeunna maké sempet escalated, sakumaha anu mindeng kasus (tingali Hudson-Allez, 2010), kana bahan harder (nanaon ilegal) ...

Escalation

Sabar B ieu kakeunaan imagery seksual via pornografi tina yuswa 12 jeung pornografi anjeunna maké sempet escalated kana tindakan ngajadikeun babu na leuwih dominan ku umur 15.

Simkuring sapuk yén anjeunna bakal aya deui make pornografi jeung masturbate. Ieu dimaksudkan ninggalkeun telepon di kamar béda peuting. Simkuring sapuk yén anjeunna bakal masturbate dina cara béda ....

sabar B éta bisa ngahontal orgasme via penetrasi ku sési kalima; sesi nu ditawarkeun fortnightly di Rumah Sakit Croydon Universitas jadi sési lima equates mun minggu ngadeukeutan 10 tina rundingan. Anjeunna senang tur greatly lega. Dina tilu-bulan nurutan-up kalawan Sabar B, hal anu tetep bade ogé.

sabar B teu hiji hal terasing dina Service Kaséhatan Nasional (NHS) jeung kanyataanna pamuda sacara umum ngakses terapi psychosexual, tanpa mitra maranéhanana, speaks dina diri ka stirrings of change.

kituna artikel ieu ngarojong panalungtikan saméméhna nu geus dikaitkeun gaya masturbasi mun disfungsi seksual na pornografi jeung gaya masturbasi. artikel nu cik ku suggesting yén sukses tina therapists psychosexual dina gawé bareng DE jarang kacatet dina literatur akademik nu geus diwenangkeun pandangan DE salaku karusuhan hésé pikeun ngubaran tetep sakitu legana unchallenged. artikel nu nyaéta panggero pikeun panalungtikan kana pamakéan pornografi sarta pangaruh na kana masturbasi na desensitisation séks.

5) Situasional Psychogenic Anejaculation: A Study Case (2014)

Sacara rinci nembongkeun hiji hal anejaculation porno-ngainduksi. Salaki urang ukur pangalaman seksual saméméh nikah éta sering masturbasi kana pornografi - dimana anjeunna tiasa éjakulasi. Anjeunna ogé dilaporkeun sanggama sakumaha kirang arousing ti masturbasi kana porno. Potongan konci inpormasi éta "ulang latihan" na Psikoterapi gagal mun dudung anejaculation Na. Nalika jalma interventions gagal, therapists ngusulkeun hiji larangan lengkep on masturbasi kana porno. Pamustunganana larangan ieu nyababkeun sanggama suksés sarta éjakulasi ku pasangan pikeun kahiji kalina dina hirupna. Sababaraha excerpts:

A nyaéta jalu nikah 33 taun heubeul kalawan orientasi heterosexual, profésional ti tukang urban sosio-ekonomi tengah. Anjeunna geus teu boga balad seksual saencan kawin. Anjeunna diawaskeun pornografi jeung masturbated remen. pangaweruh ngeunaan sex sarta seksualitas éta nyukupan. Handap nikahna, Mr. A digambarkeun libido diangkat jadi mimitina normal, tapi engké ngurangan sekundér pikeun kasusah ejaculatory Na. Sanajan thrusting gerakan pikeun 30-45 menit, anjeunna ngalaman pernah geus bisa éjakulasi atawa ngahontal orgasme nalika kelamin penetrative jeung pamajikanana.

Naon teu digawe

pangobatan Mr. A urang anu rationalized; clomipramine na bupropion anu dilanjutkeun, sarta sertraline ieu ngurusan dina dosis 150 mg per poé. sesi terapi kalawan pasangan diayakeun mingguan keur sababaraha bulan awal, di handap nu maranéhanana dipisah mun fortnightly sarta engké bulanan. saran husus kaasup fokus dina sensations seksual na concentrating dina pangalaman seksual tinimbang éjakulasi anu dipaké pikeun mantuan ngurangan kinerja kahariwang jeung spectatoring. Kusabab masalah kuat sanajan interventions ieu, terapi kelamin intensif dianggap.

Antukna aranjeunna instituted hiji larangan lengkep on masturbasi (nu hartina anjeunna terus masturbate kana porno salila interventions gagal saluhureun):

A larangan dina formulir salah sahiji aktivitas seksual ieu ngusulkeun. Kutang latihan fokus sensate (mimitina non-séks sarta engké séks) anu ngagagas. Bapak A digambarkeun hiji henteu mampuh ngalaman darajat sarua stimulasi salila kelamin penetrative sakumaha dibandingkeun anu mana kang ngalaman mangsa masturbasi. Sakali dina larangan dina masturbasi ieu enforced, anjeunna dilaporkeun hiji kahayang ngaronjat pikeun aktivitas seksual kalawan pasangan na.

Sanggeus jumlah unspecified waktu, larangan dina masturbasi kana kalungguhan porno ka kasuksésan:

Samentara éta, Mr. A jeung pamajikanana mutuskeun pikeun balik payun sareng Téhnik réproduktif ditulungan (ART) jeung underwent dua siklus inseminasi intrauterine. Dina mangsa sési latihan, Mr. A ejaculated pikeun kahiji kalina, di handap nu anjeunna geus bisa éjakulasi satisfactorily salila mayoritas interaksi seksual pasangan urang.

6) Pornografi ngainduksi Erectile disfungsi Diantara Young Men (2019)

abstrak: makalah explores fenomena pornografi disfungsi erectile ngainduksi (PIED), hartina masalah potency seksual di lalaki alatan konsumsi pornografi Internét. data empiris tina lalaki anu kakurangan tina kaayaan kieu geus dikumpulkeun. A kombinasi metoda topical sajarah kahirupan (kalawan ngawawancara naratif online Asynchronous kualitatif) jeung diaries online pribadi geus padamelan. Data geus dianalisis ngagunakeun analisis interpretative teoritis (nurutkeun téori média McLuhan urang), dumasar kana induksi analytic. Panalungtikan empiris nunjukkeun yén aya korelasi antara konsumsi pornografi jeung disfungsi erectile nu nunjukkeun musabab.

Papanggihan nu dumasar kana wawancara 11 sapanjang dua diaries video na tilu diaries téks. Lalaki nu antara umur 16 na 52; aranjeunna ngalaporkeun yén hiji bubuka mimiti nepi pornografi (biasana dina mangsa rumaja) anu dituturkeun ku konsumsi poean dugi titik nu geus ngahontal dimana eusi ekstrim (ngalibetkeun, contona, elemen kekerasan) nu diperlukeun pikeun mulasara gairah. Hiji tahap kritis ieu ngahontal nalika gairah seksual anu éksklusif pakait sareng pornografi ekstrim na gancang-paced, ngajadikeun sapatemon fisik hambar tur sepa. Ieu ngakibatkeun hiji henteu mampuh ngajaga hiji cacakan ku pasangan real-hirup, di mana nunjuk ka lalaki naek kapal dina prosés "ulang boot", mere up pornografi. Ieu mantuan sababaraha lalaki pikeun meunangkeun deui pangabisa maranéhanana pikeun ngahontal jeung ngadukung hiji cacakan.

Bubuka kana bagian hasil

Sanggeus diolah data, abdi geus noticed pola nu tangtu tur téma ngulang, di handap a naratif kronologis dina sakabéh nu ngawawancara. Ieu nyaéta: perkenalan. Hiji anu munggaran diwanohkeun ka pornografi, biasana saméméh pubertas. Ngawangun watek hiji. Hiji dimimitian pikeun meakeun pornografi rutin. Escalation. Hiji kabukti mun langkung "ekstrim" bentuk pornografi, eusi saarah, guna ngahontal épék sarua saméméhna kahontal ngaliwatan kirang "ekstrim" bentuk pornografi. Realisasi. Hiji notices masalah potency seksual dipercaya jadi dibalukarkeun ku pamakéan pornografi. "Re-boot" proses. Hiji nyoba ngatur pamakéan pornografi atawa ngaleungitkeun eta tos rengse guna meunangkeun deui potency seksual hiji urang. Data ti ngawawancara dibere dumasar kana outline luhur.

studi langkung

Sajaba studi musabab nu didaptarkeun di luhur, kaca ieu ngandung artikel sareng video ku leuwih ahli 130 (Urology profesor, urologists, psychiatrists, psikolog, sexologists, MDs) anu ngaku na geus suksés diperlakukeun ED porno-ngainduksi sarta leungitna porno-ngainduksi kahayang seksual.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu