Learning mangrupakeun konci

Learning mangrupakeun konciNgarti learning mangrupakeun konci pikeun pamahaman cara na naha pornografi internét bisa jadi masalah pikeun kaséhatan méntal sarta fisik. Dina bagian ieu pahala Yayasan Sigana di diajar tina sababaraha sudut nu beda.

Panaliti nunjukkeun yén panggunaan pornografi rutin 'sabab' aya hubunganana sareng jalma ngora anu ngagaduhan tingkat anu langkung luhur reureuh discounting. Ieu ngandung harti yén pangguna pornografi kirang mampuh reureuh nyugemakeun langsung pikeun hadiah anu langkung berharga engké, sapertos kasuksésan ujian. Paguron luhur sareng paguron luhur ngalaporkeun tingkat drop-out anu luhur di peuntas Inggris sareng tempat sanés.

Naon untaian sejenna turunna ieu? Psikolog Roy Baumeister dina bukuna Willpower nyebutkeun yen paling masalah utama, pribadi jeung sosial, museur kana gagalna kontrol diri. Dina naon anu janten salah sahiji makalah anu paling dicutat dina literatur élmu sosial, Baumeister mendakan yén willpower saleresna beroperasi sapertos otot: éta tiasa dikuatkeun ku prakték sareng kacapean ku overuse.

Willpower didorong ku glukosa, sareng éta tiasa dikuatkeun ku ngan ukur ngeusian bahan bakar otak. Éta sababna tuang sareng sare - sareng khususna gagal ngalakukeun salah sahiji éta - gaduh pangaruh anu dramatis dina kadali diri (sareng kunaon anu dieter sesah nolak godaan).

Yayasan ganjaran Willpower

profésor Stanford Universitas Philip Zimbardo ngécéskeun 'gairah kecanduan' na nyirorot prestasi akademik di sawala ieu, The Demise of Atuh?

Learning nyaeta Key

bagian ieu nawarkeun daya dina jejer di handap ieu:

Memori sareng Learning

udar seksual

Debut Seksual & Dini Sanggama

Unlearning

Kecanduan Internét

Urang ogé nyadiakeun sauntuyan Sumberdaya jeung ngarojong pamahaman anjeun isu ieu.