kasaimbangan sarta saimbangna

Kasaimbangan & saimbangna

awak nyiar saimbang ngajaga tingkat énergi jeung tetep sakabéh sistem na operasi. Dina sagala salah sistem proses ieu disebut homeostasis. For geus dewasa conto kudu 6-8 jam sare peuting na rumaja kudu leuwih. Éta kudu bobo pikeun mantuan otak sarta awak balikkeun sorangan, ngalakukeun perbaikan sagala, ngumpulkeun kenangan na waras. awak ngajaga tingkat gula getih, tekanan getih sarta cai dina tingkat konstan dina sauntuyan sempit. Lamun sababaraha sistem komunikasi sarta ngatur diantara diri tetep kasaimbangan sarta adaptasi sakumaha kaayaan robah, prosésna disebut allostasis. Ieu sistem anu leuwih dinamis ti kasaimbangan, régulasi sababaraha sistim sakaligus.

Prinsipna The Goldilock urang
Naon kajadian kalawan teuing, teuing saeutik atawa ngan tingkat katuhu tina dopamin.

Urang bisa ngarasakeun 'ganjaran' dahareun atawa kelamin. Lamun urang geus miboga cukup papanggih pangabutuh ragana urang, uteuk urang ngirimkeun sinyal satiation sangkan urang eureun. Mangka urang bisa meunang dina kalawan kagiatan séjén dipikabutuh pikeun hirup sapopoe. Mun urang teu malire sinyal jeung tetep bade, urang bisa maledog awak kaluar tina kasaimbangan. Contona, lamun urang tetep 'bingeing' dina zat atawa kabiasaan, mékanisme satiation bisa ditunda tunda heula samentara. Satiation ieu ditindes. Dina basa sejen, uteuk urang bisa mimiti naksir bingeing salaku 'survival' kedah. Ieu lajeng tiasa ngidinan kami pikeun neruskeun indulge Sunan Gunung Djati samentara. Ngabayangkeun biruang anu saméméh hibernasi keur usum lamun eta bisa ngelek 20 salmon dina hiji waktu tanpa keur gering. Atawa nganggap kawin usum di springtime lamun sato bakal neangan keur ngabuahan saloba mates jéntré.

Usum jalangan pernah ends

pornografi Internét mucunghul kana uteuk kawas usum jalangan, tapi usum jalangan nu pernah ends. Inget otak primitif kami ngalobaan di waktu scarcity. Otak primitif nilik porno internét salaku 'dahar pabaliwer'. Ieu mangrupakeun badag, haratis kasempetan ngalaman fértilisasi, nu drive kami 'pikeun meunang eta sedengkeun lalaki téh alus'. Kalawan bingeing tetep, uteuk interprets nu bonanza pernah sateuacan-ngalaman-salaku kedah survival. Rada gancang éta bakal neangan beradaptasi ku ngaganti mékanisme satiation otak urang pareum.

pausahaan Internet nganggo panalungtikan ilmiah pangalusna sadia nyieun watek ngabentuk produk anu tetep urang ningali. Tempo ieu Ted obrolan ku Nir Eyal.

perhatian urang téh modél bisnis internet nurutkeun Sir Tim Berners Lee, bapa web lega dunya. nilaina keur advertisers téh kawas emas. Aya henteu hal kayaning kaulinan gratis atawa video di internet. Unggal waktos urang klik a 'kawas' dina média sosial atawa lalajo video anyar, ratusan pausahaan anu ngumpulkeun data nu na ngawangun profil dina kami. Beuki urang jadi addicted ka internet, maranéhna beuki duit advertisers nyieun tina urang. Kecanduan hartina urang kudu kirang nengetan sarta kakuatan otak sadia pikeun neuleuman kaahlian, nyieun duit kami sorangan atawa ngawangun karir.

Balukar méntal >>

Nyitak Friendly, PDF & Email