learning

diajar

Jalma kiwari, utamana nu ngora, nu glued ka smartphone maranéhanana. Naon akibat teu kieu gaduh on pangabisa maranéhna pikeun neuleuman, ngamekarkeun pangabisa komunikasi jeung jadi sadar tina dunya sabudeureun éta?

Ngarti learning mangrupakeun konci pikeun pamahaman cara na naha pornografi internét bisa jadi masalah pikeun kaséhatan méntal sarta fisik. Dina bagian ieu pahala Yayasan Sigana di diajar tina sababaraha sudut nu beda.

panalungtikan nunjukeun yen pamakéan pornografi biasa nyaeta 'causally' patali muda gaduh laju luhur reureuh discounting. Ieu ngandung harti pamaké pornografi anu kirang tiasa reureuh gratification saharita pikeun ganjaran leuwih berharga engké, kayaning kasuksésan ujian. Akademi jeung universitas nu ngalaporkeun ongkos serelek-kaluar tinggi di sakuliah Inggris jeung tempat lain.

Naon untaian sejenna turunna ieu? Psikolog Roy Baumeister dina bukuna Willpower nyebutkeun yen paling masalah utama, pribadi sarta sosial, puseur dina gagalna timer kontrol. Dina naon jadi salah sahiji tulak paling dicutat dina sastra elmu sosial, Baumeister manggihan yén willpower sabenerna ngoperasikeun kawas otot a: eta bisa strengthened kalawan prakna jeung fatigued ku overuse. Willpower geus ngalarti ku glukosa, sarta eta bisa bolstered saukur ku replenishing toko otak urang suluh. Éta naha dahar jeung saré-na utamana gagal ngalakukeun boh jalma-gaduh épék dramatis misalna dina timer control (jeung naha dieters gaduh kitu waktos teuas resisting dedi).

profésor Stanford Universitas Philip Zimbardo ngécéskeun 'gairah kecanduan' na nyirorot prestasi akademik di sawala ieu, The Demise of Atuh?

Dina bagian ieu pahala Yayasan Sigana di diajar tina sababaraha sudut nu beda.

Memori sareng Learning

udar seksual

Pornografi Internet sarta Debut Sanggama Awal

Unlearning

Kecanduan Internét

Urang ogé nyadiakeun sauntuyan Sumberdaya jeung ngarojong pamahaman anjeun isu ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email