pamuda nyetir turunna kelamin

Sajarah porno

adminaccount888 Bérita paling énggal

pornografi Internét tumuwuh kaluar tina heubeul dunya pareum-garis citak, DVD sareng video. batur sapagawean urang Gabe Deem di AS nunda babarengan sajarah ringkes ieu porno. Anjeunna Sigana di kumaha eta geus kapangaruhan duanana pamaké individu jeung sakabeh masyarakat.

In 2005: YouTube dibuka. Badag game changer ...

2006: situs PornTube dirobah jadi "pipah" loka nyieun porno kiwari instan sadia tur maturan jumlah taya novelty. PornHub sarta loba ti loka ngaran badag lianna dibuka mimiti 2007.

2007: peluncuran iPhone. Dimaksudkan teens / kids anu kagungan smartphone a ayeuna miboga aksés ka sorangan pernah tungtung, instan sadia, perpustakaan porno dina kantong maranéhanana, 24 / 7.

2008: Threads on panglawungan sakuliah dunya mimiti popping nepi kalawan guys complaining of disfungsi erectile porno-ngainduksi. Ieu guys éta gumantung porno alat anu fungsina. Maranéhanana mimitian experimenting kalayan méré up porno, hiji istilah maranéhna disebut "rebooting". Envision otak balik deui ka setélan pabrik sateuacan eta geus diprogram ku porno nu "rewired eta."

2011: Yourbrainonporn.com ngajalankeun. ramatloka ieu ngécéskeun neurosains sabudeureun pamakéan porno. Ieu CITES carita recovery, documented ku rébuan, dimana jalma ngora nu recovering tina kecanduan jeung disfungsi seksual ku nyoplokkeun pamakéan porno tina kahirupan maranéhanana. Teu lila sanggeus yourbrainonporn.com dibuka, panglawungan recovery kecanduan porno anu dimimitian sarta ahirna ngeusi ratusan rébu tina anggota.

... sadaya ayeuna gaduh rébuan anggota. Ieu geus ngembangkeun konci di Mindahkeun sajarah porno nepi paripolah kirang picilakaeun.

neurosains

2014: Neurosains dimimitian datang kaluar ti Universitas Cambridge jeung Max Plank Institute di Jerman. studi otak scan éta dirojong konsép kecanduan porno. Aranjeunna manggihan robah otak nu patali kecanduan sarupa addictions zat, kayaning desensitization salaku supir mungkin tina escalation kana bahan nu leuwih ekstrim. Pariksa ieu link ka highlights ulikan jeung tanda petik sarta aksés ka loba studi pinuh. Sarta di dieu mangrupakeun link kana ulikan Cambridge Universitas nu kapanggih bukti keur sensitization.

Aya ayeuna puluhan studi basis neurosains ngarojong konsép kecanduan porno.

2016 - April: carita panutup Magazine TIME on guys Young méré up porno alesan kaséhatan: Porno jeung Ancaman pikeun Virility

2016: Utah pas bil mimiti nyatakeun porno hiji masalah kaséhatan umum.

2016-Hadir: Sahenteuna nagara 11 di AS geus kaliwat hiji bil kaséhatan on porno:

  • Arkansas - Resolusi House diliwatan (2017)
  • Florida - Resolusi House diliwatan (2018)
  • Idaho - Resolusi Concurring House diliwatan (2018)
  • Kansas - Resolusi House diliwatan (2017)
  • Kentucky - Resolusi Sénat diliwatan (2018)
  • Louisiana - Resolusi House diliwatan (2017)
  • Pennsylvania - Resolusi House diliwatan (2018)
  • South Dakota - Resolusi Concurring Sénat diliwatan (2017)
  • Tennesse - Resolusi Joint Sénat diliwatan (2017)
  • Utah - Resolusi Concurring Sénat diliwatan (2016)
  • Virginia - Resolusi House diliwatan (2017). *Resmi alatan Virginia aturan on resolusi
diagnosis WHO

2018: ICD-11 anyar The World Kaséhatan Organisasi urang (International Klasifikasi Kasakit) ngandung hiji diagnosis cocog pikeun naon iklas urang bakal nelepon "kecanduan porno". Nu nyurung Sanggama Paripolah karusuhan (CSBD):

2019: Washington Post artikel ti tungtung Maret nu némbongkeun grafik anu turunna dina kelamin diantara jalma ngora. Ngagulung ka handap kana grafik nu nembongkeun spike badag di pamuda umur 18-29 anu hirup kahirupan tanpa kelamin partnered. Aranjeunna geus dua kali di angka saprak 2008.

Gabe ditungtungan make catetan pribadi. Anjeunna nawarkeun éta ngawakilan mana manéhna meunang li'l a choked up ngawangkong ngeunaan sagala guys anu contemplating bunuh diri sabab ngarasa ngaco nepi ti teuing porno.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu