Studi Neurological on porno Paké

studi neurological

Élmuwan parantos ngagunakeun studi neurologis pikeun ningali épék pornografi nganggo alat kalebet fMRI, MRI sareng EEG. Éta ogé nyiptakeun neuro-éndokrin sareng neuro-psikologis. Kaca ieu geus diadaptasi tina Yourbrainonporn.com. Punten didatangan Yourbrainonporn.com upami anjeun hoyong langkung informasi di-jero ngeunaan ieu panalungtikan panganyarna kana efek tina pamakéan pornografi.

Studi neurologis dina link ka yourbrainonporn.com digolongkeun dina dua cara. Mimitina ku parobahan otak patali kecanduan unggal dilaporkeun. Di handap ieu yén studi anu sami didaptarkeun dumasar tanggal publikasi, kalayan kutipan sareng klarifikasi.

Béréndélan ku robah otak nu patali kecanduan: Opat parobahan otak utama ngainduksi ku kecanduan nu digambarkeun ku George F. Koob jeung Nora D. Volkow di review Landmark maranéhanana. Koob nyaéta Diréktur Institute Nasional on Loba teuing Alkohol jeung alkohol (NIAAA), sarta Volkow mangrupa sutradara dina Institute Nasional on penyalahgunaan narkoba (Nida). Kaulinan ieu dipedalkeun dina The New England Journal of Medicine: Kamajuan Neurobiologic ti Brain Kasakit Modél of Kecanduan (2016). Tulisan ngajelaskeun parobahan otak utama anu aya dina kecanduan narkoba sareng paripolah, bari nyatakeun dina paragraf bubuka yén kecanduan séks aya:

"Urang disimpulkeun yen neurosains terus ngarojong model panyakit otak tina kecanduan. panalungtikan neurosains di wewengkon ieu teu ngan nawarkeun kasempetan anyar pikeun pencegahan sarta pengobatan addictions zat sarta addictions behavioral patali (misalna pikeun dahareun, awewe atawa lalaki, Sarta judi) ... ".

Kertas Volkow & Koob ngagariskeun opat parobihan otak anu nyababkeun kecanduan, nyaéta: 1) Sensitization, 2) Desensitization, 3) sirkuit prefrontal Dysfunctional (Hypofrontality), 4) Sistim stress Malfunctioning. Kabéh 4 parobahan otak ieu geus pasti diantara loba studi nu neurological didaptarkeun dina kaca ieu:

  • Studi ngalaporkeun sensitization (cue-réaktivitas & idaman) dina pangguna porno / pecandu séks: 1, 2, 3, 45, 6, 7, 89101112131415161718192021.
  • Studi ngalaporkeun desensitization atanapi habituation (hasilna toleransi) dina pamaké porno / addicts kelamin: 1, 23456.
  • Ngalaporkeun panalungtikan kirang fungsi eksekutif ()hypofrontality) Atawa dirobah aktivitas prefrontal di pamaké porno addicts / sex: 1, 23, 4, 567891011121314.
  • Studi nunjukkeun hiji Sistim stress dysfunctional di pamaké porno addicts / sex: 123.