https://www.yourbrainonporn.com/relevant-research-and-articles-about-the-studies/brain-studies-on-porn-users-sex-addicts/#brain

Studi Neurological on porno Paké

Elmuwan geus dipake studi neurological kasampak di épék pornografi ngagunakeun parabot kaasup fMRI, MRI na EEG. Éta ogé geus nyieun neuro-éndokrin sarta studi neuro-pyschological. Kaca ieu geus diadaptasi tina Yourbrainonporn.com. mangga buka Yourbrainonporn.com upami anjeun hoyong langkung informasi di-jero ngeunaan ieu panalungtikan panganyarna kana efek tina pamakéan pornografi.

Studi neurological handap nu categorized dina dua cara. Munggaran ku otak nu patali kecanduan robah unggal dilaporkeun. Handap yén studi sarua dibéréndélkeun dumasar titimangsa tina ieu publikasi, jeung excerpts na clarifications.

Béréndélan ku robah otak nu patali kecanduan: Opat parobahan otak utama ngainduksi ku kecanduan nu digambarkeun ku George F. Koob jeung Nora D. Volkow di review Landmark maranéhanana. Koob nyaéta Diréktur Institute Nasional on Loba teuing Alkohol jeung alkohol (NIAAA), sarta Volkow mangrupa sutradara dina Institute Nasional on penyalahgunaan narkoba (Nida). Kaulinan ieu dipedalkeun dina The New England Journal of Medicine: Kamajuan Neurobiologic ti Brain Kasakit Modél of Kecanduan (2016). kertas ngajelaskeun parobahan otak utama aub kalawan duanana ubar na addictions behavioral, bari nyarios dina ayat lawang na nu kecanduan kelamin aya:

"Urang disimpulkeun yen neurosains terus ngarojong model panyakit otak tina kecanduan. panalungtikan neurosains di wewengkon ieu teu ngan nawarkeun kasempetan anyar pikeun pencegahan sarta pengobatan addictions zat sarta addictions behavioral patali (misalna pikeun dahareun, awewe atawa lalaki, Sarta judi) ... ".

The Volkow & Koob kertas outlined opat dasar parobahan kecanduan-disababkeun otak, nu mangrupakeun: 1) Sensitization, 2) Desensitization, 3) sirkuit prefrontal Dysfunctional (Hypofrontality), 4) Sistim stress Malfunctioning. Kabéh 4 parobahan otak ieu geus pasti diantara loba studi nu neurological didaptarkeun dina kaca ieu:

  • Studi ngalaporkeun sensitization (Cue-réaktivitas & cravings) dina pamaké porno addicts / sex: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21.
  • Studi ngalaporkeun desensitization atanapi habituation (hasilna toleransi) dina pamaké porno / addicts kelamin: 1, 2, 3, 4, 5, 6.
  • Studi ngalaporkeun eksekutif poorer fungsi (hypofrontality) Atawa dirobah aktivitas prefrontal di pamaké porno addicts / sex: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.
  • Studi nunjukkeun hiji Sistim stress dysfunctional di pamaké porno addicts / sex: 1, 2, 3.

Béréndélan dumasar titimangsa tina ieu publikasi: Daptar di handap ngandung sakabéh studi nu neurological diterbitkeun dina pamaké porno na addicts kelamin. Unggal ulikan dibéréndélkeun di handap ieu dipirig ku pedaran atawa excerpt, sarta nunjukkeun nu ti 4 nu patali kecanduan robah otak (s) ngan dibahas papanggihan na ngesahkeun:

1) Investigation awal The Karakteristik nurut sedekan hate nu ngadadak Jeung Neuroanatomical of Paripolah séksual nu nyurung (Panambang et al., 2009) - [dysfunctional prefrontal sirkuit / fungsi eksekutif poorer] - ulikan fMRI ngalibetkeun utamina addicts kelamin. Ulikan ngalaporkeun kabiasaan leuwih nurut sedekan hate nu ngadadak dina tugas Go-NoGo di addicts kelamin (hypersexuals) dibandingkeun ngadalikeun pamilon. neang otak kaungkap addicts kelamin tadi disorganized prefrontal cortex masalah bodas dibandingkeun kadali. Excerpts:

Sajaba ukuran timer laporan di luhur, penderita CSB ogé némbongkeun nyata beuki impulsivity dina tugas behavioral, prosedur Go-No Go.

Hasil ogé nunjukkeun yén pasien CSB némbongkeun wilayah frontal punjul nyata luhur hartosna diffusivity (MD) ti kadali. A analisis correlational dituduhkeun asosiasi signifikan antara ukuran impulsivity jeung wilayah frontal inferior anisotrophy fractional (FA) jeung MD, tapi euweuh asosiasi kalayan ukuran wilayah frontal punjul. nganalisa sarupa dituduhkeun a pakaitna négatip signifikan antara punjul frontal lobus MD jeung inventory kabiasaan seksual nu nyurung.

2) Bedana timer dilaporkeun dina ukuran tina fungsi eksekutif tur kabiasaan hypersexual dina sabar jeung masarakat sampel lalaki (Reid dkk., 2010) - [fungsi eksekutif poorer] - Hiji excerpt:

Pasén néangan pitulung pikeun kabiasaan hypersexual mindeng némbongkeun ciri tina impulsivity, rigidity kognitif, judgment goréng, deficits dina pangaturan emosi, sarta preoccupation kaleuleuwihan kalawan kelamin. Sababaraha ciri ieu ogé ilahar dipimilik ku penderita presenting kalawan Patologi neurological pakait sareng disfungsi eksekutif. observasi ieu ngarah ka panalungtikan kiwari béda antara grup pasien hypersexual (n = 87) jeung sampel komunitas non-hypersexual (n = 92) tina lalaki ngagunakeun Paripolah Peunteun inventory tina kabiasaan Hypersexual Eksekutif Fungsi-sawawa Vérsi ieu correlated positif kalawan indéks global disfungsi eksekutif tur sababaraha subscales tina ringkes-A. papanggihan ieu nyadiakeun bukti awal ngarojong hipotesa yen disfungsi eksekutif bisa jadi implicated dina kabiasaan hypersexual.

3) Lalajo porno Gambar on Internet: Peran Ratings gairah seksual na Gejala Psikologis-jiwa pikeun Maké loka Internet Sex kacida (Brand et al., 2011) - [cravings gede / sensitization sarta fungsi eksekutif poorer] - Hiji excerpt:

Hasilna nunjukkeun yén masalah timer dilaporkeun dina kahirupan sapopoé numbu ka kagiatan seksual online anu diprediksi ku ratings gairah seksual subjektif tina bahan porno, severity global gejala psikologis, jeung Jumlah aplikasi kelamin dipaké nalika keur di situs kelamin Internet dina kahirupan sapopoé, bari waktu spent dina situs Internet kelamin (menit per poé) henteu nyata nyumbang kana katerangan varian dina skor IATsex. Simkuring ningali sababaraha parallels antara mékanisme kognitif jeung uteuk berpotensi contributing ka pangropéa of cybersex kaleuleuwihan sarta maranéhanana digambarkeun pikeun individu jeung gumantungna zat.

4) Porno Gambar Processing Interferes kalawan Performance Mémori ngagawekeun (Laier et al., 2013) - [cravings gede / sensitization sarta fungsi eksekutif poorer] - Hiji excerpt:

Sababaraha individu ngalaporkeun masalah nalika jeung sanggeus Dursasana Internet kelamin, kayaning leungit sare jeung forgetting pasini, nu pakait sareng konsékuansi hirup négatip. Hiji mékanisme berpotensi ngarah kana jinis ieu masalah éta gairah seksual salila kelamin Internet bisa ngaganggu gawe memori (Bidadari) kapasitas, hasilna dina ngalalaworakeun inpormasi lingkungan relevan sarta pembuatan kaputusan kituna disadvantageous. Hasil wangsit kinerja Bidadari parah dina kaayaan gambar porno di tugas 4-deui dibandingkeun jeung tilu kaayaan gambar sésana. Papanggihan nu dibahas kalawan hormat ka kecanduan Internet sabab Bidadari gangguan ku cues nu patali kecanduan ieu ogé dipikawanoh ti kabebasan zat.

5) Seksual Processing Gambar Interferes kalawan Putusan-Nyieun Dina ambiguitas (Laier dkk., 2013) - [cravings gede / sensitization sarta fungsi eksekutif poorer] - Hiji excerpt:

Putusan-nyieun prestasi éta goréng lamun gambar seksual anu pakait sareng decks kartu disadvantageous dibandingkeun kinerja nalika gambar seksual anu numbu kana decks nguntungkeun. gairah seksual subjektif moderated hubungan antara kaayaan tugas jeung kinerja-nyieun kaputusan. Ulikan ieu emphasized yén gairah seksual ngahambat kalawan putusan-pembuatan, anu bisa ngajelaskeun naha sababaraha individu ngalaman konsékuansi négatip dina konteks pamakean cybersex.

6) Cybersex kecanduan: ngalaman gairah seksual lamun ningali pornografi jeung kontak seksual teu real-hirup ngajadikeun bédana (Laier dkk., 2013) - [cravings gede / sensitization sarta fungsi eksekutif poorer] - Hiji excerpt:

Hasilna nunjukkeun yén indikator tina gairah seksual na craving mun cues Internet porno diprediksi tendencies arah kecanduan cybersex dina pangajaran kahiji. Leuwih ti éta, ieu nembongkeun yen pamaké cybersex masalah ngalaporkeun gairah seksual na craving réaksi gede hasilna tina presentasi cue porno. Dina duanana studi, jumlah jeung kualitas sareng kontak seksual real-hirup teu pakait kana kecanduan cybersex. Hasil ngarojong null gratification, nu diasumsikeun tulangan, mékanisme diajar, sarta craving janten prosés relevan dina ngembangkeun tur pamaliharaan tina kecanduan cybersex. Kirang atawa unsatisfying kontak kahirupan nyata seksual teu tiasa sahingga ngajelaskeun kecanduan cybersex.

7) Xperia seksual, moal Hypersexuality, anu patali jeung Responses Neurophysiological Elicited ku Gambar seksual (Apan et al., 2013) - [gede cue-réaktivitas correlated kalawan kahayang seksual kirang: sensitization na habituation] - ulikan EEG ieu touted dina média salaku bukti ngalawan ayana kecanduan porno / seks. teu kitu. Apan dkk. 2013 sabenerna lends rojongan kana ayana duanana kecanduan porno jeung pamakéan porno handap-régulasi kahayang seksual. Kumaha? nalungtik dilaporkeun maca EEG luhur (Relatif ka gambar nétral) sawaktos subjek anu sakeudeung kakeunaan poto porno. Studi konsistén némbongkeun yén hiji P300 luhur: lumangsung nalika addicts anu kakeunaan cues (kayaning gambar) nu patali jeung kecanduan maranéhanana.

Dina garis jeung studi scan uteuk Cambridge Universitas, Ulikan EEG ieu ogé dilaporkeun gede cue-réaktivitas kana porno correlating kalawan kahayang kirang keur sex partnered. Nempatkeun eta cara sejen - individu kalawan aktivasina otak gede kana porno bakal rada masturbate kana porno ti mibanda kelamin sareng jalma nyata. Shockingly, spokesperson ulikan Nicole Prause ngaku yén pamaké porno saukur kagungan "libido luhur," acan hasil studi sebutkeun sabalikna pasti (Kahayang subjék 'pikeun kelamin partnered ieu muterna dina hubungan pamakéan porno maranéhanana).

Duaan ieu dua Apan et al. papanggihan nunjukkeun aktivitas gede otak kana cues (Gambar porno), acan kirang réaktivitas kana ganjaran alam (kelamin jeung jalma). Duanana nyaéta hallmarks tina hiji kecanduan. Genep tulak peer-reviewed ngajelaskeun kaleresan: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Ogé tingali ieu éksténsif YBOP critique.

Kumisan ti loba klaim unsupported di pencét, éta disturbing yen ulikan endog 2013 Prause urang diliwatan peer-review, sabab ngalaman ti flaws metodologis serius: 1) subjék éta hétérogén (lalaki, bikang, non-heterosexuals); 2) subjék éta teu diayak pikeun gangguan méntal atawa addictions; 3) ulikan kagungan euweuh grup kontrol pikeun babandingan; 4) questionnaires éta teu disahkeun pikeun pamakéan porno atawa kecanduan porno.

8) Struktur otak na Konéktipitas Fungsional Dipatalikeun Jeung Konsumsi Pornografi: The otak kana porno (Kuhn & Gallinat, 2014) - [desensitization, habituation, sarta sirkuit prefrontal dysfunctional]. Ulikan Max Planck Institute fMRI Ieu dilaporkeun papanggihan neurological 3 correlating kalawan tingkat luhur pamakéan porno: (1) kirang Sistim ganjaran masalah abu (dorsal striatum), (2) kirang ganjaran aktivasina circuit bari sakeudeung nempo poto seksual, (3) konektipitas poorer hanca antara striatum dorsal na dorsolateral prefrontal cortex. Para panalungtik diinterpretasi papanggihan 3 salaku hiji indikasi efek tina paparan porno jangka panjang. Ceuk pangajaran,

Ieu di garis kalawan hipotesa yen paparan sengit mun hasil rangsangan porno dina handap-pangaturan respon neural alam ka rangsangan seksual.

Dina ngajéntrékeun konektipitas poorer fungsi antara PFC jeung striatum nalungtik ngomong,

Disfungsi of circuitry ieu geus patali jeung pilihan behavioral pantes, kayaning néangan ubar, paduli hasil négatip poténsial

kalungguhan panulis Simone Kuhn commenting dina siaran pers Max Planck ceuk:

Urang nganggap yén subjék kalawan mangrupa konsumsi porno tinggi kudu ngaronjatkeun rangsangan pikeun nampa jumlah sarua tina ganjaran. Nu bisa hartosna yén konsumsi biasa pornografi leuwih atawa kirang ageman kaluar sistem ganjaran anjeun. Nu bakal cocog sampurna hipotesa yen sistem ganjaran maranéhanana kudu tumuwuh stimulasi.

9) Neural Correlates of Sanggama cue réaktivitas di Individu kalayan sarta tanpa paripolah séksual nu nyurung (Voon et al., 2014) - [sensitization / cue-réaktivitas na desensitization] Kahiji dina runtuyan studi Cambridge Universitas kapanggih pola aktivitas uteuk sami di addicts porno (CSB subjék) salaku ditempo dina addicts ubar na alcoholics - gede cue-réaktivitas atanapi sensitization. panalungtik kalungguhan Valerie Voon ngadawuh:

Aya béda jelas dina aktivitas uteuk antara pasien anu boga kabiasaan seksual nu nyurung na sukarelawan séhat. Bedana ieu eunteung pamadegan addicts narkoba.

Voon et al., 2014 ogé kapanggih yén addicts porno pas Modél kecanduan nu katampa tina wanting "eta" leuwih, tapi teu liking "eta" sagala beuki. excerpt:

Dibandingkeun sukarelawan cageur, subjék CSB ​​miboga kahayang seksual subjektif gede atawa wanting cues eksplisit sarta miboga skor liking gede mun cues érotis, sahingga demonstrating disosiasi a antara wanting na liking

Para panalungtik ogé ngalaporkeun yén 60% subjék (rata umur: 25) kagungan kasulitan achieving erections / gairah sareng mitra nyata, acan bisa ngahontal erections kalawan porno. Ieu nunjukkeun sensitization atanapi habituation. Excerpts:

subjék CSB ​​dilaporkeun yén salaku hasil tina pamakéan kaleuleuwihan bahan eksplisit séksual ... .. ngalaman libido sabagean gede atawa fungsi erectile husus dina hubungan fisik jeung awéwé (sanajan henteu dina hubungan jeung bahan eksplisit séksual) ...

CSB subjék dibandingkeun sukarelawan cageur tadi nyata beuki kasusah jeung gairah seksual sarta ngalaman deui kasusah erectile dina hubungan seksual intim tapi teu sacara séksual bahan eksplisit.

10) Enhanced Attentional Bias arah Cues séksual eksplisit dina Individu kalayan sarta tanpa paripolah séksual nu nyurung (Mechelmans et al., 2014) - [sensitization / cue-réaktivitas] - Kaduana ulikan Cambridge University. Excerpt:

papanggihan urang tina ditingkatkeun bias attentional ... nyarankeun mungkin tumpang tindih jeung bias attentional ditingkatkeun dititénan dina nalungtik ngeunaan cues ubar di gangguan tina addictions. papanggihan ieu konvergen jeung papanggihan panganyarna ngeunaan réaktivitas neural mun cues eksplisit séksual di [addicts porno] dina jaringan nu sarua jeung nu implicated dina studi ubar-cue-réaktivitas sarta nyadiakeun pangrojong pikeun téori motivasi incentive tina kecanduan kaayaan respon aberrant mun cues seksual di [ addicts porno]. Pananjung Ieu dovetails kalawan observasi panganyarna kami nu video eksplisit séksual anu pakait sareng kagiatan gede dina jaringan neural sarupa anu dititénan dina studi ubar-cue-réaktivitas. Greater kahayang atawa wanting tinimbang liking satuluyna pakait sareng kagiatan di jaringan neural ieu. studi ieu babarengan nyadiakeun pangrojong pikeun hiji téori motivasi incentive tina kecanduan kaayaan respon aberrant arah cues seksual di CSB.

11) kecanduan Cybersex di pamaké bikang heterosexual pornografi internét bisa dipedar ku hipotesa gratification (Laier dkk., 2014) - [gede cravings / sensitization] - Hiji excerpt:

Urang nalungtik 51 bikang IPU na 51 pamaké pornografi non-Internet bikangna (NIPU). Ngagunakeun questionnaires kami ditaksir severity tina kecanduan cybersex sacara umum, kitu ogé propensity pikeun éksitasi seksual, kabiasaan seksual masalah umum, sarta severity gejala psikologis. Sajaba ti, hiji paradigma eksperimen, kaasup a rating gairah subjektif tina 100 gambar porno, ogé indikator tina craving, ieu dipigawé. Hasil dituduhkeun yén IPU dipeunteun gambar porno sakumaha langkung arousing sarta dilaporkeun craving gede alatan presentasi gambar porno dibandingkeun kalawan NIPU. Leuwih ti éta, craving, rating gairah seksual tina gambar, sensitipitas mun éksitasi seksual, kabiasaan seksual masalah, sarta severity gejala psikologis diprediksi tendencies arah kecanduan cybersex di IPU. Keur dina hubungan hiji, angka kontak seksual, kapuasan jeung kontak seksual, sarta pamakéan cybersex interaktif teu pakait sareng kecanduan cybersex. Hasil ieu di garis jeung pamadegan dilaporkeun pikeun lalaki heterosexual dina studi saméméhna. Papanggihan ngeunaan alam reinforcing tina gairah seksual, mékanisme pembelajaran, sarta peran cue réaktivitas na craving dina ngembangkeun kecanduan cybersex di IPU perlu dibahas.

12) Bukti émpiris sarta pertimbangan Téori on Faktor contributing ka Cybersex Kecanduan Ti hiji behavioral Témbongkeun kognitif (Laier et al., 2014) - [gede cravings / sensitization] - Hiji excerpt:

Sifat fenomena mindeng disebut kecanduan cybersex (CA) jeung mekanisme na pembangunan anu dibahas. Karya saméméhna nunjukkeun yen sabagian individu bisa jadi rentan ka CA, bari tulangan positif sarta cue-réaktivitas anu dianggap mekanisme inti ngembangkeun CA. Dina ulikan ieu, 155 lalaki heterosexual dipeunteun 100 gambar porno jeung dituduhkeun kanaékan maranéhanana gairah seksual. Sumawona tendencies arah CA, sensitipitas mun éksitasi seksual, sarta pamakéan dysfunctional bandung umumna anu ditaksir. Hasil tina acara pangajian yen aya faktor kerentanan kana CA sarta nyadiakeun bukti pikeun peran gratification seksual na coping dysfunctional dina ngembangkeun CA.

13) Novelty, Conditioning na Attentional Bias kana ganjaran Sanggama (Banca dkk., 2015) - [cravings gede / sensitization na habituation / desensitization] - sejen ulikan Cambridge Universitas fMRI. Dibandingkeun kadali addicts porno pikaresep novelty seksual na cues conditioned pakait porno. Sanajan kitu, éta brains of addicts porno habituated gancang ka Gambar seksual. Kusabab leuwih sering dipake tinimbang novelty teu tos aya, éta dipercaya yén kecanduan porno drive novelty-néangan dina usaha nungkulan habituation na desensitization.

kabiasaan seksual nu nyurung (CSB) ieu pakait sareng sering dipake tinimbang novelty ditingkatkeun pikeun seksual, sakumaha dibandingkeun ngadalikeun gambar, sarta leuwih sering dipake tinimbang digeneralisasi pikeun cues conditioned mun seksual jeung moneter versus hasil nétral dibandingkeun sukarelawan séhat. CSB individu oge kagungan gede dorsal cingulate habituation mun terus-terusan seksual versus Gambar moneter ku darajat habituation correlating kalawan leuwih sering dipake tinimbang ditingkatkeun pikeun novelty seksual. paripolah pendekatan ka cues conditioned séksual dissociable tina sering dipake tinimbang novelty anu pakait sareng hiji bias attentional mimiti ka Gambar seksual. Ulikan ieu nunjukeun yen individu CSB boga leuwih sering dipake tinimbang ditingkatkeun dysfunctional pikeun novelty seksual jigana dimédiasi ku habituation cingulate gede sapanjang ku enhancement generalized of udar mun ganjaran.

excerpt ti siaran pers patali:

Aranjeunna kapanggih yén nalika addicts kelamin ditempo gambar seksual sami sababaraha kali, dibandingkeun jeung sukarelawan cageur maranéhna ngalaman panurunan gede tina aktivitas di wewengkon otak dipikawanoh salaku dorsal anterior cingulate cortex, dipikawanoh bisa aub dina Antisipasi ganjaran jeung ngarespon kana acara anyar. Ieu konsisten kalawan 'habituation', dimana mikaresep ka manggih rangsangan sarua kirang na kirang rewarding - contona, hiji drinker kopi bisa meunangkeun kafein 'buzz' tina cangkir kahiji maranéhanana, tapi kana waktu beuki lila inuman kopi, anu leutik teh buzz janten.

pangaruh habituation sarua ieu lumangsung dina lalaki sehat anu sababaraha kali ditémbongkeun video porno sami. Tapi nalika maranéhna lajeng nempo hiji video anyar, tingkat dipikaresep tur gairah mana deui ka tingkat aslina. Ieu ngakibatkeun yen, pikeun nyegah habituation, anu mikaresep kelamin bakal perlu neangan kaluar hiji suplai konstan gambar anyar. Dina basa sejen, habituation bisa ngajalankeun milarian Gambar novél.

"Papanggihan kami téh utamana relevan dina konteks pornografi online," nambihan Dr Voon. "Ieu teu jelas naon anu micu kecanduan kelamin dina tempat munggaran tur eta kamungkinan yén sababaraha urang anu leuwih pre-disposed ka kecanduan ti batur, tapi suplai sahingga bisa hirup kalawan sajajalan gambar seksual novél sadia online mantuan eupan kecanduan maranéhna, sahingga beuki leuwih hese kabur. "

14) Substrat neural of Xperia Sanggama di Individu kalayan Paripolah Hypersexual masalah (Seok & Sohn, 2015) - [gede cue réaktivitas / sensitization na prefrontal dysfunctional sirkuit] - ulikan fMRI Korea Ieu ulangan studi otak séjén on pamaké porno. Kawas nu ngulik Cambridge Universitas dinya kapanggih otak pola aktivasina cue-ngainduksi di addicts kelamin, nu mirrored nu pola of addicts narkoba. Dina garis kalawan sababaraha studi Jerman dinya kapanggih alterations di cortex prefrontal nu cocog parobahan dititénan dina addicts narkoba. Naon nu anyar éta papanggihan loyog cortex pola aktivasina prefrontal dititénan dina addicts ubar: Greater cue-réaktivitas ka Gambar seksual acan réspon dipeungpeuk kana rangsangan ilaharna salient lianna. Excerpt:

Ulikan kami aimed pikeun nalungtik correlates neural kahayang seksual kalawan nu patali acara hanca Imaging résonansi magnetik (fMRI). Dua puluh tilu individu kalawan durahman na 22 kadali cageur umur-loyog anu discan bari maranéhna passively ditempo rangsangan seksual na nonsexual. tingkat nu subjék 'kahayang seksual anu ditaksir di respon kana tiap rangsangan seksual. Relatif ka kadali, individu kalawan durahman ngalaman leuwih sering jeung ditingkatkeun kahayang seksual salila paparan rangsangan seksual. aktivasina leuwih gede ieu dititénan dina inti caudate, inferior parietal lobus, dorsal anterior cingulate gyrus, thalamus, sarta dorsolateral prefrontal cortex di group durahman ti dina grup kontrol. Sajaba ti éta, pola hemodynamic di wewengkon diaktipkeun differed antara grup. Konsisten jeung papanggihan studi Imaging otak zat sarta kabiasaan kecanduan, individu jeung ciri behavioral of durahman jeung kahayang ditingkatkeun exhibited aktivasina dirobah dina cortex prefrontal jeung wewengkon subcortical

15) Modulasi of Potentials positif Ahir ku Gambar Sanggama di Masalah Sunda jeung kadali inconsistent kalawan "Kecanduan porno" (Prause et al., 2015) - [habituation] - Hiji studi EEG detik Tim Nicole Prause urang. Ulikan ieu dibandingkeun mata pelajaran 2013 tina Apan dkk., 2013 ka grup kontrol sabenerna (acan eta ngalaman ti flaws metodologis sami ngaranna luhur). Hasilna: Dibandingkeun jeung kadali "individu ngalaman masalah régulasi porno maranéhanana nempo" tadi réspon otak handap ka paparan hiji detik ka poto tina vanili porno. The kalungguhan panulis klaim hasilna ieu "debunk kecanduan porno". Naon élmuwan sah bakal ngaku yen ulikan anomalous lone maranéhna geus debunked a médan ogé ngadegkeun ulikan?

Dina kanyataanana, papanggihan Prause et al. 2015 align sampurna kalawan Kuhn & Gallinat (2014), nu kapanggih nu leuwih pamakéan porno correlated kalawan kirang aktivasina uteuk dina respon kana gambar di vanili porno. Prause dkk. papanggihan ogé align kalawan Banca et al. 2015 nu #13 dina daptar ieu. Leuwih ti éta, Ulikan EEG sejen kapanggih pamakéan porno nu leuwih gede dina awéwé correlated kalawan kirang aktivasina otak kana porno. maca EEG handap hartosna yén subjék anu Mayar kirang perhatian ka gambar. Nempatkeun saukur, pamaké porno sering anu desensitized ka Gambar statik of vanili porno. Tembok bosen (habituated atanapi desensitized). Tempo ieu YBOP critique éksténsif. Tujuh tulak peer-reviewed satuju yen ulikan ieu sabenerna kapanggih desensitization / habituation di pamaké porno sering (konsisten kalayan kecanduan): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

16) HPA Axis Dysregulation di Lalaki Jeung Hypersexual karusuhan (Chatzittofis, 2015) - [respon stress dysfunctional] - Hiji studi jeung 67 addicts kelamin jalu jeung 39 umur-loyog kadali. The hipotalamus-hipofisis-adrénal (HPA) sumbu teh pamuter sentral dina respon stress urang. Addictions ngarobah sirkuit stress otak urang anjog ka hiji sumbu HPA dysfunctional. Ulikan ieu dina addicts kelamin (hypersexuals) kapanggih réspon setrés dirobah yén eunteung papanggihan jeung addictions zat. Excerpts tina siaran pers:

nalungtik aub lalaki 67 kalawan karusuhan hypersexual na 39 kadali loyog séhat. Pamilon anu taliti didiagnosis pikeun karusuhan hypersexual tur sagala ko-morbidity kalawan depresi atawa trauma budak leutik. Para panalungtik masihan aranjeunna dosis low of dexamethasone on Atang saméméh test ka ngahambat respon stress fisiologis maranéhanana, lajeng isuk-isuk diukur tingkat maranéhanana stres hormon kortisol sarta ACTH. Aranjeunna kapanggih yén pasien kalayan karusuhan hypersexual miboga tingkat luhur hormon sapertos ti kadali cageur, béda éta tetep malah sanggeus ngadalikeun pikeun ko-gending depresi sarta trauma budak leutik.

"Perda stress Aberrant saméméhna geus dititénan dina penderita depresi sarta suicidal kitu ogé dina abusers zat," nyebutkeun Professor Jokinen. "Dina taun anyar, fokus geus on naha trauma budak leutik bisa ngakibatkeun hiji dysregulation sistem stress awak via disebut mékanisme epigenetic, dina kecap sejenna kumaha lingkungan psychosocial maranéhanana bisa pangaruh gén nu ngatur sistim ieu." Dumasar kana peneliti, hasil nunjukkeun yén sistem neurobiological sami aub dina tipe séjén tina nyiksa bisa dilarapkeun ka jalma kalawan karusuhan hypersexual.

17) kontrol Prefrontal na kecanduan internét: model teoritis sarta review ngeunaan neuropsychological na neuroimaging papanggihan (Brand dkk., 2015)- [dysfunctional prefrontal sirkuit / fungsi eksekutif poorer na sensitization] - excerpt:

Konsisten jeung ieu, hasil tina neuroimaging hanca na ngulik neuropsychological séjén demonstrate nu cue-réaktivitas, craving, sarta pembuatan kaputusan anu konsép penting keur ngarti kecanduan Internet. Papanggihan dina reductions di kontrol eksekutif anu konsisten kalayan addictions behavioral lianna, kayaning judi patologis. Éta ogé ngantebkeun klasifikasi fenomena jadi hiji kecanduan, sabab aya ogé sababaraha kamiripan kalawan papanggihan di kagumantungan zat. Leuwih ti éta, hasil ulikan ayeuna téh comparable ka papanggihan tina ieu panalungtikan kagumantungan zat sarta ngantebkeun analogies antara kecanduan cybersex jeung kabebasan zat atawa addictions behavioral lianna.

18) asosiasi implisit di kecanduan cybersex: Adaption tina hiji Test Association implisit jeung gambar porno (Snagkowski dkk., 2015) - [cravings gede / sensitization] - excerpt:

studi panganyarna némbongkeun kamiripan antara cybersex kecanduan jeung zat kabebasan jeung ngajawab kana mengklasifikasikan kecanduan cybersex salaku kecanduan behavioral. Dina kagumantungan zat, asosiasi implisit nu dipikawanoh maén peran krusial, sarta asosiasi implisit misalna teu acan ditalungtik kecanduan cybersex, jadi jauh. Dina ulikan eksperimen ieu, 128 pamilon lalaki heterosexual réngsé hiji Association Test implisit (sakinah; Greenwald, McGhee, & Schwartz, 1998) dirobah kalawan gambar porno. Salajengna, kabiasaan seksual masalah, sensitipitas arah éksitasi seksual, tendencies arah kecanduan cybersex, sarta craving subjektif alatan ningali gambar porno nu ditaksir. Hasilna nunjukkeun hubungan positif antara asosiasi implisit tina gambar porno ku emosi positif sarta tendencies arah kecanduan cybersex, kabiasaan seksual masalah, sensitipitas arah éksitasi seksual ogé craving subjektif. Leuwih ti éta, hiji analisa regresi moderated kaungkap individu anu dilaporkeun craving subjektif tinggi sarta nembongkeun asosiasi implisit positif gambar porno ku emosi positif, utamana biasana nuju kecanduan cybersex. Papanggihan nyarankeun peran potensi asosiasi implisit positif sareng gambar porno di ngembangkeun tur pamaliharaan tina kecanduan cybersex. Leuwih ti éta, hasil ulikan ayeuna téh comparable ka papanggihan tina ieu panalungtikan kagumantungan zat sarta ngantebkeun analogies antara kecanduan cybersex jeung kabebasan zat atawa addictions behavioral lianna.

19) Gejala kecanduan cybersex bisa numbu ka duanana approaching na Ngahindarkeun rangsangan porno: hasil ti hiji sampel analog tina pamaké cybersex biasa (Snagkowski, et al., 2015) - [cravings gede / sensitization] - excerpt:

Sababaraha deukeut nunjuk ka arah kamiripan kana kabebasan zat nu tendencies pendekatan / dijauhkeun aya mékanisme krusial. Sababaraha peneliti geus pamadegan yen dina hiji situasi kaputusan nu patali kecanduan, individu bisa boh némbongkeun tendencies mun kaanggo atawa ulah rangsangan nu patali kecanduan. Dina pangajaran ayeuna 123 lalaki heterosexual réngsé hiji Approach-dijauhkeun-Tugas (AAT; Rinck na Becker, 2007) Dirobah kalawan gambar porno. Salila pamilon AAT boh kapaksa nyorong rangsangan porno jauh atawa narik aranjeunna nuju diri kalayan sahiji joystick. Sensitipitas arah éksitasi seksual, kabiasaan seksual masalah, sarta tendencies arah kecanduan cybersex anu ditaksir ku questionnaires.

Hasil némbongkeun yén individu kalawan tendencies arah kecanduan cybersex biasana boh pendekatan atawa ulah rangsangan porno. Sajaba ti, régrési moderated nganalisa kaungkap individu kalawan éksitasi seksual tinggi na kabiasaan seksual masalah anu némbongkeun pendekatan tinggi / tendencies dijauhkeun, dilaporkeun gejala luhur kecanduan cybersex. Analog jeung kabebasan zat, hasilna nunjukkeun yén duanana pendekatan jeung dijauhkeun tendencies bisa maénkeun peran dina kecanduan cybersex. Leuwih ti éta, hiji interaksi jeung sensitipitas arah éksitasi seksual jeung kabiasaan seksual masalah bisa boga pangaruh accumulating dina severity of keluhan subjektif dina kahirupan sapopoe alatan pamakéan cybersex. Papanggihan nyadiakeun bukti salajengna empiris pikeun kamiripan antara kecanduan cybersex jeung kabebasan zat. kamiripan misalna bisa retraced ka processing neural comparable of cybersex- na cues nu patali narkoba.

20) Lalaki nyangkut sareng pornografi? Overuse atanapi ngalalaworakeun sahiji cues cybersex dina situasi seueur tugas anu patali jeung gejala kecanduan cybersex (Schiebener et al., 2015) - [cravings gede / sensitization jeung kontrol eksekutif poorer] - excerpt:

Sababaraha individu meakeun eusi cybersex, kayaning bahan porno, dina ragam adiktif, anu ngabalukarkeun akibat négatif parna dina kahirupan pribadi atawa pagawean. Hiji mékanisme ngarah kana konsekuensi négatip bisa ngurangan kontrol eksekutif leuwih kognisi jeung kabiasaan nu bisa jadi perlu nyadar switching gawang-berorientasi antara pamakéan cybersex jeung tugas sejen tur kawajiban hirup. Ka alamat aspék ieu, urang ditalungtik 104 pamilon lalaki jeung hiji paradigma seueur tugas eksekutif dua susunan: Hiji set diwangun ti gambar di jalma, anu set séjén diwangun ti gambar porno. Dina duanana susunan gambar kapaksa digolongkeun nurutkeun patokan tangtu. Tujuan eksplisit éta pikeun berpungsi dina sagala tugas klasifikasi mun sarua jumlahna, ku ngaganti antara susunan jeung tugas klasifikasi di luhur saimbang.

Urang kapanggih yén pagelaran kirang saimbang dina paradigma seueur tugas ieu pakait sareng kacenderungan luhur arah kecanduan cybersex. Jalma kalawan kacenderungan ieu mindeng boh overused atanapi neglected gawe dina gambar porno. Hasilna nunjukkeun yén ngurangan kontrol eksekutif leuwih kinerja seueur tugas, nalika keur confronted kalayan bahan porno, bisa nyumbang kana paripolah dysfunctional tur konsekuensi négatip hasilna tina kecanduan cybersex. Sanajan kitu, individu kalawan tendencies arah kecanduan cybersex sigana gaduh boh mangrupa inclination ulah atawa kaanggo bahan porno, sakumaha dibahas dina model motivational tina kecanduan.

21) Dagang Engké ganjaran pikeun Paloh Ayeuna: Konsumsi Pornografi jeung tunda Discounting (Negash et al., 2015) - [kontrol eksekutif poorer: musabab percobaan] - Excerpts:

Ulikan 1: Peserta réngsé hiji pamakéan pornografi angket sarta tugas reureuh discounting di Time 1 lajeng deui opat minggu engké. Pamilon ngalaporkeun pamakéan pornografi awal luhur nunjukkeun jeda luhur discounting laju Time 2, ngadalikeun keur mimiti reureuh discounting. Ulikan 2: Peserta anu abstained tina pamakéan pornografi nunjukkeun reureuh handap discounting ti pamilon anu abstained tina dahareun favorit maranéhanana.

pornografi Internét nyaéta ganjaran seksual nu nyumbang ka reureuh discounting béda ti ganjaran alam séjén ngalakukeun, sanajan pamakéan teu nu nyurung atanapi adiktif. ieu panalungtikan nya ngajadikeun hiji kontribusi penting, demonstrating yén pangaruh nu mana saluareun gairah samentara.

Konsumsi Pornografi bisa nyadiakeun gratification seksual saharita tapi tiasa gaduh implikasi yen transcend tur mangaruhan domain séjénna ngeunaan kahirupan hiji jalma, hususna hubungan.

Pananjung nu nunjukkeun yen pornografi Internét nyaéta ganjaran seksual nu nyumbang ka reureuh discounting béda ti ganjaran alam lianna. Éta kituna penting pikeun ngubaran pornografi salaku rangsangan unik dina ganjaran, impulsivity, sarta studi kecanduan jeung panawaran ieu sasuai dina individu salaku ogé perlakuan relational.

22) Excitability seksual na Dysfunctional coping Tangtukeun Cybersex Kecanduan di homoseks Jalu (Laier et al., 2015) - [cravings gede / sensitization] - excerpt:

papanggihan panganyarna geus nunjukkeun hiji pakaitna antara CyberSex Kecanduan (CA) severity sarta indikator tina excitability seksual, sarta yén coping ku paripolah seksual dimédiasi hubungan antara excitability seksual jeung gejala CA. Tujuan tina ulikan ieu pikeun nguji mediasi di sampel lalaki homoseks. Questionnaires ditaksir gejala CA, sensitipitas mun éksitasi seksual, motivasi pamakéan pornografi, kabiasaan seksual masalah, gejala psikologis, jeung paripolah seksual dina kahirupan nyata sarta online. Leuwih ti éta, pamilon ditempo video porno jeung dituduhkeun gairah seksual maranéhna saméméh jeung sanggeus nu presentasi video. Hasil némbongkeun correlations kuat antara gejala CA jeung indikator tina gairah seksual na excitability seksual, coping ku paripolah seksual, sarta gejala psikologis. CA teu pakait sareng paripolah seksual offline na waktu pamakéan cybersex mingguan. Coping ku paripolah seksual sawaréh dimédiasi hubungan antara excitability seksual na CA. Hasilna nu comparable jeung pamadegan dilaporkeun pikeun heterosexual jalu jeung bikang dina studi saméméhna tur anu dibahas ngalawan latar tukang asumsi teoritis ngeunaan CA, nu nyorot peran tulangan positif jeung negatif alatan pamakéan cybersex.

23) The Peran Neuroinflammation dina Pathophysiology tina karusuhan Hypersexual (Jokinen dkk., 2016) - [dysfunctional respon setrés, jeung neuro-peradangan] - Ulikan ieu dilaporkeun tingkat luhur sirkulasi Tumor Necrosis Factor (TNF) dina addicts kelamin nalika dibandingkeun kadali séhat. tingkat luhur: tina TNF (a kamajuan tina peradangan) geus ogé kungsi kapanggih dina abusers zat jeung sato ubar-addicted (alkohol, heroin, meth). Aya correlations kuat antara tingkat TNF na skala rating ngukur hypersexuality.

24) Nu nyurung Paripolah séksual: Prefrontal Jeung Limbic Jilid jeung interaksi (Schmidt et al., 2016) - [prefrontal sirkuit dysfunctional na sensitization] - Ieu mangrupa ulikan fMRI. Dibandingkeun kadali cageur CSB subjék (addicts porno) kungsi ngaronjat ditinggalkeun volume amygdala sarta ngurangan konektipitas fungsi antara amygdala na dorsolateral prefrontal cortex DLPFC. konektipitas fungsi ngurangan antara amygdala na cortex prefrontal aligns kalawan addictions zat. Hal ieu ngira yén konektipitas poorer diminishes kontrol cortex prefrontal urang leuwih dorongan hiji pamaké kalibet dina kabiasaan adiktif. Ulikan ieu nunjukkeun yen karacunan obat bisa ngakibatkeun masalah abu kirang sahingga ngurangan volume amygdala di addicts narkoba. amygdala nyaeta konsistén aktip salila nempoan porno, utamana dina mangsa paparan awal ka cue seksual. Bisa oge novelty seksual konstanta sarta néangan sarta néangan ngawujud kana éfék unik dina amygdala di pamaké porno nu nyurung. Alternatipna, taun kecanduan porno na konsékuansi négatip parna pisan stres - sarta csetrés sosial hronic pakait jeung ngaronjat volume amygdala. Ulikan #16 luhur kapanggih yén "addicts kelamin" kudu hiji sistem stress overactive. Bisa stress kronis patali kecanduan porno / seks marengan faktor anu nyieun kelamin unik, ngakibatkeun volume amygdala gede? Excerpt:

papanggihan urang ayeuna nyorot jilid luhur: dina wilayah implicated di salience motivational tur handap konektipitas kaayaan peristirahatan of prefrontal luhur-handap jaringan kontrol pangaturan. Gangguan jaringan misalna bisa ngajelaskeun pola behavioral aberrant arah ganjaran salient lingkungan atawa ditingkatkeun réaktivitas mun cues incentive salient. Sanajan papanggihan volumetric kami kontras jeung pamadegan di Sud, papanggihan ieu bisa ngagambarkeun béda salaku fungsi tina épék neurotoxic tina paparan ubar kronis. Munculna bukti nunjukkeun tumpang tindih poténsi kalayan hiji prosés kecanduan utamana ngarojong teori motivasi incentive. Kami geus nembongkeun yen aktivitas dina jaringan salience ieu lajeng ditingkatkeun handap paparan cues eksplisit séksual kacida salient atanapi pikaresep [Brand et al., 2016; Seok na Sohn, 2015; Voon et al., 2014] Marengan bias attentional ditingkatkeun [Mechelmans et al., 2014] Sarta giji husus ka cue seksual tapi teu digeneralisasi kahayang seksual [Brand et al., 2016; Voon et al., 2014]. Enhanced perhatian ka cues eksplisit séksual ieu salajengna dikaitkeun kalayan leuwih sering dipake tinimbang keur cues conditioned séksual sahingga confirming hubungan antara udar cue seksual sarta bias attentional [Banca et al., 2016]. papanggihan ieu aktivitas ditingkatkeun patali cues conditioned séksual beda nu tina hasilna (atawa rangsangan unconditioned) nu ditingkatkeun habituation, jigana konsisten kalayan konsép toleransi, ngaronjatkeun leuwih sering dipake tinimbang keur rangsangan seksual novél [Banca et al., 2016]. Duaan papanggihan ieu mantuan napak dina neurobiology kaayaan tina CSB ngarah arah pamahaman gede tina karusuhan sarta idéntifikasi of mungkin spidol terapi.

25) Véntral Striatum Kagiatan Nalika ningali nu dipikaresep porno Gambar ieu Correlated Jeung Gejala Internet Pornografi Kecanduan (Brand dkk., 2016) - [gede cue réaktivitas / sensitization] - Hiji studi fMRI Jerman. Pananjung #1: aktivitas puseur ganjaran (véntral striatum) éta luhur pikeun gambar porno pikaresep. Pananjung #2: véntral striatum réaktivitas correlated kalawan skor kecanduan kelamin internét. Duanana papanggihan nunjukkeun sensitization na align jeung modél kecanduan. Nu nulis nangtang yén "dadasar neural tina kecanduan pornografi Internét nyaéta comparable mun addictions séjén." Hiji excerpt:

Salah sahiji jenis kecanduan Internet mangrupa konsumsi pornografi kaleuleuwihan, disebut ogé kecanduan cybersex atawa Internet pornografi. studi Neuroimaging kapanggih aktivitas striatum véntral nalika pamilon diawaskeun rangsangan seksual eksplisit dibandingkeun non-eksplisit bahan seksual / érotis. Urang ayeuna hipotésis yén striatum véntral kedah ngabales porno pikaresep dibandingkeun gambar porno non-pikaresep sarta yén kagiatan striatum véntral kontras ieu kudu correlated kalayan gejala subjektif tina kecanduan pornografi Internét. Urang diulik 19 pamilon heterosexual jalu sareng paradigma gambar kaasup bahan porno pikaresep jeung non-pikaresep.

Gambar ti kategori pikaresep anu dipeunteun sakumaha langkung arousing, kirang pikaresepeun, tur ngadeukeutan ka idéal. respon striatum véntral éta kuat pikeun kaayaan pikaresep dibandingkeun gambar non-pikaresep. aktivitas striatum véntral kontras ieu correlated kalayan gejala timer dilaporkeun tina kecanduan pornografi Internét. The gejala severity subjektif oge hijina prediktor signifikan dina analisa regresi kalawan respon striatum véntral salaku variabel terikat jeung gejala subjektif tina kecanduan pornografi Internét, excitability seksual umum, kabiasaan hypersexual, depresi, sensitipitas interpersonal, sarta kabiasaan seksual di poé panungtungan sakumaha predictors . Hasil ngarojong peran pikeun striatum véntral dina ngolah ganjaran antisipasi jeung gratification numbu ka subjectively pikaresep bahan porno. Mékanisme pikeun ganjaran antisipasi di striatum véntral bisa nyumbang kana katerangan neural of naha individu kalawan preferensi tangtu jeung fantasies seksual anu di-resiko keur kaleungitan kadali maranéhanana ngaliwatan pamakéanana pornografi Internét.

26) Dirobah Appetitive Conditioning na neural Konéktipitas di Subjék Jeung Paripolah séksual nu nyurung (Klucken et al., 2016) - [gede cue réaktivitas / sensitization na prefrontal dysfunctional sirkuit] - ulikan fMRI Jerman Ieu replicated dua papanggihan utama tina Voon et al., 2014 jeung Kuhn & Gallinat 2014. Papanggihan utama: The correlates neural of udar appetitive na konektipitas neural anu dirobah dina grup CSB. Nurutkeun kana peneliti, anu robahan munggaran - heightened aktivasina amygdala - ujug ngagambarkeun udar facilitated (gede "wiring" pikeun cues saméméhna nétral ngaramal gambar porno). The robahan kadua - turun konektipitas antara striatum véntral na cortex prefrontal - bisa jadi kamajuan pikeun pangabisa impaired ngadalikeun impulses. Ceuk peneliti, "ieu [alterations] aya dina garis kalawan studi séjén nalungtik correlates neural tina gangguan kecanduan jeung deficits kontrol dorongan". The papanggihan aktivasina amygdalar gede mun cues (sensitization) Jeung turun konektipitas antara puseur ganjaran jeung cortex prefrontal (hypofrontality) Anu dua tina parobahan otak utama ditempo dina kecanduan zat. Sajaba ti éta, 3 tina pamaké porno nu nyurung 20 ngalaman ti Hiji excerpt "karusuhan orgasmic-cacakan".:

Sacara umum, ningkat aktivitas amygdala watekna jeung concurrently turun véntral gandeng striatal-PFC ngamungkinkeun spekulasi ngeunaan etiology tur perlakuan CSB. Subjék kalawan CSB seemed langkung rawan ngadegkeun pakumpulan antara cues formal nétral jeung rangsangan lingkungan relevan sacara séksual. Ku kituna, subjék ieu leuwih gampang sapatemon cues nu méré approaching kabiasaan. Naha ieu ngabalukarkeun CSB atawa mangrupa hasil tina CSB kudu dijawab ku panalungtikan nu bakal datang. Sajaba ti éta, impaired prosés angger, nu reflected di véntral gandeng striatal-prefrontal nu turun, bisa salajengna ngarojong dina kapanguruasan tina kabiasaan masalah.

27) Compulsivity Meuntas patologis nyalahgunakeun Narkoba sarta Non-Narkoba ganjaran (Banca et al., 2016) - [gede cue réaktivitas / sensitization, ditingkatkeun réspon conditioned] - ulikan fMRI Cambridge Universitas Ieu compares aspék compulsivity di alcoholics, binge-dahar, addicts video game jeung addicts porno (CSB). Excerpts:

Kontras jeung gangguan lianna, CSB dibandingkeun HV némbongkeun akuisisi gancang mun ganjaran hasil sapanjang ku perseveration gede dina kaayaan ganjaran irrespective tina hasilna. Mata pelajaran CSB teu némbongkeun sagala impairments husus di set shifting atanapi learning ngabalikeun. papanggihan ieu konvergen jeung papanggihan urang saméméhna tina sering dipake tinimbang ditingkatkeun pikeun rangsangan conditioned boh hasil seksual atanapi moneter, sakabéh suggesting sensitipitas ditingkatkeun kana ganjaran (Banca et al., 2016). studi salajengna migunakeun ganjaran salient nu dituduhkeun.

28) Subjektif Craving pikeun Pornografi jeung Associative Learning ngaduga Tendencies Nuju Cybersex Kecanduan dina Sampel of Pamaké Cybersex Biasa (Snagkowski et al., 2016) - [gede cue réaktivitas / sensitization, ditingkatkeun réspon conditioned] - ulikan unik ieu conditioned subjék pikeun baheulana wangun nétral, anu diprediksi penampilan a gambar porno. Excerpts:

Aya konsensus ngeunaan kriteria diagnostik tina kecanduan cybersex. Sababaraha deukeut dalil kamiripan kana kabebasan zat, nu learning associative nyaéta mékanisme krusial. Dina ulikan ieu, 86 lalaki heterosexual réngsé hiji Pavlovian Standar kana Tugas Transfer instrumental dirobah kalawan gambar porno pikeun nalungtik learning associative di kecanduan cybersex. Sajaba ti, craving subjektif alatan ningali gambar jeung tendencies arah kecanduan cybersex porno anu ditaksir. Hasil némbongkeun pangaruh tina craving subjektif on tendencies arah kecanduan cybersex, moderated ku learning associative. Gemblengna, papanggihan ieu nunjuk ka arah peran krusial pembelajaran associative pikeun ngembangkeun kecanduan cybersex, bari nyadiakeun bukti salajengna empiris kanggo kamiripan antara kabebasan zat sarta kecanduan cybersex. Dina kasimpulan, hasil ulikan ayeuna nunjukkeun yén pembelajaran associative bisa maénkeun peran krusial ngeunaan ngembangkeun kecanduan cybersex. papanggihan kami nyadiakeun bukti salajengna pikeun kamiripan antara kecanduan cybersex sarta zat kabebasan saprak pangaruh tina craving subjektif jeung learning associative anu ditémbongkeun.

29) parobahan mood sanggeus ningali pornografi dina Internét numbu ka gejala gangguan Internet-pornografi-nempoan (Laier & Brand,2016) - [gede cravings / sensitization, kirang liking] - Excerpts:

Hasil utama pangajian téh yén tendencies arah Internet Pornografi karusuhan (IPD) anu pakait négatip kalawan rarasaan umumna alus, ngahudangkeun, sarta nenangkeun ogé positif jeung stress ditanggap dina kahirupan sapopoé jeung motivasi ngagunakeun pornografi Internét tina segi éksitasi néangan sarta dijauhkeun emosi. Saterusna, tendencies arah IPD anu négatip patali wanda saméméh jeung sanggeus nonton pornografi Internét ogé paningkatan sabenerna wanda alus tur tenang. Hubungan antara tendencies arah IPD jeung pikagumbiraeun néangan alatan pamakéan internét-pornografi ieu moderated ku evaluasi kapuasan nu orgasme ngalaman urang. Sacara umum, hasil nalungtik nu di garis jeung hipotesa nu IPD ieu numbu ka motivasi pikeun manggihan gratification seksual jeung ulah aya atawa Cope jeung émosi aversive ogé kalawan asumsi yén parobahan mood handap konsumsi pornografi numbu ka IPD (Cooper et al., 1999 jeung Laier sarta Brand, 2014).

30) kabiasaan masalah seksual di sawawa ngora: asosiasi ti sakuliah variabel klinis, behavioral, sarta neurocognitive (2016) - [poorer fungsi eksekutif] - Individu kalayan paripolah séksual masalah (PSB) exhibited sababaraha deficits neuro-kognitif. papanggihan ieu nunjukkeun poorer fungsi eksekutif (Hypofrontality) nu mangrupakeun fitur otak konci kajadian dina addicts ubar. Sababaraha excerpts:

Hiji hasil kasohor ti analisis ieu nu PSB nembongkeun asosiasi signifikan kalawan sababaraha faktor klinis deleterious, kaasup handap harga diri, turun kualitas kahirupan, luhur: BMI, sarta ongkos comorbidity luhur pikeun sababaraha gangguan ...

... eta oge mungkin yén fitur klinis dicirikeun dina grup PSB sabenerna hasil variabel tersiér nu ngakibatkeun naékna duanana PSB sarta fitur klinis lianna. Hiji faktor poténsi ngeusian peran ieu bisa jadi deficits neurocognitive dicirikeun dina grup PSB, sabagean anu patali jeung mémori digawé, impulsivity / kontrol dorongan, sarta pembuatan kaputusan. Ti characterization ieu, éta tiasa pikeun ngalacak masalah dibuktikeun dina PSB sarta fitur klinis tambahan, sapertos dysregulation emosi, ka deficits kognitif sabagean ...

Lamun masalah kognitif dicirikeun dina analisis ieu téh sabenerna fitur inti PSB, ieu bisa boga implikasi klinis kasohor.

31) Methylation of HPA Axis patali gén dina Lalaki Jeung Hypersexual karusuhan (Jokinen dkk., 2017) - [respon stress dysfunctional, parobahan epigenetic] - Ieu nurutan-up tina #16 luhur nu kapanggih yén addicts kelamin boga sistem stress dysfunctional - parobahan neuro-éndokrin konci disababkeun ku kecanduan. Ulikan ayeuna kapanggih parobahan epigenetic on gén museur kana respon stress manusa sarta pakait raket jeung kecanduan. Kalayan parobahan epigenetic, sekuen DNA teu dirobah (Salaku kajadian kalawan mutasi a). Gantina, gén ieu tagged na ekspresi na dihurungkeun kaluhur atanapi kahandap (video pondok dijelaskeun epigenetics). Perobahan epigenetic dilaporkeun dina ulikan ieu nyababkeun aktivitas gén CRF dirobah. CRF mangrupakeun neurotransmitter sarta hormon nu drive paripolah adiktif kayaning cravings, sarta mangrupakeun pamuter utama di loba gejala ditarikna ngalaman dina sambungan kalawan eusi jeung addictions behavioral, kaasup kecanduan porno.

32) Eksplor Hubungan antara Compulsivity Sanggama na Attentional Bias kana Kalimah Sex-patali dina cohort of Individu séksual Active (Albery et al., 2017) - [gede cue réaktivitas / sensitization, desensitization] - Ulikan ieu ulangan papanggihan Ulikan 2014 Cambridge Universitas ieuNu dibandingkeun bias attentional of addicts porno nepi kadali séhat. Di dieu téh naon anyar: Pusat studi correlated nu "taun aktivitas seksual" kalawan 1) skor kelamin kecanduan jeung ogé 2) hasil tugas bias attentional. Di antara maranéhanana nyetak tinggi on kecanduan seksual, taun pangsaeutikna tina pangalaman seksual anu patali jeung bias attentional gede (katerangan bias attentional). skor jadi luhur seksual compulsivity + taun pangsaeutikna tina pangalaman seksual = tanda gede tina kecanduan (bias attentional gede, atanapi gangguan). Tapi bias attentional declines sharply dina pamaké nu nyurung, sarta disappears di angka pangluhurna taun pangalaman seksual. Nu nulis menyimpulkan yén hasilna ieu bisa nunjukkeun yén taun leuwih ti "aktivitas seksual nu nyurung" ngakibatkeun habituation gede atawa numbing umum tina respon pelesir (desensitization). Excerpt tina tamat:

Hiji katerangan mungkin pikeun hasil ieu téh yén salaku individu nu nyurung séksual engages dina kabiasaan leuwih nu nyurung, hiji template gairah pakait tumuwuh [36-38] sarta nu leuwih waktos, kabiasaan leuwih ekstrim anu diperlukeun pikeun tingkat sarua gairah bisa kabiruyungan. Hal ieu salajengna pamadegan yén salaku hiji individu engages dina kabiasaan leuwih nu nyurung, neuropathways jadi desensitized mun beuki rangsangan seksual 'dinormalisasi' atawa gambar na individu giliran langkung rangsangan 'ekstrim' pikeun ngawujudkeun gairah nu dipikahoyong. Ieu luyu jeung pagawean némbongkeun yén 'cageur' jalu jadi habituated kana rangsangan eksplisit leuwih waktos na nu habituation ieu dicirikeun ku turun gairah jeung réspon appetitive [39]. Ieu nunjukkeun yen langkung nu nyurung, partisipan aktif sacara séksual geus jadi 'heuras' atawa leuwih acuh ka kecap nu 'dinormalisasi' nu patali kelamin dipaké dina pangajaran hadir tur salaku tampilan sapertos turun bias attentional, bari maranéhanana jeung ngaronjat compulsivity na kirang pangalaman masih némbongkeun gangguan sabab nu rangsangan ngagambarkeun kognisi langkung sensitized.

33) Fungsi eksekutif of séksual nu nyurung jeung Non-séksual nu nyurung Lalaki Sateuacan na Saatos Lalajo hiji erotis Video (Messina dkk., 2017) - [poorer fungsi eksekutif, cravings gede / sensitization] - eksposur ka porno kapangaruhan eksekutif fungsi dina lalaki kalawan "paripolah seksual nu nyurung," tapi teu kadali séhat. fungsi eksekutif Poorer lamun kakeunaan cues nu patali kecanduan mangrupakeun ciri khas tina gangguan zat (nembongkeun duanana sirkuit prefrontal dirobah jeung sensitization). Excerpts:

Pananjung Ieu nunjukkeun kalenturan kognitif hadé sanggeus stimulasi seksual ku kadali dibandingkeun kalawan pamilon nu nyurung séksual. data ieu ngarojong pamanggih yén lalaki nu nyurung séksual teu ngamangpaatkeun éta mungkin pangaruh learning tina pangalaman, anu bisa ngahasilkeun modifikasi kabiasaan hadé. Ieu ogé bisa dipikaharti saperti kurangna pangaruh learning ku grup nu nyurung séksual lamun maranéhanana dirangsang séksual, sarupa jeung naon kajadian di siklus tina kecanduan seksual, nu dimimitian ku jumlah beuki kognisi seksual, dituturkeun ku aktivasina of seksual Aksara lajeng orgasme, sering pisan ngalibetkeun paparan ka situasi picilakaeun.

34) Tiasa Pornografi jadi adiktif? Hiji fMRI Study of Lalaki néangan Treatment pikeun Pornografi masalah Paké (Gola dkk., 2017) - [gede cue réaktivitas / sensitization, ditingkatkeun réspon conditioned] - Hiji Ulikan fMRI ngalibetkeun hiji paradigma cue-réaktivitas unik dimana wangun baheulana nétral diprediksi penampilan gambar porno. Excerpts:

Lalaki jeung tur tanpa pamakéan porno masalah (PPU) differed dina réaksi uteuk mun cues ngaramal gambar érotis, tapi henteu dina réaksi mun gambar erotis diri, konsisten jeung Téori salience incentive of addictions. aktivasina otak ieu dipirig ku motivasi behavioral ngaronjat pikeun nempo gambar erotis (luhur 'wanting'). réaktivitas striatal véntral pikeun cues ngaramal gambar erotis ieu nyata patali ka severity of PPU, jumlah pamakéan pornografi per minggu na Jumlah masturbations mingguan. papanggihan urang nyarankeun yen kawas dina zat-pamakéan sarta gangguan judi mékanisme neural na behavioral numbu ka processing anticipatory of cues pakaitna importantly ka fitur klinis relevan of PPU. papanggihan ieu nunjukkeun yén PPU bisa ngagambarkeun kecanduan behavioral sarta yén interventions mantuan targeting behavioral sarta zat addictions ngajamin tinimbangan pikeun adaptasi jeung dipaké dina nulungan lalaki kalawan PPU.

35) Ukuran sadar jeung Non-sadar tina emosi: Ulah Aranjeunna Cenang jeung Frékuénsi Pornografi Paké? (Kunaharan et al., 2017) - [habituation atanapi desensitization] - diajar réspon pamaké porno ditaksir '(EEG maca & ngareuwaskeun Tanggapan) ka sagala rupa gambar emosi-inducing - kaasup erotica. nalungtik kapanggih sababaraha Bedana neurological antara pamaké porno frékuénsi lemah sareng pamaké porno frekuensi tinggi. Excerpts:

Papanggihan nyarankeun yén ngaronjat pamakéan pornografi mucunghul boga pangaruh dina réspon non-sadar otak urang keur rangsangan emosi-inducing nu teu ditingalikeun ku eksplisit timer laporan.

4.1. Eksplisit Ratings: Narikna, pamakéan group porno tinggi dipeunteun gambar erotis sakumaha leuwih pikaresepeun ti grup pamakéan sedeng. Nu nulis nyarankeun ieu bisa jadi alatan nu rélatif alam "lemes-core" tina "erotis" Gambar ngandung dina database IAPS teu nyadiakeun tingkat stimulasi anu aranjeunna bisa biasana neangan kaluar, siga nu geus ditémbongkeun ku Harper na Hodgins [58] Yén kalawan sering nempoan tina bahan porno, loba individu mindeng pasoalan kana nempo bahan leuwih sengit pikeun ngajaga tingkat sarua gairah fisiologis. The "pikaresepeun" kategori emosi ningali ratings valénsi ku sakabeh tilu grup janten relatif sami sareng tinggi pamakéan rating group gambar sakumaha rada leuwih pikaresepeun rata-rata ti gorombolan lianna. Ieu bisa deui jadi alatan "pikaresepeun" Gambar dibere moal kabawa stimulating cukup keur individu dina grup pamakéan tinggi. Studi geus konsistén ditémbongkeun a downregulation fisiologis dina ngolah eusi appetitive alatan épék habituation dina individu anu remen neangan kaluar bahan porno [3, 7, 8]. Éta contention pangarang 'yén pangaruh ieu bisa akun pikeun hasil observasi.

4.3. Ngareuwaskeun refleks Modulation (SRM): The relatif pangaruh ngareuwaskeun amplitudo luhur ditempo dina grup pamakéan porno lemah sareng sedeng bisa jadi dipedar ku jalma dina grup ngahaja Ngahindarkeun pamakéan pornografi, sabab bisa manggihan eta janten relatif leuwih pikaresepeun. Alternatipna, hasil diala ogé bisa jadi alatan éfék habituation, whereby individu dina grup ieu ulah lalajo beuki pornografi ti aranjeunna eksplisit nyatakeun-kamungkinan alatan alesan isin antara séjén salaku épék habituation geus ditémbongkeun nambahan réspon panon Blink ngareuwaskeun [41, 42].

36) Paparan rangsangan séksual Induces Discounting Greater Anjog ka ngaronjat involvement di Cyber ​​Delinquency Diantara Lalaki (Cheng & Chiou, 2017) - [poorer fungsi eksekutif, impulsivity gede - percobaan musabab] - Dina paparan dua studi kana rangsangan seksual visual nyababkeun: 1) gede nyangsang discounting (henteu mampuh reureuh gratification), 2) inclination gede kalibet dina cyber-delinquency, 3) gede inclination mésér barang tiruan na hack akun Facebook batur urang. Dicokot babarengan ieu nunjukkeun yén pamakéan porno naek impulsivity jeung bisa ngurangan fungsi nu tangtu eksekutif (timer kontrol, judgment, konsékuansi foreseeing, kontrol dorongan). excerpt:

Jalma remen sapatemon rangsangan seksual salila pamakéan Internét. Panalungtikan geus ditémbongkeun yén rangsangan inducing motivasi seksual bisa ngakibatkeun impulsivity gede di lalaki, sakumaha manifested di discounting temporal gede (ie, kacenderungan pikeun resep leutik, gains saharita mun gedé, leuwih kahareup).

Dina kacindekan, hasil ayeuna demonstrate hiji pakaitna antara rangsangan seksual (misalna paparan ka gambar awéwé seksi atanapi pakean arousing séksual) jeung involvement lalaki di cyber delinquency. papanggihan urang nyarankeun yen impulsivity lalaki sarta timer kontrol, sakumaha manifested ku discounting temporal, anu susceptible kana kagagalan dina nyanghareupan rangsangan seksual ubiquitous. Lalaki bisa kauntungan tina mantau naha paparan rangsangan seksual anu pakait sareng pilihan delinquent saterusna maranéhanana jeung kabiasaan. papanggihan urang nyarankeun yen encountering rangsangan seksual bisa ngagoda lalaki handap jalan tina delinquency cyber

Hasilna ayeuna nyarankeun yén kasadiaan luhur rangsangan seksual di alam maya bisa jadi pakait leuwih raket jeung kabiasaan cyber-delinquent lalaki ti sangka saméméhna.

37) Predictors keur (masalah) Mangpaat Internet Bahan séksual eksplisit: Peran tret Motivasi Sanggama na implisit Approach Tendencies Nuju Bahan séksual eksplisit (Stark et al., 2017) - [gede cue réaktivitas / sensitization / cravings] - Excerpts:

Ulikan hadir ditalungtik naha tret motivasi seksual jeung pendekatan implisit tendencies nuju bahan seksual anu predictors pamakean SEM masalah na teh waktu poean spent ningali SEM. Dina percobaan behavioral kami dipaké Approach-dijauhkeun Tugas (AAT) pikeun ngukur tendencies pendekatan implisit nuju bahan seksual. A korelasi positif antara kacenderungan pendekatan implisit arah SEM jeung waktu poean spent dina ningali SEM bisa jadi dipedar ku épék attentional: A pendekatan kacenderungan implisit tinggi bisa diinterpretasi salaku hiji bias attentional arah SEM. Hiji subjék kalawan bias attentional ieu bisa jadi leuwih katarik cues seksual dina Internet hasilna jumlahna leuwih luhur waktos spent dina loka SEM.

38) Pornografi Kecanduan deteksi dumasar Neurophysiological komputasional Approach (2018) - excerpt:

Dina ieu tulisan, metoda ngagunakeun sinyal otak ti wewengkon frontal direbut make EEG geus diusulkeun pikeun ngadeteksi naha pamilon bisa mibanda kecanduan porno atawa lamun heunteu. Éta tindakan minangka pendekatan lawanna kana kuesioner psikologi umum. hasil eksperimen némbongkeun yén pamilon addicted miboga aktivitas gelombang alfa low di wewengkon otak frontal dibandingkeun pamilon non-addicted. Ieu bisa ditempo maké kakuatan spéktra diitung maké Low Resolusi éléktromagnétik Tomography (LORETA). Pita theta ogé némbongkeun aya disparity antara addicted sarta non-addicted. Sanajan kitu, bedana teu sakumaha atra jadi band alfa.

39) deficits abu masalah na dirobah konektipitas peristirahatan nangtang dina gyrus temporal punjul diantara individu kalawan kabiasaan hypersexual masalah (2018) - [deficits masalah abu di cortex temporal, konektipitas poorer fungsi antara cortex temporal jeung precuneus & caudate] - Hiji Ulikan fMRI ngabandingkeun addicts kelamin taliti diayak ( "masalah kabiasaan hypersexual") kana mata pelajaran kontrol séhat. Dibandingkeun addicts kadali kelamin tadi: 1) ngurangan masalah abu di lobus temporal (wewengkon pakait sareng inhibiting impulses seksual); 2) ngurangan precuneus mun konektipitas hanca cortex temporal (mungkin nunjukkeun Abnormalitas di kamampuhan pikeun mindahkeun perhatian); 3) ngurangan caudate mun konektipitas hanca cortex temporal (mungkin ngahambat kadali luhur-handap tina impulses). Excerpts:

papanggihan ieu nyarankeun yén deficits struktural dina gyrus temporal jeung konektipitas hanca nu dirobah antara gyrus temporal jeung wewengkon husus (ie, precuneus na caudate) bisa nyumbang kana gangguan dina inhibisi obat kuat tina gairah seksual di individu kalawan durahman. Ku kituna, hasil ieu nunjukkeun yén parobahan struktur jeung konektipitas hanca di gyrus temporal bisa jadi ciri husus durahman jeung bisa jadi calon biomarker keur diagnosis durahman.

Gray masalah enlargement dina amandel cerebellar katuhu jeung ngaronjat konektipitas tina amandel cerebellar kénca jeung STG kénca ogé ditalungtik .... Kituna, mungkin wae anu ngaronjat volume zat abu sarta konektipitas hanca di cerebellum ieu pakait sareng kabiasaan nu nyurung di individu kalawan durahman.

Dina kasimpulan, anu VBM hadir jeung pangajaran konektipitas hanca némbongkeun deficits masalah abu sarta konektipitas hanca dirobah dina gyrus temporal diantara individu kalawan durahman. Langkung importantly, struktur sabagean gede tur konektipitas hanca anu négatip correlated jeung severity of durahman. papanggihan ieu nyadiakeun wawasan anyar kana mékanisme neural kaayaan tina durahman.

40) Tendencies nuju gangguan Internet-pornografi-pamakéan: Beda dina lalaki sarta awéwé ngeunaan biases attentional kana rangsangan porno (2018) - [gede cue réaktivitas / sensitization, cravings ditingkatkeun]. Excerpts

Sababaraha pangarang mertimbangkeun Internet-pornografi-pamakéan karusuhan (IPD) salaku karusuhan adiktif. Salah sahiji mékanisme nu geus intensif diulik dina substance- sarta non-zat-pamakéan gangguan mangrupa bias attentional ditingkatkeun arah cues nu patali kecanduan. biases Attentional digambarkeun salaku prosés kognitif persepsi individu urang kapangaruhan ku cues nu patali kecanduan disababkeun ku incentive salience conditioned tina cue sorangan. Hal ieu dianggap di modél I-Pace yén di individu rawan ngamekarkeun gejala IPD cognitions implisit ogé cue-réaktivitas na craving timbul sarta nambahan dina prosés kecanduan. Pikeun nalungtik peran biases attentional dina ngembangkeun IPD, urang ditalungtik sampel pamilon awéwé 174 jalu jeung. bias Attentional ieu diukur ku usik Tugas nu Visual, nu pamilon kapaksa meta dina panah muncul sanggeus gambar porno atawa netral. Sajaba ti éta, pamilon kapaksa nunjukkeun gairah seksual maranéhanana ngainduksi ku gambar porno. Saterusna, tendencies arah IPD muji sukur ngagunakeun pondok-Internetsex Kecanduan Test. Hasil ulikan ieu némbongkeun hubungan antara bias attentional jeung gejala severity of IPD sawaréh dimédiasi ku indikator pikeun cue-réaktivitas na craving. Bari lalaki jeung awewe umumna béda dina kali réaksi alatan gambar porno, analisis régrési moderated kaungkap biases attentional lumangsung bebas bandung dina konteks gejala IPD. Hasil ngarojong asumsi teoritis sahiji modél I-Pace ngeunaan salience incentive of cues nu patali kecanduan jeung anu konsisten kalayan studi alamat cue-réaktivitas na craving di gangguan zat-pamakéan.

Duaan ieu studi neurological kapanggih:

  1. The 3 utama parobahan otak nu patali kecanduan: sensitization, desensitization, sarta hypofrontality.
  2. Langkung pamakéan porno correlated kalayan masalah kirang abu dina ganjaran circuit (dorsal striatum).
  3. Langkung pamakéan porno correlated kalawan kirang ganjaran circuit aktivasina nalika sakeudeung nempo gambar seksual.
  4. Langkung pamakéan porno correlated kalawan sambungan neural kaganggu antara circuit ganjaran jeung cortex prefrontal.
  5. Addicts miboga aktivitas gede prefrontal mun cues seksual, tapi aktivitas uteuk kirang kana rangsangan normal (cocog kecanduan narkoba).
  6. Porno pamakéan / paparan porno patali gede nyangsang discounting (henteu mampuh reureuh gratification). Ieu tanda tina fungsi eksekutif poorer.
  7. 60% tina porno nu nyurung addicted subjék dina hiji ulikan ngalaman ED atawa libido low kalawan mitra, tapi teu kalawan porno: kabéh nyatakeun yén pamakéan porno internét disababkeun ED maranéhanana / libido low.
  8. Enhanced bias attentional comparable ka pamaké narkoba. Nunjukkeun sensitization (produk tina DeltaFosb).
  9. Greater wanting & craving pikeun porno, tapi liking teu gede. Ieu aligns kalawan modél ditarima tina kecanduan - incentive sensitization.
  10. addicts porno gaduh leuwih sering dipake tinimbang gede pikeun novelty seksual acan brains maranéhanana habituated gancang ka Gambar seksual. Teu pre-aya.
  11. The ngora nu pamaké porno nu leuwih gede dina réaktivitas cue-ngainduksi di puseur ganjaran.
  12. EEG luhur (P300) maca nalika pamaké porno anu kakeunaan cues porno (anu lumangsung di addictions séjén).
  13. Kirang kahayang pikeun kelamin sareng jalma correlating kalayan gede cue-réaktivitas mun gambar porno.
  14. Langkung pamakéan porno correlated kalawan handap LPP amplitudo nalika sakeudeung nempo poto seksual: nunjukkeun habituation atanapi desensitization.
  15. sumbu Dysfunctional HPA na sirkuit stress otak dirobah, anu lumangsung dina addictions ubar (jeung volume amygdala gede, nu pakait sareng stress sosial kronis).
  16. parobahan Epigenetic on gén museur kana respon stress manusa sarta pakait raket jeung kecanduan.
  17. tingkat luhur Tumor Necrosis Factor (TNF) - nu oge lumangsung dina penyalahgunaan narkoba sarta kecanduan.
  18. A deficit di cortex temporal masalah abu; konektipitas poorer antara temporal perusahaan tur sababaraha wilayah sejen

Nyitak Friendly, PDF & Email