Learning mangrupakeun konci

Learning mangrupakeun konci

Ngarti learning mangrupakeun konci pikeun pamahaman cara na naha pornografi internét bisa jadi masalah pikeun kaséhatan méntal sarta fisik. Dina bagian ieu pahala Yayasan Sigana di diajar tina sababaraha sudut nu beda.

panalungtikan nunjukeun yen pamakéan pornografi biasa nyaeta 'causally' patali muda gaduh laju luhur reureuh discounting. Ieu ngandung harti yén pangguna pornografi kirang mampuh reureuh nyugemakeun langsung pikeun hadiah anu langkung berharga engké, sapertos kasuksésan ujian. Paguron luhur sareng paguron luhur ngalaporkeun tingkat drop-out anu luhur di peuntas Inggris sareng tempat sanés.

Naon untaian sejenna turunna ieu? Psikolog Roy Baumeister dina bukuna Willpower nyebutkeun yén kaseueuran masalah anu utami, pribadi sareng sosial, museur kana kagagalan ngadalikeun diri. Dina naon anu janten salah sahiji makalah anu paling sering dicutat dina literatur sains sosial, Baumeister mendakan yén kamahuan leres-leres beroperasi sapertos otot: tiasa dikuatkeun ku latihan sareng capé ku kaleuleuwihi. Kahirupan didorong ku glukosa, sareng éta tiasa diageungkeun kantun ngeusian toko bahan bakar otak. Éta sababna tuang sareng bobo — sareng utamina henteu ngalakukeun salah sahiji éta — gaduh pangaruh dramatis sapertos dina ngendalikeun diri (sareng naha diét gaduh waktos anu sesah nolak godaan).

profésor Stanford Universitas Philip Zimbardo ngécéskeun 'gairah kecanduan' na nyirorot prestasi akademik di sawala ieu, The Demise of Atuh?

Learning nyaeta Key

bagian ieu nawarkeun daya dina jejer di handap ieu:

Memori sareng Learning

udar seksual

Debut Seksual & Dini Sanggama

Unlearning

Kecanduan Internét

Urang ogé nyadiakeun sauntuyan Sumberdaya jeung ngarojong pamahaman anjeun isu ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email