Finlandia

Finlandia

Dina Agustus 2020 Institut Audiovisual Nasional Finlandia, KAVI, nyebarkeun laporan ngeunaan papacangan kolot sareng sistem umur anu disarankeun pikeun barudak anu ningali rupa-rupa eusi. Éta mendakan tingkat Dursasana parental anu langkung luhur, sareng langkung seueur tina naséhat anu dipasihkeun, dina kode pikeun kolot sareng murangkalih dina yuswa anu langkung ngora. Kodeu na ngan ukur dilarapkeun pikeun média siaran sareng diklasifikasikeun sacara resmi eusi, sapertos pilem, televisi sareng gim. Éta henteu dilarapkeun ka pornografi dina Internét.

Panilitian anyar konci

Nalika Finlandia jauh ti dunya ngarah kana pendekatan législatifna pikeun verifikasi umur, éta ngagaduhan kaunggulan anu sanés. Grup masarakat sipil, Protect Children, nembé ngalaksanakeun panilitian anu saacanna pikeun pangguna bahan pelecehan seksual budak, atanapi CSAM, dina wéb anu poék. Hasil tina panilitian ieu penting pisan. Aranjeunna nyayogikeun sadayana dunya motivasi tambahan pikeun misahkeun barudak tina konsumsi pornografi.

Dr Salla Huikuri, panaliti sareng manajer Project di Polda Universitas College Finlandia parantos didugikeun. "Panilitian anu sistematis ngeunaan interaksi palaku seksual anak dina wéb anu poék penting pisan bari merangan panggunaan CSAM sareng kekerasan online ngalawan barudak."

Ngajagaan panilitian Barudak kana wéb anu poék ngungkabkeun data anu teu aya saacanna pikeun pangguna CSAM. Disebat survey 'Bantosan kami pikeun ngabantosan anjeun', éta dilakukeun salaku bagian tina proyék ReDirection dua taun. Pagawean ieu dibiayaan ku ENDViolence Against Children. Hal ieu kajawab ku langkung ti 7,000 réspondén.

Survei 'Bantosan kami pikeun ngabantosan anjeun', dumasar kana tiori paripolah kognitif, naros ka pangguna CSAM ngeunaan paripolahna, pipikiran sareng émosi anu aya hubunganana sareng panggunaan CSAM. Data anu dikumpulkeun parantos nyayogikeun wawasan anu penting pikeun pamikiran, kabiasaan sareng kagiatan pangguna CSAM.

Spesialis Hukum survey di Finlandia ngadamel koméntar ieu. "Kami parantos ningali yén survey Redirection kami nyalira parantos janten intervénsi pikeun seueur pangguna CSAM. Ngarespon parantos ngamungkinkeun seueur ngaevaluasi deui tingkah laku, pipikiran, sareng émosina anu aya hubunganana sareng panggunaan CSAM ".

Éscalasi kana Nempoan CSAM

Survey ogé mendakan seueur buktina pikeun nunjukkeun yén ningkatna panggunaan pornografi tiasa nyababkeun individu ningali eusi anu langkung ngabahayakeun anu langkung ekstrim, kalebet gambar tina nyiksa séksual anak.

Panilitian awal parantos mendakan papanggihan konci kalebet mayoritas pangguna CSAM mangrupikeun murangkalih sorangan nalika aranjeunna mimiti ngalaman CSAM. Kira-kira 70% pangguna mimiti ningali CSAM nalika éta sahandapeun 18 taun sareng sakitar 40% nalika aranjeunna sahandapeun 13. Salaku tambahan, pangguna seuseueurna ningali CSAM anu ngagambarkeun budak awéwé. Kira-kira 45% responden nyarios yén aranjeunna nganggo CSAM ngagambarkeun budak awéwé yuswa 4-13, sedengkeun sakitar 20% nyarios yén aranjeunna nganggo CSAM ngagambarkeun budak umur 4-13 taun.

Pitulung pikeun ngeureunkeun nempoan CSAM

Hasil awal nunjukkeun yén sakitar 50% réspondén parantos sawatara waktos hoyong ngeureunkeun panggunaan CSAM, tapi teu tiasa ngalakukeun éta. Seuseueurna, sakitar 60% réspondén, henteu kantos nyarios ka saha waé ngeunaan panggunaan CSAM.

Tegan Insoll, Asistén Panilitian, nyarios: "Hasilna nunjukkeun yén seueur jalma anu termotivasi pikeun ngarobih paripolahna, tapi teu sanggup ngalakukeun éta. Data anu anyar nyorot kabutuhan penting pikeun Program Pitulung Diri ReDirection, pikeun nyayogikeun aranjeunna bantosan anu dibutuhkeun pikeun ngeureunkeun panggunaan CSAM sareng pamustunganana ngajagaan barudak tina kekerasan seksual online. "

Dina Juni 2021, Protect Children diajak ngiringan diskusi ahli méja buleud anu diayakeun ku WePROTECT Global Alliance sareng Pusat Keadilan Misi Internasional pikeun Ngeureunkeun Garapan Seksual Online Barudak. Diskusi disebat 'Ngabuburit nyiksa seksual budak online sareng eksploitasi salaku bentuk perdagangan manusa - kasempetan, tantangan, sareng implikasi'.

Dina hungkul diskusi ngeunaan livestreaming, Protect Children nyandak kasempetan pikeun ngamimitian ngumpulkeun data anyar ngeunaan panggunaan bahan CSAM anu langsung. Deui, éta bakal ngaliput saalam dunya, henteu ngan ukur Finlandia. Data awal tina kuesioner énggal ieu parantos dikumpulkeun, parantos nunjukkeun hasil anu sangat berharga dina waktu anu singget.

Kanggo warta anu sanés ngeunaan usaha ngalawan kaayaan panggunaan CSAM, tingali John Carr's blog alus teuing.