Ngémutan teuing

Kumaha Ka Ngeureunkeun Overthinking Sagala

adminaccount888 Bérita paling énggal

Dina ganjaran Yayasan kami nyandak pendekatan basajan pikeun nulungan dulur gaduh aksés ka parabot nu bisa ngaronjatkeun kaséhatan sarta wellbeing urang. Di dieu aya sababaraha pamanggih nu bisa Anjeun manggihan mangpaat.

Bari urang keur sagala dibikeun ka overthinking situasi sarta dina prosés nyieun Sunan Gunung Djati ngarasa goreng, rumaja meureun leuwih rawan aktivitas mental ieu ti sesa urang. Ieu alatan tahap maranéhanana ngembangkeun sosial jeung uteuk. Dina artikel ieu ti Buzzfeed, Mangrupa psikolog ngaranna Ryan Howes draws on pangalaman sarta nasehat professional séjén pikeun mantuan nungkulan eta ...

"Rumination - aka pamikiran ngeunaan hal di kalangan sajajalan - anu nyapekeun jeung ngajadikeun anjeun beuki susceptible mun depresi sarta kahariwang.

Panungtungan waktos Anjeun nempo grandma Anjeun sateuacan manehna maot. Nu presentasi pagawean bulan panungtungan. argumen kamari kalawan SO Anjeun. meunteun kinerja anjeun saparapat salajengna. Yén roti bakar damn anjeun sapuk pikeun masihan dina kawinan panas salajengna. Naon anu dipibanda dina umum?

Anjeun tiasa ngaleupaskeun naraka kaluar ti aranjeunna.

Urang sadayana ngalakukeun éta, sareng lolobana waktos ayeuna teu bahaya. Urang bahaskeun naon anu kedah urang nyarios atanapi langkung-merencanakeun anu kedah urang lakukeun, teras urang teraskeun. Éta ngaganggu, tapi lolobana waktu éta henteu langkung stres tibatan lagu ceuli anu anjeun moal tiasa kaluar tina sirah anjeun atanapi diskusi anu pikasieuneun anjeun tiasa ngarobih.

Tapi pikeun sabagian jalma dina kaayaan anu tangtu, pamikiran henteu eureun sareng nyababkeun karesahan langkung. Kecenderungan anu nyurung ieu pikeun ngarobih gaduh nami di dunya kaséhatan méntal: rumining. Sareng éta teu saé.

Sanaos kuring berprépesi unggal dinten dina praktékna, kuring berpasukan sareng sababaraha ahli anu nyerat buku dina topik ieu: Dr Margaret Weherenberg, Mangrupa psikolog sarta panulis 10 Téhnik Manajemén Kahariwang Terbaik-Pernah jeung Téhnik Manajemén Depresi 10 Pangalusna-Pernah Téknik, sarta Dr Guy Winch, Mangrupa psikolog sarta panulis Pertolongan Deui Emosi: Penyembuhan Penafian, Kalakuan, Gagal, sareng Sakit Dinten Langkung. Mudah-mudahan antara kami tilu, urang tiasa terang sababaraha masalah anu parah ieu sareng ngabantosan anjeun diurus.

1. Muhun, pikeun starters, ayeuna teh patali jeung sapi.

"Ngin rumit hartosna 'nyapek-eling'" numutkeun Winch. "Kecap ieu diturunkeun tina kumaha sapi nyerna dahareun. Sapi nyapék, ngelek, regurgitate, teras nyapék deui. Ieu hadé pikeun sapi tapi naon anu manusa nyapék nyaéta pikiran anu kami ngandangkeun. Ku sabab kitu ruminating hartosna ngabantosan pikiran anu ngaganggu ku cara ngulangkeun deui pikiran urang. "

2. Rumination téh raket dihijikeun ka depresi sarta kahariwang ku sababaraha cara - éta tiasa janten gejala duanana, ngajantenkeun aranjeunna langkung parah, atanapi ngadamel anjeun langkung rentan ka aranjeunna dina tempat anu munggaran.

Salaku psikolog anu parantos ngarobih kana tingkat pribadi sareng profésional, kuring pasti bakal mastikeun: éta nyedot. Éta nyolong waktos sareng énergi, sareng jarang ngahasilkeun naon waé anu pantes. Sareng ku ngabéréskeun anjeun dina prosés, éta nyababkeun anjeun langkung rentan ka baraya anu caket, karesahan sareng déprési.

Sanaos rumining sanés diagnosis sanés, éta unik dina éta tiasa janten gejala déprési sareng kahariwang. Jalma anu depresi ngiringan karugian sareng misstep ti baheula, sedengkeun rumorator cemas ngalelep dina laut "kumaha upami" patarosan, salamina ningali hasil négatip. Naha éta naon anu teu tiasa urang robih atanapi teu tiasa ngaduga, sakapeung otak urang nyangkut nyoba ngadalikeun anu teu bisa dikendalikan.

3. Éta bisa sigana kawas anjeun ngarengsekeun masalah, tapi anjeun leres-leres henteu.

Sanaos seueur masalah direngsekeun ku masihan pamikiran sareng konsultasi ati-ati, Weherenberg ngécéskeun yén "rumorasi nyaéta pamikiran balik-balik - ngerjakeun pamikiran atanapi masalah anu sami tanpa aya résolusi. Masalah henteu kedah direngsekeun: nya nguatkeun ku rumifying di dinya. Éta ngan saukur ngulang (biasana négatip) pikiran tanpa pindah mental ka sudut pandang anu énggal. "

Winch nambihan, "Rumining henteu ngakibatkeun wawasan atanapi pemahaman anu anyar, éta ngan ukur ngagulung urang sapertos urang kajebak dina roda hamster anu parah."

4. Komorasi pasti tiasa ngabahayakeun. Pikirkeun hal: Anjeun ilaharna teu ngaleupaskeun alus hal.

Komorasi nuju janten ngeunaan barang-barang goréng. Henteu nalika anjeun muter deui shot anu kadua anjeun maén-detik atanapi lulucon anu leres-timed; éta ngageser liwat negatives. Sakumaha Winch ngajelaskeun éta, "Pikiran rumusatif nyaéta, ku harti, intrusive. Aranjeunna ngiringan kana pikiran urang anu teu terbatas sareng aranjeunna condong ngalambat, utamina nalika pikirna nyaéta perkawis anu énggal-énggal atanapi sesebutan. "

5. Teu nyebut, éta tabrakan awak urang.

"Pikir anu nyababkeun sapertos ngempelkeun ibarat scab emosi sabab nyababkeun marabahaya unggal waktos urang gaduh pamikiran, sareng banjir awak urang ku hormon setrés," saur Winch. "Kami tiasa gampang ngéangan jam-dinten sareng prewangan dina pikiran anu matak ngaganggu sareng ngalaksanakeunana diri dina kaayaan setrés fisik sareng parasaan émosional. Salaku hasilna, kabingungan sacara umum ningkatkeun résiko urang ngembangkeun depresi klinis, ngarobih masalah gangguan, gangguan dahar, nyiksa zat, komo panyakit kardiovaskular. "

6. Ieu teu gede pikeun brains urang, boh.

Ngulang deui daur rumor ngahasilkeun circuitry otak anu dirobih, saur Wehrenberg. "Komorasi saleresna ngarobih struktur uteuk - henteu sapertos robih jalan kaki ka jalan raya anu jalan raya sareng jalan-jalan - sahingga gampang sareng gampang janten rumor."

7. Sarta leuwih eusina eta, nu harder éta ngeureunkeun.

Éta janten rutin, nyebutkeun Weherenberg. “Komorasi janten kabiasaan mikir. Éta tangtangan pikeun mindahkeun kana pamikiran sanés. Jalma anu percanten, 'Upami kuring ngan ukur mikirkeun deui cukup lila kuring bakal terangkeun,' nyieun kasalahan. Beuki biasa dina pikirna, beuki hésé éta ngabebaskeunana. "

8. Keur sadar nyaeta jalur mimiti Anjeun pertahanan.

Sapertos sareng seueur masalah kaséhatan méntal, kasadaran salawasna ngabantosan. Numutkeun ka Winch, léngkah kahiji anjeun nyaéta pikeun ngaidentipikasi pamikiran ruminatif sareng bandéra aranjeunna ngabahayakeun.

"Sakali pamikiran ruminatif janten repetitive (atanapi dimimitian ku cara kitu) urang kedah nyekel éta sareng ngarobih janten tugas ngarobih masalah - ku cara nuduhkeun éta salaku masalah anu bisa diwaler sabalikna tina hiji anu henteu tiasa, ”saur anjeunna.

Salaku conto, ngarobah, "Kuring teu percanten ieu kajantenan" pikeun "Naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun nyegah éta kajantenan deui?" Atanapi ngarobih "Kuring henteu gaduh réncang anu hadé!" Pikeun "léngkah naon anu kuring tiasa lakukeun pikeun ngalaksanakeunna. persahabatan kuring sareng mendakan anu énggal? "

9. Coba pikeun ngeureunkeun eta sateuacan dimimitian.

Boga stock pernyataan positip siap, siga "Kuring nyobian pangsaéna" atanapi "Kuring ngagaduhan dukungan upami kuring peryogina." Saur Weherenberg, "Cara pikeun 'mupus renik' tina pamikiran repetitive - sering hariwang - nyaéta pikeun meungpeuk jalan-jalan pikeun rumining sareng ngahaja ngarencanakeun payuneun naon anu kudu dipikirkeun. Éta disada langsung, tapi mangrupikeun hiji hal anu gampang kaharti tapi hésé dilakukeun. "

10. Ngaganggu diri pikeun kaluar tina loop anu.

Winch nyarankeun ngaleungitkeun perhatian anjeun ka hal anu sanés anu peryogi fokus. "Hiji dua dugi tilu menit selingan sapertos teka a, tugas pangemut, naon waé anu butuh konsentrasi tiasa cekap pikeun ngasahkeun pamikiran ruminatif anu compelling, "saur anjeunna. "Upami urang nganggo selingan unggal waktos kami ngagaduhan pamikiran, frékuénsi anu muncul dina pikiran urang bakal ngirangan, ogé bakal inténsitasna."

11. majalah pikeun meunangkeun pikiran kaluar tina sirah anjeun.

Éta sigana anéh anu masihan pamikiran ieu langkung waktos dina sorotanna, tapi kuring sering nyarioskeun ka klien ngécérkeun jurnal pikeun pikirna. Jalma-jalma anu cenderung dieunakeun kana rumining nalika aranjeunna nyobian bobo tiasa mupangatan tina gaduh notepad ku ranjangna pikeun ngailkeun pikiran sareng prihatin anu diulang deui. Béjakeun ka diri yén anjeun moal mopohokeun pikiran anu ayeuna dina keretas, sareng anjeun kedah istirahat tina aranjeunna nalika anjeun beristirahat.

12. Ngingetkeun uteuk anjeun nu anjeun dina muatan. Serius.

Weherenberg nyarankeun urutan tambang deui ku cara make simbut simbul pikeun ngaganggu pikiran anjeun anu henteu diperyogikeun iraha aranjeunna datang, sareng rencanana payun pikeun émutan anu positif.

"Upami anjeun kedah ngaganggu sareng ngagentos ratusan kali sadinten, éta bakal ngeureunkeun gancang, panginten dina sadinten," saur anjeunna. "Sanaos saklar ieu ngan ukur ngabéréskeun perhatian kana tugasna, kedah janten kaputusan pikeun ngarobah pikiran ruminatif."

13. Ulah nempatkeun tekanan dina diri pikeun nanganan eta nyalira.

Numutkeun ka Weherenberg, "Aya sababaraha metode, mimitian ti meditasi nepi ka prakték mindfulness ka téknik kognitif anu bakal nulungan jalma jawab pamikiran sorangan. Tapi jalma anu rumasa heureut teuing hésé eureun kudu konsultasi sareng anu profesional. ”

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu