Perancis

Perancis yayasan ganjaran

Perancis geus ngembangkeun hiji kerangka légal pikeun verifikasi umur ngaliwatan jalur metot. Undang-undang 30 Juli 2020 ditujukeun pikeun ngajagaan korban kekerasan rumah tangga. Undang-undang éta kalebet katangtuan anu aya hubunganana sareng panyalindungan budak leutik. Éta kalebet ambang anu ngajelaskeun yén ngan saukur naroskeun ka pangguna halaman wéb pornografi upami aranjeunna umur sah, éta henteu cekap panyalindungan.

Sajauh anu kuring terang teu aya usaha pikeun ngalaksanakeun undang-undang 30 Juli 2020. Tapi, dina Oktober 2021 undang-undang éta dirobih ku SK presiden salajengna. Ieu masihan Déwan Audiovisual Superior, ogé katelah CSA, kakuatan anyar. Éta tiasa masihan situs web pornografi individu 15 dinten pikeun masang sistem verifikasi umur anu efektif.

Nalika Déwan Audiovisual Superior masih gagal nyandak tindakan nganggo kakuatan anyarna, grup kampanye StopAuPorno nyandak aranjeunna ka pengadilan. Hasilna, dina pertengahan Desember 2021, CSA ngancam bakal meungpeuk lima situs porno pikeun beroperasi di Perancis upami aranjeunna henteu ngahalangan budak leutik pikeun ngaksés eusina. Situs éta nyaéta Pornhub, Xvideos, Xnxx, Xhamster sareng TuKif. Éta kalebet opat situs pornografi panggedéna di dunya. CSA masihan aranjeunna lima belas dinten pikeun milarian solusi. Upami henteu patuh kana pamundut ieu, situs-situs anu ditaroskeun bakal ngahalangan total eusina di Perancis.

Regulator anyar

Parobihan anu signifikan dina bentang pangaturan lumangsung dina 1 Januari 2022. CSA dihijikeun sareng badan sanés pikeun nyiptakeun Arcom, Otoritas Regulasi Komunikasi Audiovisual sareng Digital. Tujuan tina ngahiji ieu nyaéta pikeun nyiptakeun pulisi anyar anu langkung kuat, boh pikeun audiovisual sareng digital. Badan anyar bakal ngagaduhan tanggung jawab tambahan pikeun ngaliput média sosial sareng pangaturan Internét.

Sajauh kuring sadar, hasil ahir tina tindakan verifikasi umur anu dimimitian ku CSA henteu acan dipikanyaho. Arcom parantos nyarios yén lima situs wéb éta ngan ukur ngamimitian. Ambisi na nyaéta maksa sadaya situs web porno pikeun matuh hukum. Nepi ka Pébruari 2022 situs Perancis Pornhub parantos nambihan kotak centang pikeun ngamungkinkeun para pangguna ngajamin diri yén aranjeunna langkung ti 18 taun. Sanajan kitu, aya kénéh euweuh verifikasi umur bermakna.

Kaca ieu ngeunaan Perancis terakhir diropéa dina 19 Pebruari 2022.