Layar Shot of Pornhub on telepon

'Paripolah séksip kompulsif' diklasifikasikeun salaku Gangguan Kaséhatan Méntal ku Organisasi Kaséhatan Dunya

adminaccount888 Bérita paling énggal

Di handap ieu aya sababaraha catetan nulis pikeun wartawan jeung masarakat umum ngeunaan kategori diagnostik anyar. Di dieu nyaeta kasimpulan rusuh dina blog.

Dina 18th Juni 2018, panulis Organisasi Kaséhatan Dunya ngeunaan Klasifikasi Internasional Kasakit, 11th Revisi, pasang siaran pers anu ngumumkeun yén vérsi implementasi tina ICD-11 anu bakal datang ayeuna aya online. Éta kalebet Compulsive Sexual Behaviour Disorder (CSBD) pikeun kahiji kalina. Sanaos sababaraha rumor anu nyasabkeun sabalikna, leres yén WHO parantos nolak "kecanduan porno" atanapi "kecanduan séks".

Paripolah séks anu nyusahkeun parantos disebat ku rupa-rupa nami mangtaun-taun: "hypersexual", "kecanduan porno", "kecanduan séks", "tingkah laku séks anu kaluar-tina-kadali" sareng sajabana. Dina katalog anu paling anyar ngeunaan panyakit, WHO nyandak léngkah pikeun ngesahkeun karusuhan éta ku ngaku "Kelainan Perilaku Seksual anu Pengkuh" (CSBD) salaku panyawat méntal. Numutkeun ka ahli WHO Geoffrey Reed, diagnosis CSBD énggal "ngamungkinkeun urang terang yén aranjeunna gaduh" kaayaan anu asli "sareng tiasa milari perawatan."

  • The Pencét release bisa ditempo dina situs WHO Ieuh. Pikeun genah, kami geus dihasilkeun dina pinuh handap.
  • The ICD-11 pencét release nyebutkeun ditambah kaulinan saperti gangguan kaséhatan mental, jeung kumaha incongruence gender ayeuna categorized.
  • hancana moal nyebut diagnosis anyar sejen: "karusuhan kabiasaan seksual nu nyurung"Nu nembongan dina" gangguan kontrol dorongan ".
  • The "release Catetan"Dina unggal diagnosis kaasup pernyataan ieu: "Struktur kode keur ICD-11 MMS stabil ngandung."
  • Di dieu Éta téks final "nu nyurung karusuhan kabiasaan seksual" diagnosis:

Nu nyurung Paripolah séksual karusuhan WHO

carana nangtukeun rupa panyakitna

Nu nyurung karusuhan seksual kabiasaan [6C72], di nawaran panungtungan professional Podomoro a formal, diagnosis timer dibuktikeun keur henteu mampuh ngadalikeun kabiasaan seksual sanajan konsekuensi négatip. palaksanaan sabenerna tina Konci anyar béda madhab, tapi nu penting aya nu ahli kaséhatan dunya geus sapuk yén nu nyurung merits kabiasaan seksual diagnosis a. Téh mangrupa istilah payung lega anu bisa dipake keur saha meets kriteria na. "Kabiasaan seksual nu nyurung" ieu ogé "disebut kecanduan sakumaha seksual atanapi hypersexuality" nurutkeun ahli diagnostik Jon E. Grant, JD, MD, mph di Psychiatry ayeuna (Pébruari 2018: p.3). Diagnosis CSBD anyar bisa ogé dipaké pikeun nangtukeun jenis panyakitna maranéhanana jeung pornografi internét gejala nu patali pamakéan parna.

Leuwih ti 80% tina jalma kalawan kabiasaan seksual nu nyurung ngalaporkeun digedekeun atawa masalah pamakéan pornografi.

"Pamakéan pornografi anu bermasalah tiasa ngagambarkeun hiji manifestasi nonjol ngeunaan hipersexual (ogé disebut salaku kapaksaan seksual, kecanduan séks atanapi tingkah laku séks anu kaleuleuwihi dina literatur - Kafka, 2010; Karila dkk, 2014; Wéry & Billieux, 2017) sabab dina sababaraha studi langkung ti 80% jalma anu gaduh hypersexual parantos ngalaporkeun panggunaan pornografi kaleuleuwihan / masalah (Kafka, 2010; Reid dkk, 2012) ". (Bőthe et al. 2018: 2)

manual diagnostik kawas WHO urang Internasional Klasifikasi Kasakit (ICD-11) jeung Amérika Psychiatry Association urang Manual diagnostik jeung Statistical of Kaséhatan Mental (DSM-5) entong labél kaayaan kaséhatan méntal salaku "Kecanduan" per se. Aranjeunna langkung resep nganggo istilah "Karusuhan."

A "kabiasaan seksual nu nyurung" diagnosis timbul ti pola gagal ngadalikeun sengit, impulses seksual atanapi nyorong, hasilna kabiasaan seksual repetitive leuwih hiji jaman nambahan waktu (misalna 6 bulan atawa leuwih).

Nyieun Paripolah séksual diagnosis karusuhan nu nyurung

Kritikus mimiti prihatin yén sagala diagnosis resmi bakal dipaké pikeun patologis minoritas séks sareng prakték séks alternatif. Nanging, pikeun nyumponan kriteria diagnostik pikeun CSBD, paripolah anu bermasalah kedah nyababkeun marabahaya anu terus-terusan atanapi gangguan anu signifikan dina pribadi, kulawarga, sosial, pendidikan, padamelan, atanapi bidang penting sanés anu fungsina. Dina basa sejen, diagnosis anyar henteu didiagnosa penderita dumasar kana naon kabiasaan seksual maranéhna kalawan bébas kalibet dina. Ieu diagnoses penderita dumasar impairment pengkuh tur marabahaya. Lamun kabiasaan seksual, formulir naon nu diperlukeun, hasilna di ngayakeun, diagnosis nu anyar moal ditagihkeun.

kritik séjénna miélingkeun yén hiji diagnosis CSBD bisa ngahasilkeun diagnosis salah kaprah ku penderita anu kabiasaan ieu mah, dina kanyataanana, nu nyurung, sarta anu marabahaya éta alatan judgment moral ku sabar atawa profésional. Pikeun nyegah hasil misalna, diagnosis nu anyar nyadiakeun éta, "marabahaya anu sagemblengna patali ka judgments moral jeung cawad ngeunaan impulses seksual, nyorong, atawa paripolah teu cukup." Dina basa sejen, sabar kedah sabenerna jadi bisa ngadalikeun impulses tur jadi ngalakonan kabiasaan seksual repetitive nu geus jadi masalah.

Perdebatan Manual Diagnostik

Aya geus loba perdebatan di nuju nepi ka publikasi klasifikasi anyar dina ICD-11. Nu nyurung karusuhan kabiasaan seksual (disebut dina prakna sakumaha karusuhan hypersexual) dianggap keur citakan dina DSM-5 tapi pamustunganana digubris. Numutkeun neuroscientists ngarah "pangaluaran ieu hindered usaha pencegahan, panalungtikan, jeung perlakuan, jeung ninggalkeun clinicians tanpa diagnosis formal keur karusuhan kabiasaan seksual nu nyurung." (Potenza et al. 2017)

Kanggo ayeuna, kategori indungna tina diagnosis CSBD anyar nyaéta Gangguan Kadali Pidul, nu ngawengku dianagnosis sapertos Pyromania [6C70], Kleptomania [6C71] sareng Intermittent Explosive Disorder [6C73]. Tapi mamang tetep ngeunaan kategori idéal. As neuros élmuwan Yale Marc Potenza MD PhD sareng Mateusz Gola PhD, panalungtik di Akademi Scienceslmu Pengetahuan Polandia sareng University of California San Diego nunjuk, "Usul ayeuna ngeunaan Klasifikasi karusuhan CSB minangka gangguan-dorongan-kontrovérsi kontroversial salaku model alternatipna diusulkeun ... Aya data nunjukkeun yén CSB babagi seueur fitur sareng kecanduan. "(Kraus dkk 2018)

Éta panginten diperhatoskeun yén ICD-11 kalebet diagnosa Kelainan Judi dina kaayaan duanana Gangguan Kusabab Paripolah adiktif sareng dina Gangguan Kontrol Impulse. Janten, kategorisasi gangguan henteu kedah silih éksklusif (Bőthe et al. 2018: 2). Klasifikasi ogé tiasa ngalih sareng waktos. Karusuhan Judi asalna diklasifikasikeun salaku gangguan dorongan dina DSM-IV sareng ICD-10, tapi dumasar kana kamajuan pamahaman émpiris, judi Disorder parantos diklasifikasikeun salaku "Gangguan-Patalina sareng Gangguan Kecanduan" (DSM-5) sareng a "Karusuhan Kusabab Paripolah adiktif" (ICD-11). Tiasa waé diagnosis CSBD énggal ieu tiasa nuturkeun kursus pangwangunan anu sami sapertos anu ngagaduhan judi Disorder.

Paduli sabaraha sawala ieu evolves kana waktu, citakan kiwari CSBD dina ICD-11 nyadiakeun wilujeng sumping tur diperlukeun pangakuan yen aya jalma anu merlukeun campur klinis éféktif pikeun mantuan aranjeunna hadé negotiate kabiasaan seksual maranéhanana sarta konsékuansi na. Ieu ogé bakal mempermudah teuing diperlukeun panalungtikan kahareup dina kabiasaan seksual masalah.

"Éta bakal relevan pikeun ngémutan kumaha DSM sareng Klasifikasi Internasional Panyakit (ICD) beroperasi kalayan aya kaitannana sareng prosés klasifikasi. Dina ngalakukeun éta, kami pikir éta penting pikeun museur kana karusuhan judi (ogé katelah judi patologis) sareng kumaha éta dianggap di DSM-IV sareng DSM-5 (ogé dina ICD-10 sareng ICD-11 anu bakal datang). Dina DSM-IV, judi patologis dikategorikeun salaku "Gangguan Impulse-Control Sanés Di Tempat Lain Digolongkeun." Dina DSM-5, éta diklasifikasikeun salaku "Gangguan-Patalina sareng Gangguan Kecanduan."…. "Pendekatan anu sami kedah dilarapkeun ka CSB, anu ayeuna dianggap kanggo dilebetkeun salaku gangguan dorongan-kontrol dina ICD-11 (Grant et al., 2014; Kraus et al., 2018) ". tanda petik ieu dicokot tina Gola na Potenza 2018.

anggapanana

Di hudang tina Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) Klasifikasi karusuhan kaulinan sarta CSBD sakumaha kaayaan kaséhatan mental, a laporan dina wali koran nyatakeun yén rumah sakit London ieu Nyiapkeun pikeun ngjalankeun kahiji puseur kecanduan internét kantos Kaséhatan Nasional Service-dibiayaan pikeun jalma ngora jeung déwasa. therapists kelamin nguap geus katempo paningkatan dina klien ngora anu keur compulsively maké aktip bobogohan jeung online kamar obrolan, sarta nalangsara isu kaséhatan méntal hasilna.

Numutkeun Mateusz Gola PhD, panalungtik di Polandia Akademi Élmu sarta di University of California San Diego, diagnosis CSBD anyar boga kauntungan lianna. "Ieu susunan kaluar kriteria diagnostik jelas. Leuwih ti éta, psikolog klinis na psychiatrists di tangerang ayeuna baris diajar karusuhan éta. Tanpa diagnosis CSBD formal, loba clinicians éta uninformed ngeunaan isu kabiasaan seksual nu nyurung. Antukna, diagnosis ieu ogé bisa masihan langkung aksés penderita kana perlakuan asuransi-katutupan. "Gola ditambahkeun éta, diagnosis nu anyar," teu ngajawab masalah kumaha carana ngubaran CSBD efektif, tapi hal ieu ngamungkinkeun keur studi leuwih konsisten, berpotensi ngarah kana standardized, deukeut dipercaya. "

Ngaronjat Aksés pikeun Pasén

Shane W. Kraus, Ph.D. Asistén Profesor Psikiatri sareng Diréktur Klinik Kecanduan Paripolah di Rumah Sakit Edith Nourse Rogers Peringatan Samaun, Universitas Massachusetts Medical School nyarios ngeunaan katégori diagnostik énggal: "Ieu mangrupikeun léngkah munggaran anu positip. Asupan CSBD dina ICD-11 sigana bakal ningkatkeun aksés pikeun ngurus pasién (sacara internasional sareng di jero Amérika Serikat). Salaku tambahan, inklusi ogé bakal ningkatkeun dana panilitian anu sacara sajarahna fokus kana gangguan kaséhatan méntal anu tiasa didiagnosa. Salaku tambahan, kuring pikir éta bakal ngirangan stigma pikeun jalma anu kapangaruhan sareng nambihan pendidikan anu langkung seueur ngeunaan masalah éta. "

Profesional Kaséhatan latihan

Tujuan langsung tina pelepasan ICD-11 panganyarna nyaéta pikeun ngidinan nagara ngalatih profésional kaséhatan dina diagnoses manual urang. Panaliti ogé ngajak yén clinicians sareng pembimbing jadi dilatih sareng janten hadé ngartos paripolah seksual anu nyurung:

"Éta ogé penting yén panyadia perawatan (nyaéta, ahli klinik sareng pembimbing) anu ku masing-masing individu tiasa milarian bantosan dalit sareng CSB. Salami studi urang ngalibetkeun langkung ti 3,000 mata pelajaran anu milari pangobatan pikeun CSB, urang sering ngadangu yén jalma-jalma anu nalangsara ti CSB ngalaman sababaraha halangan nalika milari bantosan atanapi kontak sareng dokterDhuffar & Griffiths, 2016). Pasén ngalaporkeun yén clinicians bisa ulah aya topik nu, kaayaan yén masalah sapertos teu aya, atanapi nyarankeun hiji nu boga drive seksual tinggi, sarta kedah nampi eta gaganti nyampurkeun (sanajan nu keur ieu individu, nu CSBs bisa ngarasakeun ego-dystonic jeung kalungguhan mun sababaraha konsékuansi négatip). Simkuring yakin yén kriteria well-diartikeun keur karusuhan CSB bakal ngamajukeun usaha atikan kaasup ngembangkeun program pelatihan tentang kumaha carana assess jeung ngubaran individu kalawan gejala gangguan CSB. Urang ngaharepkeun program sapertos bakal jadi bagian tina latihan klinis pikeun psikolog, psychiatrists, sarta panyadia séjén tina jasa kasehatan mental, sakumaha ogé panyadia perawatan séjén kaasup panyadia perawatan primér, kayaning médis generalist. "(Kraus dkk 2018)

Pahala Yayasan

nu ganjaran Yayasan mangrupikeun amal pendidikan anu naratas anu ngajantenkeun élmu kelamin sareng cinta tiasa diaksés ku seueur pemirsa. Fokus kami dina pangaruh pornografi internét ka nonoman sareng nonoman déwasa. Kami parantos diakréditasi ku Royal College of General Praktisi di London pikeun ngajalankeun lokakarya 1 dinten kanggo panarjamah ngeunaan pangaruh pornografi internét dina kaséhatan méntal sareng fisik. Ieu ngadukung tujuan Organisasi Kaséhatan Dunya anu siaran pers di handap nekenkeun kabutuhan latihan di kalangan para profesional. Kami ogé ngajar di sakola sareng bakal nyayogikeun rencana pelajaran sareng palatihan pikeun guru akhir taun ayeuna. Kami nawiskeun jasa konsultasi ka organisasi anu hoyong ngembangkeun program kasadaran porno-cilaka.

Pikeun ngawawancara atawa informasi leuwih kaasup salinan pinuh sahiji sumber dicutat, mangga ngahubungan info@rewardfoundation.org.

FOOTNOTE

téks lengkep di ICD-11 Pencét Release.

WHO Kaluaran anyar International Klasifikasi Kasakit (ICD 11) 18 Juni 2018 News Release Jenéwa

World Health Organization (WHO) nyaéta poé ngaleupaskeun Klasifikasi na anyar Internasional Kasakit (ICD-11).

ICD mangrupikeun yayasan pikeun ngaidentipikasi tren kaséhatan sareng statistik di sakumna dunya, sareng ngandung sakitar 55 000 kode unik pikeun cilaka, panyakit sareng panyabab maot. Éta nyayogikeun basa umum anu ngamungkinkeun para ahli kaséhatan pikeun ngabagi inpormasi kaséhatan di panjuru dunya.

"The ICD nyaéta produk anu WHO anu sabenerna bangga," tandur Tedros Adhanom Ghebreyesus, Diréktur Jéndral WHO. "Enablesta nyandak urang ngartos pisan ngeunaan naon nyababkeun urang gering sareng paeh, sareng nyandak tindakan pikeun nyegah sangsara sareng salamet nyawa

ICD-11, anu parantos langkung ti sapuluh taun damel, nyayogikeun pamutahiran anu signifikan dina vérsi anu sateuacanna. Pikeun anu munggaran, éta sacara éléktronik lengkep sareng ngagaduhan format anu langkung ramah-pangguna. Sareng parantos aya hubunganana sareng pagawé kasehatan anu teu acan pernah terjadi sateuacanna anu ngiringan rapat kolaborasi sareng ngajukeun usulan. Tim ICD di kantor pusat WHO nampi langkung ti 10 000 usulan kanggo révisi.

ICD-11 bakal dibere di Majelis Kaséhatan Dunya dina Méi 2019 keur nyoko ku Amérika Anggota, sarta baris datang kana efek dina 1 Januari 2022. release Ieu mangrupa sawangan sateuacanna anu bakal ngidinan nagara rencana cara make versi anyar, nyiapkeun tarjamahan, sarta ngalatih professional kaséhatan sakuliah nagara.

ICD ogé dipaké ku insurers kaséhatan anu reimbursements gumantung kana ICD coding; manajer program kaséhatan nasional; spesialis pendataan; jeung nu lianna anu lagu kamajuan dina kaséhatan global jeung nangtukeun alokasi sumberdaya kaséhatan.

ICD-11 anyar ogé ngagambarkeun penerbangan di kedokteran sarta kamajuan dina pengarti ilmiah. Contona, dina kode anu patali jeung résistansi antimikrobial caket pisan sareng konsép Sistem Global panjagaan Résistansi Antimikrobial (GLASS). ICD-11 oge tiasa nangkep hadé data ngeunaan kasalametan dina kasehatan, hartosna yén acara teu perlu anu tiasa ngarugikeun kaséhatan - sapertos workflows anu langgeng di rumah sakit - tiasa dicirikeun sareng ngurangan.

The ICD anyar ogé ngawengku bab anyar, salah sahiji kana ubar tradisional: sanajan jutaan jalma make ubar tradisional di sakuliah dunya, geus kungsi digolongkeun dina sistem ieu. bab anyar sejen dina kaséhatan seksual ngahimpun kaayaan nu saméméhna categorized ku cara nu sejen (misalna incongruence gender ieu dibéréndélkeun dina kaayaan kaséhatan méntal) atawa dijéntrékeun béda. karusuhan kaulinan geus ditambahkeun ka bagian on gangguan adiktif.

"A prinsip konci dina waktu harita ieu mun simplify struktur coding jeung tooling éléktronik - ieu bakal ngidinan professional kasehatan pikeun leuwih gampang jeung kaayaan lengkep catetan," nyebutkeun Dr Robert Jakob, Pamimpin Tim, klasifikasi Terminologies na Standards, WHO.

Dr Lubna Alansari, WHO urang Asisten Diréktur Jéndral pikeun metrics Kaséhatan sarta pangukuran, nyebutkeun: "ICD mangrupakeun cornerstone inpormasi kaséhatan sarta ICD-11 baris nganteurkeun hiji tempoan up-to-date di pola panyakit."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu