Ngémutan teuing

Kumaha Ka Ngeureunkeun Overthinking Sagala

adminaccount888 Bérita paling énggal

Dina ganjaran Yayasan kami nyandak pendekatan basajan pikeun nulungan dulur gaduh aksés ka parabot nu bisa ngaronjatkeun kaséhatan sarta wellbeing urang. Di dieu aya sababaraha pamanggih nu bisa Anjeun manggihan mangpaat.

Bari urang keur sagala dibikeun ka overthinking situasi sarta dina prosés nyieun Sunan Gunung Djati ngarasa goreng, rumaja meureun leuwih rawan aktivitas mental ieu ti sesa urang. Ieu alatan tahap maranéhanana ngembangkeun sosial jeung uteuk. Dina artikel ieu ti Buzzfeed, Mangrupa psikolog ngaranna Ryan Howes draws on pangalaman sarta nasehat professional séjén pikeun mantuan nungkulan eta ...

"Rumination - aka pamikiran ngeunaan hal di kalangan sajajalan - anu nyapekeun jeung ngajadikeun anjeun beuki susceptible mun depresi sarta kahariwang.

Panungtungan waktos Anjeun nempo grandma Anjeun sateuacan manehna maot. Nu presentasi pagawean bulan panungtungan. argumen kamari kalawan SO Anjeun. meunteun kinerja anjeun saparapat salajengna. Yén roti bakar damn anjeun sapuk pikeun masihan dina kawinan panas salajengna. Naon anu dipibanda dina umum?

Anjeun tiasa overthink sih kaluar sahijina.

Urang sadaya ngalakukeun eta, sarta lolobana waktu éta relatif bahya. Urang churn leuwih naon urang kudu ngomong atawa leuwih-rencana naon anu kudu urang pigawé, lajeng urang ngaléngkah. Ieu bangor, tapi lolobana waktu éta henteu leuwih stres ti hiji lagu earworm anjeun moal bisa kaluar tina sirah anjeun atawa sawala nagging hayang Anjeun bisa redo.

Tapi keur sababaraha urang dina situasi nu tangtu, mikir teu eureun jeung nyiptakeun malah leuwih marabahaya. kacenderungan nu nyurung ieu overthink boga ngaran di dunya kaséhatan méntal: rumination. Tur éta teu kebat.

Sanajan kuring adu rumination unggal poé dina prakna mah, abdi teamed up kalawan sababaraha ahli anu nulis buku dina topik: Dr Margaret Weherenberg, Mangrupa psikolog sarta panulis The 10 Best-Pernah Téhnik Manajemén Kahariwang jeung The 10 Best-Pernah Téhnik depresi Manajemén, sarta Dr Guy lir, Mangrupa psikolog sarta panulis Emosi bantuan Kahiji: penyembuhan tampikan, kasalahan, paranti, sarta Sapopoé lianna hurts. Muga antara tilu urang, urang tiasa héd sababaraha lampu dina masalah ngakeuheulkeun ieu tur mantuan Anjeun pikeun nungkulan.

1. Muhun, pikeun starters, ayeuna teh patali jeung sapi.

"Ka ruminate sarana pikeun 'nyapek leuwih'" nurutkeun lir. "Kecap ieu diturunkeun tina sabaraha sapi nyerna dahareun maranéhanana. Sapi nyapek, ngelek, regurgitate, teras nyapek deui. Ieu jalan ogé pikeun sapi tapi naon manusa nyapek leuwih mangrupa pikiran distressing urang. Ruminating kituna hartina brood leuwih pikiran upsetting ku replaying aranjeunna dina pikiran urang. "

2. Rumination téh raket dihijikeun ka depresi sarta kahariwang di sababaraha cara - eta tiasa janten gejala tina duanana, sangkan aranjeunna parah, atawa nyieun anjeun leuwih susceptible ka aranjeunna di tempat munggaran.

Salaku psikolog anu geus diurus overthinking on duanana tingkat pribadi tur profésional, abdi definitively tiasa ngonfirmasi: eta lebay. Ieu nyolong waktu jeung tanaga, sarta jarang ngahasilkeun nanaon worthwhile. Sarta ku nyapekeun anjeun prosesna, eta ngajadikeun anjeun beuki susceptible ka baraya deukeut anak, kahariwang jeung déprési.

Bari rumination teu diagnosis sorangan, éta unik di nu bisa jadi gejala tina duanana depresi sarta kahariwang. Baé depresi dwells on karugian jeung missteps ti kaliwat, sedengkeun ruminator cemas drowns dina laut tina "kumaha lamun" patarosan, salilana envisioning hasil négatif. Naha éta naon urang teu bisa ngarobah atawa teu bisa ngaduga, sakapeung brains kami meunang nyangkut nyoba ngadalikeun teu bisa kakadalian.

3. Ieu bisa ngarasa kawas anjeun masalah-ngarengsekeun, tapi anjeun sabenerna mah.

Bari loba masalah nu ngumbar kalayan méré éta pamikiran ati tur musyawarah, Weherenberg ngécéskeun yén "rumination nyaeta pamikiran repetitive - bade leuwih sarta leuwih pamikiran sarua atawa masalah tanpa resolusi nanaon. Hiji masalah teu meunang direngsekeun: eta intensifies ku ruminating di dinya. Hal ieu ngan saukur repeating (ilaharna négatip) pikiran tanpa mental pindah ka pandang anyar. "

Lir nambihan, "Rumination henteu ngakibatkeun wawasan anyar atanapi pamahaman, éta ngan spins kami sabudeureun kawas urang nuju trapped dina kabayang Hamster emotionally distressing".

4. Rumination pasti tiasa ngabahayakeun. Pikirkeun hal: Anjeun teu ilaharna overthink alus hal.

Rumination nuju janten ngeunaan barang goréng. Teu mun anjeun Talaga shot game-unggul panungtungan detik Anjeun atawa lulucon well-timed; ayeuna teh slogging ngaliwatan negatives. Salaku lir ngajelaskeun eta, "pikiran Ruminative téh, ku harti, intrusive. Aranjeunna pop kana pikiran urang unbidden sarta aranjeunna condong linger, utamana lamun dipikiran téh ngeunaan hal estu upsetting atanapi distressing ".

5. Teu nyebut, éta tabrakan awak urang.

"Replaying pikiran distressing téh kawas picking di scabs emosi sabab brings up marabahaya nu unggal waktu urang mibanda pamikiran, jeung banjir awak urang jeung hormon stress jadi hasilna," nyebutkeun lir. "Urang bisa kalayan gampang méakkeun jam na poé stewing di upsetting pikiran jeung ku cara eta putting Sunan Gunung Djati dina kaayaan stres fisik sarta marabahaya emosi. Hasilna, rumination habitual nyata ngaronjatkeun résiko urang tina ngamekarkeun depresi klinis, impaired ngarengsekeun masalahna, gangguan dahar, nyiksa zat, sarta malah panyakit cardiovascular ".

6. Ieu teu gede pikeun brains urang, boh.

Repeating hasil siklus rumination di circuitry uteuk robah, nyebutkeun Wehrenberg. "Rumination sabenerna robah struktur otak - teu kawas ngarobah footpath a kana roadway a kana jalan raya kalayan loba dina ramps - kitu nya meunang gampang tur gampang digolongkeun kana rumination".

7. Sarta leuwih eusina eta, nu harder éta ngeureunkeun.

Janten rutin, nyebutkeun Weherenberg. "Rumination janten kabiasaan pamikiran. Ieu mangrupakeun tantangan pikeun mindahkeun ka pamikiran sejen. Hiji jalma anu percaya, 'Lamun kuring ngan mikir ngeunaan eta lila cukup kuring bakal angka eta kaluar,' ieu nyieun kasalahan. Beuki habitual dipikiran, nu harder éta megatkeun eta. "

8. Keur sadar nyaeta jalur mimiti Anjeun pertahanan.

Salaku kalawan loba isu kaséhatan mental, kasadaran salawasna mantuan. Numutkeun lir, hambalan kahiji anjeun pikeun ngaidentipikasi pikiran ruminative jeung Bandéra aranjeunna salaku ngabahayakeun.

"Sakali hiji pamikiran ruminative janten repetitive (atawa dimimitian kaluar jalan nu) urang kudu nyekel eta sarta ngarobah kana masalah mangpaat ngarengsekeun tugas - ku posing salaku masalah anu bisa dijawab sabalikna hiji nu teu tiasa, "nyebutkeun anjeunna.

Contona, ngarobah, "Abdi teu tiasa percanten hal ieu kajantenan" pikeun "Naon anu bisa kuring pigawé pikeun nyegah tina lumangsung deui?" Atawa ngarobah "Kuring teu boga babaturan alus!" Pikeun "léngkah naon bisa I nyandak kana deepen nu friendships I mibanda tur manggihan leuwih anyar? "

9. Coba pikeun ngeureunkeun eta sateuacan dimimitian.

Boga stockpile tina pernyataan positif di siap, kawas "Kuring nyobian abdi pangalusna" atanapi "Abdi gaduh rojongan lamun Abdi peryogi eta." Weherenberg nyebutkeun, "The jalan ka 'mupus renik' tina hiji pamikiran repetitive - mindeng salempang a - nyaéta pikeun meungpeuk tuts na-tanjakan ka rumination tur ngahaja rencanana payun ngeunaan naon pikir gantina. Keur disada lugas, tapi mangrupa salah sahiji golongan hal anu gampang pikeun ngarti tapi hésé ngalakukeun ".

10. Ngaganggu diri pikeun kaluar tina loop anu.

Lir ngajak Mindahkeun perhatian anjeun pikeun hal sejenna anu merlukeun fokus. "A dua nepi ka tilu menit selingan kayaning teka a, Pancén memori, naon bae anu merlukeun konsentrasi tiasa cukup pikeun megatkeun compelling tarikan pamikiran ruminative, "nyebutkeun anjeunna. "Mun kami nganggo selingan unggal waktu urang mibanda dipikiran, frékuénsi jeung nu nembongan dina pikiran urang bakal ngeureunan, sakumaha bakal inténsitas na."

11. majalah pikeun meunangkeun pikiran kaluar tina sirah anjeun.

Ieu bisa sigana aneh mun masihan pikiran ieu leuwih waktos di sorotan, tapi kuring sering ngabejaan ruminating klien ka jurnal pikiran maranéhanana. Jalma anu condong dieunakeun kana rumination nalika aranjeunna nuju nyobian buka sare bisa kauntungan tina ngabogaan Notepad ku ranjang maranéhna pikeun Ijot handap pikiran tur worries anu dina ulang. Ngabejaan diri nu moal poho pikiran kiwari yén maranéhna geus aya dina kertas, jeung anjeun kudu putus ti aranjeunna anjeun istirahat.

12. Ngingetkeun uteuk anjeun nu anjeun dina muatan. Serius.

Weherenberg ngajak reclaiming urutan ku nyieun aturan simbut ka ngeureunkeun pikiran unneeded Anjeun iraha aranjeunna datang nepi, tur rencanana payun pikeun pamikiran positif pikeun pindah ka.

"Lamun perlu ngeureunkeun sarta ngaganti ratusan kali sapoé, éta bakal eureun gancang, meureun dina sapoé," nyebutkeun manéhna. "Komo lamun switch nu ieu cukup ku mun balik perhatian ka tugas di leungeun, éta kudu kaputusan pikeun ngarobah pikiran ruminative".

13. Ulah nempatkeun tekanan dina diri pikeun nanganan eta nyalira.

Numutkeun Weherenberg, "Aya sababaraha metodeu, mimitian ti tapa ka prakték mindfulness kana téhnik kognitif anu bakal nulungan urang nyandak muatan mikir sorangan. Tapi jelema anu karasaeun ruminating teuing teuas eureun kudu menta nasehat profésional ".

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu