supernormal rangsangan oystercatcher

Rangsangan Supernormal

bagian ieu dumasar kana extracts tina buku Gary Wilson Brain Anjeun on porno, porno Internet jeung munculna Élmu of Kecanduan jeung idin Author nu.

Naon téh rangsangan supernormal?

kecap érotis, gambar sareng video geus sabudeureun lila -as boga gawena neurochemical ti mates novél. Jadi naon ngajadikeun porno dinten ieu uniquely compelling? Henteu ngan novelty unending na. Dopamin kahuruan nepi keur emosi sejen tur rangsangan teuing, sadaya nu mindeng Fitur dipake dina porno internét:

• Reuwas, shock (Naon teu ngareureuwas di porno dinten ieu?)

• Kahariwang (Nganggo porno nu teu konsisten kalayan nilai anjeun atanapi seksualitas)

• néangan sarta néangan (wanting, Antisipasi)

Kanyataanna, porno internét Sigana pisan kawas naon élmuwan nelepon rangsangan supernormal. Sababaraha taun ka pengker, Nobel laureate Nikolaas Tinbergen manggihan yén manuk, kukupu, sarta sato lianna bisa duped kana preferring endog palsu na mates. manuk bikang, contona, Cut Nyak Dien diuk dina kahirupan gedé-ti-Tinbergen urang, vividly-nempo endog moyok bari bulak sorangan, endog maranéhanana dappled perished untended. kumbang permata jalu bakal malire mates nyata dina ni'mat usaha sia sia mun copulate jeung layung coklat dimpled botol bir. Pikeun kumbang a, botol bir jeung bohong dina taneuh Sigana mah pangbadagna, paling geulis, bikangna sexiest geus kantos anjeunna katingal.

Dina basa sejen, tinimbang respon nurut naluri stopping dina hiji 'titik amis' dimana teu mamingan sato kaluar tina kaulinan jalangan sagemblengna, programming leuleuy kieu terus pemicu réspon sumanget pikeun unrealistic, rangsangan sintétis.

Tinbergen dubbed 'rangsangan supranormal,' deceptions sapertos sanajan maranehna ayeuna mindeng disebut saukur jadi 'rangsangan supernormal'.

rangsangan Supernormal mangrupakeun versi exaggerated of rangsangan normal nu urang falsely ngarasa jadi berharga. Lucuna, cacak éta saperti teu mirip monyet bakal milih gambar ngaliwatan mates nyata, monyét bakal 'mayar' (forego ganjaran jus) pikeun nempo gambar tina layung monyét bikang. Sugan éta teu jadi heran porno dinten ieu tiasa ngabajag naluri urang.

Kumaha porno internét rangsangan supernormal?

Nalika urang nyieun hiji rangsangan supernormal jieunan prioritas luhureun urang éta sabab geus dipicu a blast badag tina dopamin dina sirkuit ganjaran otak urang urang ti tara alam na. Kanggo sabagéan ageung pamaké, majalah porno yesteryear urang teu bisa bersaing jeung mitra nyata. A centrefold Playboy teu jadi gaduh panulisan nu cues séjén pamaké porno saméméhna sempet diajar ka dikaitkeun jeung poténsi nyata atawa mitra sabenerna: kontak panon, touch, aroma, anu thrill of flirting sarta menari, foreplay, baham jeung saterusna.

porno internét dinten ieu, kumaha ogé, ieu laced kalayan stimulasi supernormal. Kahiji, éta nawarkeun hotties novél sajajalan aya di hiji klik. Panalungtikan confirms nu antisipasi ganjaran jeung novelty ngagedékeun karana nambahan pikagumbiraeun na rewire nu circuitry ganjaran otak.
Kadua, porno internét nawarkeun countless breasts artifisial ditingkatkeun jeung Viagra sustained penises gargantuan, grunts exaggerated tina kahayang, thrusts tihang-nyetir, penetrasi ganda atawa rangkep tilu, geng-poni jeung skenario unrealistic lianna.

Katilu, keur kalolobaan urang, Gambar statik bisa ngabandingkeun jeung hi-harti video 3-menit dinten ieu jelema kalibet dina kelamin sengit. Kalawan stills of bunnies taranjang kabeh nu kagungan éta imajinasi anjeun sorangan. Anjeun salawasna terang naon ieu bade lumangsung hareup, nu éta teu pira dina kasus hiji pre-internét 13-taun heubeul. Kontras, kalawan aliran sajajalan ti 'abdi tiasa teu percanten kumaha ngan kuring nempo' video, ekspektasi anjeun terus dilanggar (anu uteuk manggih deui stimulating). Terus di pikiran ogé, éta manusa ngalobaan pikeun neuleuman ku ningali batur ngalakonan hal, jadi video nu leuwih kuat 'cara' palajaran ti stills.

Kalawan weirdness elmu-fiksi nu bakal boga supir Tinbergen nyebutkeun, 'Kuring bébéja anjeun', pamaké porno dinten ieu mindeng manggihan erotica internét langkung stimulating ti mitra nyata. Pamaké bisa teu hayang méakkeun jam hunched di hareup komputer staring di porno na compulsively ngaklik on gambar anyar. Éta bisa resep méakkeun waktu sosialisasi jeung babaturan na pasamoan mitra poténsi dina prosés.

Acan kanyataanana struggles bersaing di tingkat respons otak urang, utamana lamun salah throws kana baki anu uncertainties na reversals interaksi sosial. Nabi Nuh as Garéja nyimpen eta di Memoir na Wack: addicted kana porno Internét'Éta henteu yen kuring henteu hayang kelamin nyata, éta ngan yén ieu pisan harder tur beuki ngabingungkeun ngudag ti pornografi.' Sarta ieu manggih hiji bahana di sababaraha munggaran rekening baé:

"Kuring indit ngaliwatan periode keur tunggal, nyangkut dina kota leutik dimana aya saeutik pisan kasempetan dating, sarta kuring mimiti masturbate remen jeung porno. Kuring éta amazed di kumaha gancang kuring meunang sedot di. Kuring mimiti kaleungitan poé gawé surfing situs porno. Na acan kuring henteu pinuh ngahargaan naon ieu lumangsung nepi ka kuring nepi ka kuring éta dina ranjang jeung hiji awewe na bray sorangan furiously nyoba ngelingan hiji gambar porno seru dina raraga neangan teuas. Kuring henteu ngabayangkeun yen eta bisa lumangsung kuring. Untungna, kuring kungsi yayasan lila bandung cageur saméméh porno jeung kuring dipikawanoh naon ieu jalan. Sanggeus kuring kaluar, kuring ngamimitian lalaki diteundeun deui, sarta mindeng. Sarta teu lila sanggeus éta kuring patepung pamajikan kuring ".

Kumaha nu Industri porno exploits Supernormal rangsangan

poé ieu, aya euweuh tungtung stimulasi supernormal dina tetempoan. Industri porno geus nawarkeun 3-D porno jeung robot jeung Toys kelamin nyingkronkeun sareng porno atawa komputer lianna pamaké pikeun simulate Peta fisik. Tapi bahaya lurks lamun hal:

• registers salaku hiji utamana 'berharga', nyaeta, versi exaggerated tina hiji hal anu karuhun urang (jeung kami) ngalobaan pikeun manggihan irresistible (tinggi-kalori dahareun, gairah seksual),
• geus sadia merenah dina suplai limitless (teu kapendak di alam),
• asalna di kavling variétas (novelty loba pisan),
• sarta kami chronically overconsume eta.

Mirah, loba junk dahareun fits model kieu sarta universal dipikawanoh salaku rangsangan supernormal. Anjeun tiasa Slam ka handap mangrupa inuman lemes 32-ounce sarta kantong tina nibbles asin tanpa loba pamikiran, tapi ngan coba mun meakeun sarimbag caloric maranéhanana di venison garing jeung akar pindang!

Nya kitu, pemirsa rutin méakkeun jam surfing galeri tina video porno néangan keur vidéo katuhu ka finish, ngajaga dopamin elevated pikeun période abnormally panjang. Tapi coba mun envision a hunter-gatherer rutin belanja jumlah anu sarua tina jam masturbating ka sarua iteuk-inohong dina témbok guha. Teu kajadian.

Porno penah resiko unik saluareun stimulasi supernormal. Kahiji, éta gampang pikeun ngakses, sadia 24 / 7, haratis jeung swasta. Kadua, paling pamaké ngamimitian ningali porno ku pubertas, nalika otak maranéhanana sacara aya di puncak maranéhanana plasticity na paling rentan ka kecanduan jeung rewiring. Tungtungna, aya wates dina konsumsi dahareun: kapasitas burih jeung kahoream alam nu najong dina nalika urang moal bisa nyanghareupan hiji deui ngeunaan kacamatan di hal.

Kontras, aya euweuh wates fisik dina konsumsi porno internét, lian ti kedah for geus sare jeung kamar mandi ngarecah. A pamaké bisa tepi (masturbate tanpa climaxing) kana porno keur jam tanpa triggering perasaan satiation, atawa kahoream.

Bingeing on porno karasaeun kawas janji pelesir, tapi ngelingan yén pesen tina dopamin henteu 'kapuasan'. Ieu, 'tetep akang, kapuasan téh ngan sabudeureun sudut':

"Kuring bakal ngahudangkeun sorangan deukeut orgasme lajeng eureun, tetep ningali porno, sarta cicing di tingkat sedeng, salawasna edging. Kuring éta leuwih prihatin kalayan ningali porno teh ti sia orgasme. Porno sempet kuring ngonci dina fokus dugi ahirna kuring ieu ngan exhausted na orgasmed kaluar tina pasrah.

<< Stress kecanduan >>

Nyitak Friendly, PDF & Email