Unlearn

Unlearning

"The buta huruf abad 21st moal jadi jelema nu teu bisa maca jeung nulis, tapi jalma anu teu bisa neuleuman, unlearn na relearn."
- Alvin Toffler, futurologist (Toffler, A. 1970 "Future Manten"), acak House

Udar na addictions aya dina pangaruh kabiasaan jero-rutted. Dibikeun kumaha urang terang ngeunaan neuroplasticity, aya harepan nu bisa unlearn kabiasaan anu teu mantuan kami flourish. Sedengkeun peta uteuk urang geus dijieun pernah bener dileungitkeun, aranjeunna bisa ngeureunan ngaliwatan non-pamakéan. Méré perhatian urang kana ngamekarkeun kabiasaan anyar téh saeutik kawas watering tatangkalan anyar jeung letting leuwih heubeul wither jauh. Butuh waktos na sustained usaha pikeun ngarobah kabiasaan sakumaha cunduk pelesir jeung cues triggering pamadegan kenangan anu salawasna aya kana ngagoda urang. Kalawan pangaweruh jeung rojongan, urang bisa ngahontal robah gede.

Recognizing nu Kecanduan-Hiji-Kondisi Modél tina "Kecanduan mangrupakeun primér, kasakit kronis tina ganjaran otak, motivasi, mémori jeung circuitry patali ..." mangrupakeun sateuacanna badag tur bisa mantuan ngalaan stigma yén geus mindeng napel kecanduan kaliwat saperti sababaraha jenis gagal moral atawa kalemahan. Eta mantuan kami nyieun rasa teuing ti alam nu nyurung atra tina atraksi internét anu ngagaduhan jadi loba jalma hooked. The brains pangalusna dina Industri IT na iklan geus dijieun yakin tina éta.

Kanyataan yén kecanduan teuing nyaeta hiji proses, hiji kabiasaan diajar, bisa waspada urang ka strategi preventative sateuacan urang, atawa jalma nu deukeut ka kami, geser jauh teuing kaluar tina kontrol, sakumaha jalan balik tiasa panjang tur arduous.

Carita bangkong téh bantuan learning mangpaat dieu. carita mana nu peneliti nempatkeun bangkong hiji kana cai panas. Langsung sprang kaluar, respon stress alam na keur sénsitip kana anceman saharita. Nalika aranjeunna disimpen bangkong kana cai tiis kitu na tos up panas pisan lalaunan, bangkong pindang jeung maot. bangkong janten biasa naek bertahap dina panas sarta respons stress alam na janten teu epektip dina nyimpen hirup na. Ieu bisa lumangsung ka saha lamun urang leungit sensitipitas urang pikeun ancaman jeung respon stress urang gagal tetep urang aman.

<< porno & Debut Sanggama Awal Addictions Internet >>

Nyitak Friendly, PDF & Email