Umur Verifikasi Pornografi Ukraina

Islandia

Pamarentah Islandia henteu ngalakukeun usaha atanapi janji pikeun ngawatesan aksés barudak kana pornografi dina internét. Nyiptakeun, nyebarkeun sareng nunjukkeun pornografi di masarakat haram di Islandia.

Dina awal 2013 aya draf proposal ku Ögmundur Jónasson, Menteri Dalam Negeri, manjangkeun larangan kana pornografi online pikeun ngajaga barudak tina imagery seksual telenges. Rencanana parantos macet saprak parobahan pamaréntahan di 2013.

Dina sisi positif, aya program panalungtikan kuantitatif réngsé unggal dua taun di Islandia. Rumaja ti umur 14 ditaroskeun ngeunaan konsumsi porno na. Hasilna nunjukkeun yén jumlah barudak anu ningali porno internét parantos turun sakedik dina opat taun ka pengker. Sanajan kitu, masih ampir 50% tina sakabeh budak 15 taun heubeul di Islandia lalajo porno dina frékuénsi mimitian ti unggal minggu ka sababaraha kali sapoé.

Kamentrian Pendidikan, Élmu, sareng Kabudayaan ngahijikeun sakelompok profésional dina awal 2021. Aranjeunna masihan padamelan pikeun ngadamel kabijakan énggal ngeunaan pendidikan Seksual sareng pencegahan kekerasan. Grup ayeuna parantos nyebarkeun laporanna. Éta gaduh pesen anu jelas pisan yén pangajaran ngeunaan bédana antara porno sareng séks kedah wajib. Ieu manglaku ka sakola primér sareng sekundér luhur di Islandia. Aya ogé resolusi parleménter. Éta nyatakeun yén Kamentrian Kaséhatan kedah ngalakukeun panalungtikan pikeun ngukur pangaruh konsumsi porno dina murangkalih sareng rumaja. Karya éta sakuduna dilakukeun dina ahir taun 2021. 

Nyitak Friendly, PDF & Email