Dumasar gambar ku mohamed_hassan pixabay

Facebook, Google & data ngeunaan porno

adminaccount888 Bérita paling énggal

Data ngeunaan fitur porno dina kiriman tamu ieu ti batur sapagawean urang John Carr di London. John mangrupikeun salah sahiji panguasa dunya anu teratur pikeun panggunaan téknologi digital sareng barudak. Anjeunna Panaséhat Téknik Senior ka NGO global basis Bangkok ECPAT International. John ogé Panaséhat Téknis pikeun Alliance Éropa Éropa pikeun Kasalametan Online, dikaluarkeun ku Jimat Barudak Italia. Anjeunna mangrupikeun Anggota Déwan Panaséhat Cicih (Kanada). Kami geus Fitur tulisan anu sanésna ti John on Harms online Bodas Paper, Diverifikasi umur jeung UU jorang.

Facebook sareng Google ngagaduhan aturan anu ketat ngeunaan porno. Intina dilarang tina dua platform éta. Ieu naon Google nyebutkeun

Bahan Eksplisit

“Ulah nyebarkeun bahan séksual atanapi porno. Entong nyetir lalu lintas ka situs pornografi komérsial ”. (tekenan ditambahkeun)

Ieu mangrupikeun Facebook kawijakan

Hubungan sawawa sareng kagiatan seksual

"Kami ngawatesan tampilan nudity atanapi kagiatan seksual sabab sababaraha jalma di masarakat urang tiasa sénsitip kana jinis eusi. Salaku tambahan, kami dituna pikeun ngaleungitkeun imajinasi séksual pikeun nyegah kabagi kontén eusi anu henteu konsensional atanapi underage. ”(Ditto)

Na acan

Nyingkirkeun pikasieuneun Facebook, panggunaan transparan tina "Komunitas urang", kawijakan ieu sacara jelas jelas. Acan sakumaha panerbitan diterbitkeun minggu kamari nunjukkeun aranjeunna henteu sigana liren ngempelkeun data perusahaan dina skala anu signifikan tina situs porno via trackers maranehna sorangan nempatkeun ditu.

Abdi teu tiasa ngabayangkeun seueur pangguna situs porno kalayan sadar ku Facebook atanapi Google nangkep inpormasi ngeunaan kabiasaan porno na. Sabalikna, upami aranjeunna nyangka aya kamungkinan data éta tiasa dihubungkeun sareng aspék-aspék séjén dina kahirupan online, khususna kahirupan online maranéhanana sareng Facebook sareng Google, aranjeunna bakal kuat. Upami perusahaan ieu terang ieu, naha aranjeunna ngalakukeun éta? Dina dasar naon hukum atanapi étika? Abdi teu tiasa ngabayangkeun éta kajantenan dina EU. Kuring bakal naroskeun boh perusahaan pikeun mastikeun yén éta mangrupikeun masalahna. Tapi kedah lumangsung dina yurisdiksi naon waé? Teu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, ku nagara mil Google mangrupikeun kolektor data anu pangageungna. Sanaos, pikeun dianggap adil, aranjeunna sigana pangumpulan data pangpentingna dina unggal kategori situs wéb.

Kuring yakin kuring moal bakal sorangan dina heran, naon anu Google sareng Facebook saleresna do sareng data aranjeunna kumpulkeun ti tempat-tempat anu terlarang sapertos kitu?

Parantos pyschoanalytics ngahontal hiji titik dimana terang kapentingan seksual hiji jalma atanapi rinci ngeunaan frékuénsi sareng wanci kunjungan anjeun ka jinis-jinis situs seksual anu leres, ngamungkinkeun salah sahiji kamungkinan aranjeunna ngabales pariwara liburan pikeun nyilem liburan atanapi buku masak? Jawaban dina kartu pos punten ka alamat anu biasa.

Élmuwan Anyar nembongkeun sadaya!

Tulisan dina minggu ieu anyar Élmuwan katangkep ku panon kuring kalayan judul anu rada keuna"Kaseueuran situs pornografi online bocor data pangguna". Judul dina tulisan online mah béda - éta saurna "Rébuan situs pornografi bocor data ka Google sareng Facebook"). Henteu yakin "Bocor" mangrupikeun kecap anu pas upami pelacak di tempatna. Maksadna Facebook sareng Google henteu hacking.

Abdi sadar éta anyar Élmuwan teu acan kantos janten saksi dipercaya dina patarosan porno dina internet. Janten, kuring angkat ka sumber aslina, artikel anu diterbitkeun ku Jennifer Henrichsen ti Universitas Pennsylvania, Timothy Libert tina Carnnegie Mellon sareng Elena Maris tina Microsoft Research. Panalungtikan anu dilakukeun dina bulan Maret, 2018 nganggo komputer dumasar di AS. Éta mangrupikeun pre-GDPR tapi atoh saprak mesin tés di Amérika Serikat éta henteu bakal diterapkeun.

Ieu mangrupikeun bubuka Abstrak

"Tulisan ieu ngajelajah résiko ngalacak sareng privasi dina situs wéb pornografi. Analisis situs web pornografi 22,484 urang nunjukkeun yén 93% data bocor ka pihak katilu (ditto). Nyukcruk dina situs-situs ieu museur pisan ku segelintir perusahaan utama, anu ku kami kenal. Kami suksés ngekspor kabijakan privasi kanggo situs 3,856, 17% tina jumlahna. Kawijakan éta ditulis rupa anu peryogi peryogi atikan kuliah dua taun pikeun ngartos aranjeunna.

Analisis eusi domain tina sampel nunjukkeun 44.97% tina aranjeunna ngalaan atanapi nyarankeun jender / idéntitas khusus atanapi minat anu dipikaresep pikeun dikaitkeun kana pangguna. (ditto) Kami ngaidentipikasi tilu implikasi inti tina hasil kuantitatif: 1) résiko unik / luhur résidu data porno bocor ngalawan jenis data anu sanés, 2) sabagian résiko / dampak pikeun populasi anu rentan, sareng 3) komplikasi anu masihan idin pikeun pangguna situs porno sareng peryogi idin pikeun negikasi dina interaksi seksual online ieu.

Henteu janten incognito

Brace diri anjeun pikeun alinea pengenalan pengarang

"Hiji soré, 'Jack' mutuskeun ningali porno dina laptop na. Anjeunna tiasa nyandak modeu 'incognito' dina panyungsi anjeun, panangtu ngeunaan tindakanna ayeuna pribadi. Anjeunna ngagerét situs sareng ngagulung kaliwat tautan leutik kana kabijakan privasi. Anggap situs sareng kawijakan privasi bakal ngajagi inpormasi pribadi na, Jack klik dina pidéo. Anu teu dipikanyaho Jack nyaéta yén modeu incognito ngan ukur ngajéntrékeun riwayat browsing na henteu disimpen dina komputerna. Situs anu anjeunna didatangan, sapertos ogé naon anu ngalacak pihak katilu, tiasa ningali sareng ngarékam lampah online na. Pihak katilu ieu malah tiasa langkung narik kapentingan seksual Jack tina URL situs anu anjeunna diaksés. Éta ogé tiasa ngagunakeun naon anu aranjeunna mutuskeun pikeun kapentingan ieu pikeun pamasaran atanapi ngawangun profil konsumen. Aranjeunna malah tiasa ngajual data. Jack henteu ngagaduhan pamanggih pihak katilu ieu Mindahkeun data téh dilaksanakeun nalika anjeunna browsing video. "

Privasi séksual

"Privasi séksual tiasa dilinggihkeun di puncak nilai privasi kusabab pentingna pikeun agénsi seksual, sauyunan, sareng persamaan. Kami ngan ukur gratis sabab urang tiasa ngatur wates-wates wates awak urang sareng kagiatan intim… Maka pantes pangakuan sareng perlindungan, ku cara anu sami, privasi kaséhatan, privasi kauangan, privasi komunikasi, privasi barudak, privasi pendidikan, sareng privasi intelektual. ”

Éta kutipan anu dicutat dina tulisan utama. Aya seueur hal anu masuk akal tapi henteu "privasi seksual ” leres calik di nu puncak ngeunaan masalah privasi? Panginten henteu, tapi pasti kedah pangkat sami sareng anu disebatkeun. Nyatana di EU sigana parantos aya. Kacuali batur parantos pasihan "Nyarioskeun idin", di handap Artikel 9 tina GDPR ngumpulkeun atanapi henteu ngolah inpormasi ngeunaan batur "Kahirupan bandung atanapi orientasi séksual" dilarang. Panaliti némbongan pikeun disatujuan ti dibekelan GDPR. Sanajan kitu, aranjeunna nyatet (a) aranjeunna henteu nerapkeun di dunya sareng (b) éta langkung awal teuing kanggo nyatakeun naon dampak anu bakal aya.

Dimana kamana umur ieu tinggalkeun verifikasi?

Nalika organisasi barudak Inggris 'mimiti kampanye na pikeun kamajuan kesejahteraan barudak ku cara ngawatesan dina aksés 18s' kana situs porno, salah sahiji dalil-dalil anu sering remen kaluar ku verifikasi anti-yuswa (av) lobi nya éta, pasti, bakal aya ngarahkeun "Ashley Madison" skenario. Jalma anu ngagaduhan minoritas atanapi napsu seksual anu tangtu bakal gampang dirawat.

Saran ieu dumasar kana ideu yén perusahaan porno nyalira atanapi peretas tiasa sareng bakal ngajantenkeun hubungan anu henteu sah antara data anu disayogikeun ka hiji supplier av sareng data dikumpulkeun ku penerbit porno. Sareng upami penerbit porno sareng supplier av katingalina ngagaduhan jinis bisnis atanapi hubungan sanés-silih silih, ogé, naon anu langkung diperyogikeun? Propil lengkep kahoyong seksual anjeun tiasa diwangun, kalayan akibat anu berpotensi pikasieuneun sanajan Ashley Madison henteu kantos muncul deui.

Kanyataan yén ngadamel hubungan sapertos kitu haram di EU sareng sigana seueur tempat-tempat sanés, dikintip atanapi dipaliré. Sakumaha kanyataanna sareng sababaraha solusi anu sayogi - sigana anu bakal aya anu ngadominasi pasar av - hubungan sapertos téknisna mustahil sanaos aya anu dicoba.

Dimana aya sora-sora anu sami sateuacan urang mimiti nyobian ngabela barudak ku berkampen pikeun ngenalkeun av? Dimana kritik ngeunaan status quo? Sagala rupa kalayan situs porno dugi ka urang tempoan? Situs porno nalika aranjeunna ayeuna nyarioskeun kamerdikaan sareng liberalisme? Kami mangrupikeun kakuatan réaksi? Sigana mah henteu. Malah lamun euweuh anu dirobih, kumaha persisna bakal ngajantenkeun kaayaan langkung parah tibatan aranjeunna ayeuna jeung geus mangtaun-taun?

Upami anjeun ngahargaan privasi anjeun ngajauhkeun tina situs porno

Mayoritas situs porno ngajelaskeun dirina salaku mahluk "Bébas". Henteu. Anjeun ngan mayar nganggo cara anu béda. Anjeun mayar sareng data anjeun, sanés kontén inpayangan. Sakumaha paniliti nunjukkeun, 93% situs anu ngumpulkeun sareng nyebarkeun inpormasi ngeunaan konsumsi porno anjeun. Abdi heran 7% situs henteu katingalina aya. Tapi boh cara porno anu ngagem masarakat bakal kagét naon anu ditembongkeun ku panaliti.

Upami anjeun henteu ngan ukur anjeun "Kabijakan seksual", tapi privasi nanaoneun, situs porno sigana mangrupikeun tempat anu terakhir anu anjeun kudu angkat. Aranjeunna ngajual anjeun, upami henteu ka handap walungan, maka pasti ka éntitas paddling dina margin caian sareng leuleus.

Dicaketkeun kalayan leres, nawarkeun tawaran pikeun ngalindungan budak. Éta ogé tiasa muka jalur ka tingkat anu leuwih pribadi tina kabijakan privasi pangguna batan jalma anu nganjang kana situs porno. Éta henteu pernah janten salah sahiji tujuan utama kuring dina kahirupan tapi teras éta lucu kumaha hal-hal ieu tiasa tétéla.

Naon anu kudu dilakukeun?

Dina turunna tina ancaman ancaman anu aya, model bisnis anu didorong data di situs porno, panginten tiasa diperyogikeun ngajalankeun judul spanduk anu ageung, anu teu tiasa nampi dina halaman badaratna, kalayan panginget unggal menit 5, nyarioskeun ka pamirsa, upami éta mangrupikeun halna. yén dina ieu "Bébas"inpormasi situs ieu dikumpulkeun ngeunaan naon anu ditingali, ngajelaskeun yén éta tiasa dianggo pikeun ngawangun atanapi nambihan profil pangiklan di aranjeunna. Éta bisa dibantah hal ieu kedah kajadian dina unggal situs wéb anu aya hubunganana sareng data sénsitip. Abdi henteu kunanaon.

Panginten perusahaan porno kedah diperyogikeun pikeun nyayogikeun alat hiji-hiji anu jelas ditampilkeun salaku pilihan pikeun nyegah sagala inpormasi anu diidentipikasi pribadi ditransfer atanapi dikumpulkeun ku saha waé. Salah sahiji ieu tiasa ngancurkeun atanapi radikalén sareng ngarobih modél bisnis anu utami ayeuna. Kuring ngarasa aya kakawasaan pasti ngeunaan éta. The purveyors pinter porno bakal parantos damel naon anu kedahna lakukeun pikeun tetep hirup.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu