Kajadian Holyrood logo

Anak-on-anak Sex Loba teuing mangrupakeun aréa rising gancang kajahatan

adminaccount888 Bérita paling énggal

Yayasan Reward resep yén kasempetan nyarios nyiksa seksual di konperénsi "Kasalametan Online pikeun Barudak sareng Barudak" anu dirayakeun ku Holyrood Kajadian di Edinburgh dina Oktober taun ieu.

Acara Drew makers kawijakan senior ti Pamaréntah Skotlandia, Putra Kantor sarta Polri Skotlandia ogé loba guru. Obrolan urang dibere hasil panalungtikan panganyarna dina sabaraha pornografi internét ieu impacting dina brains tina rumaja sarta nyetir offending kabiasaan di sababaraha. Urang ogé nyetél kaluar model pencegahan sarta signposted ruteu ka recovery.

Hasil panalungtikan neurosains panganyarna mangka éta pamakéan kaleuleuwihan pornografi internét, hususna di antarana rumaja, bisa ngabalukarkeun parobahan uteuk sami ditempo dina brains jalma addicted kana zat, kayaning kokain jeung alkohol. Ieu lumangsung ka barudak naha atanapi henteu maranéhna geus kungsi hirup imah kacau atawa sajarah ngeunaan nyiksa atawa trauma. Salajengna parobahan otak anu katingal dina maranéhanana anu geus henteu acan ngembangkeun hiji kecanduan ditiup pinuh.

Dina prosés kecanduan, habituation tur kasabaran ngawangun up na perlu a pamaké leuwih ti zat atawa kabiasaan ngalaman hiji 'pencét'. Kalawan Zat perlu a pamaké leuwih ti anu sarua, tapi ku pornografi internét, perlu pamaké anyar jeung béda ngarasa dirangsang.

pamaké porno nu nyurung mindeng ngajelaskeun escalation di maranéhna pamakéan porno nu bentukna waktos gede nempo atawa néangan kaluar genres anyar porno. genres anyar nu dipicuna shock, reuwas, palanggaran ekspektasi atawa malah kahariwang bisa boga fungsi pikeun ngaronjatkeun gairah seksual, sarta di pamaké porno anu respon kana rangsangan ieu tumuwuh blunted alatan overuse, fenomena ieu pisan umum. Escalation bisa ngakibatkeun neangan situs ilegal kayaning maranéhanana ngandung nyiksa seksual barudak. anyar panalungtikan nembongkeun escalation anu dilaporkeun dina ngeunaan 49% kasus. versi Tamer pornografi, atanapi 'vanili polos', euweuh nyadiakeun pamaké beurat kalawan stimulasi cukup keur nyieun gairah.

Ogé brains rumaja, kusabab sipat unik maranéhanana, ngahasilkeun leuwih ti, sarta anu leuwih sénsitip ka dopamin neurochemical buka-meunang-eta anu drive kecanduan. Ogé harti teens anu hadé bisa nangtung video nu bakal shock sarta geuleuh déwasa atawa barudak.

Dibikeun naékna seukeut dina kajahatan kelamin antarana rumaja nuju pre-rumaja, urang kudu pikir taliti ngeunaan pencegahan. Otak rumaja nyaeta paling susceptible mun kecanduan kusabab malleability ekstrim na atanapi plasticity sakumaha eta nyiar pikeun neuleuman kaahlian anyar pikeun dewasa. Di pubertas diajar tentang kelamin janten prioritas nomer hiji. Internét pornografi sarta diilikan nyebar smartphone ngajadikeun aksés gampang pikeun sagala jinis eusi seksual kaasup bahan ekstrim tanpa wangenan.

A perwira pulisi senior ti CEOP (Child eksploitasi & Protection Online) éta pisan museurkeun pendekatan pahala Yayasan urang jeung hoyong diondang kami ngabahas karya urang salajengna kalayan tim latihan maranéhanana. Kami oge delighted papanggih sareng anggota senior ti Young Scot anu hoyong kolaborasi kalayan kami sarta nyadiakeun sababaraha jalma ngora maranéhanana pikeun mantuan kami ko-ngamekarkeun ramatloka rumaja urang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu