Itali

Italia yayasan ganjaran

Verifikasi umur pikeun pornografi henteu aya dina agenda pamaréntah ayeuna di Italia. Nanging, sababaraha masalah verifikasi umur sanés aya dina diskusi, anu pamustunganana tiasa ngabantosan paménta pikeun verifikasi umur pikeun pornografi.  Itali

Dina pamaréntahan Italia, masalah verifikasi umur parantos janten topik anu seueur dibahas kusabab kajadian dina Januari 2021. Ieu ngalibatkeun hiji 10 taun anu bunuh diri salaku hasil tina pidéo anu ditingali dina platform média sosial. Salaku konsekuensi langsung tina tragedi ieu, Otoritas Perlindungan Data Italia maréntahkeun TikTok pikeun lirén ngolah data pribadi pangguna anu umurna henteu tiasa diverifikasi ku perusahaan.

Ti saprak éta, aya diskusi di pamaréntah ngeunaan usulan sakumaha kumaha réaksi kana masalah éta. Henteu aya kaputusan anu praktis sareng mengikat. Présidén Otoritas Perlindungan Data Italia satuju yén aya kabutuhan pikeun ngagaduhan kerangka législatif anu langkung saé ngeunaan verifikasi umur. Anjeunna hoyong ngalakukeun ieu bari nyingkahan platform anu hébat ku "pendaptaran idéntitas global". Kamentrian Kaadilan mingpin diskusi meja bulat di pamaréntahan dina Juni 2021.

Ayeuna, Italia ngagaduhan tilu usulan. Salah sahijina nganggo profil kecerdasan buatan pikeun ngaidentipikasi umur barudak. Dua anu sanésna ngagunakeun nasional Sistem pikeun Identitas Digital Publik. Ayeuna, jalma tiasa nganggo Sistem pikeun Identitas Digital Publik pikeun ngaksés jasa online anu disayogikeun ku administrasi umum. Ieu tiasa diperpanjangkeun kanggo ngamungkinkeun kolot pikeun ngesahkeun murangkalihna ngagaduhan aksés ka jaringan média sosial. Alternatipna éta ogé ngagaduhan sepuh kanggo masihan kecap akses atanapi tanda samentawis, pikeun ngahontal hasil anu sami.

Dugi ka Séptémber 2021, kusabab dibentukna pamaréntahan Italia anu énggal, teu jelas naha salah sahiji 3 solusi ieu bakal janten kanyataan.

Panilitian anyar ti Telefono Azzurro

Dina kerangka na Program Kewarganegaraan Digital, organisasi nirlaba Italia, Telefono Azzurro moal lami deui nampilkeun hasil tina panilitian anyar anu dilaksanakeun kalayan kerjasama sareng Doxa Kids ngeunaan hak-hak barudak di lingkungan digital. Barudak sareng nonoman parantos konsultasi ngeunaan sababaraha masalah sapertos kabiasaan online sareng résiko lingkungan digital.

Aya patarosan ngeunaan pangaruh COVID-19 kana hak-hakna. Verifikasi umur diangkat pikeun mendakan upami Italia ngora pikeun atanapi ngalawan éta. Kabutuhan rohangan digital anu aman sareng prinsip non-diskriminasi ogé katutupan. Jalma ngora ditanya sabaraha waktos aranjeunna nyéépkeun online. Unsur konci nyaéta pentingna ngajantenkeun hotlines atanapi helplines tiasa diaksés ngalangkungan obrolan atanapi fungsi téks. Panilitian nunjukkeun yén barudak ngabagi poto sareng pidéo online tanpa dipenta pikeun masihan idin. Barudak nganggap hak karusiahanana salaku salah sahiji hak anu paling penting dina online. Dina waktos anu sasarengan éta hak anu paling sering dilanggar di Itali.

Posisi Paus

Vatikan mangrupikeun nagara anu aya di jero Roma. Deui dina 2017, Paus Francis, pamingpin agama panggedena di dunya kiwari, denounced proliferasi pornografi dewasa sarta barudak dina internét. Paus nungtut panyalindungan anu langkung saé pikeun murangkalih online. Anjeunna ngadamel deklarasi bersejarah dina kacindekan tina Kongrés Dunya: Martabat Anak di Dunya Digital disebut Deklarasi Roma.