Pituduh Kolot pikeun Pornografi Internét.

adminaccount888 pendidikan, kasehatan, Bérita paling énggal

Daptar eusi

Salaku kolot jeung caregivers anjeun panutan pangpentingna sarta sumber hidayah pikeun barudak anjeun. Porno ayeuna béda pisan sareng porno jaman baheula dina hal pangaruhna kana uteuk. Pituduh kolot pikeun pornografi internét ieu bakal ngabantosan anjeun ngarasa cukup percaya diri pikeun ngalakukeun paguneman anu nangtang. Upami anjeun nganggap rumaja anjeun moal nyandak naséhat 'anjeun', anjeun bakal nampi tip ngeunaan cara ngamangpaatkeun kaayaan-kaayaan anu tangtu pikeun nyolong inpormasi anu mangpaat ku cara kasual atanapi nunjuk kana sumber anu mangpaat. Bantu anak anjeun diajar ngeunaan seueur efek samping pornografi kalebet masalah kaséhatan méntal sareng fisik, dampak sosial, pangaruh kana pagawéan sakola sareng implikasi hukumna. Sieun pangbadagna pikeun kalolobaan pamuda nyaéta leungitna potency seksual, sareng disfungsi erectile anu ngainduksi porno mangrupikeun masalah anu nyata ayeuna. Ngajantenkeun murangkalih ngeunaan épék anu mungkin sapertos kitu, tiasa ngabantosan aranjeunna nengetan.

video anyar pikeun kolot

Tempo video anyar populér "Digedékeun dina Porno“. Ieu 36 menit lila.

Tinjauan résiko pornos

Upami anjeun mikir yén éta langkung saé pikeun murangkalih anjeun ngagunakeun pornografi internét salaku cara pikeun ngalambatkeun ékspérimén séksual, pikir deui. Lamun anak anjeun jadi dikondisikeun pikeun gairah ku pornografi, éta bisa jadi hartina manéhna atawa manéhna moal bisa ngarasakeun sex jeung jalma nyata lamun maranéhanana geus kolot. Ieu sauntuyan seueur efek samping pornografi:

Isolasi sosial; gangguan haté; obyektif seksual jalma séjén; kalakuan anu picilakaeun sareng bahaya; bagja akrab bagja; disfungsi erectile; kabencian diri, ngalalaworakeun bidang-bidang penting kahirupan; panggunaan porno anu nyurung, kecanduan. Sadaya ieu disetir ku udar séksual otak kusabab bingeing dina rébuan sareng rébuan jam pornografi internét hardcore langkung waktos.

Tip luhur pikeun ngobrol jeung barudak

  1. "Entong nyalahkeun sareng éra" hiji anak pikeun lalajo pornografi. Éta mana waé online, muncul di média sosial sareng video musik. Bisa jadi hésé dihindari. Bocah anu sanésna waé pikeun seuri atanapi bravado, atanapi anak anjeun tiasa titajong. Éta panginten tangtosna bakal aktip milari teuing. Ngan nyaram budak anjeun ningali éta ngan ukur matak ngagoda deui, sabab paribasa anu lami, 'rasa buah dilarang sweetest'.
  2. Jaga garis tina buka komunikasi ku kituna anjeun port kahiji maranéhanana panggero ngabahas isu sabudeureun porno. Barudak anu alami panasaran ngeunaan sex ti umur ngora. porno online sigana kawas jalan tiis pikeun neuleuman kumaha carana jadi alus dina kelamin. Jadi kabuka sarta jujur ​​ngeunaan perasaan sorangan ngeunaan pornografi. Mertimbangkeun ngawangkong ngeunaan paparan sorangan mun porno salaku jalma ngora, malah lamun asa uncomfortable.
  3. Barudak henteu kedah hiji nyarios ageung perkawis séks, aranjeunna kudu loba paguneman kana waktosna sabab ngaliwat taun rumaja. Masing-masing kedah ageung cocog, ménta tulung upami anjeun peryogiana. Bapa sareng ibu-ibu duanana kedah maénkeun peran pikeun ngadidik diri sareng budakna ngeunaan pangaruh téknologi ayeuna.
  4. Kaayaan protes: Tempo handap pikeun 12 réspon anjeun tiasa masihan ka komentar umum. Barudak tiasa protés mimitina, tapi seueur murangkalih anu nyarios ka urang yén aranjeunna hoyong kolotna maksakeun curfews ka aranjeunna sareng masihan wates anu jelas. Anjeun teu ngalakukeun nanaon ka anak anjeun ku ninggalkeun aranjeunna 'sacara harfiah' dina alat sorangan. Tempo di handap pikeun cara nungkulan pushback.
  5. Dengekeun kabutuhan jeung émosi maranéhanana. Janten hiji'pangarang' tinimbang paréntah jeung kontrol, 'otoriter' indungna. Anjeun bakal meunang leuwih meuli-di jalan éta.
  6. Hayu barudak anjeun gotong royong dina nyieun aturan imah sareng anjeun. Aranjeunna leuwih gampang nempel kana aturan lamun maranéhna geus mantuan nyieun eta. Ku cara éta aranjeunna gaduh kulit di buruan.
  7. Entong ngarasa salah pikeun ngalakukeun tindakan tegas sareng murangkalih anjeun. Kaséhatan mental sareng karaharjaan aranjeunna pisan aya dina panangan anjeun. Pasangkeun diri ku élmu sareng haté terbuka pikeun ngabantosan murangkalih anjeun napigasi dina jaman pengembangan anu nangtang ieu. Ieu hébat pituah ti psikiater anak ngobrol husus ngeunaan masalah kasalahan kolot.
  8. anyar panalungtikan nunjukkeun yen saringan nyalira moal ngajaga barudak anjeun tina ngakses pornografi online. Pituduh kolot ieu nekenkeun kabutuhan pikeun ngajaga jalur komunikasi anu langkung penting. Ngadamel porno langkung hese diaksés tapi sok janten awal anu saé khususna sareng murangkalih. Éta patut nempatkeun saringan dina sadaya alat internét na mariksa dina rutin anu aranjeunna damel. Pariksa sareng Childline atanapi panyayogikeun internét anjeun ngeunaan naséhat panganyarna pikeun saringan.
  9. Tips ngeunaan kumaha carana nyegah sareng ngirangan misogyny sareng pelecehan diantara nonoman di sakola sareng kuliah.
  10. Reureuh méré anak anjeun hiji smartphone atawa tablet salami mungkin. Telepon sélulér hartosna anjeun tiasa tetep kontak. Sanaos sigana mangrupikeun pahala pikeun kerja keras di sakola dasar atanapi sakola dasar pikeun nampilkeun anak anjeun ku smartphone dina lebet sakola menengah, titénan naon anu dilakukeun pikeun pencapaian akadémikna dina sababaraha bulan ka hareup. Naha barudak leres-leres peryogi aksés 24 jam-sadinten kana internét? Sanaos murangkalih tiasa nampi seueur padamelan online, naha tiasa hiburan dibatesan dugi ka 60 menit sadinten, bahkan salaku percobaan? Nyaéta seueur aktip ngawas pamakéan internét hususna keur kaperluan hiburan. Barudak 2 taun sareng dina kedah teu kedah nganggo layar.
  11. Pareuman internet peuting. Atawa, di pisan kurangna, miceun sadaya telepon, tablet sareng alat kaulinan ti pangkeng anak anjeun. Kurangna bobo réparasi ningkatna setrés, déprési sareng kahariwang dina seueur murangkalih ayeuna. Aranjeunna peryogi bobo sacara wengi, sahenteuna dalapan jam sahenteuna, pikeun ngabantosan aranjeunna ngahijikeun diajar sadidinten, ngabantosan aranjeunna tumuh, raoskeun émosina sareng raos raos.
  12. Hayu barudak anjeun nyaho yén porno anu dirancang ku multi-miliar dollar pausahaan tech pikeun "ngaitkeun" pangguna tanpa kasadaran aranjeunna pikeun ngabentuk kabiasaan anu ngajaga aranjeunna datang deui pikeun langkung seueur. Éta sadayana ngeunaan ngajaga perhatian aranjeunna. Perusahaan ngajual sareng ngabagi inpormasi intim ngeunaan kahoyong sareng kabiasaan pangguna ka pihak katilu sareng pangiklan. Éta dijantenkeun janten adiktif sapertos kaulinan online, judi sareng média sosial pikeun ngajaga pangguna balik deui pas aranjeunna bosen atanapi hariwang. Naha anjeun hoyong diréktur pilem porno anu diragukeun ngajar murangkalih anjeun ngeunaan séks?

Dua belas réspon kana argumen anak anjeun ngeunaan naha éta saé ngagunakeun porno

Diajar kumaha ngobrol sareng barudak anjeun ngeunaan porno. Entong nyalahkeun sareng éra aranjeunna. Teu jalan. Barudak ayeuna ampir dikumbah otak kana percanten yén ningali porno sanés ngan ukur 'hakna' salaku pribumi digital, tapi henteu aya anu ngabahayakeun ngeunaan éta. Hanjakal, aranjeunna salah. Jalma ngora antara umur 10 jeung 25, periode rumaja, anu paling rentan ka udar seksual. Ieu ngandung harti yén stimulasi anu luar biasa kuat tina porno ayeuna tiasa ngarobih template gairahna, ku kituna aya anu mendakan aranjeunna. ngabutuhkeun porno jadi ngahudangkeun. Kana waktu, hiji jalma nyata, sanajan pikaresepeun, bisa jadi teu ngahurungkeun aranjeunna.

Atawa teu barudak jeung jalma ngora di handapeun 18 boga a bener pikeun lalajo porno sakumaha sababaraha pundits ngaku. Sabalikna, pamaréntah sareng kolot ngagaduhan kawajiban pikeun ngajagaan aranjeunna tina produk anu ngabahayakeun. Porno teu acan kabuktosan janten produk anu aman. Kanyataanna, aya bukti kuat sabalikna. Kitu cenah, teu aya panggero pikeun nyalahkeun atanapi éra murangkalih pikeun ningali pornografi. Aranjeunna bakal titajong kana eta atawa neangan eta kaluar disetir ku rasa panasaran alam ngeunaan sex. Internét mangrupikeun sumber inpormasi pikeun aranjeunna.

Patarosan na sabaraha teuing? Éta naon maranéhna kudu diajar. Upami aranjeunna nyobian nyorong anjeun kalayan jawaban anu pinter ngeunaan naha éta hadé pikeun aranjeunna, sareng yén anjeun ngan ukur "dinosaurus" téknologi, émut yén anjeun gaduh pangalaman kahirupan nyata anu aranjeunna henteu acan gaduh.

Anjeun meureun hoyong mertimbangkeun argumen di handap ieu nalika ditantang. Ieu mangrupikeun réspon kana dua belas pernyataan umum anu dilakukeun ku murangkalih nalika topik panggunaan porno na timbul. Anjeun terang anak anjeun nyalira sareng naon anu bakal dianggo pikeun aranjeunna. Janten kreatif ngeunaan kumaha jeung iraha bade nyieun paguneman maranéhanana lumangsung. Sing salamet!

“Gratis”

Éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nyokot manisan bébas ti strangers? Pornografi nyaéta jaman modern, sarimbag éléktronik. Éta produk konsumen industri multibillion-dollar. Naon perusahaan porno nampi imbalan pikeun ngagoda anjeun kalayan stimulasi seksual buatan gratis? Panghasilan iklan utamina tina ngajual data pribadi anjeun ka ratusan perusahaan sanés. Upami produk gratis, inpormasi pribadi anjeun mangrupikeun produk. Nonton porno internét ogé tiasa ngakibatkeun dandan sacara online, ogé ngabahayakeun sajumlah kaséhatan méntal sareng fisik, sareng masalah hubungan dina waktosna.

"Sadayana ningali éta."

Kuring terang anjeun hoyong pas. Sieun kaleungitan (FOMO) mangrupikeun masalah anu ageung pikeun kalolobaan murangkalih. Ieu mangrupikeun bagian tina kamekaran rumaja normal pikeun ngamimitian ngajauhan kulawarga sareng dipangaruhan ku réréncangan anjeun. Tapi salaku kolot, kuring hoyong anu pangsaéna pikeun anjeun dina waktos ayeuna sareng réréncangan anjeun panginten henteu terang akibat tina pilihan hiburan. Hiji ulikan Italia kapanggih: 16% tina manula SMA anu dikonsumsi pornografi leuwih ti saminggu sakali ngalaman kahayang seksual abnormally low. Éta dibandingkeun sareng 0% pangguna non-porno ngalaporkeun kahayang seksual anu rendah. Ngan terang, teu sadaya jelema anu ningali porno, sakumaha ogé teu sadaya jelema sex, sanajan boasting. Anjeun kedah diajar ngira-ngira naon anu nyiptakeun résiko pikeun anjeun sanaos anjeun henteu tiasa ningali épékna dugi ka engké.

"Éta ngajarkeun kuring kumaha janten lalaki."

Utamana budak lalaki nganggap yén panggunaan porno mangrupikeun tanda ngembangkeun maskulinitas, hiji ritus ngalangkungan dewasa. Tapi porno bisa ngabalukarkeun gambar awak négatip kalawan worries ngeunaan ukuran sirit komo ngakibatkeun gangguan dahar di lalaki ngora. (Tingali buku anu disarankeun di tempat sanés dina ieu pituduh kolot pikeun tips tentang kumaha carana ngamajukeun maskulinitas positif.)

Abdi henteu tiasa ngeureunkeun anjeun ningali porno sabab aya dimana-mana dina internét, sareng anjeun bakal ningali éta naha teu kahaja atanapi ku milarianana. pals anjeun bakal dikirim ka anjeun pikeun seuri. Tapi otak sarerea unik tur bakal kapangaruhan béda. Ieu téh mangrupa novelty sajajalan jeung betah escalation kana bahan leuwih ekstrim jeung sabaraha lila anjeun ngagunakeun eta pikeun nu sigana masalah paling. Coba sababaraha kuis Ieuh pikeun ningali naha éta mangaruhan anjeun. Hayu urang jaga jalur komunikasi kabuka. Ieu mangrupikeun katerampilan hirup anu penting pikeun tiasa mikawanoh hal-hal anu henteu cocog pikeun kapentingan anjeun sareng ngajurung pikeun ngalaksanakeunana.

"Éta ngajarkeun kuring kumaha janten awéwé anu berdaya."

Pornografi salawasna utamana ngeunaan obyektif aktor pikeun gairah batur. Éta henteu ngajarkeun pangguna ngeunaan cinta ka jalma sanés, ngeunaan kasalametan atanapi kaakraban. Nyatana, éta nyorong prakték anu teu aman sapertos strangulasi séksual sareng séks tanpa kondom anu nyumbang kana paningkatan ageung inféksi séksual.

Aya cukup loba pornografi dina média sosial, dina TV jeung dina video musik. Marengan pidéo porno sorangan, sadayana sacara henteu langsung nyarankeun cara-cara paripolah dina sapatemon seksual. Janten selektif ngeunaan pesen naon anu anjeun serep. Balukar tina pamakéan porno nyebar geus ngarobah rasa seksual. Hiji survey di 2019 ku Minggu Times, némbongkeun yén dua kali saloba awéwé ngora sahandapeun 22 (Gen Z) salaku pamuda ceuk aranjeunna pikaresep BDSM sarta jenis kelamin kasar porno.

Pulisi ngalaporkeun paningkatan ngeunaan kasus strangulasi seksual. Abdi hoyong anjeun aman nalika anjeun ngajalajah hubungan sareng mendakan jalma anu tiasa dipercaya anu moal nyababkeun anjeun cilaka fisik atanapi mental. Geus maca dina ieu blog Pikeun diajar kumaha awéwé tiasa ruksak otak dina sakedik 4 detik ku strangulasi seksual sareng sakedik tekanan dina beuheung sapertos anu diperyogikeun pikeun muka kaléng jus. Industri porno tiasa janten strangulasi salaku "maén hawa", atanapi "maén napas", tapi choking seksual sareng strangulasi mangrupikeun prakték anu bahaya; aranjeunna henteu kaulinan. Upami anjeun pingsan, anjeun moal tiasa satuju kana naon anu lumangsung (atanapi, anu langkung penting, mundur idin anjeun). Anjeun bisa jadi maot. Abdi henteu hoyong kaleungitan anjeun.

"Éta cara anu pangsaéna pikeun diajar ngeunaan séks."

Leres? Porno mangrupikeun kakuatan industri, stimulasi séksual dua diménsi dumasar utamina dina pidéo aktor nyata anu berhubungan seks. Éta ogé tiasa sumping dina bentuk kartun, sapertos manga Jepang. Pornografi ngajarkeun anjeun janten voyeur, jalma anu ngahudangkeun ku ningali batur séks. Hadé pisan mun éta diajar babarengan jeung pasangan nyata. Santai waé. Léngkah bertahap ngamungkinkeun anjeun pikeun diajar naon anu paling hadé pikeun anjeun duaan.

Boh lalaki sareng awéwé, nalika ditaroskeun saha anu aranjeunna langkung resep antara dua pencinta duanana sami-sami pikaresepeun anu saurang ngagunakeun porno sareng anu sanés henteu, langkung milih kakasih anu henteu nganggo porno. Tétéla, jalma-jalma henteu resep kana pagelaran séksual dibandingkeun sareng atlit séksual porno. Aranjeunna paling dipikaresep ogé ngakuan yén anjeun tiasa gaduh sambungan anu langkung asli tanpa skenario porno dijalankeun dina sirah pasangan. Naha anjeun hoyong kekasih anjeun mikiran batur dina sirahna nalika aranjeunna sareng anjeun, khususna pamaen porno bedah- atanapi farmasi-ditingkatkeun? Upami pameget teu tiasa museurkeun sapinuhna ka anjeun, pertimbangkeun ngarobih pameget kecuali aranjeunna daék nyerah porno. Mun aranjeunna, kirimkeun aranjeunna Ieuh.

Porno teu ngajarkeun nanaon ngeunaan sauyunan, ngamekarkeun hubungan dua arah atawa idin. Persetujuan dicandak for teu dibales dina porno sarta pernah lumangsung sakumaha dina kahirupan nyata. Naha anjeun terang kumaha nyarios "henteu" ka batur anu anjeun pikahoyong anu hoyong anjeun ngalakukeun hal anu anjeun henteu hoyong laksanakeun atanapi henteu yakin? Éta penting pisan pikeun diajar. Ieu skill hirup konci. Ieu langkung penting nalika anjeun ngagabungkeun séks anu dipangaruhan porno sareng alkohol atanapi narkoba. Bisa ngakibatkeun narajang seksual, perkosa jeung hasil telenges lianna.

Porno jarang nembongkeun kondom. Tapi sakumaha anjeun terang, aranjeunna ngalaksanakeun salaku panghalang pikeun inféksi sareng ogé salaku kontrasépsi. Upami anjeun nyarios ka jalma anu anjeun ngagemna teras cabut tanpa aranjeunna terang, dina kecap sanésna 'nyolong', éta haram. Ieu perkosa. Anjeun teu tiasa mundur idin di sisi anjeun wungkul. Anjeun tiasa didakwa ku pulisi. Biaya tiasa ngarusak prospek padamelan anjeun ka hareup. Pikir taliti ngeunaan kumaha anjeun kalakuanana. Nanya ka diri kumaha anjeun bakal hoyong batur meta ka anjeun dina kaayaan anu sarua.

"Éta karasaeun saé - éta karesep pisan."

Anjeun leres. Kanggo sabagéan ageung urang orgasme nawarkeun blast pangbadagna neurochemicals pelesir dina uteuk ti ganjaran alam. Ganjaran jieunan sapertos narkoba sareng alkohol tiasa ngahasilkeun langkung seueur. Tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun meunang 'teuing' pelesir nanaon. Loba teuing stimulasi bisa desensitise otak ninggalkeun anjeun craving pikeun leuwih. pleasures sapopoé bisa sigana boring ku ngabandingkeun. Programming atanapi ngondisikeun otak pikeun hoyong sareng antukna peryogi kasenangan tina rangsangan supernormal sapertos porno internét hardcore tiasa nyababkeun kirang kapuasan tina hubungan seksual sareng pasangan sareng malah kirang kahayang pikeun séks nyata sorangan. Ogé bisa ngakibatkeun disfungsi seksual kayaning masalah cacakan atawa masalah climaxing kalawan pasangan. Éta henteu pikaresepeun pikeun saha waé. Lalajo ieu populér video diajar leuwih.

"Upami kuring ngora teuing pikeun hubungan séks, ieu mangrupikeun pengganti anu saé."

Henteu dina jangka panjang upami éta nyababkeun parobahan otak anu ngeureunkeun anjeun hoyong séks sareng jalma anu nyata atanapi tina ngalaman pelesir sareng aranjeunna nalika anjeun antukna ngalakukeun. Porno dinten ieu sanés gaganti anu teu bahaya pikeun séks dina sagala umur. Panginten majalah sareng film erotis dijalankeun ku cara éta dina jaman baheula, tapi streaming pornografi hardcore ayeuna béda. Bisa overwhelm sarta kapang otak anjeun bari eta masih maturing.

Lolobana Masalah kaséhatan méntal mimitian ngembang di sabudeureun umur 14. Dinten, otak anjeun keur kabentuk ku média pisan kuat yén batur manipulasi pikeun kauntungan maranéhanana. Poténsi cilaka pikeun konsumén henteu cekap dipertimbangkeun.

Henteu kunanaon pikeun diajar kumaha nyambungkeun sareng jalma sanés dina kahirupan nyata sareng fokus kana padamelan sakola tinimbang nyobian janten atlit séksual sateuacan waktos anjeun. Jalma anu kaluar tina porno sering ngalaporkeun yén kaséhatan méntalna ningkat sareng kamampuan pikeun narik pasangan poténsial.

"Porn ngamungkinkeun kuring ngajalajah seksualitas kuring."

Sugan. Tapi pornografi ogé 'ngabentuk' rasa seksual sababaraha pamaké. Beuki anjeun ngajalajah pornografi internét, langkung ageung résiko naék kana genre porno anu langkung ekstrim atanapi anéh nalika uteuk anjeun desensitises, nyaéta janten bosen sareng tingkat stimulasi sateuacana. Ngahudangkeun séksual ku bahan anyar henteu hartosna éta nangtukeun 'saha anjeun' sacara séksual. Seueur jalma anu kaluar ngalaporkeun yén aranjeunna parantos ngembangkeun jimat sareng rasa anu anéh. Ieu sering ngaleungit kana waktosna saatos aranjeunna ngeureunkeun ngagunakeunana. Otak bisa robah.

Saliwatan, masturbasi bébas porno mangrupakeun aspék normal tina ngembangkeun rumaja. Éta porno anu kantos-novel ayeuna kalayan poténsi escalation na anu nyiptakeun résiko anu paling serius. Situs porno nganggo algoritma pikeun nyarankeun bahan anu aranjeunna ngarepkeun anjeun bakal ngaklik maju.

"Poro etika henteu kunanaon."

Naon sabenerna éta? Anu disebut "porno etika" mangrupikeun kategori pornografi sanés. Éta gaduh gaji sareng kaayaan anu langkung saé pikeun aktor porno. Tapi éta gaduh seueur téma anu sami, seueur anu agrésif. Ogé, porno étika sering ngabiayaan artos. Sabaraha rumaja kamungkinan mayar pikeun porno maranéhanana? Dina sagala hal, malah pamaké nu dimimitian ku porno etika bisa manggihan aranjeunna ngabutuhkeun pisan bahan beuki edgy sabab jadi desensitised kana waktu.

"Éta ngabantosan abdi ngalaksanakeun PR abdi." 

Henteu. panalungtikan némbongkeun yén "kamajuan pamakéan pornografi Internét ngurangan prestasi akademik budak 6 bulan engké." Jalma-jalma ngaremehkeun sabaraha porno anu aranjeunna anggo online sapertos anu aranjeunna lakukeun ku kaulinan, média sosial, judi atanapi balanja. Résiko nyaéta yén produk ieu 'dirancang khusus' pikeun ngajaga pangguna ngaklik. Kanyataanna, Organisasi Kaséhatan Dunia sacara resmi ngakuan paripolah adiktif sareng panggunaan porno anu nyurung salaku gangguan, nyaéta, salaku masalah kaséhatan masarakat. Diajar laksana kontrol diri bakal ngawula ka anjeun hadé. Milarian saréat anu langkung séhat atanapi milih kasenangan diri gratis porno.

"Éta nenangkeun kahariwang sareng déprési kuring."

Pamakéan porno online tiasa ngaleungitkeun tegangan dina jangka pondok, tapi kana waktosna éta pakait sareng paningkatan gangguan kaséhatan méntal dina seueur pangguna. Barudak sareng nonoman paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal kusabab tahap kamekaran otakna. Rumaja kedah ati-ati khususna naon anu aranjeunna tuang, sabab otakna nguatkeun sambungan saraf anu aya hubunganana sareng kagiatan anu aranjeunna lakukeun.. Naon anu aranjeunna tuang ayeuna tiasa nyalurkeun gairah ka hareupna.

"Éta ngabantosan abdi bobo."

Sanajan sagala kaunggulan jangka pondok, ngagunakeun telepon pinter anjeun dina ranjang ngajadikeun eta harder saré nyenyak sanajan anjeun boga layar husus pikeun ngurangan éfék lampu. Kurangna sare anu saé nyumbang kana kaséhatan méntal anu goréng sareng tiasa ngaganggu kamampuan anjeun diajar di sakola sareng lulus ujian. Éta ogé tiasa ngahambat kamekaran fisik sareng kamekaran otak, ogé kamampuan pikeun pulih tina panyakit.

Nganggo konsumsi porno salaku bantosan bobo tiasa mundur dina waktosna upami anjeun gumantung kana éta. Naon deui anu tiasa ngabantosan anjeun bobo? Semedi? Manjang? Diajar ngagambar énergi seksual anjeun nepi tulang tonggong anjeun sarta nyebarkeun eta sakuliah awak anjeun?

Naha anjeun tiasa ngantunkeun telepon anjeun di luar pangkeng anjeun wengi? Abdi hoyong anu pangsaéna pikeun anjeun. Naha urang tiasa dianggo babarengan?

Naon Aplikasi tiasa ngabantosan?

  1. A aplikasi anyar disebut Ngaleueut mangrupikeun aplikasi anu hébat anu tiasa dianggo ku anak anjeun pikeun ngabantosan aranjeunna upami aranjeunna langkung sering ngaksés pornografi tibatan anu dipikahoyong. Éta henteu mahal sareng parantos suksés pisan dugi ka ayeuna. Halaman wéb ogé ngagaduhan tulisan anu mangpaat ngeunaan kumaha pornografi mangaruhan pangguna.
  2. Aya seueur pilihan software sareng dukungan. Ikydz mangrupikeun aplikasi pikeun ngijinkeun kolot pikeun ngawas panggunaan budakna. Gallery Guardian ngabéjaan ka kolot nalika gambar curiga nembongan dina alat budakna. Éta ngeunaan résiko sakitar sexting.
  3. waktu nyaeta aplikasi haratis anu ngamungkinkeun hiji jalma pikeun ngawas panggunaanna online, nyetél wates sareng nampi dorongan nalika ngahontal wates éta. Pamaké gaduh kacenderungan pikeun nganggap enteng panggunaanna ku margin anu signifikan. Aplikasi ieu mirip tapi henteu gratis. Éta ngabantosan jalma-jalma ngarobih uteukna ku bantosan sapanjang jalan. Disebatna Brainbuddy.
  4. Ieu sababaraha program anu sanés aya gunana: Panon Panon; Babakan; NetNanny; Mobicip; Kontrol Kolot Qustodio; WebWatcher; Norton Kulawarga Premiere; OpenDNS Home VIP; PureSight Multi. Munculna program dina daptar ieu henteu janten dukungan ku The Reward Foundation. Kami henteu nampi kauntungan kauangan tina penjualan aplikasi ieu.
Brain anjeun dina panutup porno
Brain Anjeun on porno

Buku anu pangsaéna di pasar nyaéta ku perwira panilitian kahormatan urang Gary Wilson. Urang bakal nyarios kitu, tapi kajadianana leres. Disebut “Brain Anjeun on porno: Pornografi Internet jeung munculna Élmu of Kecanduan”. Éta ogé pituduh kolot anu hébat. Pasihkeun ka murangkalih anjeun pikeun maca sabab ngagaduhan ratusan carita ku nonoman sanésna sareng perjuanganna sareng porno. Seueur anu mimiti nonton porno internét dina umur ngora, sababaraha yuswa 5 atanapi 6 taun, sering ngalaman tersandung dina teu dihaja.

Gary mangrupikeun guru élmu anu saé anu ngajelaskeun ganjaran otak, atanapi motivasi, sistem dina cara anu tiasa diaksés ku sanés-ilmuwan. Buku éta mangrupikeun pamutahiran populér pikeun na TEDx omongan ti 2012 anu ngagaduhan langkung ti 14 juta pandangan.

Buku na sayogi dina paperback, dina Kindle atanapi salaku buku audio. Nyatana versi audio na aya GRATIS di Inggris Ieuh, sareng pikeun jalma-jalma di Amérika Serikat, Ieuh, tunduk kana kaayaan anu tangtu. Éta diperbarui dina Oktober 2018 pikeun nyandak akun pangakuan Organisasi Kaséhatan Dunya pikeun kategori diagnostik anyar "Gangguan Parilaku Anu Sénsitip". Tarjamahan aya dina basa Walanda, Rusia, Arab, Jepang, Jérman sareng Hungaria dugi ka ayeuna, sareng anu sanés dina jalur pipa.

budak krisis Farrell
Krisis Budak

Ieu budak énggal di blok sareng mangrupikeun buku anu saé. Éta museur kana maskulinitas anu positip, ngadorong kadua kolot pikeun kalibet dugi ka mungkin, pikeun masihan wates budak lalaki, kalayan henteu aya salahna atanapi éraan. Dina bagian ringkesna ngeunaan pornografi panulis tingal yourbrainonporn.com lima kali janten anjeun terang yén aranjeunna parantos ngalaksanakeun panilitian kalayan saé sareng mangrupikeun sumber inpormasi anu dipercaya. Krisis Budak nyayogikeun dukungan praktis sareng naséhat pikeun kolot modéren.

Lalaki, Kaganggu, Zimbardo
Lalaki, interrupted

Psikolog sosial terkenal Profesor Philip Zimbardo sareng Nikita Coulombe parantos ngahasilkeun buku anu saé disebut lalaki interrupted ngeunaan kunaon pamuda anu bajoang ayeuna sareng naon anu tiasa urang laksanakeun. Éta ngalegaan sareng ngamutahirkeun ceramah TED populér Zimbardo "The Demise of Guys". Dumasar kana panilitian anu mantep, éta netepkeun naha lalaki ngagulkeun akademis sareng gagal sacara sosial sareng séksual sareng awéwé. Éta pitunjuk kolot anu berharga sabab éta ngurus pentingna panutan lalaki sareng naon anu diperyogikeun ku para nonoman nalika ramana henteu aya dina ngabantosan aranjeunna pikeun ngahontal spidol kamekaran lalaki ku cara anu séhat.

ngareset-anjeun-childs-otak
Reset Otak Anak Anjeun

buku psikiater anak Dr Victoria Dunckley urang "Reset Brain Child anjeun"Na nya gratis blog ngajelaskeun épék teuing waktos layar dina otak budak. Anu penting éta netepkeun rencana pikeun naon anu tiasa dilakukeun ku kolot pikeun ngabantosan budakna dina jalur anu bener. Mangrupikeun pitunjuk sepuh anu hadé kalayan pitunjuk saléngkah-léngkah.

Dr Dun Benson henteu ngasingkeun panggunaan porno tapi fokus kana panggunaan internét sacara umum. Anjeunna nyatakeun yén sakitar 80% murangkalih anu anjeunna ningali henteu ngagaduhan gangguan kaséhatan méntal anu parantos didiagnosa sareng diubaran, sapertos ADHD, gangguan bipolar, déprési, kahariwang sareng anu sanésna tapi ngagaduhan anu disebatna 'sindrom layar éléktronik. ' Sindrom ieu niru gejala seueur gangguan kaséhatan méntal umum ieu. Masalah kaséhatan méntal tiasa sering diubaran / dikirangan ku ngaleungitkeun alat éléktronik pikeun waktos sakitar 3 minggu dina kaseueuran kasus, sababaraha murangkalih peryogi langkung lami sateuacan tiasa neraskeun pamakean tapi dina tingkat anu langkung terbatas.

Bukuna ogé ngécéskeun kumaha kolotna tiasa ngalakukeun ieu dina panduan langkah-demi-langkah dina kolaborasi sareng sakola anak pikeun mastikeun kerjasama anu pangsaéna dina dua bidang.

Aranjeunna bakal Oke

Ieu buku mangpaat ku Colette Smart, indung, tilas guru sareng psikolog anu disebat “'Llta gé Kudu Oke". Buku ieu ngagaduhan 15 conto paguneman anu anjeun tiasa gaduh sareng murangkalih anjeun.

Halaman wéb ogé ngagaduhan anu diwawancara TV anu manpaat ku panulis ngabagi sababaraha ideu konci ogé.

Buku Pikeun Barudak Younger

"Gambar alus, Gambar Bad" ku Kristen Jensen mangrupakeun buku alus fokus kana otak anak. Umur 7-12

"Kotak Pandora urang téh muka. Ayeuna naon anu atuh? " Gail Poyner nyaeta psikolog sarta nyadiakeun informasi otak mangpaat sarta latihan gampang pikeun mantuan barudak pikir ngaliwatan pilihan.

Hamish sareng Rahasia Bayangan. Ieu buku pikagumbiraeun ku Liz Walker pikeun barudak umur 8-12 taun.

Gambar Alus, Gambar Goréng Jr. pikeun umur 3-6.

Henteu pikeun Kids. Ngajagi Kids. Liz Walker geus ditulis mangrupa buku basajan pikeun barudak ngora pisan ku grafik warni.

Situs Wéb anu Mangpaat

  1. Diajar ngeunaan kasehatan, sah pendidikan jeung hubungan dampak pornografi dina nganggo Pahala Yayasan situs wéb sareng saran ngeunaan quitting.
  2. Tingali kumaha Budaya Program Reframed Kolot mantuan kolotna ngobrol jeung budak maranéhanana ngeunaan porno. Tilas profésor sosiologi Dr Gail Dines, sareng timna parantos ngembangkeun toolkit gratis anu bakal ngabantosan kolotna ngangkat budak anu tahan banting. Kumaha gaduh paguneman: tingali dina Budaya Reframed Kolot Program. 
  3. nu Ngaleueut Situs wéb ngagaduhan seueur tip sareng ideu ngeunaan épék pornografi. Ngartos kumaha tantangan éta tiasa latihan pangendalian diri. Pidéo lucu ku psikolog luhur.
  4. Pencegahan tingkah laku seksual ngabahayakeun anu ramah-pangguna toolkit ti Lucy Faithfull Foundation.
  5. Alus nasihat bébas tina anti anak nyiksa zakat Ngeureunkeun Ieu Ayeuna! kolot Nangtayungan
  6. Ngalawan Narkoba Anyar Kumaha cara ngobrol jeung budak anjeun ngeunaan porno. 
  7. Di dieu mangrupa anyar penting laporan ti Internét Perkara on kaamanan internet na piracy digital kalawan tips tentang kumaha carana tetep anak anjeun aman bari surfing bersih.
  8. Naséhat ti NSPCC ngeunaan porno online. Barudak saumur genep taun aksés pornografi hardcore. Ieu mangrupikeun a laporan diropéa dina 2017 disebut "Kuring henteu terang éta normal pikeun lalajo… pamariksaan kualitatif sareng kuantitatif tina pangaruh pornografi online kana nilai, sikap, kapercayaan, sareng paripolah barudak sareng nonoman."

Pidéo pikeun ngabantosan barudak ngora

Ngiringan bubu porno

Menit 2 ieu, terang animasi nyayogikeun gambaran anu gancang sareng ngadukung kabutuhan anu mendesak pikeun nerapkeun panerapan verifikasi umur ngajaga barudak. Anjeun tiasa ningalikeun ka murangkalih anjeun sabab henteu ngandung pornografi.

5 menit ieu video mangrupikeun kutip tina dokumenter ti Selandia Anyar. Di jerona hiji neurosurgeon ngajelaskeun naon anu kecanduan porno Sigana dina uteuk sareng nunjukkeun kumaha miripna sareng kecanduan kokain.

Dina omongan TEDx ieu "Seks, porno sareng wawanen", Professor Warren Binford, nyarios salaku indung sareng guru anu prihatin, masihan gambaran anu saé pisan ngeunaan kumaha porno mangaruhan barudak. Obrolan TEDx ieu ku Professor Gail Dines "Ngembang dina budaya pornified”(13 mnt) ngajelaskeun sacara jelas kumaha video musik, situs porno sareng média sosial ngawangun seksualitas barudak urang ayeuna.

Ieu mangrupikeun biantara TEDx anu lucu (16 mnt) anu disebat “Kumaha porno Skews ekspektasi Séksual”Ku indung Amérika sareng pendidik séks Cindy Pierce.  Pitunjuk kolotna nyatakeun naha lumangsungna obrolan sareng murangkalih anjeun ngeunaan porno peryogi pisan sareng naon anu dipikaresep ku aranjeunna. Tingali di handap pikeun langkung seueur sumber tentang kumaha gaduh paguneman éta.

Kontrol diri pikeun nonoman mangrupikeun tantangan. Ieu mangrupikeun omongan TEDx anu saé ku ékonom perilaku Amérika Dan Ariely Panas tina Momen: Pangaruh Ngadorong Seksual dina Ngadamel Kaputusan Seksual.

Otak Budak Plastik Anu Hebat, Plastik

hebat pisan, otak rumaja palastik

Rumaja dimimitian sabudeureun umur 10-12 sarta lasts nepi ka pertengahan dua puluhan. Salila periode kritis perkembangan otak ieu, barudak ngalaman periode learning gancangan. Naon waé anu aranjeunna museurkeun perhatian kana kalolobaanana bakal janten jalur anu kuat ku waktos jaman pangwangunan ieu ngalambatkeun. Tapi ti sabudeureun pubertas saterusna, barudak mimiti jadi utamana panasaran ngeunaan sex jeung hayang diajar saloba mungkin ngeunaan eta. Naha? Kusabab prioritas nomer hiji alam nyaéta réproduksi seksual, ngalangkungan gen. Sareng urang diprogram pikeun fokus kana éta, siap atanapi henteu, sareng upami urang henteu hoyong. Internét mangrupa tempat munggaran barudak mimiti néangan jawaban ngeunaan kumaha carana ngalakukeun eta. Anu aranjeunna mendakan nyaéta jumlah pornografi hardcore anu henteu terbatas sareng hanjakalna pikeun ningkatkeun jumlah, seueur efek samping anu teu kaduga.

Aksés ka pornografi gratis, streaming, hardcore mangrupikeun salah sahiji eksperimen sosial anu paling ageung, henteu teratur dina sejarah. Éta nambihan rangkep paripolah résiko anyar pikeun uteuk anu nuntut résiko. Tingali pidéo pondok ieu pikeun langkung paham ngeunaan otak rumaja kalayan saran pikeun kolotna ti ahli neurosistis.

Budak lalaki leuwih resep ngagunakeun situs porno tibatan budak awéwé, sareng awéwé resep kana situs média sosial sareng langkung resep kana carita érotis, sapertos 50 Shades of Gray. Ieu resiko misah pikeun katresna. Salaku conto, urang nguping ngeunaan budak awéwé umur 9 taun anu ngaunduh sareng maca porno naratif dina Kindle na. Ieu sanaos indungna masang larangan sareng kadali dina sadaya alat anu sanés anjeunna gaduh aksés, tapi henteu dina Kindle.

Seueur nonoman nyarios yén aranjeunna hoyong kolotna bakal langkung giat dina ngabahas pornografi sareng aranjeunna. Upami aranjeunna henteu tiasa naroskeun bantosan anjeun, kamana maranéhna bakal angkat?

Naon nonoman anu ningali

Halaman wéb anu pang populerna Pornhub promosi pidéo ngahasilkeun kahariwang sapertos sumbang porno, kajahatan, panyiksaan, perkosa sareng gangbangs. Incest mangrupikeun salah sahiji jenis anu paling gancang numutkeun Pornhublaporan sorangan. Kaseueuranana gratis sareng gampang diakses. Dina 2019 hungkul, aranjeunna unggah porno 169 taun dina 6 juta pidéo anu kapisah. Aya 7 juta sési sadinten di Inggris. 20-30% pangguna mangrupikeun barudak sanaos pornografi hardcore didamel salaku hiburan déwasa. Otak barudak henteu tiasa ngungkulan matérial seksual kakuatan industri sapertos kitu tanpa cilaka anu disababkeun pikeun kaséhatan sareng hubunganana. Pornhub ningali pandemi salaku kasempetan anu saé pikeun langkung seueur pangguna sareng nawiskeun aksés gratis kana situs premium (biasana dibayar) di sadaya nagara.

Panilitian ti British Board of Film Classification

Numutkeun ieu panalungtikan ti 2019, murangkalih umur 7 sareng 8 titajong kana pornografi inti keras. Aya 2,344 kolot jeung nonoman anu milu dina ieu panalungtikan.

  • Kaseueuran jalma ngora anu mimiti nonton pornografi teu kahaja, kalayan langkung ti 60% murangkalih 11-13 anu parantos ningali pornografi nyarios yén nempoan pornografi na teu dihaja.
  • Barudak ngajelaskeun parasaan "kasar" sareng "lieur", khususna anu parantos ningali pornografi nalika umurna handapeun 10 taun.  
  • Langkung ti satengah (51%) umur 11 dugi 13 taun ngalaporkeun yén aranjeunna parantos ningali pornografi dina sababaraha waktos, naék kana 66% umur 14-15 taun. 
  • 83% kolot sapuk yén kontrol verifikasi umur kedah aya pikeun pornografi online 

Laporan éta ogé nunjukkeun béda antara pandangan kolot sareng naon anu dialaman ku barudak. Tilu suku (75%) kolot ngarasa yén budakna moal ningali pornografi online. Tapi barudakna, langkung ti satengah (53%) nyatakeun yén aranjeunna kanyataanna ningali éta. 

David Austin, Kapala Eksekutif BBFC, nyarios: "Pornografi ayeuna ngan ukur hiji klik pikeun barudak sagala umur di Inggris, sareng panilitian ieu ngadukung bukti-bukti anu tumuh yén éta mangaruhan cara jalma ngora ngartos hubungan séhat, séks, gambar awak sareng idin. Panilitian ogé nunjukkeun yén nalika budak leutik - dina sababaraha kasus yuswa tujuh atanapi dalapan taun - mimiti ningali pornografi online, éta paling umum henteu dihaja. "

Dokumén ku Kolot pikeun Kolot ngeunaan Pangaruh porno ka Barudak

Kami henteu nampi artos kanggo rekomendasi ieu tapi ieu mangrupikeun pidéo anu saé salaku pituduh kolot. Anjeun tiasa nonton trailer gratis dina Vimeo. Éta mangrupikeun dokumenter anu dilakukeun ku kolot, anu janten tukang film, pikeun kolot. Éta mangrupikeun gambaran anu pangsaéna pikeun masalah anu urang tingali sareng gaduh conto anu hadé ngeunaan kumaha carana gaduh paguneman anu rumit sareng murangkalih anjeun. Ningali pidéo dasarna ngan ukur £4.99.

Porno, prédator & cara ngajaga aman
Situs web pamulihan pikeun pamuda

Lolobana website recovery bébas utama kayaning yourbrainonporn.com; RebootNation.org; PornHelpNoFap.com; Balik pikeun hebat pisan, Addicted kana porno Internét jeung Remojo.com sékuler tapi gaduh pangguna agama ogé. Mangpaat salaku pituduh kolot pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan naon anu dialaman ku jalma-jalma anu nuju di paningkatan sareng ayeuna ngungkulan nalika nyaluyukeun.

sumberdaya dumasar-iman

Aya daya alus sadia teuing keur faith- komunitas dumasar kayaning  integritas disimpen pikeun Katolik, keur Kristen umum Proyék Kaleresan Naked (UK) Kumaha Harms porno (AS), sareng MuslimMatters pikeun jalma anu iman Islam. Punten wartosan kami upami aya proyék anu didasarkeun ku iman anu urang tiasa signpost.

Pitunjuk kolot naon waé kedah kalebet masalah hukum boh barudak boh kolot anu tiasa disanghareupan kusabab panggunaan pornografi anu nyiksa. Pamakéan pornografi internét rutin ku murangkalih ngabentuk uteuk budak, témplat gairah séksualna. Éta pangaruh ageung kana sexting sareng cyberbullying. Perhatosan pikeun kolot kedah janten implikasi hukum poténsial pikeun murangkalihna numutkeun panggunaan pornografi anu bermasalah anu ngakibatkeun tingkah laku seksual anu ngabahayakeun ka batur. Ieu kaca ti Grup Ahli anu ditunjuk ku Pamaréntah Skotlandia kana kabiasaan seksual ngabahayakeun diantara barudak masihan conto paripolah sapertos kitu. Tingali ogé di dieu pikeun Sexting di Skotlandia. Sexting di Inggris, Wales sareng Irlandia Kalér. Hukumna béda dina sababaraha hal dina yurisdiksi hukum anu béda. Misalna pikeun ngaksés pornografi kartun Jepang (Manga) haram di Inggris sareng Wales tapi henteu di Skotlandia.

Pakakas Alat Lucy Faithfull Foundation

Tingali amal pencegahan nyiksa budak leutik pencegahan paripolah séksual ngabahayakeun anyar Lucy Faithfull Foundation toolkit ditujukeun ka kolot, pangasuh, anggota kulawarga sareng ahli propésional. Yayasan Ganjaran disebatkeun salaku sumber pitulung.

Di Inggris, pulisi diperyogikeun ku hukum pikeun nyatet aya kajadian séxting dina sistem Sejarah Pidana Polisi. Upami anak anjeun katéwak ku gambar anu teu sopan sareng parantos paksaan pikeun nyandak éta atanapi ngalirkeun ka batur, anjeunna tiasa dituduh ku pulisi. Kusabab pelanggaran seksual dianggap serius pisan ku pulisi, yén pelanggaran séxting, anu kacatet dina sistem riwayat kriminal pulisi, bakal diturunkeun ka calon dunungan nalika dipariksa ditingkatkeun dipénta pikeun damel sareng jalma anu rentan. Ieu kalebet padamelan sukarela.

Sexting sigana tiasa sapertos bentuk anu teu bahaya tina flirting, tapi upami agrésif atanapi paksaan sareng seueur, pangaruhna tiasa aya implikasi jangka panjang anu serius pikeun prospek karir anak anjeun. Modél pornografi anu biasa modél perilaku paksaan anu dipercaya ku jalma ngora pikaresepeun ditiru.

Pulisi Kent parantos nyarioskeun perkawis ngeusi batre salaku anu gaduh kontrak telepon pikeun sexting haram ku budakna.

Gangguan Spéktrum Autisme

Upami anjeun gaduh murangkalih anu parantos ditaksir janten dina spéktrum autisme, anjeun kedah sadar yén murangkalih anjeun tiasa janten résiko anu langkung luhur pikeun kecanduan pornografi tibatan barudak neurotypical. Lamun nyangka anak anjeun bisa jadi dina spéktrum, éta bakal mangrupakeun ide nu sae pikeun mibanda aranjeunna ditaksir upami mungkin. Lalaki ngora anu gaduh ASD khususna anu ngagaduhan fungsi tinggi Sindrom Asperger khusus rentan. Autisme mangaruhan sahenteuna 1-2% jelema tina populasi sacara umum, Prévalénsi leres henteu dipikaterang, nanging langkung ti 30% anak pikeun palaku nyiksa jinis budak aya dina spéktrum atanapi ngagaduhan kasusah diajar. Ieu mangrupikeun a kertas panganyarna ngeunaan pangalaman hiji lalaki ngora. Hubungi kami pikeun aksés kana kertas upami diperyogikeun.

Gangguan spéktrum autisme mangrupikeun kaayaan neurologis anu aya ti lahir. Éta sanés gangguan kaséhatan méntal. Sanaos éta mangrupikeun kaayaan anu langkung umum di lalaki, 5: 1, awéwé ogé tiasa gaduh éta. A artikel panganyarna ngeunaan autisme sareng waktos layar mangrupikeun peringatan pikeun kolot. Kanggo inpo nu leuwih lengkep baca blog ieu dina porno jeung autisme; carita hiji indung; jeung autis: nyata atawa palsu?, atanapi ningali urang ngawakilan di dinya dina saluran YouTube kami.

campur pamaréntah

Ieu mangrupikeun masalah anu gedé pikeun kolot pikeun nungkulan nyalira sanaos kalayan bantosan sakola. Pamaréntah Inggris ngagaduhan tugas pikeun ngajagi anu paling rentan di masarakat. Tujuan tina panerapan verifikasi umur aslina (Bagéan 3 tina Undang-Undang Ékonomi Digital, 2017) nyaéta ngajantenkeun perusahaan pornografi komérsial masang parangkat lunak verifikasi umur anu langkung épéktip pikeun ngawatesan aksés ku umur 18 taun ka halaman wéb pornografi komérsial. Panerapan ieu henteu dilaksanakeun, sakumaha mistina, teu lami sateuacan pamilihan umum umum di 2019.

Pamaréntah jangji peraturan anyar anu bakal kalebetkeun situs média sosial ogé halaman wéb pornografi komérsial dina kaayaan anu énggal RUU Kasalametan Online 2021. Di dieu hiji blog alus teuing ku ahli dina kaamanan barudak online anu nyusun proposal ayeuna, khususna kalemahanana. Samentawis waktos éta, kolot sareng pengasuh kedah ngalakukeun naon anu aranjeunna mampu, gawé bareng sareng sakola, pikeun ngabimbing barudakna pikeun internét anu aman. Pitunjuk kolot ieu pikeun pornografi internét mangrupikeun tinjauan tina sababaraha bahan pangsaéna anu sayogi pikeun ngabantosan anjeun dina waktos éta. Ajak sakola anak anjeun nganggo sakola kami rencana pelajaran gratis dina sexting sareng internét pornografi ogé.

Kami hoyong murangkalih ageung ngagaduhan hubungan anu raket, asih, sareng aman. Lalajo ieu video menawan, "naon ari cinta?" pikeun ngingetan urang kumaha rasana dina latihan.

rojongan leuwih ti pahala Yayasan

Mangga wartosan kami lamun aya aréa wae maneh dipilampah kami nutupan kana subyek ieu. Urang bakal berkembang langkung bahan dina ramatloka kami leuwih bulan datang. Asup nepi ka e-newsletter kami rewarding News (dina suku kaca) jeung nuturkeun kami on Twitter (@brain_love_sex) pikeun kamajuan nu pangahirna.

Kami terakhir diropéa dina 9 Januari 2022

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu