Porno sareng Debut Seksual Awal

Porno sareng Debut Seksual AwalHiji perdana seksual mimiti correlates kalawan konsumsi pornografi mimiti. Di konsumsi waktos pornografi sami nyaeta ngan hiji faktor di campuran kompléks sakuliah rupa-rupa faktor antisocial.

Panaliti Kanada ngeunaan rumaja mendakan 98% tina sampel parantos kakeunaan pornografi, kalayan umur rata-rata paparan munggaran nyaéta 12.2 taun. Ampir sapertilu geus katempo pornografi ku umur 10, sarta paparan pornografi condong lumangsung saméméh kagiatan seksual. Aya bédana ngaganggu antara jalma anu mimitina ningali pornografi dina yuswa 9 atanapi langkung ngora dibandingkeun sareng nonoman yuswa 10 atanapi langkung. Sampel kelompok umur ngora dilaporkeun parantos kalibet dina kalakuan anu langkung dipertanyakeun sacara séksual, kahayang pikeun kalibet dina jinis anu langkung variatif, langkung gairah seksual pikeun kekerasan, konsumsi pornografi anu langkung ageung dina kahirupan, sareng nyéépkeun langkung seueur waktos unggal minggu ningali pornografi.

Dina ulikan Swedia 2015 (Kastbom) panalungtik manggihan yén "ningali pornografi ngaronjat odds ngabogaan deterioration signifikan dina kaséhatan méntal". "Debut awal sacara positif pakait sareng paripolah picilakaeun, sapertos jumlah pasangan, pangalaman séks lisan sareng anal, paripolah kaséhatan, sapertos ngaroko, narkoba sareng alkohol, sareng paripolah antisosial, sapertos telenges, bohong, maok sareng ngajalankeun. jauh ti imah. Katresna sareng debut seksual mimiti ngagaduhan pangalaman anu langkung ageung tina nyiksa seksual. Budak lalaki anu ngagaduhan debut séksual mimiti langkung dipikaresep gaduh rasa kohérénsi anu lemah, harga diri rendah sareng kaséhatan méntal anu goréng, sareng pangalaman nyiksa seksual, ngajual séks sareng nyiksa fisik ".

Panaliti Swedia anu sanés ti 2011 (Svedin) ngalaporkeun yén pangguna pornografi sering ngagaduhan sikep anu langkung positip kana pornografi, langkung sering "ngahurungkeun" ningali pornografi sareng ningali bentuk pornografi anu langkung sering. Panggunaan sering ogé dikaitkeun sareng seueur paripolah masalah. "... budak lalaki dina grup pamaké sering dilaporkeun debut seksual maranéhanana jadi nyata leuwih mindeng saméméh 15 taun umur sarta dilaporkeun kahayang seksual luhur 5 kali leuwih sering ti budak dina grup rujukan.

nu Ulikan 2012 tina rumaja Jerman (Weber) kapanggih korelasi positif antara konsumsi pornografi tinggi na perdana seksual baheula. Aranjeunna dicatet yén "Kanggo sabagéan ageung rumaja, pornografi téh hijina sumber diaksés tina gambaran tina kabiasaan seksual. Pornografi bisa sahingga dipaké ku rumaja henteu ngan keur gairah seksual tapi ogé pikeun manggihan kabiasaan seksual jeung neuleuman preferensi seksual sorangan ".

In Taiwan ngagunakeun jejaring sosial online tur surfing jaba porno mungguh nambahan odds of a perdana seksual di rumaja ku 33% na 53%, sedengkeun ngagunakeun Internet pikeun tujuan atikan nurun odds ku 55%.

In Singapura korelasi kasohor éta yén budak ngalakonan anal heterosex sapatemon boga umur nyata handap perdana seksual.