kecanduan Internét

Addictions Internét

Sugan aya nu apal batur anu keur nyungsi eta teuas konsentrasi dina sagala hal lian ti internet? Ulah aranjeunna méakkeun beuki loba waktu nyalira ningali eta? Ulah maranehna jadi gampang ambek lamun urusan séjén dicokot jauh ti dinya?

hiji psikiater nyebutkeun sabudeureun 80% tina nonoman manehna Ngaruwat teu boga kaayaan kaséhatan méntal aranjeunna keur medicated keur na anu tanda na gejala jelas up sanggeus layar a tilu-minggu gancang. kaayaan ieu ngawengku depresi, ADHD / ADD kabiasaan jeung karusuhan bipolar. Ngan ku nyoplokkeun pamakéan internét pikeun sababaraha minggu ningali lamun gejala anu patali jeung aktivitas nu nyalira tiasa a therapist atanapi Podomoro panyadia pastikeun yén kaayaan kaséhatan méntal nyaéta asli. Komo lamun mangrupakeun kaayaan mandiri, Dr Dunckley nyebutkeun yen eta bakal dilakukeun parah ku overuse tina internet.

kecanduan Internet mangrupa masalah. Ieu correlates kalawan ngaronjat isolasi sosial tur kahariwang sosial. Depresi sarta mumusuhan worsen di kecanduan Internet diantara rumaja.

Tilu Minggu Screen Fast

Victoria Dunckley urang alus teuing buku, "Reset Brain Child anjeun - a Plan 4 Minggu ka Tamat Meltdowns, ngangkat sasmita jeung naekeun kaahlian Sosial ku reversing nu Balukar tina layar Time Electronic"Ieu a diusahakeun tur dites rencana for geus kolot ngagunakeun pikeun mantuan anak maranéhanana unlearn kabiasaan internét adiktif maranéhanana. Sanajan manéhna teu nungkulan langsung kalayan kecanduan porno internét, dasar bukti mangrupa sakitu legana sami. program nu diperlukeun tilu minggu, tambah merlukeun tambahan hiji-minggu persiapan pikeun mastikeun eta mana lancar.

addictions Internet kaasup judi, kaulinan video, média sosial, aktip dating, balanja jeung pornografi.

Internét kecanduan pornografi téh berpotensi langkung ngabahayakeun ti kaulinan atawa media sosial addictions sakumaha eta bisa ngancurkeun kahayang seksual kami alam jeung cinta keur urang nyata.

2015 panalungtikan kana neurosains tina Internet Pornografi Kecanduan: A Review na Update ngabalukarkeun kacindekan yén "kecanduan pornografi Internét fits kana kerangka kecanduan jeung biasa mékanisme dasar sarupa kalayan kecanduan zat".

Gejala konsumsi porno kaleuleuwihan mindeng meniru pamadegan gangguan lianna. Pikeun misahkeun kaayaan real ti leuwih porno-ngainduksi, pilihan Hadé pisan mun éta mimitian ku porno gancang. Sakali otak geus teu anéh hyper-dirangsang, éta boga kasempetan pikeun cageur sensitipitas alam na.

The Élmu tina Internet Kecanduan

Dina video ieu blogger "Naon geus alim" nyadiakeun wisata ogé-researched sahiji mékanisme otak husus yén sangkan internét (jeung zat ogé paripolah) addicting. Tujuan maranéhanana nyaéta pikeun mantuan pemirsa ngartos kumaha Internet anu mangaruhan otak anjeun sangkan anjeun teu ngamimitian meunang dikawasa ku eta (17.01).

Nyitak Friendly, PDF & Email