Balukar mental porno

Kahirupan anjeun robih nalika anjeun gaduh pangaweruh anu damel otak anjeun. Butuh kasalahan tina persamaan nalika anjeun ngakuan yén aya dasar biologis pikeun masalah émosional anu tangtu.

-Dr John Ratey, (Bubuka pikeun "Spark!").

Pandemi

Yayasan ganjaranPandemik Covid-19 nyababkeun langkung setrés dina kahirupan urang sapopoé. Seueur anu nuju kana pornografi pikeun nenangkeun kahariwang atanapi déprési, atanapi ngan ukur mendakan stimulasi gancang. Industri porno multi-miliar-dollar parantos ngamangpaatkeun seueur jalma anu bosen nalika macét di bumi sareng nawiskeun aksés gratis kana situs premium pikeun ngadorong panggunaan. Ieu nyababkeun masalah kaséhatan méntal, kagumantungan bertahap, pamakean masalah sareng bahkan kecanduan pikeun sabagian.

Organisasi Kaséhatan Dunia parantos ngalegaan katerangan ngeunaan karusuhan paripolah seksual anu nyurung dina Klasifikasi Internasional Revisi Panyakit Sabelas (ICD-11) pikeun netepkeun pamakean pornografi di luar kontrol sareng masturbasi salaku conto konci tina karusuhan paripolah ieu. Pencét tombol di handap pikeun maca petikan ieu tina tulisan khusus anu museurkeun kana éta.


Tembok percobaan porno

Kaca di handap ieu bakal ngabantosan anjeun langkung sadar kana résiko sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngagunakeun mékanisme coping anu langkung saé upami anjeun ngarasa rendah. Hal anu terakhir anu anjeun peryogikeun nyaéta tambihan setrés sareng teu ngarareunah anu anjeun tiasa dihindari ku sababaraha inpormasi anu mangpaat sateuacana.

 

Mangga ngarasakeun ceramah TEDx populér Gary Wilson, Percobaan porno anu hébat pikeun leuwih jéntré ngeunaan eta. Éta parantos ditingali sakitar 15 juta kali. Subtitle sayogi dina seueur basa.

Tina sagala kagiatan dina internét, porno paling berpotensi janten adiktif.

- neuroscientists Walanda Meerkerk dkk.

Diajar ngeunaan Pangaruh Porno

Diajar ngeunaan épék porno kana uteuk mangrupikeun faktor anu paling penting pikeun ngabantosan jalma-jalma nungkulan rupa-rupa épék méntal sareng fisik négatip tina kaleuleuman porno. Sajauh ieu, aya deui studi 85 anu ngahubungkeun kaséhatan méntal sareng émosional anu goréng kana panggunaan porno. Épék ieu dibasajankeun kabut otak sareng kahariwang sosial dugi ka rarasaan kateken, gambar awak négatip sareng flashbacks. Gangguan tuang, dina naékna nonoman, nyababkeun langkung seueur maotna tibatan panyawat méntal anu sanés. Porno ngagaduhan pangaruh ageung kana anggapan idéal gambar awak.

Bahkan tilu jam porno saminggu saminggu tiasa nyababkeun anu nyata pangurangan zat abu dina daérah konci uteuk. Nalika sambungan otak kalibet, éta hartosna pangaruh kana paripolah sareng suasana haté. Bingeing rutin dina porno internét hardcore tiasa nyababkeun sababaraha pangguna ngembangkeun masalah kaséhatan méntal, panggunaan anu wajib, bahkan kecanduan. Ieu ngaganggu sacara signifikan kana kahirupan sareng tujuan hirup sadidinten. Pangguna sering nyarioskeun ngeunaan perasaan 'heureuy' kana pelesir sadidinten.

Tonton pidéo menit 5 ieu dimana ahli bedah saraf ngajelaskeun kumaha parobahan otak tina ningali porno.

Pencét di handap pikeun ningali panalungtikan sareng studi ngeunaan kaséhatan méntal sareng émosional anu goréng sareng kumaha mangaruhan kamampuan jalma pikeun ngahontal di sakola, kuliah atanapi padamelan.

Panalungtikan ngeunaan Kaséhatan Mental jeung Émosional

Tingali rencana pangajaran GRATIS kami pikeun sakola pikeun ngabantosan murid sadar kana épék kaséhatan méntal tina porno dina karaharjaan sareng kamampuan pikeun ngahontal di sakola.

Rencana Pangajaran Sakola Gratis

Dumasar Trauma

Yayasan ganjaran Awak ngajaga skorSanaos bingeing dina porno waktos-waktos tiasa, dina dirina nyalira, ngakibatkeun masalah kaséhatan méntal, sababaraha urang ngalaman trauma dina kahirupanna sareng nganggo porno pikeun nyalira. Dina kasus ieu, jalma peryogi bantosan pikeun ngahubungi deui awakna pikeun ngabantosan aranjeunna pikeun ngatur kajadian traumatis anu ngajaga aranjeunna kajebak dina mékanisme ngungkulan anu teu pantes. Kami ngarékoméndasikeun buku ku klinis sareng psikiater panalitian Professor Bessel van der Kolk, "Awak ngajaga Skor”Dumasarkeun di Amérika Serikat. Aya sababaraha pidéo anu saé sareng anjeunna dina YouTube nyarioskeun sababaraha jinis trauma sareng sagala rupa (otak limbic) therapies anu épéktip. Dina hiji ieu anjeunna nyarankeun kakuatan yoga salaku salah sahiji terapi sapertos kitu. Dina pondok ieu anjeunna nyarioskeun katiisan sareng gangguan stress post traumatis. Di dieu anjeunna nyarioskeun trauma sareng kantétan. Anu ieu aya hubunganana sareng trauma anu karaos ku seueur jalma salaku akibat tina pandemic, COVID19. Éta pinuh ku nasihat anu bijaksana.

Daptar di handap ieu mangrupikeun épék utama anu dititénan ku professional Podomoro sareng ku cara ngabalikeun deui pangguna dina situs pamulihan sapertos NoFap jeung RebootNation. Seueur gejala henteu diperhatoskeun dugi ka pangguna kaluar sababaraha minggu. Dupi anjeun kantos nyobian kaluar tapi gancang kambuh? Tingali kana bagian kami dina Quitting porno kanggo seueur bantosan sareng saran. Upami anjeun peryogi bantosan langkung langsung, pertimbangkeun ngagunakeun éta Aplikasi Remojo langsung kana telepon anjeun. Anjeun tiasa nganggo éta gratis salami 3 dinten.

Professor Bessel van der Kolk speaks on trauma sarta kantétan.

Naon Resiko tina Kabiasaan Pornografi?

Diadaptasi tina "The Porn Trap" ku Wendy Malz.

Dina panalungtikan anu pikaresepeun ieu "Panas tina Momen: Pangaruh Ngadorong Seksual dina Ngadamel Kaputusan", Hasilna nunjukkeun yén "daya tarik kagiatan nunjukkeun gairah seksual tindakan minangka panguat tina jinis" dina pamuda ...

"Implikasi sekundér pikeun pamanggihan kami nyaéta jalma-jalma siga anu ngan ukur ukur wawasan pangaruh tina gairah séks kana penilaian sareng paripolahna nyalira. Kurang apresiasi sapertos kitu tiasa penting pikeun nyandak kaputusan individu sareng masarakat.

"… Alat pangendali anu paling épéktip nyaéta sanés sanésna kakuatan (anu parantos kabuktosan ngan ukur aya pangaruhna), tapi nyingkahan kaayaan anu bakal kahudangkeun sareng kaleungitan kendali. Sagala kagagalan pikeun ngaapresiasi pangaruh tina gairah séksual kana tingkah polah sorangan sigana bakal nyababkeun tindakan anu henteu cekap pikeun nyingkahan kaayaan sapertos kitu. Nya kitu, upami jalma-jalma kirang ngahargaan kamungkinan sorangan pikeun ngalakukeun hubungan séks, aranjeunna sigana gagal nyandak tindakan pancegahan pikeun ngawatesan karusakan anu poténsial tina patepungan sapertos kitu. Nonoman anu nganut '' ngan ukur ngomong henteu, '' salaku conto, tiasa ngaraos teu perlu pikeun mawa kondom dina tanggal, sahingga ningkatkeun kamungkinan kakandungan atanapi pangiriman STDs upami anjeunna tungtungna bakal kajiret dina panas tina waktos ayeuna. "

"Logika anu sami diterapkeun sacara interpersonal. Upami jalma nangtoskeun kalakuan batur dumasar kana niténan aranjeunna nalika aranjeunna henteu dihudangkeun séksual, sareng gagal ngahargaan dampak gairah séksual, maka aranjeunna sigana bakal kaget ku tingkah polah batur nalika dihudangkeun. Pola sapertos kitu gampang nyumbang kana perkosaan tanggal. Saéstuna, éta tiasa nyiptakeun kaayaan anu sesat dimana jalma anu paling henteu resep kana kencan na paling dipikaresep ngalaman perkosaan tanggal kusabab teu disamaran diri aranjeunna leres-leres gagal ngartos atanapi ngaramal paripolah jalma (ngahudangkeun) anu sanés. "

"Singkatna, panilitian ayeuna nunjukkeun yén gairah séksual pikeun jalma-jalma ku cara anu jero. Ieu kedah janten kejutan pikeun kaseueuran jalma anu gaduh pangalaman pribadi sareng gairah séksual, tapi gedena pangaruhna tetep matak keuna. Dina tingkat anu praktis, hasil kami nunjukkeun yén upaya ngamajukeun kelamin anu étis, etis kedah konsentrasi dina nyiapkeun jalma-jalma pikeun ngungkulan "panasna waktos" atanapi nyingkahanana nalika sigana bakal ngakibatkeun perilaku merusak diri. Usaha dina ngendalikeun diri anu ngalibatkeun atah willpower (Baumeister & Vohs, 2003) sigana henteu épéktip pikeun nyanghareupan parobahan kognitif sareng motivasi dramatis anu disababkeun ku gairah. ”

 

Obrolan TEDx ku Dan Ariely ngeunaan Kontrol Diri

Kecanduan - Pangaruh kana bobo, padamelan sareng hubungan

Pangaruh paling dasar pikeun nonton teuing porno internét atanapi bahkan kaulinan nyaéta kumaha mangaruhan bobo. Jalma mungkas 'kabel sareng sayah' sareng teu tiasa konséntén dina damel dinten énjing. Angger binging sareng milarian anu kéngingkeun ganjaran dopamin, tiasa nyababkeun kabiasaan anu jero anu atos nyepak. Éta ogé tiasa ngabalukarkeun diajar 'patologis' dina wujud mikaresep pisan. Éta lamun pamaké terus neangan zat atawa aktivitas sanajan konsékuansi négatip - kayaning masalah di gawe, imah, dina hubungan jeung sajabana A pamaké nu nyurung ngalaman parasaan négatip kayaning depresi atawa perasaan datar nalika anjeunna atanapi manehna sono hit atawa pikagumbiraeun. Ieu drive aranjeunna deui deui jeung deui pikeun nyobaan jeung mulangkeun perasaan gairah. Kecanduan bisa dimimitian nalika nyobian Cope jeung setrés, tapi ogé nyababkeun pangguna ngarasa stres teuing. Éta daur jahat.

Nalika biologi internal urang teu saimbang, otak rasional urang nyoba napsirkeun naon anu lumangsung dumasar kana pangalaman kaliwat. Dopamin rendah sareng kakurangan neuro-kimia anu sanés tiasa ngahasilkeun parasaan anu teu pikaresepeun. Aranjeunna kalebet bosen, lapar, setrés, kacapean, énergi rendah, amarah, craving, déprési, katiisan sareng kahariwang. Kumaha urang 'napsirkeun' parasaan urang sareng kamungkinan anu nyababkeun marabahaya, mangaruhan paripolah urang. Teu dugi ka jalma-jalma kaluar tina porno, aranjeunna sadar yén kabiasaanna parantos nyababkeun seueur negatip dina kahirupan maranéhanana.

Pangobatan Mandiri

Urang sering narékahan pikeun ngubaran diri parasaan négatip kalayan langkung seueur zat atanapi paripolah karesep urang. Urang ngalakukeun ieu tanpa nyadar yén ieu meureun overindulgence dina kabiasaan atawa zat anu dipicu parasaan low di tempat munggaran. Pangaruh hangover nyaéta rebound neuro-kimiawi. Di Skotlandia, jalma anu nginum alkohol anu kaserang hangover poé saterusna mindeng ngagunakeun ekspresi anu kasohor. Aranjeunna ngobrol ngeunaan nyokot "bulu anjing nu bit anjeun". Éta hartina maranéhna boga inuman sejen. Hanjakal keur sababaraha urang, ieu bisa ngakibatkeun hiji siklus galak bingeing, depresi, bingeing, depresi jeung saterusna.

Loba teuing Porno 

Pangaruh ningali teuing, porno anu pisan merangsang tiasa ngakibatkeun hangover sareng gejala depresi ogé. Éta meureun hésé ningali kumaha ngonsumsi porno sareng ngonsumsi ubar tiasa gaduh pangaruh umum anu sami dina uteuk, tapi hancana. Otak ngabales stimulasi, kimia atanapi sabalikna. Pangaruh henteu liren dina hangover kumaha ogé. Keterangan lengkep kana bahan ieu tiasa ngahasilkeun parobahan otak kalayan épék anu tiasa kalebet di handap ieu:

Mitra Romantis

Panaliti nunjukkeun yén ngonsumsi pornografi pakait sareng kurangna komitmen ka pasangan romantis. Ngabiasakeun kana énggal-énggal sareng ningkatkeun tingkat gairah anu disayogikeun ku porno sareng pamikiran yén meureun aya anu langkung 'panas' dina pidéo salajengna, hartosna otakna henteu deui dihudangkeun ku pasangan kahirupan nyata. Bisa ngeureunkeun jalma wanting pikeun investasi dina ngamekarkeun hubungan kahirupan nyata. Ieu mantra kasangsaraan pikeun ampir sarerea: lalaki sabab teu benefiting tina kahaneutan jeung interaksi hubungan kahirupan nyata brings; jeung awéwé, sabab euweuh jumlah enhancement kosmetik bisa tetep lalaki kabetot anu otak geus conditioned perlu novelty konstanta sarta tingkat stimulasi teu wajar. Ieu kaayaan no-win.

Ahli terapi ogé ningali paningkatan anu ageung pikeun jalma anu nulungan pitulung pikeun kecanduan kana aktip dating. Janji palsu ngeunaan sok aya anu langkung saé sareng klik salajengna atanapi gesek, ngeureunkeun urang fokus kana terang ngan ukur hiji jalma.

Fungsi Sosial

Dina ulikan ngeunaan lalaki umur universitas, kasusah jeung fungsi sosial ngaronjat nalika konsumsi pornografi naek. Ieu dilarapkeun ka masalah psychosocial kayaning depresi, kahariwang, setrés, jeung ngurangan fungsi sosial.

Panaliti ngeunaan lalaki Korea anu berpendidikan umur 20an mendakan resep ngagunakeun pornografi pikeun ngahontal sareng ngajaga pikagumbiraeun seksual. Aranjeunna kapanggih eta leuwih metot ti mibanda kelamin jeung pasangan.

Achievement Akademis

Konsumsi pornografi sacara ékspériméntal ditingalikeun pikeun ngirangan kamampuan individu pikeun ngalambatkeun kepuasan pikeun ganjaran anu langkung berharga. Kalayan kecap sanésna, ningali porno ngajadikeun anjeun kirang logis sareng kirang tiasa nyandak kaputusan anu jelas pikeun kapentingan anjeun sapertos ngalakukeun PR sareng diajar heula tibatan ngahibur diri. Nunda ganjaran saméméh usaha.

Dina ulikan ngeunaan budak umur 14 taun, tingkat konsumsi pornografi internét anu langkung luhur nyababkeun résiko panurunan prestasi akademik, sareng épékna katingali genep bulan saatos.

Beuki Porno a Lalajo Lalaki

Beuki pornografi lalaki diawaskeun, beuki dipikaresep anjeunna ngagunakeun éta nalika séks. Éta tiasa masihan anjeunna kahayang pikeun ngalakukeun naskah porno sareng pasanganna, ngahaja ngagambar gambar porno nalika séks pikeun ngajaga gairah. Ieu ogé ngabalukarkeun kasalempang kinerja seksual na sorangan gambar awak. Salajengna, pamakean pornografi anu langkung luhur pakait négatip sareng mikaresep paripolah intim séksual sareng pasangan.

Kahayang Sanggama

Dina hiji ulikan, siswa di ahir SMA ngalaporkeun tumbu kuat antara tingkat tinggi konsumsi pornografi jeung kahayang seksual low. A saparapat konsumén biasa di grup ieu dilaporkeun hiji respon seksual abnormal.

• The 2008 Study of Seksualitas di Perancis kapanggih yén 20% lalaki 18-24 "henteu minat kelamin atawa aktivitas seksual". Ieu pisan bertentangan sareng stereotype nasional Perancis.

• Di Jepang dina 2010: survéy resmi pamaréntah kapanggih yén 36% lalaki yuswa 16-19 "teu boga minat kelamin atawa boga hiji kahoream kana eta". Aranjeunna resep boneka virtual atanapi anime.

Morphing Rasa Séksual

Dina sababaraha urang, tiasa aya rasa morphing seksual anu teu kaduga anu ngabalikeun nalika aranjeunna ngeureunkeun ngagunakeun porno. Di dieu masalahna nyaéta jalma lempeng ningali porno gay, gays ningali porno lempeng sareng seueur variasi. Sababaraha urang ogé ngamekarkeun fetishes jeung kapentingan dina hal seksual jauh ti orientasi seksual alam maranéhanana. Henteu janten masalah naon orientasi atanapi identitas seksual urang, overuse kronis tina pornografi internét tiasa nyababkeun parobihan serius dina uteuk. Éta ngarobih boh struktur otak sareng fungsina. Kusabab saréréa unik, éta henteu gampang nyebut sabaraha porno anu cukup pikeun ngan ukur pelesir sateuacan mimiti ngabalukarkeun parobihan. Ngarobih raos seksual mangrupikeun indikasi, kumaha ogé, parobahan otak. Otak saréréa bakal béda-béda.

Poto ku Anh Nguyen sareng Önder Örtel dina Unsplash