tekenan

tekenan

Pikeun gambaran rusuh stres, lalajo ieu video.

setrés akut mangrupakeun sinyal gera alam ka awak nu mantuan urang ngabales ancaman istilah pondok atawa parobahan lingkungan urang. Éta mékanisme survival konci. Salaku respon fisiologis, éta mobilizes énergi kami di antisipasi Peta, kayaning hiber atawa gelut. Ieu bisa direcah jadi opat réspon: kaayaan sieun (gairah), hiber (Ngahindarkeun ngarugikeun ditanggap nyaeta mindeng respon pikaresep tarung); tarung (nyanghareup nepi ka cilaka) jeung freeze (maén maot na hoping nu biruang / anceman ngalir kana). hambalan ieu tiasa dilarapkeun ka unggal dintenna stressors teuing.

Lamun urang nu séhat, urang mibanda énergi pikeun nungkulan istilah pondok atawa stress akut, misalna, ngajalankeun nyekel beus a. Laju haté urang mana up, kadar gula getih kami ngarobah, kesang urang nambahan pikeun mantuan niiskeun awak salaku urang ngajalankeun. Réaksi ieu téh sadayana dipicu ku hormon stress, adrenaline jeung kortisol. Lamun kami aya mimitina aroused, sebutkeun, ku ningali beus urang saméméh urang meunang ka eureun beus, urang ngahasilkeun adrenaline na noradrenaline (istilah Amérika mangrupakeun epinephrine na norépinéfrin) pikeun sababaraha menit pikeun mantuan ngeprak urang keur meunang aya dina jangka waktu. Nalika stress teh nya leuwih (whew! Urang dijieun) awak urang recovers gancang, kasaimbangan anu disimpen.

Mun stressor terus, contona, urang sono beus jeung nu di bahaya keur telat kanggo hiji pasamoan atanapi titimangsa penting, mangka kortisol kahuruan neurochemical nepi ka tetep tingkat énergi tinggi pikeun cukup lila pikeun nungkulan stress terus. Kortisol mobilizes énérgi tina cadangan disimpen dina ati jeung otot pikeun mantuan kami 'tarung' atawa 'ngungsi'. gangguan di éta bisa tetep ngompa kana sistem ogé sanggeus stressor kaliwat.

Kortisol terus bah Sistim kami lamun kami geus loba stress micu dina kahirupan urang. Dinten nu stressors condong jadi psikologi, worries ngeunaan posisi sosial, feuds kulawarga, kasuksésan ekonomi atawa katiisan, tinimbang ancaman fisik kayaning Perang séké atawa lodaya saber-toothed. awak urang responds kana ancaman psikologi dina cara nu sarua salaku awak karuhun baheula urang 'tuh ka maranéhanana ancaman fisik.

Salaku jalma anu jadi dipaké pikeun / desensitised kana kadar nu tangtu Gambar ngareureuwas on situs porno, aranjeunna kedah langkung arousing, Gambar leuwih ngareureuwas pikeun meunangkeun tinggi. Kahariwang naek gairah seksual anu ngalibatkeun hiji surge badag tina dopamin. tingkat luhur kortisol dina sistem anu hiji kamajuan biologis for mung teu aya stress, tapi ogé depresi.

Stress kronis

Setrés bisa ngumpulkeun handap kasadaran sadar urang. Ujug-ujug bisa ngarasakeun overwhelmed ku hirup jeung ngarasa bisa Cope. Simkuring boga resilience kana konflik atawa masalah. A otak stressed gumantung ka watek. pamikiran kreatif teuing teuas. Teuing stress, salila panjang teuing, jadi stress kronis. Ieu lamun awak urang geus teu bisa balikkeun sorangan deui sakumaha hancana jeung stress akut. Ieu naon ageman urang ka handap, compromises sistim imun urang, ngajadikeun urang langkung rentan ka kacilakaan jeung daun kami perasaan depresi, cemas sarta kaluar tina kontrol. Maksudna lamun kami leuwih rentan ka nyokot stimulants sejen, ubar atawa alkohol, sakumaha ogé stimulasi internét langkung ekstrim sangkan kami ngarasa leuwih alus jeung nyegah nyeri.

pamakéan kronis pornografi internét nyimpen hiji stress badag dina énérgi awak ditangtayungan tur ngabalukarkeun sagala rupa masalah fisik jeung méntal. HPA Axis Dysregulation di Lalaki Jeung Hypersexual karusuhan (2015) - Hiji studi jeung 67 addicts kelamin jalu jeung 39 umur-loyog kadali. The hipotalamus-hipofisis-adrénal (HPA) sumbu teh pamuter sentral dina respon stress urang. Addictions ngarobah sirkuit stress otak urang anjog ka hiji sumbu HPA dysfunctional. Ulikan ieu dina addicts kelamin (hypersexuals) kapanggih réspon setrés dirobah yén eunteung papanggihan jeung addictions zat.

Kumaha urang ngatur stress leuwih taun mangrupakeun konci pikeun wellbeing kami sarta hubungan urang. Salaku geus kami ditempo ti ulikan Grant, Kecanduan, depresi sarta neurosis anu halangan pangbadagna pikeun hubungan cageur, senang.
[/ X_text] [/ x_column] [/ x_row]

Setrés shifts fokus awak perhatian jeung énergi suplai ti wewengkon inti kawas otak, sistim digésti mah jeung organ réproduktif guna eupan énergi pikeun maranéhanana wewengkon nu kedah énergi geuwat neangan urang kaluar tina bahaya ditanggap. Éta pisan sababna naha dumasar kana waktu, iwal urang ngatur stress kami leres, sareng stress nyaeta bisa dilawan, urang ngamekarkeun kaayaan pencernaan kawas sindrom gampang bowel, atawa memori goréng jeung hiji henteu mampuh konsentrasi pikeun panjang. Urang ngaleuleuskeun sistim imun urang, urang nyekel inféksi leuwih gampang sarta nyandak deui mun waras. Setrés umur kulit jeung awak.

Dina stress kronis, adrenaline nyiptakeun scars dina pembuluh getih urang anu bisa ngabalukarkeun serangan jantung atawa stroke, jeung Karuksakan kortisol sél hippocampus nu, crippling pangabisa urang pikeun neuleuman tur apal.

Individual, jenis awon stres nya rarasaan yen urang teu boga kontrol leuwih masalah, yén kami daya teu upaya.

Pondokna, stress ageman urang kaluar.

<< Balukar fisik A Supernormal rangsangan >>

Nyitak Friendly, PDF &amp; Email