kecanduan Internét

Addictions Internét

Naha anjeun terang saha anu sesah konsentrasi kana hal anu sanés salain dina internét? Naha aranjeunna nyéépkeun waktos sareng nyalira pikeun nyalira? Naha aranjeunna janten ambek nalika masalah sanés nyandak aranjeunna jauh tina éta?

hiji psikiater nyatakeun sakitar 80% nonoman anu diperlakukeun na henteu ngagaduhan kaayaan kaséhatan méntal anu nuju diubaran sareng anu tandana sareng gejalana hérang saatos layar tilu-minggu gancang. Kaayaan ieu kalebet déprési, ADHD / ADD kabiasaan sareng gangguan bipolar. Ngan ku ngaleungitkeun pamakean internét pikeun sababaraha minggu pikeun ningali naha gejalana aya hubunganana sareng kagiatan éta nyalira tiasa ahli terapi atanapi panyawat kasihatan yakin yén kaayaan kaséhatan méntal asli. Komo upami éta kaayaan mandiri, Dr Dunckley nyebatkeun yén éta bakal diperparah ku teuing ngagunakeun internét.

Kecanduan internét mangrupikeun masalah. Éta pakait sareng ningkat papisah sosial sareng kahariwang sosial. Déprési sareng permusuhan langkung parah dina kecanduan Internét di kalangan nonoman.

Layar tilu minggu gancang

Victoria Dun Benson anu saé buku, "Reset Brain Anak anjeun - Rencana 4 Minggu pikeun Ngeureunkeun Meltdowns, Ningkatkeun Kelas sareng Ningkatkeun Kaahlian Sosial ku ngabalikeun Pangaruh Waktos Layar Éléktronik”Mangrupikeun rencana anu dicoba sareng anu diémutan ku sepuh pikeun dianggo pikeun ngabantosan anakna unlearn kabiasaan internét adiktif na. Sanaos anjeunna henteu langsung hubunganana sareng kecanduan porno internét, dasar buktina umumna sami. Program peryogi tilu minggu, ditambah éta peryogi tambahan saminggu tambahan pikeun mastikeun yén éta lancar.

Kecanduan Internét kalebet judi, midangkeun video, média sosial, aplikasi kencan, balanja sareng pornografi.

Kecanduan pornografi Internét berpotensi langkung ngabahayakeun tibatan kaulinan atanapi kecanduan média sosial sabab tiasa ngancurkeun hawa nafsu sareng cinta urang alami pikeun jalma asli.

2015 panalungtikan kana Neurosains Kecanduan pornografi Internét: Tinjauan sareng Pembaruan nyababkeun kacindekan yén "Kecanduan pornografi Internét pas kana kerangka kecanduan sareng ngabagi mékanisme dasar anu sami sareng kecanduan narkoba."

Gejala konsumsi porno kaleuleuwihi sering ngirut kana gangguan anu sanés. Pikeun misahkeun kaayaan anu sesungguhnya tina anu diinduksi ku porno, pilihan anu pangsaéna nyaéta mimitian ku porno kalayan gancang. Sakali uteuk henteu deui dirangsang, éta ngagaduhan kasempetan pikeun cageur sénsitip alami na.

Élmu Kecanduan Internét

Dina pidéo ieu blogger anu "Naon anu Kuring Diajar" nyayogikeun tur anu ditalungtik kalayan hadé ngeunaan mékanisme otak khusus anu ngajantenkeun internét (sareng zat-zat ogé perilaku) adiktif. Tujuanana nyaéta pikeun ngabantosan pemirsa ngartos kumaha Internét mangaruhan uteuk anjeun sahingga anjeun henteu mimiti dikawasa ku éta (17.01).

Nyitak Friendly, PDF & Email