Ieu porno nyieun pamuda impotent?

adminaccount888 Bérita paling énggal

11 Maret 2019. Dina gaya hirup utama artikel by Amy Fleming, Mary Sharpe ieu dicutat éksténsif ku nu Guardian on pamakéan pornografi jeung disfungsi erectile.

"Nepi ka nu katilu pamuda kiwari ngalaman disfungsi erectile. Sababaraha nu ngarobah ukuran ekstrim sapertos implants penile - tapi najong watek pornografi maranéhna hijina solusi?

Aya hiji kampanye iklan adorning torowongan ti London Underground bearing slogan "ED geus paeh" salajengna ka photograph of a lalaki damang-pilari di perdana-Na. "Ulah salempang," eta nyebutkeun aya tulisan leutik handapeun. "Ed teu bodo a. Ieu hiji hal anu bodo. Ieu pondok pikeun disfungsi erectile ". The poster anu promosi hiji merk anyar tina sildenafil (paling ilahar disebut Viagra), nu urang nu sakuduna dituju pikir mangrupa slaying masalah. Tapi, siga nu nangtung, ED téh tebih ti maot.

pasar core Viagra urang dipake janten lalaki heubeul di kaséhatan miskin, tapi dumasar kana studi panganyarna sarta survey, antara 14% na 35% tina pamuda ngalaman ED. "Ieu gélo tapi leres," nyebutkeun Mary Sharpe tina ganjaran Yayasan, Mangrupa zakat atikan fokus dina cinta, baham jeung internet. "Nepi 2002, anu incidence tina lalaki sahandapeun 40 kalawan ED éta sabudeureun 2-3%. Kusabab 2008, nalika bébas-streaming, luhur-harti porno janten kitu gampang sadia, geus steadily risen ". Bukti The, kilinis sarta anecdotal, ieu ningkatna yén pamakéan pornografi téh faktor signifikan.

Linking ED sarta pamakéan pornografi

Clare Faulkner, a psychosexual sarta hubungan therapist dumasar di sentral London, anu di antara maranéhanana anu numbu ED sarta pornografi pamakéan. "Kuring ayeuna kudu klien ED di 20s mimiti maranéhna," nyebutkeun manéhna. Bagian tina masalah pornografi téh nya éta "a pangalaman pisan dissociated. Stimulasi datang externally, nu bisa nyieun pisan teuas janten dina awak Anjeun. "Ogé perpetuates mitos, manéhna nyebutkeun, éta" lalaki nu batu teuas sarta awéwé anu siap pikeun kelamin sadaya waktu ".

pemirsa lone pornografi jadi biasa keur pinuh dina kadali pangalaman seksual maranéhanana - mana deui, nyebutkeun Faulkner, "teu replicated di alam nyata". Keur Nyanghareupan hiji mahluk manusa nyata, pajeulit, kalawan kaperluan sarta insecurities, bisa jadi deeply kaluar-putting.

PIED

Dina panglawungan online dedicated ka disfungsi erectile porno-ngainduksi (PIED), puluhan rébu pamuda bagikeun struggles maranéhanana ngeureunkeun maké pornografi, progression maranéhanana ti porno lemes keur hardcore jeung halangan maranéhna nyanghareupan dina ngabentuk real-hirup hubungan romantis tur seksual. Éta teuas ngabuktikeun outright pornografi anu nyababkeun ED tapi testimonies ieu ngayakeun réplikasi papanggihan tina literatur klinis: yen lamun lalaki bisa kick watek porno maranéhanana, aranjeunna mimiti cageur pangabisa maranéhanana jadi aroused ku sauyunan real-hirup.

Sababaraha pamuda geus dimimitian gerakan rojongan grassroots sorangan, kayaning NoFap (Slang keur "euweuh masturbating"), diadegkeun dina AS ku Alexander Rhodes. (Sharpe observes yen pamuda ayeuna "equate masturbasi kalawan pornografi - aranjeunna teu ningali aranjeunna nyalira".) Rhodes, ayeuna 31, dimimitian maké pornografi internét di sabudeureun 11 atanapi 12. "Kuring di generasi mimiti jalma anu tumuwuh nepi dina speed tinggi porno internét," cenahna dina sawala online panganyarna.

Ku waktu anjeunna dimimitian mibanda kelamin dina 19, tuluy manéhna: "Kuring teu bisa mertahankeun hiji cacakan tanpa imagining porno. -Speed ​​tinggi porno internét éta pangajaran kelamin kuring "Taun ka tukang, anjeunna ngawartoskeun hiji panongton di Center Nasional AS urang on eksploitasi Sanggama:". Barudak di Amerika Serikat jeung leuwih ti dunya dimekarkeun ayeuna keur funneled ngaliwatan hiji pangalaman online mana paparan pornografi praktis wajib ".

pamaké porno ngamimitian ngora

The umur ngora dina nu Rhodes dimimitian ningali pornografi teu ilahar. Dina 2016, Middlesex Universitas kapanggih yén 93% tina 14 taun olds geus katempo bahan eksplisit online, Kalawan 60% tina barudak gaduh munggaran diawaskeun deui di imahna sorangan. jeung hiji ulikan Irlandia diterbitkeun samemehna taun ieu dina Studi porno jurnal kapanggih yén 52% tina budak dimimitian maké pornografi pikeun masturbasi dina yuswa 13 atawa dina. média sosial bisa jadi gateway a, nyebutkeun Sharpe. "Béntang porno gaduh rekening Instagram ngarah nuju lalaki kids ka kasampak di aranjeunna on Instagram, sarta dina bahan maranéhna maranéhna gé nyebutkeun: '. Tingali dina video panganyarna kuring' Hiji atawa dua clicks jeung nu ditéang dina porno hardcore. Kids of 12 atanapi 13 teu sakuduna dituju bisa nempo bahan sawawa hardcore ".

Pahala Yayasan henteu hiji organisasi anti pornografi, nyebutkeun Sharpe, "tapi kaleuwihan porno anu ngarobah cara barudak jadi aroused séksual". Sarta biasa lumangsung di taun formative maranéhna, "dina hiji umur basa aranjeunna keur paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal sarta addictions. Paling addictions sarta gangguan kaséhatan méntal mimitian dina rumaja. "Manéhna jeung Faulkner yakin yén naékna di pamakéan pornografi bisa sahenteuna sabagean ngajelaskeun naha millennials anu ngabogaan kirang kelamin ti generasi saméméh éta, Nurutkeun ulikan diterbitkeun dina Archives jurnal ngeunaan Paripolah séksual.

pangalaman porno pamaké

Gabe Deem, pangadeg grup recovery pornografi Bangsa reboot, Speaks kabuka ngeunaan pangalaman sorangan. Nalika anjeunna 23, cenahna: "Kuring diusahakeun kudu bandung sareng mojang geulis, nu awéwé kuring ieu pisan katarik, sareng nanaon kajadian. Abdi teu bisa ngarasakeun sagala gairah fisik teu bisa meunangkeun bit slightest tina hiji cacakan ".

Salaku kalawan addictions sejen, nyebutkeun Faulkner: "Jalma kudu dosis kuat pikeun meunangkeun tinggi. Ieu salawasna ngeunaan ngadorong wates pikeun meunangkeun pikagumbiraeun sarua. Anu hartosna naon maranéhna nuju nonton meunang leuwih hardcore sarta berpotensi frightening. . Kuring geus kungsi klien ngawartosan aranjeunna geus teu nyaman jeung bahan aranjeunna nuju nonton "Nalika peneliti diajar nu brains pamaké pornografi nu nyurung, nyebutkeun Sharpe:" Aranjeunna nuju ningali parobahan uteuk sami anu umum di sakabéh addictions. "

Performance Kahariwang

Sababaraha masih ngilangkeun kebangkitan di ED diantara pamuda salaku kinerja kahariwangTapi Sharpe nyebutkeun bari yén bisa jadi bener keur sabagian, "Naon urang nuju nguping béja ti clinicians, therapists kelamin, dokter jeung jalma kaayaan kabiasaan seksual nu nyurung éta leuwih ti 80% tina isu anu porno-patali." Pahala Yayasan boga geus ngajalankeun bengkel sareng praktisi Podomoro peuntas UK sarta kapanggih anu dokter na pharmacists ulah malah nganggap nanyakeun penderita jalu ngora maranéhanana anu gaduh ED ngeunaan pamakéan pornografi maranéhanana. "Aranjeunna nuju méré aranjeunna Viagra na nu bakal teu bisa dipake keur loba di antarana," nyebutkeun Sharpe. "Hayu urang teu kaayaan jeung masalah kaayaan".

Nalika ubar teu dianggo, Sharpe geus ngadéngé pamuda meunang implants penile (prosthetics dipelak di sirit pikeun mantuan erections). "Salah sahiji peserta médis di salah sahiji bengkel urang sataun panungtungan ceuk sabar kungsi ngalaman dua implants sapertos". Hiji No sempet panginten nanya anjeunna ngeunaan pamakéan pornografi.

Dina datangna sakola anyar, Sharpe recalls, hiji budak rumaja ditanya nya sabaraha kali sapoé masturbating kana porno teuing loba. "Aranjeunna nuju ngagunakeun eta sadaya waktu," nyebutkeun Sharpe, "sarta taya sahijieun nu nétélakeun aranjeunna éta masalah." "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu