teu aya hargana

Balukar mental porno

” Your life changes when you have a working knowledge of your brain. It takes guilt out of the equation when you recognize that there’s a biological basis for certain emotional issues,” says psychiatrist Dr John Ratey, (P6 Introduction to book “Spark!”).

Learning about porn’s effect on the brain has been the single most important factor helping people overcome the wide range of negative mental and physical effects from overuse of porn. These effects range from brain fog and social anxiety through to depression and flashbacks. Even three hours of porn use a week can cause a noticeable pangurangan zat abu dina daérah uteuk uteuk. Nalika sambungan uteuk terlibat, éta hartosna mangaruhan kalakuan sareng wanda. Binging terus-terusan dina porno internét hardcore tiasa nyababkeun sababaraha pangguna pikeun ngamangpaatkeun pangguna anu nyurung, komo kecanduan, anu ngaganggu sacara signifikan sareng kahirupan kahirupan sapopoé sareng kahirupan. Pamaké sering nyarioskeun perasaan 'manas' ka arah kasenangan sapopoé. Tingali pidéo 5 menit ieu dimana a neurosurgeon ngajelaskeun parobahan otak. Ieu hiji link pikeun panilitian utama sareng paniliti ngeunaan kasehatan mental sareng emosional anu kirang, hasil kognitif (pamikiran) anu langkung goréng. Hasil ieu mangaruhan kamampuan pangguna pikeun ngahontal saé di sakola, kuliah atanapi damel.

Daptar di handap ieu mangrupikeun épék utama anu dititénan ku professional Podomoro sareng ku cara ngabalikeun deui pangguna dina situs pamulihan sapertos NoFap jeung RebootNation. Seueur gejala henteu diperhatoskeun dugi ka pangguna liren sababaraha minggu.

Tinjauan tina résiko porno

Kabiasaan pornografi berpotensi ngabalukarkeun masalah ieu:

Isolasi sosial
  • mundur tina kagiatan sosial
  • ngembangkeun kahirupan rusiah
  • anu bohong sareng anu nipu batur
  • janten dipuseurkeun
  • milih porno tibatan jalma
Gangguan wanda
  • rarasaan gampang ambek
  • perasaan ambek sareng depresi
  • ngalaman ayunan
  • kahariwang lincah sareng rasa sieun
  • rarasaan teu aya kakuatanana dina hubungan porno
Bantahan sacara séksual jalma séjén
  • ngubaran jalma salaku benda séks
  • ditilik jalma utamana dina hal bagian awakna
  • ngalaman ayunan
  • teu hormat kabutuhan batur pikeun privasi sareng kaamanan
  • anu teu merhatikeun ngeunaan kalakuan anu ngabahayakeun
Ngalaksanakeun dina tingkah laku picilakaeun sareng bahaya
  • ngakses porno di tempat damel atanapi sakola
  • aksés imajin nyiksa anak
  • milu dina ngahinakeun, nyiksa, telenges, atanapi kagiatan seksual kriminal
  • ngahasilkeun, nyebarkeun atanapi ngajual porno
  • kalibet dina séks anu teu aman sareng ngabahayakeun
Pasangan anu henteu berpuas hati
  • hubungan dirusak ku teu jujur ​​sareng panipuan ngeunaan panggunaan porno
  • pasangan ningali porno salaku kafir nyaéta “selingkuh”
  • pasangan beuki kesel sareng ambek
  • hubungan merosot kusabab kurangna amanah sareng hormat
  • mitra prihatin ngeunaan karaharjaan barudak
  • mitra karasa sacara séksual henteu diancam ku porno
  • kaleungitan jarak édosi sareng silih pikaresep séksual
Masalah seksual
  • leungitna minat jinisna sareng pasangan nyata
  • kasusah janten ngahudangkeun sareng / atanapi ngahontal orgasme tanpa porno
  • pikiran anu ngaganggu, fantasi, sareng gambar porno nalika jinisna
  • janten nungtut séksual sareng atanapi kasar dina jinisna
  • ngabogaan kasusah ngahubungkeun cinta sareng miara sareng jinisna
  • rarasaan séksual teu kontrol sareng ngadorong
  • ningkat minat kana picilakaeun, ngahinakeun, nyiksa, sareng / atanapi haram awewe atawa lalaki
  • ngembang teu sugema sareng jinisna
  • disfungsi seksual - henteu mampuh orgasme, éjakulasi dibuang, disfungsi éréksi
Timer sorangan
  • rarasaan dipegatkeun tina nilai jalma, kapercayaan sareng tujuan
  • leungitna integritas pribadi
  • rusak harga diri
  • rasa pengkuh tina kasalahan sareng éra
  • rarasaan dikawasa ku porno
Ngabantosan daérah penting hirup
  • kasehatan pribadi (sesak bobo, kacapean, sareng jaga diri anu goréng)
  • kahirupan kulawarga (ngantosan pasangan, barudak, piaraan sareng tanggung jawab rumah tangga)
  • padamelan sareng sakola didamel (fokus fokus, produktivitas, sareng kamajuan)
  • keuangan (belanja sumberdaya dina depletes porno)
  • spiritualitas (tebih tina iman sareng praktek spiritual)
Kecanduan kanggo porno
  • ngabutuhkeun porno sengit sareng pengkuh
  • kasusah ngadalikeun pikiran, atanapi paparan, sareng nganggo porno
  • henteu mampuh ngeureunkeun pamake porno sanajan balukar négatip
  • gagal-terusan ngeureunkeun nganggo porno
  • ngabutuhkeun eusi langkung ekstrim atanapi eksposur porno pikeun épék sami (gejala habituation)
  • ngalaman teu ngarareunah sareng jengkel nalika dicabut porno (ditarikna gejala)

Daptar di luhur diadaptasi tina buku “The porno bubu”Ku Wendy Malz. Tingali di handap pikeun ngadukung panalungtikan.

mikaresep pisan

Pangaruh paling dasar pikeun nonton teuing porno internét atanapi bahkan kaulinan nyaéta kumaha mangaruhan bobo. Jalma mungkas 'kabel sareng sayah' sareng teu tiasa konséntén dina damel dinten énjing. Angger binging sareng milarian anu kéngingkeun ganjaran dopamin, tiasa nyababkeun kabiasaan anu jero anu atos nyepak. Éta ogé tiasa ngabalukarkeun diajar 'patologis' dina wujud mikaresep pisan. Maksudna nalika pangguna terus neangan hiji zat atanapi kagiatan sanajan akibatna négatip -such salaku masalah di tempat kerja, bumi, dina hubungan jsb. Pamaké anu nyurung ngalaman parasaan négatip sapertos depresi atanapi perasaan datar nalika anjeunna sono hit atanapi pikagumbiraeun. Ieu nyorong aranjeunna deui-na pikeun ngusahakeun sareng malikeun perasaan gairah. Kecanduan tiasa ngamimitian nalika nyobian Cope tekenan tapi ogé nyababkeun pangguna ngarasa stres teuing. Éta daur jahat.

Nalika biologi internal urang teu saimbang, otak rasional urang narjamahkeun naon anu dilakukeun dumasar kana pangalaman baheula. Dopamin rendah sareng ngirangan tina neurochemical patali anu sanés tiasa ngahasilkeun parasaan anu pikaresepeun. Aranjeunna kalebet kabosenan, rasa lapar, setrés, capé, énergi low, amarah, ngabutuhkeun, déprési, katiisan sareng kahariwang. Kumaha carana urang 'napsirkeun' parasaan urang sareng panyabab mungkin tina marabahaya, mangaruhan kalakuan urang. Henteu dugi ka jalma kaluar porno naha aranjeunna sadar yén kabiasaan na mangrupikeun sabab parantos negatipkeun dina kahirupan maranéhna.

nginum obat diri

Urang sering milarian sorangan pikeun ngarobih parasaan négatip sareng seueur zat atanapi kabiasaan anu dipikaresep. Urang ngalakukeun ieu tanpa nyadar yén éta mungkin overindulgence dina kalakuan atanapi zat anu nyababkeun parasaan rendah dina tempat munggaran. Pangaruh hangover nyaéta rebound neurochemical. Di Skotlandia, paminum alkohol mendakan hangover dinten payun sering nganggo ekspresi anu kasohor. Aranjeunna nyarios nyandak "rambut anjing anu sakedik anjeun". Éta hartosna aranjeunna gaduh inuman anu sanés. Hanjakal pikeun sababaraha jalma, ieu tiasa ngakibatkeun siklus ganas ngeunaan bingeing, déprési, bingeing, déprési sareng anu sanés.

Teuing porno ...

Pangaruh ningali teuing, porno anu pisan merangsang tiasa ngakibatkeun hangover sareng gejala depresi ogé. Éta meureun hésé ningali kumaha ngonsumsi porno sareng ngonsumsi ubar tiasa gaduh pangaruh umum anu sami dina uteuk, tapi hancana. Otak ngabales stimulasi, kimia atanapi sabalikna. Pangaruh henteu liren dina hangover kumaha ogé. Keterangan lengkep kana bahan ieu tiasa ngahasilkeun parobahan otak kalayan épék anu tiasa kalebet di handap ieu:

Mitra Romantis

Panaliti nunjukkeun yén ngonsumsi pornografi nganggo hubungan anu a kurangna komitmen pikeun pasangan romantis salah urang. Biasa pikeun novelty konstan sareng ningkatkeun tingkat gairah anu disayogikeun ku porno sareng panginten yén meureun aya batur anu kantos 'langkung panas' dina video satuluyna, hartosna uteukna henteu deui disukuran ku mitra kahirupan nyata. Éta tiasa ngeureunkeun jalma-jalma hoyong investasi dina ngamekarkeun hubungan kahirupan nyata. Ieu mantra kasiksa pikeun ampir sarerea: lalaki sabab henteu nguntungkeun tina kahaneutan sareng interaksi hubungan kahirupan nyata; sareng awéwé, sabab henteu aya jumlah pamutahiran kosmetik tiasa ngajaga hiji lalaki anu kabetot dina uteuk anu peryogi kabutuhan anyar anu tetep sareng tingkat stimulasi anu teu wajar. Éta mangrupikeun kaayaan anu teu menang.

Ahli terapi ogé ningali paningkatan anu ageung pikeun jalma anu nulungan pitulung pikeun kecanduan kana aktip dating. Janji palsu ngeunaan sok aya anu langkung saé sareng klik salajengna atanapi gesek, ngeureunkeun urang fokus kana terang ngan ukur hiji jalma.

Fungsi Sosial

Dina pangajaran jalu-umur jalu. kasusah jeung fungsi sosial ngaronjat jadi konsumsi pornografi acuk. Ieu dilarapkeun masalah psychosocial kayaning depresi, kahariwang, setrés, jeung ngurangan fungsi sosial.

• Hiji Ulikan ngeunaan lalaki Koréa loba diajar di 20s maranéhanana kapanggih leuwih sering milih pikeun ngagunakeun pornografi pikeun ngahontal sareng ngajaga pikagumbiraeun seksual. Aranjeunna mendakan éta langkung narik tibatan gaduh hubungan séks kalayan pasangan.

Achievement Akademis

Konsumsi pornografi sacara ékspérimén anu dipidangkeun ngurangan pangabisa individu urang reureuh gratification pikeun ganjaran nu bakal datang leuwih berharga. Dina basa sanés, ningali porno ngajadikeun anjeun kurang logis sareng teu tiasa nyandak kaputusan anu jelas dina kapentingan anjeun sapertos damel PR, sareng diajar heula, henteu ngan ukur ngahibur diri anjeun. Nempatkeun pahala sateuacanna kana usaha.

• Dina hiji ulikan ngeunaan budak heubeul 14 taun, tingkat luhur konsumsi pornografi internét ngarah ka résiko kinerja akademik turun, Jeung épék ditingali genep bulan engké.

Beuki porno lalaki hiji jam tangan ...

Beuki pornografi lalaki hiji anu ningal, langkung dipikaresep anjeunna ngagunakeun éta nalika kelamin. Éta tiasa masihan anjeunna mikahayang meta kaluar Aksara porno kalawan pasangan na, ngahaja conjure gambar pornografi salila kelamin pikeun mulasara gairah. Ieu ogé ngabalukarkeun masalah ngaliwatan pagelaran seksual jeung awak sorangan gambar-Na. Salajengna, pamakéan pornografi luhur ieu négatip pakait sareng ngarasakeun paripolah intim séksual kalawan pasangan a.

Kahayang Sanggama

Dina hiji studi, murid di tungtung SMA ngalaporkeun hubungan anu kuat antara tingkat porno anu luhur sareng konsumsi kahayang seksual low. Hiji suku di pamakéna biasa di grup ieu dilaporkeun hiji respon seksual abnormal.

• The 2008 Study of seksualitas di Perancis kapanggih yén 20% tina lalaki 18-24 "euweuh minat kelamin atawa aktivitas seksual". Ieu pisan di odds jeung stereotype nasional Perancis.

• Di Jepang di 2010: hiji pamaréntah resmi naliti kapanggih yén 36% lalaki umur 16-19 "boga minat kelamin atawa boga hiji kahoream kana eta". Aranjeunna resep boneka maya atanapi anime.

Morphing rasa seksual ...

Dina sababaraha urang, aya tiasa kaduga morphing rasa seksual anu sabalikna nalika aranjeunna ngeureunkeun nganggo porno. Di dieu masalahna nyaéta jalma langsung ningali porno homo, gays ningali porno lempeng sareng seueur variasi. Sababaraha jalma ogé ngamekarkeun fetish sareng kapentingan dina hal-hal séksual tina orientasi seksual alami. Henteu janten masalah naon orientasi atanapi identitas seksual urang, overuse kronis tina pornografi internét tiasa nyababkeun parobihan serius dina uteuk. Éta ngarobih boh struktur otak sareng fungsina. Kusabab saréréa unik, éta henteu gampang nyebut sabaraha porno anu cukup pikeun ngan ukur pelesir sateuacan mimiti ngabalukarkeun parobihan. Ngarobih raos seksual mangrupikeun indikasi, kumaha ogé, parobahan otak. Otak saréréa bakal béda-béda.

Meunangkeun pitulung

Candak katingal di bagian kami on Quitting porno pikeun kavling pitulung sarta bongbolongan.

<< Balance & saimbangna Balukar fisik >>

Nyitak Friendly, PDF & Email