masalah porno Dewasa wungkul

mikaresep pisan

Pamakéan anu nyurung sanajan konsékuansi négatip mangrupikeun ciri kecanduan. Éta hartosna sanaos kecanduan éta nyababkeun kaleungitan padamelan, hubungan rusak, gangguan finansial, asa depresi sareng teu terkendali, kami tetep ngutamakeun tingkah laku adiktif urang atanapi zat saluhureun hal-hal séjén dina kahirupan urang.

Definisi pondok Palasik tina kecanduan dikaluarkeun ku Amérika Society of Kecanduan Kedokteran nyaeta:

Kecanduan nyaéta, kasakit kronis primér ganjaran otak, motivasi, mémori jeung circuitry patali. Disfungsi di sirkuit ieu ngabalukarkeun manifestasi biologis, psikologi, sosial sarta spiritual ciri. Ieu reflected dina individu patologis pursuing ganjaran jeung / atawa relief ku pamakéan zat jeung paripolah lianna.

Addictions dicirikeun ku henteu mampuh pikeun konsistén abstain, impairment di kontrol behavioral, craving, pangakuan sabagean gede masalah signifikan kalawan paripolah hiji urang jeung hubungan interpersonal, sarta respon émosional dysfunctional. Kawas panyakit kronis sejen, addictions mindeng ngalibetkeun siklus kambuh jeung remisi. Tanpa perlakuan atawa Dursasana dina kagiatan recovery, addictions aya kutang na bisa ngahasilkeun cacad atawa maot prématur.

The Amérika Society of Kecanduan Kedokteran ogé ngahasilkeun Harti Long. Ieu ngabahas kecanduan di jéntré hébat sarta bisa kapanggih Ieuh. harti ieu panungtungan dirévisi dina 2011.

Kecanduan mangrupikeun hasil tina prosés parobihan dina sistem ganjaran otak. Sistem ganjaran dina uteuk urang mekar pikeun ngabantosan urang salamet ku ngajantenkeun urang milarian pahala atanapi kasenangan, nyingkahan kanyeri, sareng sadayana kalayan sakedik usaha atanapi pengeluaran énergi. Kami resep kabaruan, utamina upami urang tiasa ngalaman kasenangan atanapi nyingkahan kanyeri kalayan kirang usaha. Dahareun, cai, beungkeutan sareng kelamin mangrupikeun hadiah dasar anu parantos urang milari pikeun salamet. Fokus ka aranjeunna dikembangkeun nalika kabutuhan ieu kirang, janten urang ngalaman kasenangan nalika urang mendakanana. Paripolah salamet ieu sadayana disetir ku neuramine dopamin, anu ogé nguatkeun jalur saraf anu ngabantosan urang diajar sareng ngulang paripolah. Nalika dopamin kirang, urang ngarasa ngadesek pikeun ngadorong urang pikeun milari aranjeunna. Sedengkeun kahoyong milarian pahala asalna tina dopamin, perasaan kasenangan atanapi euforia tina kéngingkeun pahala asalna tina pangaruh neurokimia opioid alami dina uteuk.

Ayeuna di dunya anu réa, urang dikurilingan versi 'supernormal' tina ganjaran alam sapertos olahan, junk kalori-padet sareng pornografi internét. Ieu pikaresepeun pikeun cinta otak kana kabaruan sareng mikahayang pelesir kalayan kirang usaha. Nalika urang ngonsumsi langkung seueur, ambang sensasi urang naék sareng urang ngalaman kasabaran atanapi kakurangan stimulasi tina tingkat konsumsi sateuacanna. Ieu dina gilirannana ngabutuhkeun kabutuhan urang pikeun langkung intensitas supados karaos wareg, bahkan samentawis. Kahayang robih kana sarat. Kalayan kecap séjén, urang mimitian 'peryogi' tingkah laku tibatan urang 'resep' éta salaku pingsan, parobihan otak anu patali sareng kecanduan ngontrol kabiasaan urang sareng urang kaleungitan kabébasan.

Ganjaran anu sanésna diprosés, kirang 'alami' sapertos gula murni, alkohol, nikotin, kokain, heroin ogé ngagunakeun sistem hadiah. Aranjeunna ngabajak jalur dopamin anu ditujukeun pikeun hadiah alami. Gumantung kana dosis, hadiah ieu tiasa ngahasilkeun perasaan pelesir atanapi euforia anu langkung sengit tibatan anu dialaman ku hadiah alami. Overstimulasi ieu tiasa miceun sistem ganjaran urang kaluar tina kasaimbangan. Otak bakal nangkél naon waé zat atanapi kabiasaan anu ngabantosan ngagentos setrés. Otak urang henteu acan mekar pikeun ngatasi beban anu teras-terasan dina sistem indera.

Opat parobahan otak konci lumangsung dina prosés kecanduan.

Mimiti urang janten 'desensitised' pikeun pelesir biasa. Kami ngaraos heureuy kana nikmat-biasa sadidinten anu biasa ngabahagiakeun urang.

Zat atanapi kabiasaan adiktif tiasa dianggo sareng parobihan utama anu kadua, 'sensitization'. Ieu ngandung harti yén tibatan mikaresep pelesir ti seueur sumber, urang janten langkung fokus kana obyek kahoyong urang atanapi naon waé anu ngingetkeun urang kana hal éta. Kami yakin urang ngan ukur tiasa ngaraos kapuasan sareng kasenangan ngalangkunganana. Kami ngawangun kasabaran nyaéta urang janten biasa tingkat stimulasi anu langkung luhur anu ngaraoskeun teu betah ditarikna ti dinya.

Parobihan anu katilu nyaéta 'hypofrontality' atanapi ngaruksak sareng ngirangan fungsi lobus frontal anu ngabantosan ngahambat tingkah laku sareng ngamungkinkeun urang ngaraos karep pikeun batur. Lobus frontal nyaéta rem anu nahan paripolah anu urang kedah ngendalikeun. Éta mangrupikeun bagian otak dimana urang tiasa nempatkeun diri kana sapatu batur pikeun ngalaman sudut pandangna. Éta ngabantosan urang kerjasama sareng hubungan sareng batur.

Parobahan kaopat nyaeta kreasi sistem stress dysregulated. Ieu daun kami hypersensitive ka stress sarta gampang kacau, anjog ka kabiasaan nurut sedekan hate nu ngadadak tur nu nyurung. Éta sabalikna ti resilience jeung kakuatan mental.

Hasil tina kecanduan teras tina panggunaan zat anu berulang sareng beuki sengit (alkohol, nikotin, heroin, kokain, skunk jsb) atanapi tingkah laku (judi, pornografi internét, midangkeun, balanja, tuang junk food) anu nyababkeun parobahan struktur otak sareng fungsina . Otak saréréa bénten, sababaraha jalma peryogi langkung stimulasi tibatan anu sanés pikeun ngalaman kasenangan atanapi janten kecanduan. Fokus terus sareng pengulangan zat atanapi paripolah anu khusus nunjukkeun uteuk yén kagiatan ieu parantos penting pisan pikeun salamet, sanaos henteu. Otak ngaréparasi dirina nyalira pikeun ngajantenkeun zat atanapi paripolah éta janten prioritas utama sareng ngaleutikeun sagala rupa anu aya dina kahirupan pangguna. Éta ngahususkeun pandangan jalma sareng ngirangan kualitas hirupna. Éta tiasa ditingali salaku wujud 'over learning' nalika uteuk macét dina loop umpan balik tina tingkah laku anu diulang. Kami ngaréspon sacara otomatis, tanpa usaha sadar, pikeun hal di sakuriling urang. Ieu sababna urang peryogi lobus frontal séhat anu kuat pikeun ngabantosan urang mikir sacara sadar ngeunaan kaputusan urang sareng ngaréspon ku cara anu ngamajukeun kapentingan jangka panjang urang sareng sanés ngan ukur dorongan jangka pondok.

Dina kasus kecanduan pornografi internét, ngan ukur katingal tina laptop, tablet atanapi smartphone bisik-bisik sinyal ka pangguna yén kabagjaan 'caket dieu'. Antisipasi pahala atanapi relief tina nyeri ngajalankeun paripolah éta. Ékalasi ka situs-situs anu saacanna jalma mendakan "njijiki atanapi henteu cocog sareng rasa séksana" biasa sareng dialaman ku satengah pangguna. Kecanduan ditiup pinuh dina pengertian klinis henteu diperyogikeun pikeun nyababkeun parobihan otak anu ngahasilkeun épék méntal sareng fisik anu bermasalah sapertos kabut otak, déprési, isolasi sosial, escalasi, kahariwang sosial, kasusah ereksi, kirang perhatian ka damel sareng kurangna karep pikeun batur.

Habitually chasing sagala aktivitas dopamin-ngahasilkeun bisa jadi nu nyurung ku cara ngarobah naon otak urang perceives sakumaha penting atawa salient keur survival na. parobahan otak ieu dina gilirannana mangaruhan kaputusan jeung kabiasaan urang. Warta goréng éta ngembang salah kecanduan bisa kalayan gampang ngakibatkeun kecanduan jeung zat atawa paripolah lianna. Ieu kajadian nalika uteuk nyoba cicing payun gejala ditarikna ku néangan hiji hit pelesir, atawa spurt tina dopamin na opioids, ti nguap. Rumaja nu paling rentan ka kecanduan.

Warta alus éta lantaran otak téh plastik, urang tiasa diajar eureun reinforcing paripolah ngabahayakeun ku dimimitian leuwih anyar sarta ninggalkeun kabiasaan heubeul balik. Ieu weakens jalur otak heubeul tur mantuan ngawangun leuwih anyar. Teu gampang pikeun ngalakukeun tapi kalayan rojongan, éta bisa dipigawé. Rébuan ti lalaki sarta wanoja geus pulih tina kecanduan jeung ngarasakeun kabebasan sarta ngajakan anyar kahirupan.

<< Rangsangan Supernormal                                                                      Kecanduan Paripolah >>

Nyitak Friendly, PDF & Email