teu aya hargana

Balukar mental porno

Ieu dua cutatan anu saé diperhatoskeun nalika ngagambarkeun dina porno:

"Tina sadaya kagiatan dina internét, porno ngagaduhan poténsial pikeun janten kecanduan,saur ahli saraf neurologi Belanda Meerkerk dkk. 2006

”Kahirupan anjeun robih nalika anjeun ngagaduhan kanyaho ngeunaan uteuk anjeun. Butuh rasa salah tina persamaan nalika anjeun sadar yén aya dasar biologis pikeun masalah émosional anu tangtu, "saur psikiater Dr John Ratey, (P6 Pambuka pikeun buku" Spark! ").

Sateuacan urang langkung rinci ngeunaan kumaha panggunaan porno langkung waktos tiasa mangaruhan kaséhatan méntal, hayu urang émut kunaon penting pikeun nantang éta. Éta ngahambat tumuh asih. Tingali halaman kami dina Naon ari cinta?

Diajar ngeunaan épék porno dina uteuk parantos janten faktor anu paling penting pikeun ngabantosan jalma-jalma dina ngungkulan rupa-rupa épék méntal sareng fisik négatip tina kaleuleuman porno. Sajauh ieu, aya deui studi 85 anu ngahubungkeun kaséhatan méntal sareng émosional anu goréng kana panggunaan porno. Épék ieu dibasajankeun kabut otak sareng kahariwang sosial dugi ka rarasaan kateken, gambar awak négatip sareng flashbacks. Gangguan tuang, dina naékna nonoman, nyababkeun langkung seueur maotna tibatan panyawat méntal anu sanés. Porno ngagaduhan pangaruh ageung kana anggapan idéal gambar awak.

Bahkan tilu jam porno saminggu saminggu tiasa nyababkeun anu nyata pangurangan zat abu dina daérah konci uteuk. Nalika sambungan otak kalibet, éta hartosna pangaruh kana paripolah sareng suasana haté. Bingeing rutin dina porno internét hardcore tiasa nyababkeun sababaraha pangguna ngembangkeun masalah kaséhatan méntal, panggunaan anu wajib, bahkan kecanduan. Ieu ngaganggu sacara signifikan kana kahirupan sareng tujuan hirup sadidinten. Pangguna sering nyarioskeun ngeunaan perasaan 'heureuy' kana pelesir sadidinten.

Tingali pidéo 5 menit ieu dimana a neurosurgeon ngajelaskeun parobahan otak. Ieu hiji link kana panilitian utama sareng kajian ngeunaan kaséhatan méntal sareng émosional anu langkung goréng, sareng hasil kognitif (pamikiran) anu langkung goréng. Hasil ieu mangaruhan kamampuan pangguna pikeun ngahontal ogé di sakola, kuliah atanapi padamelan. Tingali GRATIS kami rencana pangajaran pikeun sakola pikeun ngabantosan murid-murid janten épék ngeunaan kasihatan méntal tina porno dina kasihatanana sareng kamampuan pikeun ngahontal di sakola.

Dumasar Trauma

Sanaos bingeing dina porno waktos-waktos tiasa, dina dirina nyalira, ngakibatkeun masalah kaséhatan méntal, sababaraha urang ngalaman trauma dina kahirupanna sareng nganggo porno pikeun nyalira. Dina kasus ieu, jalma peryogi bantosan pikeun ngahubungi deui awakna pikeun ngabantosan aranjeunna pikeun ngatur kajadian traumatis anu ngajaga aranjeunna kajebak dina mékanisme ngungkulan anu teu pantes. Kami ngarékoméndasikeun buku ku klinis sareng psikiater panalitian Professor Bessel van der Kolk, "Awak ngajaga Skor”Dumasarkeun di Amérika Serikat. Aya sababaraha pidéo anu saé sareng anjeunna dina YouTube nyarioskeun sababaraha jinis trauma sareng sagala rupa (otak limbic) therapies anu épéktip. Dina hiji ieu anjeunna nyarankeun kakuatan yoga salaku salah sahiji terapi sapertos kitu. Dina pondok ieu anjeunna nyarioskeun katiisan sareng gangguan stress post traumatis. Di dieu anjeunna nyarioskeun trauma sareng kantétan. Anu ieu aya hubunganana sareng trauma anu karaos ku seueur jalma salaku akibat tina pandemic, COVID19. Éta pinuh ku nasihat anu bijaksana.

Daptar di handap ieu mangrupikeun épék utama anu dititénan ku professional Podomoro sareng ku cara ngabalikeun deui pangguna dina situs pamulihan sapertos NoFap jeung RebootNation. Seueur gejala henteu diperhatoskeun dugi ka pangguna liren sababaraha minggu.

Tinjauan tina résiko porno

Kabiasaan pornografi berpotensi ngabalukarkeun masalah ieu:

Isolasi sosial
  • mundur tina kagiatan sosial
  • ngembangkeun kahirupan rusiah
  • anu bohong sareng anu nipu batur
  • janten dipuseurkeun
  • milih porno tibatan jalma
Gangguan wanda
  • rarasaan gampang ambek
  • perasaan ambek sareng depresi
  • ngalaman ayunan
  • kahariwang lincah sareng rasa sieun
  • rarasaan teu aya kakuatanana dina hubungan porno
Bantahan sacara séksual jalma séjén
  • ngubaran jalma salaku benda séks
  • ditilik jalma utamana dina hal bagian awakna
  • ngalaman ayunan
  • teu hormat kabutuhan batur pikeun privasi sareng kaamanan
  • anu teu merhatikeun ngeunaan kalakuan anu ngabahayakeun
Ngalaksanakeun dina tingkah laku picilakaeun sareng bahaya
  • ngakses porno di tempat damel atanapi sakola
  • aksés imajin nyiksa anak
  • milu dina ngahinakeun, nyiksa, telenges, atanapi kagiatan seksual kriminal
  • ngahasilkeun, nyebarkeun atanapi ngajual porno
  • kalibet dina séks anu teu aman sareng ngabahayakeun
Pasangan anu henteu berpuas hati
  • hubungan dirusak ku teu jujur ​​sareng panipuan ngeunaan panggunaan porno
  • pasangan ningali porno salaku kafir nyaéta “selingkuh”
  • pasangan beuki kesel sareng ambek
  • hubungan merosot kusabab kurangna amanah sareng hormat
  • mitra prihatin ngeunaan karaharjaan barudak
  • mitra karasa sacara séksual henteu diancam ku porno
  • kaleungitan jarak édosi sareng silih pikaresep séksual
Masalah seksual
  • leungitna minat jinisna sareng pasangan nyata
  • kasusah janten ngahudangkeun sareng / atanapi ngahontal orgasme tanpa porno
  • pikiran anu ngaganggu, fantasi, sareng gambar porno nalika jinisna
  • janten nungtut séksual sareng atanapi kasar dina jinisna
  • ngabogaan kasusah ngahubungkeun cinta sareng miara sareng jinisna
  • rarasaan séksual teu kontrol sareng ngadorong
  • ningkat minat kana picilakaeun, ngahinakeun, nyiksa, sareng / atanapi haram awewe atawa lalaki
  • ngembang teu sugema sareng jinisna
  • disfungsi seksual - henteu mampuh orgasme, éjakulasi dibuang, disfungsi éréksi
Timer sorangan
  • rarasaan dipegatkeun tina nilai jalma, kapercayaan sareng tujuan
  • leungitna integritas pribadi
  • rusak harga diri
  • rasa pengkuh tina kasalahan sareng éra
  • rarasaan dikawasa ku porno
Ngalalanyahan bidang kahirupan anu penting
  • kasehatan pribadi (sesak bobo, kacapean, sareng jaga diri anu goréng)
  • kahirupan kulawarga (ngantosan pasangan, barudak, piaraan sareng tanggung jawab rumah tangga)
  • padamelan sareng sakola didamel (fokus fokus, produktivitas, sareng kamajuan)
  • keuangan (belanja sumberdaya dina depletes porno)
  • spiritualitas (tebih tina iman sareng praktek spiritual)
Kecanduan kanggo porno
  • ngabutuhkeun porno sengit sareng pengkuh
  • kasusah ngadalikeun pikiran, atanapi paparan, sareng nganggo porno
  • henteu mampuh ngeureunkeun pamake porno sanajan balukar négatip
  • gagal-terusan ngeureunkeun nganggo porno
  • ngabutuhkeun eusi langkung ekstrim atanapi eksposur porno pikeun épék sami (gejala habituation)
  • ngalaman teu ngarareunah sareng jengkel nalika dicabut porno (ditarikna gejala)

Daptar di luhur diadaptasi tina buku “The porno bubu”Ku Wendy Malz. Tingali di handap pikeun ngadukung panalungtikan.

"Panas Momen" sareng Kajahatan Kelamin

Dina panilitian anu narik ieu "Panas tina Momen: Pangaruh Ngadorong Seksual dina Ngadamel Kaputusan", Hasilna nunjukkeun yén" pikaresepeun kagiatan nunjukkeun gairah séks salaku panguat nanaon "dina nonoman…

"Implikasi sekundér pikeun pamanggihan kami nyaéta jalma-jalma siga anu ngan ukur ukur wawasan pangaruh tina gairah séks kana penilaian sareng paripolahna nyalira. Kurang apresiasi sapertos kitu tiasa penting pikeun nyandak kaputusan individu sareng masarakat.

"… Alat pangendali anu paling épéktip nyaéta sanés sanésna kakuatan (anu parantos kabuktosan ngan ukur aya pangaruhna), tapi nyingkahan kaayaan anu bakal kahudangkeun sareng kaleungitan kendali. Sagala kagagalan pikeun ngaapresiasi pangaruh tina gairah séksual kana tingkah polah sorangan sigana bakal nyababkeun tindakan anu henteu cekap pikeun nyingkahan kaayaan sapertos kitu. Nya kitu, upami jalma-jalma kirang ngahargaan kamungkinan sorangan pikeun ngalakukeun hubungan séks, aranjeunna sigana gagal nyandak tindakan pancegahan pikeun ngawatesan karusakan anu poténsial tina patepungan sapertos kitu. Nonoman anu nganut '' ngan ukur ngomong henteu, '' salaku conto, tiasa ngaraos teu perlu pikeun mawa kondom dina tanggal, sahingga ningkatkeun kamungkinan kakandungan atanapi pangiriman STDs upami anjeunna tungtungna bakal kajiret dina panas tina waktos ayeuna. "

"Logika anu sami diterapkeun sacara interpersonal. Upami jalma nangtoskeun kalakuan batur dumasar kana niténan aranjeunna nalika aranjeunna henteu dihudangkeun séksual, sareng gagal ngahargaan dampak gairah séksual, maka aranjeunna sigana bakal kaget ku tingkah polah batur nalika dihudangkeun. Pola sapertos kitu gampang nyumbang kana perkosaan tanggal. Saéstuna, éta tiasa nyiptakeun kaayaan anu sesat dimana jalma anu paling henteu resep kana kencan na paling dipikaresep ngalaman perkosaan tanggal kusabab teu disamaran diri aranjeunna leres-leres gagal ngartos atanapi ngaramal paripolah jalma (ngahudangkeun) anu sanés. "

"Singkatna, panilitian ayeuna nunjukkeun yén gairah séksual pikeun jalma-jalma ku cara anu jero. Ieu kedah janten kejutan pikeun kaseueuran jalma anu gaduh pangalaman pribadi sareng gairah séksual, tapi gedena pangaruhna tetep matak keuna. Dina tingkat anu praktis, hasil kami nunjukkeun yén upaya ngamajukeun kelamin anu étis, etis kedah konsentrasi dina nyiapkeun jalma-jalma pikeun ngungkulan "panasna waktos" atanapi nyingkahanana nalika sigana bakal ngakibatkeun perilaku merusak diri. Usaha dina ngendalikeun diri anu ngalibatkeun atah willpower (Baumeister & Vohs, 2003) sigana henteu épéktip pikeun nyanghareupan parobahan kognitif sareng motivasi dramatis anu disababkeun ku gairah. ”

Tingali omongan TEDx ku Dan Ariely dina Control diri.

Kecanduan - épék kana bobo, damel, hubungan

Pangaruh paling dasar pikeun nonton teuing porno internét atanapi bahkan kaulinan nyaéta kumaha mangaruhan bobo. Jalma mungkas 'kabel sareng sayah' sareng teu tiasa konséntén dina damel dinten énjing. Angger binging sareng milarian anu kéngingkeun ganjaran dopamin, tiasa nyababkeun kabiasaan anu jero anu atos nyepak. Éta ogé tiasa ngabalukarkeun diajar 'patologis' dina wujud mikaresep pisan. Éta nyaéta nalika pangguna teras-terasan milari zat atanapi kagiatan sanaos konsekuensi négatip - sapertos masalah di damel, bumi, dina hubungan sareng sajabana. Pamaké anu nyurung ngalaman perasaan négatip sapertos déprési atanapi perasaan datar nalika anjeunna sono kana hit atanapi pikagumbiraeun. Ieu ngajalankeun aranjeunna deui ka dinya deui-deui pikeun nyobaan sareng mulangkeun perasaan gairah. Kecanduan tiasa dimimitian nalika nyobian ngungkulan setrés, tapi ogé nyababkeun pangguna ngarasa stres teuing. Éta daur jahat.

Nalika biologi internal urang teu saimbang, otak rasional urang narjamahkeun naon anu dilakukeun dumasar kana pangalaman baheula. Dopamin rendah sareng ngirangan tina neurochemical patali anu sanés tiasa ngahasilkeun parasaan anu pikaresepeun. Aranjeunna kalebet kabosenan, rasa lapar, setrés, capé, énergi low, amarah, ngabutuhkeun, déprési, katiisan sareng kahariwang. Kumaha carana urang 'napsirkeun' parasaan urang sareng panyabab mungkin tina marabahaya, mangaruhan kalakuan urang. Henteu dugi ka jalma kaluar porno naha aranjeunna sadar yén kabiasaan na mangrupikeun sabab parantos negatipkeun dina kahirupan maranéhna.

nginum obat diri

Urang sering milarian sorangan pikeun ngarobih parasaan négatip sareng seueur zat atanapi kabiasaan anu dipikaresep. Urang ngalakukeun ieu tanpa nyadar yén éta mungkin overindulgence dina kalakuan atanapi zat anu nyababkeun parasaan rendah dina tempat munggaran. Pangaruh hangover nyaéta rebound neurochemical. Di Skotlandia, paminum alkohol mendakan hangover dinten payun sering nganggo ekspresi anu kasohor. Aranjeunna nyarios nyandak "rambut anjing anu sakedik anjeun". Éta hartosna aranjeunna gaduh inuman anu sanés. Hanjakal pikeun sababaraha jalma, ieu tiasa ngakibatkeun siklus ganas ngeunaan bingeing, déprési, bingeing, déprési sareng anu sanés.

Teuing porno ...

Pangaruh ningali teuing, porno anu pisan merangsang tiasa ngakibatkeun hangover sareng gejala depresi ogé. Éta meureun hésé ningali kumaha ngonsumsi porno sareng ngonsumsi ubar tiasa gaduh pangaruh umum anu sami dina uteuk, tapi hancana. Otak ngabales stimulasi, kimia atanapi sabalikna. Pangaruh henteu liren dina hangover kumaha ogé. Keterangan lengkep kana bahan ieu tiasa ngahasilkeun parobahan otak kalayan épék anu tiasa kalebet di handap ieu:

Mitra Romantis

Panaliti nunjukkeun yén ngonsumsi pornografi nganggo hubungan anu a kurangna komitmen pikeun pasangan romantis salah urang. Biasa kana kabaruan anu konstan sareng tingkat ningkatna gairah anu disayogikeun ku porno sareng pamikiran yén meureun aya anu kantos 'langkung panas' dina pidéo salajengna, hartosna yén uteukna henteu acan dihudangkeun ku pasangan kahirupan nyata. Éta tiasa ngeureunkeun jalma anu hoyong nanem modal pikeun ngembangkeun hubungan kahirupan nyata. Ieu mantra kasangsaraan pikeun ampir sadayana: lalaki kusabab aranjeunna henteu nguntungkeun tina kahaneutan sareng interaksi anu hubungan kahirupan nyata dibawa; sareng awéwé, sabab henteu aya jumlah paningkatan kosmétik anu tiasa ngajaga lalaki anu resep uteuk na parantos dikondisikeun peryogi tingkat stimulasi anu tetep sareng teu wajar. Éta kaayaan no-win.

Ahli terapi ogé ningali paningkatan anu ageung pikeun jalma anu nulungan pitulung pikeun kecanduan kana aktip dating. Janji palsu ngeunaan sok aya anu langkung saé sareng klik salajengna atanapi gesek, ngeureunkeun urang fokus kana terang ngan ukur hiji jalma.

Fungsi Sosial

Dina pangajaran jalu-umur jalu. kasusah jeung fungsi sosial ngaronjat jadi konsumsi pornografi acuk. Ieu dilarapkeun masalah psychosocial kayaning depresi, kahariwang, setrés, jeung ngurangan fungsi sosial.

• Hiji Ulikan ngeunaan lalaki Koréa loba diajar di 20s maranéhanana kapanggih leuwih sering milih pikeun ngagunakeun pornografi pikeun ngahontal sareng ngajaga pikagumbiraeun seksual. Aranjeunna mendakan éta langkung narik tibatan gaduh hubungan séks kalayan pasangan.

Achievement Akademis

Konsumsi pornografi sacara ékspérimén anu dipidangkeun ngurangan pangabisa individu urang reureuh gratification pikeun ganjaran nu bakal datang leuwih berharga. Dina basa sanés, ningali porno ngajadikeun anjeun kurang logis sareng teu tiasa nyandak kaputusan anu jelas dina kapentingan anjeun sapertos damel PR, sareng diajar heula, henteu ngan ukur ngahibur diri anjeun. Nempatkeun pahala sateuacanna kana usaha.

• Dina hiji ulikan ngeunaan budak heubeul 14 taun, tingkat luhur konsumsi pornografi internét ngarah ka résiko kinerja akademik turun, Jeung épék ditingali genep bulan engké.

Langkung seueur porno anu ditingali ku lalaki ...

Beuki pornografi lalaki hiji anu ningal, langkung dipikaresep anjeunna ngagunakeun éta nalika kelamin. Éta tiasa masihan anjeunna mikahayang meta kaluar Aksara porno kalawan pasangan na, ngahaja conjure gambar pornografi salila kelamin pikeun mulasara gairah. Ieu ogé ngabalukarkeun masalah ngaliwatan pagelaran seksual jeung awak sorangan gambar-Na. Salajengna, pamakéan pornografi luhur ieu négatip pakait sareng ngarasakeun paripolah intim séksual kalawan pasangan a.

Kahayang Sanggama

Dina hiji studi, murid di tungtung SMA ngalaporkeun hubungan anu kuat antara tingkat porno anu luhur sareng konsumsi kahayang seksual low. Hiji suku di pamakéna biasa di grup ieu dilaporkeun hiji respon seksual abnormal.

• The 2008 Study of seksualitas di Perancis kapanggih yén 20% tina lalaki 18-24 "euweuh minat kelamin atawa aktivitas seksual". Ieu pisan di odds jeung stereotype nasional Perancis.

• Di Jepang di 2010: hiji pamaréntah resmi naliti kapanggih yén 36% lalaki umur 16-19 "boga minat kelamin atawa boga hiji kahoream kana eta". Aranjeunna resep boneka maya atanapi anime.

Morphing raos séksual ...

Dina sababaraha urang, aya tiasa kaduga morphing rasa seksual anu sabalikna nalika aranjeunna ngeureunkeun nganggo porno. Di dieu masalahna nyaéta jalma langsung ningali porno homo, gays ningali porno lempeng sareng seueur variasi. Sababaraha jalma ogé ngamekarkeun fetish sareng kapentingan dina hal-hal séksual tina orientasi seksual alami. Henteu janten masalah naon orientasi atanapi identitas seksual urang, overuse kronis tina pornografi internét tiasa nyababkeun parobihan serius dina uteuk. Éta ngarobih boh struktur otak sareng fungsina. Kusabab saréréa unik, éta henteu gampang nyebut sabaraha porno anu cukup pikeun ngan ukur pelesir sateuacan mimiti ngabalukarkeun parobihan. Ngarobih raos seksual mangrupikeun indikasi, kumaha ogé, parobahan otak. Otak saréréa bakal béda-béda.

Meunangkeun pitulung

Candak katingal di bagian kami on Quitting porno pikeun kavling pitulung sarta bongbolongan.

<< Kasaimbangan & henteu saimbang                                                                                             Pangaruh Fisik >>

Nyitak Friendly, PDF & Email