Layar Shot of Pornhub on telepon

'Paripolah séksual nu nyurung' digolongkeun kana karusuhan Kaséhatan Mental ku WHO

adminaccount888 Bérita paling énggal

Di handap ieu aya sababaraha catetan nulis pikeun wartawan jeung masarakat umum ngeunaan kategori diagnostik anyar. Di dieu nyaeta kasimpulan rusuh dina blog.

Dina 18th Juni 2018, pangarang nu Kaséhatan Organisasi urang Dunya ti Klasifikasi Internasional Kasakit, 11th Harita, nempatkeun kaluar hiji pencét release announcing nu versi palaksanaan upcoming ICD-11 kiwari sadia online. Ieu kaasup nu nyurung Paripolah séksual karusuhan (CSBD) pikeun pertama kalina. Sanajan hiji rumor nyasabkeun sababaraha mun sabalikna, éta bohong yén WHO geus ditolak "kecanduan porno" atawa "kecanduan kelamin".

kabiasaan seksual nu nyurung geus disebut ku rupa-rupa ngaran leuwih taun: "hypersexuality", "kecanduan porno", "kecanduan kelamin", "kaluar-of-control kabiasaan seksual" jeung saterusna. Dina katalog panganyarna na kasakit WHO nyokot hambalan nuju legitimizing karusuhan ku acknowledging "nu nyurung Paripolah séksual karusuhan" (CSBD) salaku gering méntal. Numutkeun ahli WHO Geoffrey Reed, anu CSBD diagnosis anyar "ngidinan urang nyaho aranjeunna gaduh" a kaayaan asli "na tiasa neangan treatment".

  • The Pencét release bisa ditempo dina situs WHO Ieuh. Pikeun genah, kami geus dihasilkeun dina pinuh handap.
  • The ICD-11 pencét release nyebutkeun ditambah kaulinan saperti gangguan kaséhatan mental, jeung kumaha incongruence gender ayeuna categorized.
  • hancana moal nyebut diagnosis anyar sejen: "karusuhan kabiasaan seksual nu nyurung"Nu nembongan dina" gangguan kontrol dorongan ".
  • The "release Catetan"Di handapeun tiap diagnosis kaasup pernyataan ieu: "Struktur kode keur ICD-11 MMS stabil ngandung."
  • Di dieu Éta téks final "nu nyurung karusuhan kabiasaan seksual" diagnosis:

Nu nyurung Paripolah séksual karusuhan WHO

carana nangtukeun rupa panyakitna

Nu nyurung karusuhan seksual kabiasaan [6C72], di nawaran panungtungan professional Podomoro a formal, diagnosis timer dibuktikeun keur henteu mampuh ngadalikeun kabiasaan seksual sanajan konsekuensi négatip. palaksanaan sabenerna tina Konci anyar béda madhab, tapi nu penting aya nu ahli kaséhatan dunya geus sapuk yén nu nyurung merits kabiasaan seksual diagnosis a. Téh mangrupa istilah payung lega anu bisa dipake keur saha meets kriteria na. "Kabiasaan seksual nu nyurung" ieu ogé "disebut kecanduan sakumaha seksual atanapi hypersexuality" nurutkeun ahli diagnostik Jon E. Grant, JD, MD, mph di Psychiatry ayeuna (Pébruari 2018: p.3). Diagnosis CSBD anyar bisa ogé dipaké pikeun nangtukeun jenis panyakitna maranéhanana jeung pornografi internét gejala nu patali pamakéan parna.

Leuwih ti 80% tina jalma kalawan kabiasaan seksual nu nyurung ngalaporkeun digedekeun atawa masalah pamakéan pornografi.

"Pamakéan pornografi masalah bisa ngagambarkeun manifestasi nonjol tina hypersexuality (disebut ogé compulsivity seksual, kecanduan seksual atawa kabiasaan seksual kaleuleuwihan dina sastra - Kafka, 2010; Karila dkk, 2014; Wéry & Billieux, 2017.) Sabab di sababaraha studi leuwih ti 80% tina jalma kalawan hypersexuality geus dilaporkeun kaleuleuwihan / masalah pamakéan pornografi (Kafka, 2010;. Reid dkk, 2012) ". (Bőthe et al. 2018: 2)

manual diagnostik kawas WHO urang Internasional Klasifikasi Kasakit (ICD-11) jeung Amérika Psychiatry Association urang Manual diagnostik jeung Statistical of Kaséhatan Mental (DSM-5) entong labél kaayaan kaséhatan méntal "Addictions" per se. Aranjeunna resep ngagunakeun istilah "karusuhan".

A "kabiasaan seksual nu nyurung" diagnosis timbul ti pola gagal ngadalikeun sengit, impulses seksual atanapi nyorong, hasilna kabiasaan seksual repetitive leuwih hiji jaman nambahan waktu (misalna 6 bulan atawa leuwih).

Nyieun Paripolah séksual diagnosis karusuhan nu nyurung

Mimiti kritik éta prihatin yén sagala diagnosis formal bakal dipaké pikeun pathologise minoritas seksual sarta lila-seksual alternatif. Najan kitu, pikeun minuhan kriteria diagnostik pikeun CSBD, paripolah masalah kudu ngakibatkeun marabahaya ditandaan pengkuh atawa impairment signifikan dina pribadi, kulawarga, sosial, atikan, Mikrobiologi, atanapi sejenna wewengkon penting fungsi. Dina basa sejen, diagnosis nu anyar teu nangtukeun jenis panyakitna penderita dumasar kana naon kabiasaan seksual maranéhna kalawan bébas kalibet dina. Ieu diagnoses penderita dumasar impairment pengkuh tur marabahaya. Lamun kabiasaan seksual, formulir naon nu diperlukeun, hasilna di ngayakeun, diagnosis nu anyar moal ditagihkeun.

kritik séjénna miélingkeun yén hiji diagnosis CSBD bisa ngahasilkeun diagnosis salah kaprah ku penderita anu kabiasaan ieu mah, dina kanyataanana, nu nyurung, sarta anu marabahaya éta alatan judgment moral ku sabar atawa profésional. Pikeun nyegah hasil misalna, diagnosis nu anyar nyadiakeun éta, "marabahaya anu sagemblengna patali ka judgments moral jeung cawad ngeunaan impulses seksual, nyorong, atawa paripolah teu cukup." Dina basa sejen, sabar kedah sabenerna jadi bisa ngadalikeun impulses tur jadi ngalakonan kabiasaan seksual repetitive nu geus jadi masalah.

Debat diagnostik manual '

Aya geus loba perdebatan di nuju nepi ka publikasi klasifikasi anyar dina ICD-11. Nu nyurung karusuhan kabiasaan seksual (disebut dina prakna sakumaha karusuhan hypersexual) dianggap keur citakan dina DSM-5 tapi pamustunganana digubris. Numutkeun neuroscientists ngarah "pangaluaran ieu hindered usaha pencegahan, panalungtikan, jeung perlakuan, jeung ninggalkeun clinicians tanpa diagnosis formal keur karusuhan kabiasaan seksual nu nyurung." (Potenza et al. 2017)

Pikeun ayeuna mah, anu kategori indungna tina diagnosis CSBD anyar nyaeta dorongan Gangguan Control, nu ngawengku diagnoses kayaning Pyromania [6C70], Kleptomania [6C71] sarta Intermittent karusuhan ngabeledug [6C73]. Acan mamang tetep ngeunaan kategori idéal. Salaku Yale neuroscientist Marc Potenza MD PhD jeung Mateusz Gola PhD, panalungtik di Polandia Akademi Élmu sarta University of California San Diego nunjuk kaluar, "The proposal kiwari Klasifikasi karusuhan CSB salaku hiji karusuhan dorongan-control anu kontroversial salaku model alternatif geus diajukeun ... Aya data suggesting nu CSB biasa loba fitur sareng addictions. "(Kraus dkk 2018)

Ieu bisa jadi sia noting yén ICD-11 ngawengku diagnoses tina judi karusuhan dina duanana Gangguan Alatan adiktif paripolah na handapeun Gangguan dorongan Control. Ku kituna, categorization tina gangguan kudu teu salawasna jadi saling ekslusif (Bőthe et al. 2018: 2). Klasifikasi ogé bisa mindahkeun jeung waktu. Judi karusuhan asalna digolongkeun kana hiji karusuhan dorongan dina duanana nu DSM-IV jeung ICD-10, tapi dumasar kana kamajuan dina pamahaman empiris, judi karusuhan geus reclassified salaku "Zat-patali jeung karusuhan adiktif" (DSM-5) jeung a "karusuhan Alatan Paripolah adiktif" (ICD-11). Ieu mungkin nu diagnosis ieu CSBD anyar bisa nuturkeun tangtu developmental sarupa sakumaha Garawangi karusuhan boga.

Paduli sabaraha sawala ieu evolves kana waktu, citakan kiwari CSBD dina ICD-11 nyadiakeun wilujeng sumping tur diperlukeun pangakuan yen aya jalma anu merlukeun campur klinis éféktif pikeun mantuan aranjeunna hadé negotiate kabiasaan seksual maranéhanana sarta konsékuansi na. Ieu ogé bakal mempermudah teuing diperlukeun panalungtikan kahareup dina kabiasaan seksual masalah.

"Eta bakal relevan mertimbangkeun kumaha DSM jeung Klasifikasi Internasional Kasakit (ICD) beroperasi nu aya kaitannana ka prosés harti jeung klasifikasi. Dina ngalakukeun kitu, urang nganggap éta relevan bade difokuskeun karusuhan judi (ogé katelah judi patologis) jeung kumaha eta dianggap di DSM-IV sarta DSM-5 (kitu oge di ICD-10 jeung forthcoming ICD-11). Dina DSM-IV, judi patologis ieu categorized salaku hiji "dorongan-Control karusuhan Teu Di lain tempat digolongkeun". Dina DSM-5, éta ieu reclassified salaku "Zat-Biomédis sarta adiktif karusuhan". .... "A pendekatan sarupa kudu dilarapkeun ka CSB, nu ayeuna keur dianggap keur citakan salaku hiji karusuhan dorongan-kadali di ICD-11 (Grant et al., 2014; Kraus et al., 2018) ". tanda petik ieu dicokot tina Gola na Potenza 2018.

anggapanana

Di hudang tina Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO) Klasifikasi karusuhan kaulinan sarta CSBD sakumaha kaayaan kaséhatan mental, a laporan dina wali koran nyatakeun yén rumah sakit London ieu Nyiapkeun pikeun ngjalankeun kahiji puseur kecanduan internét kantos Kaséhatan Nasional Service-dibiayaan pikeun jalma ngora jeung déwasa. therapists kelamin nguap geus katempo paningkatan dina klien ngora anu keur compulsively maké aktip bobogohan jeung online kamar obrolan, sarta nalangsara isu kaséhatan méntal hasilna.

Numutkeun Mateusz Gola PhD, panalungtik di Polandia Akademi Élmu sarta di University of California San Diego, diagnosis CSBD anyar boga kauntungan lianna. "Ieu susunan kaluar kriteria diagnostik jelas. Leuwih ti éta, psikolog klinis na psychiatrists di tangerang ayeuna baris diajar karusuhan éta. Tanpa diagnosis CSBD formal, loba clinicians éta uninformed ngeunaan isu kabiasaan seksual nu nyurung. Antukna, diagnosis ieu ogé bisa masihan langkung aksés penderita kana perlakuan asuransi-katutupan. "Gola ditambahkeun éta, diagnosis nu anyar," teu ngajawab masalah kumaha carana ngubaran CSBD efektif, tapi hal ieu ngamungkinkeun keur studi leuwih konsisten, berpotensi ngarah kana standardized, deukeut dipercaya. "

Ngaronjat Aksés pikeun Pasén

Gek W. Kraus, Ph.D Asisten Professor of Psychiatry sarta Diréktur tina klinik behavioral Addictions di Edith Nourse Saduy Rumah Sakit Peringatan Veterans, universitas Massachusetts Médis Sakola ceuk dina hal ka kategori diagnostik anyar: "Ieu hambalan kahiji positif. Citakan tina CSBD di ICD-11 dipikaresep bakal ningkatkeun aksés miara penderita (sacara internasional tur dina AS). Sajaba ti éta, citakan ogé bakal nambahan waragad panalungtikan nu geus sajarahna fokus kana gangguan kaséhatan méntal diagnosable. Sajaba ti éta, Jigana bakal ngurangan stigma pikeun jalma nu dimaksud jeung ningkatkeun atikan panyadia langkung lengkep ihwal masalah. "

Profesional Kaséhatan latihan

Hiji Tujuan express nu panganyarna release ICD-11 nyaéta pikeun ngidinan nagara ngalatih professional kaséhatan on diagnoses manual urang. Peneliti ogé geus ngadesek yén clinicians na counselors jadi dilatih jeung ka hadé ngarti paripolah seksual nu nyurung:

"Ieu oge Kadé panyadia care (ie, clinicians na counselors) ti saha individu bisa neangan pitulung anu akrab jeung CSBs. Salila nalungtik urang ngalibetkeun leuwih 3,000 subjék néangan perlakuan pikeun CSB, kami geus remen ngadéngé éta individu nalangsara ti CSB sapatemon sababaraha halangan mangsa néangan maranéhanana pitulung atanapi di kontak kalayan clinicians (Dhuffar & Griffiths, 2016). Pasén ngalaporkeun yén clinicians bisa ulah aya topik nu, kaayaan yén masalah sapertos teu aya, atanapi nyarankeun hiji nu boga drive seksual tinggi, sarta kedah nampi eta gaganti nyampurkeun (sanajan nu keur ieu individu, nu CSBs bisa ngarasakeun ego-dystonic jeung kalungguhan mun sababaraha konsékuansi négatip). Simkuring yakin yén kriteria well-diartikeun keur karusuhan CSB bakal ngamajukeun usaha atikan kaasup ngembangkeun program pelatihan tentang kumaha carana assess jeung ngubaran individu kalawan gejala gangguan CSB. Urang ngaharepkeun program sapertos bakal jadi bagian tina latihan klinis pikeun psikolog, psychiatrists, sarta panyadia séjén tina jasa kasehatan mental, sakumaha ogé panyadia perawatan séjén kaasup panyadia perawatan primér, kayaning médis generalist. "(Kraus dkk 2018)

Pahala Yayasan

nu ganjaran Yayasan nyaeta amal atikan pioneering nu ngajadikeun elmu kelamin na cinta diaksés ka panongton lega. fokus urang téh dina dampak pornografi internét dina rumaja déwasa ngora. Simkuring geus accredited ku Royal College of General Practitioners di London pikeun ngajalankeun bengkel 1 poé keur professional dina dampak pornografi internét dina kaséhatan méntal sarta fisik. Ieu ngarojong boga tujuan tina WHO anu siaran pers handap nekenkeun kabutuhan latihan antarana professional. Simkuring oge ngajar di sakola jeung bakal masihan palajaran rencana jeung latihan pikeun guru engké taun ieu. Urang nawiskeun jasa konsultan mun organisasi anu hayang ngamekarkeun program kasadaran porno-cilaka.

Pikeun ngawawancara atawa informasi leuwih kaasup salinan pinuh sahiji sumber dicutat, mangga ngahubungan info@rewardfoundation.org.

FOOTNOTE

téks lengkep di ICD-11 Pencét Release.

WHO Kaluaran anyar International Klasifikasi Kasakit (ICD 11) 18 Juni 2018 News Release Jenéwa

World Health Organization (WHO) nyaéta poé ngaleupaskeun Klasifikasi na anyar Internasional Kasakit (ICD-11).

ICD mangrupa yayasan pikeun identifying tren kaséhatan sarta statistik di sakuliah dunya, sarta ngandung sabudeureun Konci unik 55 000 pikeun tatu, kasakit sarta nyababkeun pati. Eta nyadiakeun basa umum anu ngamungkinkeun professional kaséhatan babagi informasi kaséhatan di sakuliah dunya.

"ICD mangrupa produk nu WHO sabenerna bangga" nyebutkeun Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO Diréktur Jéndral. "Éta nyandak urang ngartos pisan ngeunaan naon ngajadikeun jalma meunang gering jeung maot, sarta nyandak peta pikeun nyegah sangsara tur simpen akherat."

ICD-11, nu geus leuwih ti dasawarsa dina pembuatan anu, nyadiakeun perbaikan signifikan dina versi saméméhna. Pikeun kahiji kalina, éta sagemblengna éléktronik sarta ngabogaan format leuwih ramah-pamaké. Tur aya geus involvement unprecedented pagawé kasehatan anu geus ngagabung rapat kolaborasi jeung usulan dikintunkeun. Tim ICD di markas WHO geus narima leuwih usulan 10 000 pikeun révisi.

ICD-11 bakal dibere di Majelis Kaséhatan Dunya dina Méi 2019 keur nyoko ku Amérika Anggota, sarta baris datang kana efek dina 1 Januari 2022. release Ieu mangrupa sawangan sateuacanna anu bakal ngidinan nagara rencana cara make versi anyar, nyiapkeun tarjamahan, sarta ngalatih professional kaséhatan sakuliah nagara.

ICD ogé dipaké ku insurers kaséhatan anu reimbursements gumantung kana ICD coding; manajer program kaséhatan nasional; spesialis pendataan; jeung nu lianna anu lagu kamajuan dina kaséhatan global jeung nangtukeun alokasi sumberdaya kaséhatan.

The anyar ICD-11 ogé ngagambarkeun kamajuan dina ubar na kamajuan dina pamahaman ilmiah. Contona, dina Konci patali jeung lalawanan antimikrobial anu leuwih raket dina garis jeung antimikrobial Résistansi panjagaan Global System (kaca). ICD-11 oge bisa data newak hadé ngeunaan kasalametan dina Podomoro, nu hartina acara perlu nu bisa ngaruksak kaséhatan - kayaning workflows unsafe di rumah sakit - bisa diidentifikasi jeung ngurangan.

The ICD anyar ogé ngawengku bab anyar, salah sahiji kana ubar tradisional: sanajan jutaan jalma make ubar tradisional di sakuliah dunya, geus kungsi digolongkeun dina sistem ieu. bab anyar sejen dina kaséhatan seksual ngahimpun kaayaan nu saméméhna categorized ku cara nu sejen (misalna incongruence gender ieu dibéréndélkeun dina kaayaan kaséhatan méntal) atawa dijéntrékeun béda. karusuhan kaulinan geus ditambahkeun ka bagian on gangguan adiktif.

"A prinsip konci dina waktu harita ieu mun simplify struktur coding jeung tooling éléktronik - ieu bakal ngidinan professional kasehatan pikeun leuwih gampang jeung kaayaan lengkep catetan," nyebutkeun Dr Robert Jakob, Pamimpin Tim, klasifikasi Terminologies na Standards, WHO.

Dr Lubna Alansari, WHO urang Asisten Diréktur Jéndral pikeun metrics Kaséhatan sarta pangukuran, nyebutkeun: "ICD mangrupakeun cornerstone inpormasi kaséhatan sarta ICD-11 baris nganteurkeun hiji tempoan up-to-date di pola panyakit."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu