masalah porno Dewasa wungkul

mikaresep pisan

pamakéan nu nyurung sanajan konsekuensi négatip teh ciri khas tina kecanduan. Éta hartina sanajan kecanduan nu ngabalukarkeun leungitna pakasaban, hubungan ruined, mess finansial, perasaan depresi sarta kaluar kontrol, urang masih prioritse kabiasaan adiktif kami atawa zat luhur lain nanaon dina kahirupan urang.

Definisi pondok Palasik tina kecanduan dikaluarkeun ku Amérika Society of Kecanduan Kedokteran nyaeta:

Kecanduan nyaéta, kasakit kronis primér ganjaran otak, motivasi, mémori jeung circuitry patali. Disfungsi di sirkuit ieu ngabalukarkeun manifestasi biologis, psikologi, sosial sarta spiritual ciri. Ieu reflected dina individu patologis pursuing ganjaran jeung / atawa relief ku pamakéan zat jeung paripolah lianna.

Addictions dicirikeun ku henteu mampuh pikeun konsistén abstain, impairment di kontrol behavioral, craving, pangakuan sabagean gede masalah signifikan kalawan paripolah hiji urang jeung hubungan interpersonal, sarta respon émosional dysfunctional. Kawas panyakit kronis sejen, addictions mindeng ngalibetkeun siklus kambuh jeung remisi. Tanpa perlakuan atawa Dursasana dina kagiatan recovery, addictions aya kutang na bisa ngahasilkeun cacad atawa maot prématur.

The Amérika Society of Kecanduan Kedokteran ogé ngahasilkeun Harti Long. Ieu ngabahas kecanduan di jéntré hébat sarta bisa kapanggih Ieuh. harti ieu panungtungan dirévisi dina 2011.

Kecanduan mangrupa hasil tina prosés parobahan sistem ganjaran otak urang. Sistem ganjaran dina otak urang ngalobaan pikeun mantuan kami salamet ku nyieun urang neangan ganjaran atawa pelesir, ulah nyeri, sarta kabeh kalawan usaha mungkin sahenteuna atawa pengeluaran énergi. Urang bogoh ka novelty, utamana lamun urang tiasa ngalaman pelesir atawa ulah nyeri kalawan usaha kirang. Dahareun, cai, beungkeutan na kelamin anu ganjaran dasar kami geus ngalobaan neangan guna salamet. Fokus kana éta dimekarkeun nalika kaperluan ieu nya langka, sangkan ngalaman pelesir lamun urang manggihan aranjeunna. paripolah survival ieu téh sadayana disetir ku dopamin neurochemical, nu ogé strengthens jalur neural nu ngabantu urang neuleuman jeung ngulang paripolah. Nalika dopamin nyaéta low, urang ngarasa nyorong ka ajakan kami neangan aranjeunna kaluar. Bari kahayang pikeun neangan pahala asalna tina dopamin, rarasaan tina pelesir atawa euforia ti lalaki ganjaran asalna tina pangaruh neurochemical of opioids alam dina uteuk.

Dinten di dunya loba pisan urang, urang téh dikubeng ku versi 'supernormal' tina ganjaran alam kayaning olahan, pangan junk kalori-padet na pornografi internét. Ieu daya tarik pikeun cinta otak ngeunaan novelty jeung kahayang pikeun pelesir jeung usaha kirang. Salaku urang meakeun deui, thresholds sensasi urang naek na urang ngalaman toleransi atawa kurangna stimulasi ti tingkat saméméhna konsumsi. dina gilirannana Ieu ratchets up kedah urang keur inténsitas leuwih dina urutan ngarasa wareg, sanajan samentara. Kahayang robah kana sarat. Dina basa sejen, urang mimiti 'kedah' kabiasaan nu leuwih ti urang 'kawas' salaku pingsan, parobahan otak nu patali kecanduan nyokot kadali kabiasaan urang jeung urang leungit bakal bébas urang.

Lianna kacida olahan, kirang 'alam' ganjaran sapertos gula murni, alkohol, nikotin, kokain, heroin ogé ngagunakeun sistem ganjaran. Aranjeunna ngabajag jalur dopamin dimaksudkeun pikeun ganjaran alam. Gumantung kana dosage, ganjaran ieu tiasa ngahasilkeun rasa leuwih sengit ti pelesir atawa euforia ti nu ngalaman ku ganjaran alam. overstimulation Ieu bisa maledog Sistim ganjaran urang kaluar tina kasaimbangan. uteuk bakal nempel ka sagala zat atawa kabiasaan nu mantuan nulungan stres. brains kami teu ngalobaan Cope jeung ieu kantos ngaronjatkeun beban kana sistem indrawi.

Opat parobahan otak konci lumangsung dina prosés kecanduan.

Kahiji urang jadi 'desensitised' pikeun pleasures biasa. Simkuring ngarasa heuras sabudeureun pleasures sapopoé biasa nu dipaké pikeun nyieun urang senang.

Zat adiktif atawa kabiasaan jalan jeung robah utama kadua, 'sensitization'. Ieu ngandung harti yén tinimbang ngarasakeun pelesir ti loba sumber, urang jadi leuwih-fokus kana objek kami kahayang atawa naon bae anu reminds kami tina eta. Simkuring yakin urang ngan bisa ngarasa kapuasan jeung pelesir ngaliwatan eta. Urang ngawangun kasabaran ie urang jadi dipaké ka tingkat luhur stimulasi anu relieves nu ngarareunah of ditarikna ti eta.

Parobahan katilu anu 'hypofrontality' atawa impairment jeung ngurangan fungsi tina lobus frontal anu ngabantu ngahambat kabiasaan sarta ngidinan urang ngarasa kagagas pikeun batur. The lobus frontal aya rem eta nempatkeun ditahan dina paripolah urang kudu dikadalikeun. Ieu téh mangrupa bagian tina otak dimana urang tiasa nempatkeun diri kana sapatu batur ngalaman titik maranéhanana of view. Eta mantuan kami cooperate tur beungkeut ku batur.

Parobahan kaopat nyaeta kreasi sistem stress dysregulated. Ieu daun kami hypersensitive ka stress sarta gampang kacau, anjog ka kabiasaan nurut sedekan hate nu ngadadak tur nu nyurung. Éta sabalikna ti resilience jeung kakuatan mental.

Hasil kecanduan lajeng ti terusan sarta beuki sengit pamakéan zat (alkohol, nikotin, heroin, kokain, sigung jsb) atanapi kabiasaan a (judi, internét pornografi, kaulinan, balanja, dahar junk kadaharan) nu nyababkeun parobahan struktur otak sarta fungsi . otak dulur urang mah béda, sababaraha urang kedah langkung stimulasi ti batur ngalaman pelesir atawa jadi addicted. Fokus konstan dina na pengulangan zat atawa kabiasaan husus sinyal otak nu aktivitas ieu geus jadi vital pikeun survival, sanajan teu. uteuk reorders sorangan sangkan éta zat atawa kabiasaan prioritas luhur sarta devalues ​​sagalana sejenna dina hirup pamaké. Ieu narrows outlook hiji jalma tur diminishes kualitas maranéhna hirup. Ieu bisa ditempo salaku wangun 'leuwih learning' lamun uteuk bakal nyangkut dina loop eupan balik ngeunaan kabiasaan diulang. Simkuring ngawaler otomatis, tanpa usaha sadar, mun hal sabudeureun urang. Ieu naha urang kudu lobus frontal cageur kuat pikeun mantuan kami pikir sadar ngeunaan kaputusan urang na ngabales dina cara nu promotes kapentingan jangka panjang urang jeung istilah henteu ngan pondok nyorong.

Dina kasus kecanduan jeung pornografi internét, ngan tetempoan ngeunaan hiji laptop, tablet atanapi smartphone whispers sinyal ka pamaké nu pelesir téh 'ngan sabudeureun sudut'. The antisipasi ganjaran atawa relief tina nyeri drive kabiasaan éta. Escalation ka loka éta jalma saméméhna kapanggih "disgusting atanapi henteu cocog rasa seksual maranéhanana" geus ilahar sarta ngalaman ku satengahna pamaké. Pinuh kecanduan ditiup dina rasa klinis teu perlu ngabalukarkeun parobahan otak anu ngahasilkeun efek méntal sarta fisik masalah kayaning kabut otak, depresi, isolasi sosial, escalation, kahariwang sosial, kasusah erectile, kirang diperhatoskeun dianggo sarta kurangna karep keur batur.

Habitually chasing sagala aktivitas dopamin-ngahasilkeun bisa jadi nu nyurung ku cara ngarobah naon otak urang perceives sakumaha penting atawa salient keur survival na. parobahan otak ieu dina gilirannana mangaruhan kaputusan jeung kabiasaan urang. Warta goréng éta ngembang salah kecanduan bisa kalayan gampang ngakibatkeun kecanduan jeung zat atawa paripolah lianna. Ieu kajadian nalika uteuk nyoba cicing payun gejala ditarikna ku néangan hiji hit pelesir, atawa spurt tina dopamin na opioids, ti nguap. Rumaja nu paling rentan ka kecanduan.

Warta alus éta lantaran otak téh plastik, urang tiasa diajar eureun reinforcing paripolah ngabahayakeun ku dimimitian leuwih anyar sarta ninggalkeun kabiasaan heubeul balik. Ieu weakens jalur otak heubeul tur mantuan ngawangun leuwih anyar. Teu gampang pikeun ngalakukeun tapi kalayan rojongan, éta bisa dipigawé. Rébuan ti lalaki sarta wanoja geus pulih tina kecanduan jeung ngarasakeun kabebasan sarta ngajakan anyar kahirupan.

<< A Supernormal rangsangan Kecanduan behavioral >>

Nyitak Friendly, PDF &amp; Email