ingetan

Memori & Learning

"Tujuan memori teu mun ngantep kami ngelingan kaliwat, tapi mun ngantep kami antisipasi hareup. Memori nyaéta alat pikeun prediksi ".

- Alain Berthoz

Di dieu dua ceramah Ted mangpaat dina kakawasaan learning.

Kahiji nyaeta ku profesor Stanford Carol Dweck dina kakawasaan percanten yén bisa ningkatkeun. titik dirina nyaéta yén "usaha jeung kasusah" tina nyobian hartosna neuron urang anu nyieun sambungan anyar salaku urang nuju diajar jeung ngaronjatkeun. Ieu teras digabungkeun jeung willpower pikeun mantuan ngawangun abu masalah / neuron di prefrontal cortex.

kadua nyaeta ku Angela Lee Duckworth tur ngemutan peran "grit" dina nyieun sukses.

Conditioning Pavlovian

Learning nyaéta parobahan dina kabiasaan hasilna tina pangalaman. Eta mantuan kami adaptasi jeung lingkungan urang. udar Klasik mangrupa wangun learning nu kadangkala disebut "udar Pavlovian". papasangan terusan tina bel disada tina dahareun disababkeun anjing Pavlov pikeun salivate dina sora bel nyalira. conto sejenna tina udar Pavlovian bakal diajar ngarasa kahariwang:

1) Dina tetempoan ngeunaan kedip-kedip lampu pulisi di pungkur-spion anjeun; atawa
2) Sawaktos Anjeun ngadenge sora di kantor dokter gigi urang.

A pamaké porno habitual mungkin kaayaan gairah seksual ka layar, nempoan meta tangtu, atawa ngaklik tina video pikeun video.

bagian ieu dumasar kana bahan ti "Otak ti luhur ka handap"Hiji pituduh sumber kabuka dihasilkeun McGill Universitas di Kanada. Hal ieu kacida dianjurkeun lamun hayang diajar.

Learning nyaéta prosés anu ngidinan kami ngaropéa informasi kaala, afektif (emosi) nagara, sarta tayangan nu bisa pangaruh kabiasaan urang. Learning nyaéta kagiatan utama otak, nu organ ieu terus modifies struktur sorangan mun hadé ngagambarkeun pangalaman nu kami geus kungsi.

Learning ogé bisa equated kalawan encoding, lengkah kahiji dina prosés memorisation. Na hasil - mémori - nyaeta kegigihannya duanana data autobiographical jeung pangaweruh umum.

Tapi ingetan teu sagemblengna satia. Lamun anjeun ngarasa hiji obyék, grup neuron di bagian nu sejen prosés uteuk Anjeun inpo ngeunaan bentuk na, warna, ambeu, sora, jeung saterusna. uteuk anjeun lajeng draws sambungan diantara ieu grup béda tina neuron, sarta hubungan ieu mangrupakeun persépsi Anjeun obyék. Salajengna, iraha rék apal obyék, Anjeun kedah ngarekonstruksikeun hubungan ieu. Ngolah paralel yén cortex Anjeun teu keur tujuan ieu, kumaha ogé, bisa ngarobah memori Anjeun obyék.

Ogé, dina sistem memori otak anjeun, potongan terasing tina informasi anu memorized kirang éféktif batan jelema pakait sareng kaweruh nu aya. Beuki asosiasi di antara informasi anyar jeung hal anu geus nyaho, nu hadé anjeun bakal diajar eta. Contona, Anjeun kudu hiji waktos gampang remembering yén tulang hip disambungkeun kana tulang pingping, tulang pingping urang nyambung ka tulang dengkul, upami anjeun geus boga sababaraha pangaweruh dasar anatomi atanapi terang lagu.

Psikolog geus ngaidentifikasi sababaraha faktor nu bisa pangaruh kumaha éféktif fungsi memori.

1) Gelar tina vigilance, alertness, attentiveness, sarta konsentrasi. Attentiveness mindeng ngomong jadi alat nu engraves informasi kana memori. perhatian Rapt anu jadi dadasar neuroplasticity. deficits perhatian radikal bisa ngurangan kinerja memori. Teuing waktos layar tiasa ngaruksak memori digawé sarta ngahasilkeun gejala nu meniru ADHD. Bisa ngaronjatkeun ihwal eusi mémori urang ku nyieun usaha sadar pikeun ngulang tur gabungkeun kontak informasi. Rangsangan éta eling promotes survival fisik, kayaning erotica, teu merlukeun usaha sadar pikeun alluring. Merlukeun usaha sadar tetep nempo eta dina kontrol.

2) Minat, kakuatan motivasi, jeung kedah atawa kabutuhan. Ieu gampang diajar lamun subjek fascinates kami. Ku kituna, motivasi mangrupakeun faktor anu ngaronjatkeun memori. Sababaraha urang ngora anu teu salawasna ngalakukeun kacida alusna dina subjék aranjeunna kapaksa nyandak di sakola mindeng boga memori fenomenal pikeun statistik ngeunaan olahraga favorit maranéhanana atawa situs web.

3) Afektif (emosi) nilai pakait sareng bahan nu bisa memorized, sarta wanda individu urang sarta inténsitas emosi. kaayaan emosi urang lamun hiji acara lumangsung tiasa greatly pangaruh memori urang tina eta. Ku kituna, lamun hiji acara pisan upsetting atanapi arousing, urang bakal ngahasilkeun hiji memori utamana vivid tina eta. Contona, loba jalma apal dimana éta nalika maranéhna diajar ngeunaan pupusna Putri Diana urang, atawa ngeunaan serangan September 11, 2001. Ngolah acara emotionally-muatan dina mémori ngalibatkeun norépinéfrin / noradrenaline, a neurotransmitter anu dileupaskeun dina jumlah badag nalika kami bungah atawa tense. Salaku Voltaire nempatkeun éta, yén nu némpél jantung geus engraved dina mémori.

4) Lokasi, lampu, hurung, bau... di pondok, sakabéh éta konteks nu memorizing téh lumangsung dirékam sapanjang kalayan informasi nu keur memorized. Sistem memori urang téh sahingga kontekstual. Akibatna, nalika urang boga gangguan remembering fakta husus, urang bisa bisa meunangkeun eta ku recollecting dimana urang diajar atawa kitab atanapi ramatloka ti mana kami diajar eta. Éta aya gambar dina kaca eta? Ieu informasi ka arah luhur kaca, atawa handap? Item sapertos nu disebut "indexes ngelingan". Sarta alatan kami salawasna ngapalkeun konteks sapanjang jeung informasi nu urang diajar, ku recalling konteks ieu kami tiasa sering pisan, ku runtuyan asosiasi, ngelingan ka émbaran sorangan.

Forgetting ngidinan urang meunang leupas tina jumlah tremendous inpormasi yen urang ngolah unggal dinten tapi nu uteuk urang megatkeun eta moal kudu di hareup. Saré mantuan jeung prosés ieu.

<< Learning nyaeta Key Conditioning seksual >>

Nyitak Friendly, PDF & Email