kacageureun

nepungan deui

Fokus tina hiji kecanduan langkung narik ati tibatan aspék sanés dina kahirupan adiktif. Ieu sakumaha leresna pikeun kecanduan porno sapertos naon waé pikeun kecanduan sanésna. Pamulihan ngabalikeun parobihan ieu. Lalaunan, pecandu diajar deui kumaha carana 'hoyong' sacara normal.

Pikeun léngkah leuwih praktis mun recovery sarta pencegahan ningali model 3-hambalan pahala Yayasan di Quitting porno:

Kagiatan anu ngamajukeun produksi oksitosin dina uteuk (beungkeutan, silaturahim, karya sukarela, sosobatan sato, latihan fisik, waktu di alam, kadaharan nu biasa cageur, sare biasa, seni pintonan kawas menari, nyanyi, akting, komedi, kagiatan éta nganyatakeun émosi kawas lukisan, teken, nulis jeung saterusna) sadayana mantuan ngurangan cravings anu tanda tina dopamin low. Oksitosin oge mantuan ngurangan kortisol dina sistem éta neurochemical pakait sareng depresi sarta stres.

Bisa sigana salaku lamun éta ngan urang 'ubar' atawa paripolah pilihan nu bisa nenangkeun dina dullness na boredom. The total fokus perhatian pikeun leuwih lengkep ngeunaan eta sarta anger lamun dipiceun, bakal kajadian dugi kami daék balik ngaliwatan prosés nyoplokkeun 'kaca ti tatu' na sahingga otak urang keur resensitise deui kana ganjaran alam. Sababaraha nelepon eta 'rebooting' uteuk.

Turun dina cinta atawa 'beungkeut pasangan', Urang kudu saimbang sehat duanana dopamin sarta oksitosin. Éta pisan sababna naha kecanduan nanaon nu nu dicirikeun ku ngungudag hiji-dipikiran tamba a jalma tina pilihan, nya éta pameungpeuk pangbadagna pikeun hubungan asih. Addicts atawa pamadegan kalawan pamakéan masalah jadi emotionally stunted, bisa masihan cinta, empathize atanapi janten sadar kaperluan séjénna. Urang kudu ngabantu aranjeunna sarta Sunan Gunung Djati, rediscover nilai hirup hirup jeung pinuh dina cara sehat, kreatif.

<< Kecanduan Paripolah

Nyitak Friendly, PDF & Email