supernormal rangsangan oystercatcher

Rangsangan Supernormal

bagian ieu dumasar kana extracts tina buku Gary Wilson Brain Anjeun on porno, porno Internet jeung munculna Élmu of Kecanduan jeung idin Author nu.

Naon téh rangsangan supernormal?

Kecap, gambar sareng pidéo anu érotis parantos lami-sapertos parantos buru-buru neurochemical ti pasangan novél. Janten naon anu ngajantenkeun porno dinten ieu unik anu unik? Henteu ngan ukur novelty na anu teu aya tungtungna. Dopamin kahuruan pikeun émosi sareng rangsangan sanésna, sadayana anu sering tampil dina porno internét:

• Reuwas, kaget (Naon anu henteu ngareuwaskeun dina porno ayeuna?)

• Kahariwang (Ngagunakeun porno anu henteu saluyu sareng nilai-nilai atanapi seksualitas anjeun)

• néangan sarta néangan (wanting, Antisipasi)

Nyatana, porno internét siga pisan anu disebut élmuwan stimulus supernormal. Mangtaun-taun ka pengker, pemenang Nobel Nikolaas Tinbergen mendakan yén manuk, kukupu, sareng sato sanésna tiasa ditipu langkung milih endog sareng pasangan palsu. Manuk bikang, salaku conto, merjuangkeun linggih dina tinbergen anu langkung ageung-tina-kahirupan, endog plaster anu jelas-jelas nalika endogna bulak, gundulna binasa teu diurus. Kumbang permata jalu moal maliré ka pasangan anu sajati tina upaya sia-sia pikeun nyonto kana botol coklat anu ngagulung tina botol bir. Pikeun kumbang, botol bir ngagolér dina taneuh katingalina sapertos bikangna pangageungna, paling geulis, paling seksi anu kantos ditingali ku anjeunna.

Kalayan kecap séjén, tibatan réspon naluri lirén dina 'titik amis' dimana éta henteu mamingan sato kaluar tina kaulinan kawin sacara lengkep, program bawaan ieu terus memicu réspon sumanget pikeun rangsangan sintétis anu teu réalistis.

Tinbergen nyebat tipu daya sapertos 'rangsangan supranormal,' sanaos ayeuna sering disebut ngan saukur 'rangsangan supernormal'.

Rangsangan supernormal mangrupikeun édisi tina rangsangan normal anu urang anggap palsu sakumaha berharga. Anu matak, sanaos henteu mungkin monyét milih gambar tibatan pasangan anu sajati, monyét bakal 'mayar' (hadiah jus forego) pikeun ningali gambar handapeun monyét bikangna. Sugan éta henteu heran pisan yén porno dinten ayeuna tiasa ngabajak naluri urang.

Kumaha porno internét rangsangan supernormal?

Nalika urang ngadamel rangsangan supernormal buatan prioritas utama urang éta sabab éta parantos memicu ledakan dopamin anu langkung ageung dina sirkuit hadiah otak urang tibatan tara alami na. Kanggo kaseueuran pangguna, majalah porno jaman baheula teu tiasa bersaing sareng mitra nyata. A centrefold Playboy henteu nyalin cues anu sanés pangguna porno tadi diajar diajar gaul sareng poténsial atanapi mitra anu saleresna: kontak mata, toél, aroma, sensasi ngagoda sareng jogét, foreplay, séks sareng sajabina.

Porno Internét dinten ieu, nanging, dipasangkeun sareng stimulasi supernormal. Mimiti, éta nawiskeun hotties novél sajajalan anu sayogi dina hiji klik. Panilitian negeskeun yén antisipasi pahala sareng kabaruan silihuatkeun pikeun silih ningkatkeun pikagumbiraeun sareng ngarobih sirkuit pahala otak.
Kadua, porno internét nawarkeun countless breasts artifisial ditingkatkeun jeung Viagra sustained penises gargantuan, grunts exaggerated tina kahayang, thrusts tihang-nyetir, penetrasi ganda atawa rangkep tilu, geng-poni jeung skenario unrealistic lianna.

Katilu, pikeun kaseueuran jalma, gambar statis teu tiasa dibandingkeun sareng video hi-definisi 3-menit jalma ayeuna anu ngalakukeun hubungan séks anu sengit. Kalayan masih kénéh bunnies taranjang sadaya anu anjeun kagungan éta imajinasi anjeun nyalira. Anjeun salawasna terang naon anu bakal kajadian salajengna, anu henteu seueur pikeun kasus anu sateuacanna internét umur 13 taun. Kontrasna, kalayan aliran anu teu aya tungtungna 'Kuring henteu percanten kana naon anu kuring nembé ningali' video, ekspektasi anjeun teras-terasan dilanggar (anu otak mendakan langkung stimulasi). Émut ogé, yén manusa mekar pikeun diajar ku ningali batur ngalakukeun hal-hal, janten pidéo langkung kuat kumaha "diajar" pelajaran tibatan masih kénéh.

Kalayan kaéndahan fiksi-fiksi anu bakalan ngajantenkeun Tinbergen nyarios, 'Kuring béjakeun ka anjeun', pamaké porno dinten ayeuna sering mendakan erotika internét langkung stimulasi tibatan mitra asli. Pangguna panginten henteu hoyong nyéépkeun jam-jam di payun komputer anu neuteup porno sareng sacara paksa klik gambar anyar. Éta panginten langkung resep nyéépkeun waktos bersosialisasi sareng réréncangan sareng pendak sareng mitra poténsial dina prosés.

Acan kanyataanana bajoang pikeun bersaing dina tingkat réspon otak, utamina nalika urang ngimbangan kasaimbangan kateupastian sareng pembalikan interaksi sosial. Salaku Nuh Garéja nempatkeun kana mémoir na Wack: addicted kana porno Internét, 'sanés kuring henteu hoyong hubungan séks anu nyata, éta ngan éta langkung hésé sareng ngabingungkeun ngudag tibatan pornografi.' Sareng ieu mendakan gema dina sababaraha akun jalma mimiti:

"Kuring indit ngaliwatan periode keur tunggal, nyangkut dina kota leutik dimana aya saeutik pisan kasempetan dating, sarta kuring mimiti masturbate remen jeung porno. Kuring éta amazed di kumaha gancang kuring meunang sedot di. Kuring mimiti kaleungitan poé gawé surfing situs porno. Na acan kuring henteu pinuh ngahargaan naon ieu lumangsung nepi ka kuring nepi ka kuring éta dina ranjang jeung hiji awewe na bray sorangan furiously nyoba ngelingan hiji gambar porno seru dina raraga neangan teuas. Kuring henteu ngabayangkeun yen eta bisa lumangsung kuring. Untungna, kuring kungsi yayasan lila bandung cageur saméméh porno jeung kuring dipikawanoh naon ieu jalan. Sanggeus kuring kaluar, kuring ngamimitian lalaki diteundeun deui, sarta mindeng. Sarta teu lila sanggeus éta kuring patepung pamajikan kuring ".

Kumaha nu Industri porno exploits Supernormal rangsangan

Poe ieu, teu aya tungtungna stimulasi supernormal dina paningali. Industri porno parantos nawiskeun porno 3-D sareng robot sareng cocooan séks anu disingkronkeun sareng porno atanapi pangguna komputer sanésna pikeun nyonto tindakan fisik. Tapi bahaya cicingeun nalika aya hal:

• registers salaku hiji utamana 'berharga', nyaeta, versi exaggerated tina hiji hal anu karuhun urang (jeung kami) ngalobaan pikeun manggihan irresistible (tinggi-kalori dahareun, gairah seksual),
• geus sadia merenah dina suplai limitless (teu kapendak di alam),
• asalna di kavling variétas (novelty loba pisan),
• sarta kami chronically overconsume eta.

Mirah, loba junk dahareun fits model kieu sarta universal dipikawanoh salaku rangsangan supernormal. Anjeun tiasa Slam ka handap mangrupa inuman lemes 32-ounce sarta kantong tina nibbles asin tanpa loba pamikiran, tapi ngan coba mun meakeun sarimbag caloric maranéhanana di venison garing jeung akar pindang!

Nya kitu, pemirsa rutin nyéépkeun sababaraha jam pikeun ngarayakeun galéri pidéo pikeun milarian video anu leres pikeun direngsekeun, ngajaga dopamin dina waktos anu lami. Tapi cobi dibayangkeun tukang moro-pengumpul rutin nyéépkeun sababaraha jam anu sami sareng nyemprotkeun gambar anu sami dina témbok guha. Teu kajantenan.

Porno nunjukkeun résiko unik saluareun stimulasi supernormal. Mimiti, gampang diakses, sayogi 24/7, gratis sareng swasta. Kadua, seuseueurna pangguna mimiti nonton porno ku pubertas, nalika uteuk na aya dina puncak plastisitas sareng paling rentan ka kecanduan sareng rewiring. Tungtungna, aya watesan panggunaan tuang: kapasitas lambung sareng panolakan alami anu nincak nalika urang teu tiasa nyanghareupan sapotong deui.

Kontras, aya euweuh wates fisik dina konsumsi porno internét, lian ti kedah for geus sare jeung kamar mandi ngarecah. A pamaké bisa tepi (masturbate tanpa climaxing) kana porno keur jam tanpa triggering perasaan satiation, atawa kahoream.

Bingeing dina porno sapertos janji pelesir, tapi émut yén pesen tina dopamin sanés 'kapuasan'. Éta, 'teraskeun, kapuasan caket':

"Kuring bakal ngahudangkeun sorangan deukeut orgasme lajeng eureun, tetep ningali porno, sarta cicing di tingkat sedeng, salawasna edging. Kuring éta leuwih prihatin kalayan ningali porno teh ti sia orgasme. Porno sempet kuring ngonci dina fokus dugi ahirna kuring ieu ngan exhausted na orgasmed kaluar tina pasrah.

<< setrés                                                                                                                                           Kecanduan >>

Nyitak Friendly, PDF & Email