Channel 4 Mums Jieun porno

"Etika porno" - a smokescreen pikeun industri exploitive

adminaccount888 Bérita paling énggal

Urang mindeng ditanya ngeunaan "porno etika". Ieu jinis porno nu mums dina 3 bagian Channel 4 dokumenter "Mums Jieun porno" dipercaya maranéhanana nyieun sarta yén ieu kumaha bae hadé. Naon maranéhna teu sadar éta sakabéh porno, etika atawa lamun heunteu, ngarangsang cravings pikeun leuwih lengkep jeung versi raunchier. Lamun pamaké geus katempo sakabéh nu disebut "porno etika" aya sadia tur geus conditioned brains maranéhna pikeun hoyong na kedah langkung stimulasi seksual, dimana maranéhna ngahurungkeun?

blog di handap asalna tina Liz Walker, anu campaigner Australia ngarah kana pamikiran jelas tur lempeng ngeunaan resiko internét pornografi urang. Liz jalan jalan dirina sanajan Maze sahiji alesan nu lobi porno migunakeun menerkeun bisnis maranéhanana. aslina panjang, beuki grafis, versi bisa ditempo Ieuh.

Update: Mums Jieun porno

Kiwari, sanggeus nempo Mums Jieun porno on Channel 4 di Inggris, Liz tweeted ieu ...

Ngan versi sejen bandung commodified ... Lima mums anu jelas geus lasut nu mémo ngeunaan normalisasi - "Prosés ku nu hiji gagasan atawa kabiasaan mana ti jelas masalah ka bagian ditarima tina budaya societal". ~ Cordelia Anderson

Liz Walker

A kantun umum - Kuring geus nanya sual ieu:

"Kuring manggihan eta teuas tangtangan porno lamun urang ayeuna ningali pisan porno timer dijieun (dimana aya écés idin, teu paksaan, jsb). Ogé mibanda "etika" situs porno kayaning ManyVids gaining popularitas jeung porno-makers ngagunakeun #sexpositivity jeung anti slut-shaming gerakan pikeun ngamajukeun eusi, abdi manggihan hésé uninga kumaha ngabales. Abdi cinta ka ngadangu pikiran anjeun dina cara ngabahas hal ieu salajengna."

Di dieu 5 cara tangtangan naratif ieu sareng nyieun dialog bermakna yén critiques budaya porno. Ieu bisa diperkirakeun, tapi sakumaha kuring ngabongkar éta disebut "etika" tina "situs porno etika" aya hiji pemicu dinyana keur basa, nyiksa seksual, incest, baham jeung minors sarta kekerasan ngalawan awéwé.

~ 1

Aya bakal salawasna jadi persentasi jalma anu kalibet dina kreasi-diri sahiji porno. Tur upami aranjeunna genuinely hayang hiji angka kanyahoan tina strangers ti domain umum pikeun masturbate kagiatan swasta maranéhanana, jadi bisa eta. Kitu cenah, jumlah signifikan tina awéwé ngarasa pressured ku mitra maranéhna pikeun pilem encounters seksual maranéhanana, sanajan eusi mungkin muncul janten asih na consensual. Batur anu korban syuting non-consensual jeung / atawa babagi tina moments intim, kalawan encounters swasta disebarkeun sakumaha dendam porno (disebutkeun katelah nyiksa dumasar gambar - ngalaporkeun ngalanggar ieu di Australia ngaliwatan Kantor ti Komisaris eSafety).

Kadangkala video ieu téh dijual ka bidder pangluhurna, mun situs porno, atawa grup predatory lianna - carita aktris Mischa Barton urang dina keur korban dendam porno mangrupakeun carita well-patut ningali ngartos masalah ieu.

Urang kudu nyieun paguneman ngeunaan peran industri porno di normalizing porno, voyeurism, paripolah predatory, entitlement seksual; jeung nanya "saha" anu nyetir di-imah, diri kreasi-of porno (hint - lolobana lalaki). Whilst di glance kahiji, idin di porno timer dijieun bisa muncul janten atra, ieu teu salawasna kasus nu bener. Pikeun pemirsa tina eusi ieu (atawa porno wae), a comment observasi dina média sosial aptly sums eta up na mangrupa titik alus teuing tina sawala:

"Porno anu ngarobahna kami kana voyeurs batur nyawa, tibatan Masters of kami sorangan."

~ 2

Dina waktos salajengna basa batur boga pamadegan pikeun "porno etika", menta ka ngajelaskeun naon hartina porno etika. Kusabab dina industri porno, hijina bédana antara porno etika jeung porno mainstream hardcore éta pamakéna mayar. Hal ieu ngajadikeun eta "etika". Dina conto ManyVids, nurutkeun Twitter maranéhanana akun kahayang maranéhanana nyaéta pikeun transformasi industri sawawa kana Haven aman yén promotes positivity kelamin jeung perlakuan nu adil tina entertainers sawawa. Megatkeun yén handap - naon a "Haven aman"? Naon "fair perlakuan"? judul video maranéhanana nyieun geulis jelas yén aya euweuh Haven aman atawa perlakuan nu adil iwal mun nangtukeun yén tina segi gain moneter.

Ieu penting uninga yén situs kayaning ManyVids anu sagampil kauntungan disetir tur kasar salaku salah sahiji situs porno hardcore lianna. Whilst maranéhna bisa ajak di-ngarep Birokrat porno nepi unggah eusi, "etika" hartina jalma mayar porno. "Aman Haven" atanapi "treatment adil" nyepeng enol harti lian ti reimbursement moneter keur Birokrat jeung kauntungan pikeun nu boga website.

Sarta eta bakal mungkin ngabahas konsep étika saperti eta relates to porno tanpa sual sejen. Teu paménta pikeun porno salaku sakabeh nyumbang kana paménta pikeun trafficking kelamin di sakuliah dunya? Januari nyaéta Bulan Kasadaran human trafficking. Numutkeun kana Ngeureunkeun trafficking Paménta, Loba performers profésional di pornografi téh kelamin trafficked. Aranjeunna manggihan diri di lingkungan mumusuhan tina eksploitasi seksual, kuli kapaksa sarta nyiksa fisik. korban trafficking dijieun pikeun ngahasilkeun porno; jeung porno ieu dipaké salaku alat pikeun ngalatih korban. Sajaba ti éta, porno naek paménta - pamaké mindeng néangan meta kaluar kaluar naon geus aranjeunna ditempo.

Éta tanggung jawab ngaku yen "etika" porno nganétralkeun atanapi anu dibebaskeun tina contributing kana paménta keur manusa trafficked.

~ 3

Sex-positivity mangrupakeun istilah nu dasarna hartina "teu yuck batur Éta Yum ... kantos". Ieu pendekatan 'euweuh éra' nu nyebutkeun salami éta consensual na pleasurable, éta oke. Sigana tos rengse lumrah, tapi pamustunganana istilah ieu jarang critiqued. Mertimbangkeun kumaha industri porno boga fetishes dinormalisasi, baham kasar, nyiksa, degradasi, jsb Pikeun tanda tanya nanaon tentang porno anu remen mecat sakumaha kelamin-négatip. Ieu sanajan tingkat of nyiksa, trauma sarta eksploitasi éta suluh industri.

Lamun "sex-positip" ieu bandied sabudeureun, jarang anu aya margin mun critique kumaha budaya porno geus indoctrinated jalma. Nya nyieun tekenan nedunan. Awéwé mindeng ngarasa maranéhna kudu ngomong "enya" kusabab maranéhna geus conditioned narima eusi kasar.

Sugan we bisa kalibet dina paguneman ngeunaan bédana antara kelamin-positip sarta pendekatan positif pikeun kaséhatan seksual na wellbeing. Teasing dinya eta, ieu dua frameworks anu datang ka hartosna hirup pisan béda.

"Porno ayeuna jadi deeply study di budaya urang anu geus jadi sinonim jeung kelamin ka titik sapertos nu keur nyempad porno anu meunang ditampar ku labél anti kelamin. ... Tapi naon lamun aya hiji féminis saha pro-kelamin dina rasa nyata kecap, pro nu éndah, senang, tur gaya deliciously kreatif nu bathes awak dina delight na pelesir, jeung naon sabenerna ngalawan nyaeta sex porno? A jenis kelamin nu geus debased, dehumanized, formulaic, sarta generik, jenis kelamin teu dumasar kana fantasi individual, ulin, atawa imajinasi, tapi hiji anu mangrupa hasil hiji produk industri dijieun ku anu meunang bungah teu ku kontak ragana tapi ku penetrasi pasar sarta kauntungan? Dimana, teras, dupi anjeun cocog dina pro-baham, dikotomi anti kelamin nalika pro-porno sarua pro-sex?"

~ Dr. Gail dines, Pornland: Kumaha porno Geus ngabajak kami seksualitas

~ 4

Sanajan porno féminis éta teu bagian tina patarosan, ayeuna teh kabeungkeut datang kana paguneman sahingga patut nambahkeun. "Féminis * porno" nyaeta konon disarengan kakuatan saimbang jeung dijieun ku awéwé keur awéwé. A pamahaman lega anu diperlukeun ngeunaan bédana antara feminisme radikal na liberal feminisme *. Anjeun tiasa ngartos ieu pangalusna ku ningali Dr. Gail dines Kuliah on Neo-liberalisme jeung Defanging of Feminisme. Dina pangbasajanna tina istilah, gelut feminisme radikal ngalawan penindasan sadaya awéwé. Ieu boga pamadegan yén pikeun nempo awéwé salaku objék kelamin téh dehumanizing na dismisses nilai maranéhanana salaku manusa. feminisme liberal boga pamadegan yén "salami Abdi oke kalawan pilihan abdi, teu masalah ngeunaan batur, kusabab pilihan abdi nu" empowering "na kituna, Aku féminis a".

Nyieun "féminis porno"

Loba lila Industri padamelan ku "féminis" produser ngadopsi lila pisan sarupa industri mainstream. Aranjeunna mibanda sarua motif kauntungan-disetir. Joanna Angel, a pornographer féminis timer dijelaskeun, geus dilaporkeun salaku nyebutkeun "Anjeun bisa ngalakukeun hiji porno mana ngalamun ieu lalaki choked sarta pencét jeung nyiduh on, bodo urang nelepon nya a slut kotor jeung barang na. . . anu masih tiasa féminis salami everybody aya dina kadali naon nuju maranéhna ngalakukeun. "

Consuming "porno féminis"

Lajeng aya sual who wants porno féminis? Neuroscientist, panalungtik sarta panulis A Milyar jahat Pikiran, Ogi Ogas, ngajadikeun ieu argumen. "Naon matak éta awéwé ilahar ngamajukeun pamanggih porno féminis na socially hoyong percanten eta. Aktivis ngajawab yén aya perlu jadi leuwih ti éta, awéwé ngarojong eta di umum jeung kuring ningali awéwé ngamimitian jaba erotis sadaya waktu. Tapi lamun datang ka handap ka dinya, éta téh ngan henteu naon maranéhna museurkeun nempo". Ieu cutatan asalna tina hiji artikel yén presents alternatif sarta argumen supportive ti produser féminis - nu hal seueur, tingal nunjuk 1 luhur. Tur raket patalina naon nurun awéwé porno lalajo, éta penting pikeun ngarti kumaha Pornhub skews data ka infer yén awéwé anu kumaha bae 'nyetir' paménta pikeun meta kelamin pangperangan.

"Féminis porno" henteu bade ngeureunkeun saha ti ningali porno hardcore. uteuk boga kacenderungan ka hoyong deui. jalma countless geus ngalaporkeun yén maranéhna dimimitian kaluar kalawan gambar benign. panasaran maranéhna lajeng spiked sarta aranjeunna katingali keur leuwih. Ieu janten dinormalisasi sarta maranéhanana conditioned kana eusi harder. Leuwih waktos aranjeunna réngsé nepi keur hooked on ekstrim, fetishised sarta kadangkala, eusi haram. Sumuhun, aya jalma anu teu hoyong langkung, tapi lintasan ka ngabutuhkeun pisan harder jeung porno leuwih ekstrim nyaeta sagala teuing umum. Perobahan otak anu hasil tina bingeing on porno leuwih waktos hartosna a pamaké bisa ngarasakeun eta kirang tapi ngabutuhkeun pisan eta leuwih.

Hiji leyuran nyata?

Sigana salaku sanajan porno féminis teh "buka" argumentasi mun taya sahijieun bener hayang sabenerna ngobrol ngeunaan kumaha ngahinakeun porno mainstream téh, sanajan porno hardcore kasar nyusun Lolobana naon aya. gagasan teh nya eta kumaha bae, upami langkung porno féminis éta sadia, urang bakal rajin neangan tur mayar "barang alus" tinimbang sakabeh anu haratis "barang goréng".

Patarosan anu timbul nyaéta sabaraha "porno féminis" moal deui nyandak ka counter nu "porno hardcore"? Kamana atuh jalur ngeureunkeun jeung salah, sateuacan eta eupan kana lianna salaku siklus pernah-tungtung tina eksploitasi industri-disetir? Ngan ngagunakeun porno féminis mangrupakeun argumen fallacious.

~ 5

Sarta pamustunganana, sanajan mungkin datangna saperti kejutan, lalaki millennial anu teu mikaresep porno sugan aya. Éta disebatkeun alesan kayaning "Aku ngan leuwih museurkeun jalma ti piksel". Ngabayangkeun eta! sambungan manusa otentik tanpa gumantung pangalaman batur meunang aroused. Kiwari ieu téh paguneman ogé patut ngabogaan.

Sumuhun, urang lalajo porno, sarta menerkeun maranéhanana pamakéan porno, sarta nyieun 1000s sahiji alesan béda saperti keur naha éta kabéh oke. Sababaraha urang ngajawab yén lamun urang nunjuk kaluar atra, lajeng urang shaming pamakéan porno masarakat. Aranjeunna ngan goblog tina resiko kaséhatan méntal sarta fisik atawa aranjeunna ngan di panolakan? Dina sisi flip, sabaraha humiliation awéwé bisa endure di expense tina hiji orgasme? "Ieu pribadi" nyaeta ayeuna a masalah kaséhatan pisan publik anu négatip tabrakan on jutaan. Sarta aranjeunna awéwé sarta barudak disproportionately. Kanyataan yén nyalira nyaeta sakabeh alesan urang kudu nolak nampa "porno sakumaha pakewuh". Naha henteu ngadidik nyieun revolusi budaya anu peunteun awéwé salaku sarua, tempat kaamanan kids na wellbeing di fore, sarta ngajadikeun porno uncool?

kecap Robert Jensen urang nyadiakeun hiji peringatan eery:

"Pornografi téh naon tungtung dunya Sigana mah".

Panalungtikan némbongkeun yén awéwé ngora anu meakeun porno boga likelihood nyata gede keur korban pelecehan seksual atawa narajang seksual, sarta leuwih 80% tina pamuda anu meakeun porno kalibet dina hiji atawa leuwih kasar paripolah kelamin (bulu narik, spanking, scratching, biting, tindakan ngajadikeun babu, fisting, sarta penetrasi ganda). Mun porno tetep salaku sora dominan di shaping generasi muda urang, Jensen bisa ngabuktikeun jadi katuhu. Jaga paguneman bade dugi kami ningali robah.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu