studi neurological

Studi Neurological on porno Paké

Elmuwan geus dipake studi neurological kasampak di épék pornografi ngagunakeun parabot kaasup fMRI, MRI na EEG. Éta ogé geus nyieun neuro-éndokrin sarta studi neuro-pyschological. Kaca ieu geus diadaptasi tina Yourbrainonporn.com. Punten didatangan Yourbrainonporn.com upami anjeun hoyong langkung informasi di-jero ngeunaan ieu panalungtikan panganyarna kana efek tina pamakéan pornografi.

Studi neurological handap nu categorized dina dua cara. Munggaran ku otak nu patali kecanduan robah unggal dilaporkeun. Handap yén studi sarua dibéréndélkeun dumasar titimangsa tina ieu publikasi, jeung excerpts na clarifications.

Béréndélan ku robah otak nu patali kecanduan: Opat parobahan otak utama ngainduksi ku kecanduan nu digambarkeun ku George F. Koob jeung Nora D. Volkow di review Landmark maranéhanana. Koob nyaéta Diréktur Institute Nasional on Loba teuing Alkohol jeung alkohol (NIAAA), sarta Volkow mangrupa sutradara dina Institute Nasional on penyalahgunaan narkoba (Nida). Kaulinan ieu dipedalkeun dina The New England Journal of Medicine: Kamajuan Neurobiologic ti Brain Kasakit Modél of Kecanduan (2016). kertas ngajelaskeun parobahan otak utama aub kalawan duanana ubar na addictions behavioral, bari nyarios dina ayat lawang na nu kecanduan kelamin aya:

"Urang disimpulkeun yen neurosains terus ngarojong model panyakit otak tina kecanduan. panalungtikan neurosains di wewengkon ieu teu ngan nawarkeun kasempetan anyar pikeun pencegahan sarta pengobatan addictions zat sarta addictions behavioral patali (misalna pikeun dahareun, awewe atawa lalaki, Sarta judi) ... ".

Kertas Volkow & Koob ngagariskeun opat parobihan otak anu nyababkeun kecanduan, nyaéta: 1) Sensitization, 2) Desensitization, 3) sirkuit prefrontal Dysfunctional (Hypofrontality), 4) Sistim stress Malfunctioning. Kabéh 4 parobahan otak ieu geus pasti diantara loba studi nu neurological didaptarkeun dina kaca ieu:

  • Studi ngalaporkeun sensitization (cue-réaktivitas & idaman) dina pangguna porno / pecandu séks: 1, 2, 3, 45, 6, 7, 89101112131415161718192021.
  • Studi ngalaporkeun desensitization atanapi habituation (hasilna toleransi) dina pamaké porno / addicts kelamin: 1, 23456.
  • Ngalaporkeun panalungtikan kirang fungsi eksekutif ()hypofrontality) Atawa dirobah aktivitas prefrontal di pamaké porno addicts / sex: 1, 23, 4, 567891011121314.
  • Studi nunjukkeun hiji Sistim stress dysfunctional di pamaké porno addicts / sex: 123.

Béréndélan dumasar titimangsa tina ieu publikasi: Daptar di handap ngandung sakabéh studi nu neurological diterbitkeun dina pamaké porno na addicts kelamin. Unggal ulikan dibéréndélkeun di handap ieu dipirig ku pedaran atawa excerpt, sarta nunjukkeun nu ti 4 nu patali kecanduan robah otak (s) ngan dibahas papanggihan na ngesahkeun:

1) Investigation awal The Karakteristik nurut sedekan hate nu ngadadak Jeung Neuroanatomical of Paripolah séksual nu nyurung (Panambang et al., 2009) 

[sirkuit prefrontal disfungsional / fungsi éksékutip anu langkung lemah] - studi fMRI ngalibetkeun utamina addicts séks. Panilitian ngalaporkeun paripolah anu langkung impulsif dina tugas Go-NoGo di pecandu séks (hypersexuals) dibandingkeun sareng pamilon kendali. Pemindaian otak ngungkabkeun yén pecandu séks parantos henteu teratur perkawis korteks prefrontal dibandingkeun sareng kadali. Kutipan:

Sajaba ukuran timer laporan di luhur, penderita CSB ogé némbongkeun nyata beuki impulsivity dina tugas behavioral, prosedur Go-No Go.

Hasil ogé nunjukkeun yén pasien CSB némbongkeun wilayah frontal punjul nyata luhur hartosna diffusivity (MD) ti kadali. A analisis correlational dituduhkeun asosiasi signifikan antara ukuran impulsivity jeung wilayah frontal inferior anisotrophy fractional (FA) jeung MD, tapi euweuh asosiasi kalayan ukuran wilayah frontal punjul. nganalisa sarupa dituduhkeun a pakaitna négatip signifikan antara punjul frontal lobus MD jeung inventory kabiasaan seksual nu nyurung.

2) Bedana timer dilaporkeun dina ukuran tina fungsi eksekutif tur kabiasaan hypersexual dina sabar jeung masarakat sampel lalaki (Reid dkk., 2010) 
[fungsi éksékutip anu langkung miskin] - Kutipan:

Pasién anu milari bantosan pikeun tingkah laku hiperséksual sering nunjukkeun ciri impulsivity, kaku kaku, goréng penilaian, kakurangan dina pangaturan émosi, sareng kaleuleumpangan teuing ku jinis. Sababaraha ciri ieu ogé umum di kalangan pasién anu nampilkeun patologis neurologis anu aya hubunganana sareng disfungsi éksékutip. Pengamatan ieu nyababkeun panilitian ayeuna ngeunaan bédana antara sakolompok pasien hiperséksual (n = 87) sareng sampel komunitas non-hiperséksual (n = 92) lalaki anu ngagunakeun Perilaku Rating Inventory of Executive Function-dewasa Vérsi Hiperseksual paripolah positif aya hubunganana kalayan indéks global disfungsi éksékutip sareng sababaraha subskala BRIEF-A. Timuan ieu nyayogikeun bukti awal anu ngadukung hipotésis yén disfungsi éksékutip tiasa dicirikeun dina tingkah laku hiperséksual.

3) Lalajo porno Gambar on Internet: Peran Ratings gairah seksual na Gejala Psikologis-jiwa pikeun Maké loka Internet Sex kacida (Brand et al., 2011) 
[Gede cravings / sensitization jeung eksekutif poorer fungsi] - Hiji excerpt:

Hasilna nunjukkeun yén masalah timer dilaporkeun dina kahirupan sapopoé numbu ka kagiatan seksual online anu diprediksi ku ratings gairah seksual subjektif tina bahan porno, severity global gejala psikologis, jeung Jumlah aplikasi kelamin dipaké nalika keur di situs kelamin Internet dina kahirupan sapopoé, bari waktu spent dina situs Internet kelamin (menit per poé) henteu nyata nyumbang kana katerangan varian dina skor IATsex. Simkuring ningali sababaraha parallels antara mékanisme kognitif jeung uteuk berpotensi contributing ka pangropéa of cybersex kaleuleuwihan sarta maranéhanana digambarkeun pikeun individu jeung gumantungna zat.

4) Porno Gambar Processing Interferes kalawan Performance Mémori ngagawekeun (Laier et al., 2013) 
[Gede cravings / sensitization jeung eksekutif poorer fungsi] - Hiji excerpt:

Sababaraha individu ngalaporkeun masalah nalika jeung sanggeus Dursasana Internet kelamin, kayaning leungit sare jeung forgetting pasini, nu pakait sareng konsékuansi hirup négatip. Hiji mékanisme berpotensi ngarah kana jinis ieu masalah éta gairah seksual salila kelamin Internet bisa ngaganggu gawe memori (Bidadari) kapasitas, hasilna dina ngalalaworakeun inpormasi lingkungan relevan sarta pembuatan kaputusan kituna disadvantageous. Hasil wangsit kinerja Bidadari parah dina kaayaan gambar porno di tugas 4-deui dibandingkeun jeung tilu kaayaan gambar sésana. Papanggihan nu dibahas kalawan hormat ka kecanduan Internet sabab Bidadari gangguan ku cues nu patali kecanduan ieu ogé dipikawanoh ti kabebasan zat.

5) Seksual Processing Gambar Interferes kalawan Putusan-Nyieun Dina ambiguitas (Laier dkk., 2013) 
[Gede cravings / sensitization jeung eksekutif poorer fungsi] - Hiji excerpt:

Putusan-nyieun prestasi éta goréng lamun gambar seksual anu pakait sareng decks kartu disadvantageous dibandingkeun kinerja nalika gambar seksual anu numbu kana decks nguntungkeun. gairah seksual subjektif moderated hubungan antara kaayaan tugas jeung kinerja-nyieun kaputusan. Ulikan ieu emphasized yén gairah seksual ngahambat kalawan putusan-pembuatan, anu bisa ngajelaskeun naha sababaraha individu ngalaman konsékuansi négatip dina konteks pamakean cybersex.

6) Cybersex kecanduan: ngalaman gairah seksual lamun ningali pornografi jeung kontak seksual teu real-hirup ngajadikeun bédana (Laier dkk., 2013) 
[Gede cravings / sensitization jeung eksekutif poorer fungsi] - Hiji excerpt:

Hasilna nunjukkeun yén indikator tina gairah seksual na craving mun cues Internet porno diprediksi tendencies arah kecanduan cybersex dina pangajaran kahiji. Leuwih ti éta, ieu nembongkeun yen pamaké cybersex masalah ngalaporkeun gairah seksual na craving réaksi gede hasilna tina presentasi cue porno. Dina duanana studi, jumlah jeung kualitas sareng kontak seksual real-hirup teu pakait kana kecanduan cybersex. Hasil ngarojong null gratification, nu diasumsikeun tulangan, mékanisme diajar, sarta craving janten prosés relevan dina ngembangkeun tur pamaliharaan tina kecanduan cybersex. Kirang atawa unsatisfying kontak kahirupan nyata seksual teu tiasa sahingga ngajelaskeun kecanduan cybersex.

[leuwih penting cue-réaktivitas dibandingkeun sareng kahayang seksual anu kirang: sensitipitas sareng habituation] - Studi EEG ieu dikedalkeun dina média salaku bukti ngalawan ayana kecanduan porno / seks. teu kituApan dkk. 2013 sabenerna lends rojongan kana ayana duanana kecanduan porno jeung pamakéan porno handap-régulasi kahayang seksual. Kumaha? nalungtik dilaporkeun maca EEG luhur (Relatif ka gambar nétral) sawaktos subjek anu sakeudeung kakeunaan poto porno. Studi konsistén némbongkeun yén hiji P300 luhur: lumangsung nalika addicts anu kakeunaan cues (kayaning gambar) nu patali jeung kecanduan maranéhanana.

Dina garis jeung studi scan uteuk Cambridge Universitas, Ulikan EEG ieu ogé dilaporkeun gede cue-réaktivitas kana porno correlating kalawan kahayang kirang keur sex partnered. Nempatkeun eta cara sejen - individu kalawan aktivasina otak gede kana porno bakal rada masturbate kana porno ti mibanda kelamin sareng jalma nyata. Shockingly, spokesperson ulikan Nicole Prause ngaku yén pamaké porno saukur kagungan "libido luhur," acan hasil studi sebutkeun sabalikna pasti (Kahayang subjék 'pikeun kelamin partnered ieu muterna dina hubungan pamakéan porno maranéhanana).

Duaan ieu dua Apan et al. papanggihan nunjukkeun aktivitas gede otak kana cues (Gambar porno), acan kirang réaktivitas kana ganjaran alam (kelamin jeung jalma). Duanana nyaéta hallmarks tina hiji kecanduan. Genep tulak peer-reviewed ngajelaskeun kaleresan: 123456. Ogé tingali ieu éksténsif YBOP critique.

Kumisan ti loba klaim unsupported di pencét, éta disturbing yen ulikan endog 2013 Prause urang diliwatan peer-review, sabab ngalaman ti flaws metodologis serius: 1) subjék éta hétérogén (lalaki, bikang, non-heterosexuals); 2) subjék éta teu diayak pikeun gangguan méntal atawa addictions; 3) ulikan kagungan euweuh grup kontrol pikeun babandingan; 4) questionnaires éta teu disahkeun pikeun pamakéan porno atawa kecanduan porno.

8) Struktur otak na Konéktipitas Fungsional Dipatalikeun Jeung Konsumsi Pornografi: The otak kana porno (Kuhn & Gallinat, 2014) 
[desensitization, habituation, sareng sirkuit prefrontal disfungsional]. Panilitian Max Planck Institute fMRI ieu ngalaporkeun 3 papanggihan neurologis anu aya hubunganana sareng tingkat panggunaan porno anu langkung luhur: (1) sistem panghargaan anu kirang masalah abu (dorsal striatum), (2) kirang aktipisasi sirkuit hadiah nalika ningali sakedik poto séks, (3) konéktipitas fungsional anu langkung goréng. antara striatum dorsal sareng korteks prefrontal dorsolateral. Panaliti napsirkeun 3 papanggihan salaku indikasi pangaruh tina paparan porno jangka panjang. Saur panilitian,

Ieu di garis kalawan hipotesa yen paparan sengit mun hasil rangsangan porno dina handap-pangaturan respon neural alam ka rangsangan seksual.

Dina ngajéntrékeun konektipitas poorer fungsi antara PFC jeung striatum nalungtik ngomong,

Disfungsi of circuitry ieu geus patali jeung pilihan behavioral pantes, kayaning néangan ubar, paduli hasil négatip poténsial

kalungguhan panulis Simone Kuhn commenting dina siaran pers Max Planck ceuk:

Urang nganggap yén subjék kalawan mangrupa konsumsi porno tinggi kudu ngaronjatkeun rangsangan pikeun nampa jumlah sarua tina ganjaran. Nu bisa hartosna yén konsumsi biasa pornografi leuwih atawa kirang ageman kaluar sistem ganjaran anjeun. Nu bakal cocog sampurna hipotesa yen sistem ganjaran maranéhanana kudu tumuwuh stimulasi.

9) Neural Correlates of Sanggama cue réaktivitas di Individu kalayan sarta tanpa paripolah séksual nu nyurung (Voon et al., 2014) 
[sensitization / cue-reactivity and desensitization] Anu munggaran dina séri studi Universitas Cambridge mendakan pola kagiatan otak anu sami dina pecandu porno (mata pelajaran CSB) sapertos anu ditingali dina pecandu narkoba sareng alkohol - réaksi réaktivitas atanapi sensitisasi anu langkung ageung. Panaliti kalungguhan Valerie Voon ngadawuh:

Aya béda jelas dina aktivitas uteuk antara pasien anu boga kabiasaan seksual nu nyurung na sukarelawan séhat. Bedana ieu eunteung pamadegan addicts narkoba.

Voon et al., 2014 ogé kapanggih yén addicts porno pas Modél kecanduan nu katampa tina wanting "eta" leuwih, tapi teu liking "eta" sagala beuki. excerpt:

Dibandingkeun sukarelawan cageur, subjék CSB ​​miboga kahayang seksual subjektif gede atawa wanting cues eksplisit sarta miboga skor liking gede mun cues érotis, sahingga demonstrating disosiasi a antara wanting na liking

Para panalungtik ogé ngalaporkeun yén 60% subjék (rata umur: 25) kagungan kasulitan achieving erections / gairah sareng mitra nyata, acan bisa ngahontal erections kalawan porno. Ieu nunjukkeun sensitization atanapi habituation. Excerpts:

subjék CSB ​​dilaporkeun yén salaku hasil tina pamakéan kaleuleuwihan bahan eksplisit séksual ... .. ngalaman libido sabagean gede atawa fungsi erectile husus dina hubungan fisik jeung awéwé (sanajan henteu dina hubungan jeung bahan eksplisit séksual) ...

CSB subjék dibandingkeun sukarelawan cageur tadi nyata beuki kasusah jeung gairah seksual sarta ngalaman deui kasusah erectile dina hubungan seksual intim tapi teu sacara séksual bahan eksplisit.

10) Enhanced Attentional Bias arah Cues séksual eksplisit dina Individu kalayan sarta tanpa paripolah séksual nu nyurung (Mechelmans et al., 2014) 
[sensitization / cue-reactivity] - Studi Universitas Cambridge anu kadua. Kutipan:

papanggihan urang tina ditingkatkeun bias attentional ... nyarankeun mungkin tumpang tindih jeung bias attentional ditingkatkeun dititénan dina nalungtik ngeunaan cues ubar di gangguan tina addictions. papanggihan ieu konvergen jeung papanggihan panganyarna ngeunaan réaktivitas neural mun cues eksplisit séksual di [addicts porno] dina jaringan nu sarua jeung nu implicated dina studi ubar-cue-réaktivitas sarta nyadiakeun pangrojong pikeun téori motivasi incentive tina kecanduan kaayaan respon aberrant mun cues seksual di [ addicts porno]. Pananjung Ieu dovetails kalawan observasi panganyarna kami nu video eksplisit séksual anu pakait sareng kagiatan gede dina jaringan neural sarupa anu dititénan dina studi ubar-cue-réaktivitas. Greater kahayang atawa wanting tinimbang liking satuluyna pakait sareng kagiatan di jaringan neural ieu. studi ieu babarengan nyadiakeun pangrojong pikeun hiji téori motivasi incentive tina kecanduan kaayaan respon aberrant arah cues seksual di CSB.

11) kecanduan Cybersex di pamaké bikang heterosexual pornografi internét bisa dipedar ku hipotesa gratification (Laier dkk., 2014) 
[ngidam langkung ageung / sénsipasi] - Kutipan:

Kami nalungtik 51 IPU awéwé sareng 51 pangguna pornografi non-Internét awéwé (NIPU). Ngagunakeun angkét, urang ditaksir tingkat parah tina kecanduan cybersex sacara umum, ogé karep pikeun éksitasi seksual, tingkah laku seksual anu bermasalah umum, sareng parna gejala psikologis. Salaku tambahan, paradigma ékspérimén, kalebet peringkat gairah subyektif 100 gambar pornografi, ogé indikator tina ngidam, dilaksanakeun. Hasil nunjukkeun yén IPU dipeunteun gambar pornografi sakumaha langkung ngagugah sareng ngalaporkeun kahoyong ageung kusabab presentasi gambar porno dibandingkeun sareng NIPU.

Sumawona, ngidam, rating gairah séks gambar, sénsitip kana éksitasi seksual, tingkah laku seksual anu bermasalah, sareng parna gejala psikologis diprediksi kacenderungan nuju kecanduan cybersex di IPU. Peryogi hubungan, jumlah kontak séks, kapuasan kontak seksual, sareng panggunaan cybersex interaktif henteu aya hubunganana sareng kecanduan cybersex. Hasil ieu saluyu sareng anu dilaporkeun pikeun lalaki heterosexual dina studi sateuacanna. Papanggihan ngeunaan sipat anu nguatkeun gairah séks, mékanisme diajar, sareng peran réaktivitas cue sareng kahoyong dina ngembangkeun kecanduan cybersex di IPU kedah dibahas.

12) Bukti émpiris sarta pertimbangan Téori on Faktor contributing ka Cybersex Kecanduan Ti hiji behavioral Témbongkeun kognitif (Laier et al., 2014) 
[ngidam langkung ageung / sénsipasi] - Kutipan:

Sifat fenomena mindeng disebut kecanduan cybersex (CA) jeung mekanisme na pembangunan anu dibahas. Karya saméméhna nunjukkeun yen sabagian individu bisa jadi rentan ka CA, bari tulangan positif sarta cue-réaktivitas anu dianggap mekanisme inti ngembangkeun CA. Dina ulikan ieu, 155 lalaki heterosexual dipeunteun 100 gambar porno jeung dituduhkeun kanaékan maranéhanana gairah seksual. Sumawona tendencies arah CA, sensitipitas mun éksitasi seksual, sarta pamakéan dysfunctional bandung umumna anu ditaksir. Hasil tina acara pangajian yen aya faktor kerentanan kana CA sarta nyadiakeun bukti pikeun peran gratification seksual na coping dysfunctional dina ngembangkeun CA.

13) Novelty, Conditioning na Attentional Bias kana ganjaran Sanggama (Banca dkk., 2015) 
[Ngidam / sensitisasi langkung ageung sareng habituasi / desensitisasi] - Panalitian fMRI Universitas Cambridge anu sanés. Dibandingkeun sareng ngadalikeun pecandu porno anu pikaresepeun kabaran seksual sareng isyarat porno anu aya hubunganana. Nanging, otak pecandu porno langkung biasa pikeun gambar séks. Kusabab karesep novelty henteu sateuacanna, dipercaya yén kecanduan porno nyababkeun anyar ditéang dina usaha ngatasi kabiasaan sareng desensitisasi.

kabiasaan seksual nu nyurung (CSB) ieu pakait sareng sering dipake tinimbang novelty ditingkatkeun pikeun seksual, sakumaha dibandingkeun ngadalikeun gambar, sarta leuwih sering dipake tinimbang digeneralisasi pikeun cues conditioned mun seksual jeung moneter versus hasil nétral dibandingkeun sukarelawan séhat. CSB individu oge kagungan gede dorsal cingulate habituation mun terus-terusan seksual versus Gambar moneter ku darajat habituation correlating kalawan leuwih sering dipake tinimbang ditingkatkeun pikeun novelty seksual. paripolah pendekatan ka cues conditioned séksual dissociable tina sering dipake tinimbang novelty anu pakait sareng hiji bias attentional mimiti ka Gambar seksual. Ulikan ieu nunjukeun yen individu CSB boga leuwih sering dipake tinimbang ditingkatkeun dysfunctional pikeun novelty seksual jigana dimédiasi ku habituation cingulate gede sapanjang ku enhancement generalized of udar mun ganjaran.

excerpt ti siaran pers patali:

Aranjeunna kapanggih yén nalika addicts kelamin ditempo gambar seksual sami sababaraha kali, dibandingkeun jeung sukarelawan cageur maranéhna ngalaman panurunan gede tina aktivitas di wewengkon otak dipikawanoh salaku dorsal anterior cingulate cortex, dipikawanoh bisa aub dina Antisipasi ganjaran jeung ngarespon kana acara anyar. Ieu konsisten kalawan 'habituation', dimana mikaresep ka manggih rangsangan sarua kirang na kirang rewarding - contona, hiji drinker kopi bisa meunangkeun kafein 'buzz' tina cangkir kahiji maranéhanana, tapi kana waktu beuki lila inuman kopi, anu leutik teh buzz janten.

pangaruh habituation sarua ieu lumangsung dina lalaki sehat anu sababaraha kali ditémbongkeun video porno sami. Tapi nalika maranéhna lajeng nempo hiji video anyar, tingkat dipikaresep tur gairah mana deui ka tingkat aslina. Ieu ngakibatkeun yen, pikeun nyegah habituation, anu mikaresep kelamin bakal perlu neangan kaluar hiji suplai konstan gambar anyar. Dina basa sejen, habituation bisa ngajalankeun milarian Gambar novél.

"Papanggihan kami téh utamana relevan dina konteks pornografi online," nambihan Dr Voon. "Ieu teu jelas naon anu micu kecanduan kelamin dina tempat munggaran tur eta kamungkinan yén sababaraha urang anu leuwih pre-disposed ka kecanduan ti batur, tapi suplai sahingga bisa hirup kalawan sajajalan gambar seksual novél sadia online mantuan eupan kecanduan maranéhna, sahingga beuki leuwih hese kabur. "

14) Substrat neural of Xperia Sanggama di Individu kalayan Paripolah Hypersexual masalah (Seok & Sohn, 2015) 
[réaktivitas cue langkung ageung / sensitisasi sareng sirkuit prefrontal disfungsional] - Panilitian fMRI Koréa ieu ngayakeun réplika studi uteuk anu sanés pikeun pangguna porno. Saperti studi Universitas Cambridge éta mendakan pola aktivasina otak anu diinduksi ku cue di pecandu séks, anu eunteung pola-pola pecandu narkoba. Luyu sareng sababaraha studi Jérman mendakan perobihan dina korteks prefrontal anu cocog sareng parobihan anu ditingali dina pecandu narkoba. Naon anu énggal nyaéta papanggihan cocog sareng pola aktivasina kortéks prefrontal anu dititénan dina pecandu narkoba: Réaktivitas-réaktivitas anu langkung ageung pikeun gambar séks anu acan ngahambat réspon kana rangsangan anu normal biasana tonjol. Excerpt:

Ulikan kami aimed pikeun nalungtik correlates neural kahayang seksual kalawan nu patali acara hanca Imaging résonansi magnetik (fMRI). Dua puluh tilu individu kalawan durahman na 22 kadali cageur umur-loyog anu discan bari maranéhna passively ditempo rangsangan seksual na nonsexual. tingkat nu subjék 'kahayang seksual anu ditaksir di respon kana tiap rangsangan seksual. Relatif ka kadali, individu kalawan durahman ngalaman leuwih sering jeung ditingkatkeun kahayang seksual salila paparan rangsangan seksual. aktivasina leuwih gede ieu dititénan dina inti caudate, inferior parietal lobus, dorsal anterior cingulate gyrus, thalamus, sarta dorsolateral prefrontal cortex di group durahman ti dina grup kontrol. Sajaba ti éta, pola hemodynamic di wewengkon diaktipkeun differed antara grup. Konsisten jeung papanggihan studi Imaging otak zat sarta kabiasaan kecanduan, individu jeung ciri behavioral of durahman jeung kahayang ditingkatkeun exhibited aktivasina dirobah dina cortex prefrontal jeung wewengkon subcortical

15) Modulasi of Potentials positif Ahir ku Gambar Sanggama di Masalah Sunda jeung kadali inconsistent kalawan "Kecanduan porno" (Prause et al., 2015) 
[habituation] - Studi EEG kadua ti Tim Nicole Prause urang. Ulikan ieu dibandingkeun mata pelajaran 2013 tina Apan dkk., 2013 ka grup kontrol sabenerna (acan eta ngalaman ti flaws metodologis sami ngaranna luhur). Hasilna: Dibandingkeun jeung kadali "individu ngalaman masalah régulasi porno maranéhanana nempo" tadi réspon otak handap ka paparan hiji detik ka poto tina vanili porno. The kalungguhan panulis klaim hasilna ieu "debunk kecanduan porno". Naon élmuwan sah bakal ngaku yen ulikan anomalous lone maranéhna geus debunked a médan ogé ngadegkeun ulikan?

Dina kanyataanana, papanggihan Prause et al. 2015 align sampurna kalawan Kühn & Gallinat (2014)nu kapanggih nu leuwih pamakéan porno correlated kalawan kirang aktivasina uteuk dina respon kana gambar di vanili porno. Prause dkk. papanggihan ogé align kalawan Banca et al. 2015 nu #13 dina daptar ieu. Leuwih ti éta, Ulikan EEG sejen mendakan yén panggunaan porno anu langkung ageung pikeun awéwé aya hubunganana sareng kirang aktivasina otak kana porno. Bacaan EEG anu handap hartosna yén mata pelajaran kirang merhatoskeun gambarna. Sacara sederhana, pangguna porno sering disensoran kana gambar statik porno vanili. Aranjeunna bosen (biasa atanapi desensipikasina). Tingali ieu YBOP critique éksténsif. Tujuh tulak peer-reviewed satuju yen ulikan ieu sabenerna kapanggih desensitization / habituation di pamaké porno sering (konsisten kalayan kecanduan): 1234567.

16) HPA Axis Dysregulation di Lalaki Jeung Hypersexual karusuhan (Chatzittofis, 2015) 
[réspon stres disfungsional] - Panilitian sareng 67 addicts kelamin lalaki sareng 39 kadali anu cocog sareng umur. Sumbu Hypothalamus-Pituitary-Adrenal (HPA) mangrupikeun pamuter sentral dina réspon setrés urang. Kecanduan ngarobah sirkuit stress otak urang anjog ka hiji sumbu HPA dysfunctional. Ulikan ieu dina addicts kelamin (hypersexuals) kapanggih réspon setrés dirobah yén eunteung papanggihan jeung addictions zat. Excerpts tina siaran pers:

nalungtik aub lalaki 67 kalawan karusuhan hypersexual na 39 kadali loyog séhat. Pamilon anu taliti didiagnosis pikeun karusuhan hypersexual tur sagala ko-morbidity kalawan depresi atawa trauma budak leutik. Para panalungtik masihan aranjeunna dosis low of dexamethasone on Atang saméméh test ka ngahambat respon stress fisiologis maranéhanana, lajeng isuk-isuk diukur tingkat maranéhanana stres hormon kortisol sarta ACTH. Aranjeunna kapanggih yén pasien kalayan karusuhan hypersexual miboga tingkat luhur hormon sapertos ti kadali cageur, béda éta tetep malah sanggeus ngadalikeun pikeun ko-gending depresi sarta trauma budak leutik.

"Perda stress Aberrant saméméhna geus dititénan dina penderita depresi sarta suicidal kitu ogé dina abusers zat," nyebutkeun Professor Jokinen. "Dina taun anyar, fokus geus on naha trauma budak leutik bisa ngakibatkeun hiji dysregulation sistem stress awak via disebut mékanisme epigenetic, dina kecap sejenna kumaha lingkungan psychosocial maranéhanana bisa pangaruh gén nu ngatur sistim ieu." Dumasar kana peneliti, hasil nunjukkeun yén sistem neurobiological sami aub dina tipe séjén tina nyiksa bisa dilarapkeun ka jalma kalawan karusuhan hypersexual.

17) kontrol Prefrontal na kecanduan internét: model teoritis sarta review ngeunaan neuropsychological na neuroimaging papanggihan (Brand dkk., 2015)
[sirkuit prefrontal disfungsional / fungsi éksékutip anu lemah sareng pekaunaan] - Intisari:

Luyu sareng ieu, hasil tina neuroimaging fungsional sareng studi neuropsychological anu sanés nunjukkeun yén réaktivitas-cue, idam-idaman, sareng nyandak kaputusan mangrupikeun konsép anu penting pikeun paham kana kecanduan Internét. Papanggihan ngeunaan pangirangan dina kadali eksekutif saluyu sareng kecanduan paripolah anu sanés, sapertos judi patologis. Éta ogé nekenkeun klasifikasi fénoména salaku hiji kecanduan, sabab aya ogé sababaraha kamiripan sareng papanggihan gumantungna zat. Sumawona, hasil tina panilitian ayeuna sami sareng papanggihan tina panilitian gumantungna zat sareng nekenkeun analogi antara kecanduan cybersex sareng kagumantungan zat atanapi kecanduan paripolah anu sanés.

18) asosiasi implisit di kecanduan cybersex: Adaption tina hiji Test Association implisit jeung gambar porno (Snagkowski dkk., 2015) 
[ngidam gedé / sénsipasi] - Intisari:

Panilitian anyar nunjukkeun kamiripan antara kecanduan cybersex sareng kagumantungan zat sareng ngadebat pikeun mengklasifikasikan kecanduan cybersex salaku kecanduan paripolah. Dina kagumantungan zat, asosiasi implisit dipikanyaho ngagaduhan peranan anu penting, sareng asosiasi implisit sapertos kitu henteu acan diulik dina kecanduan cybersex. Dina studi ékspérimén ieu, 128 pamilon lalaki heterosexual ngalengkepan Tés Asosiasi Implisit (IAT; Greenwald, McGhee, & Schwartz, 1998) anu dirobih ku gambar-gambar porno. Salajengna, tingkah laku seksual anu bermasalah, sensitipitas nuju éksitasi seksual, kacenderungan nuju kecanduan cybersex, sareng kahoyong subyektif kusabab nonton gambar porno ditaksir.

Hasilna nunjukkeun hubungan positif antara asosiasi gambar pornografi kalayan émosi positip sareng kecenderungan ka kecanduan maya, kalakuan seksual bermasalah, sensitipitas kana pamujaan seksual ogé pangidinan subjektif. Sumawona, analisa régrési modérn nunjukkeun yén jalma anu ngalaporkeun kaidinan subjektif anu luhur sareng nunjukkeun asosiasi implisit positif gambar porno kalayan emosi positip, khususna kecanduan cybersex. Pamanggihan nunjukkeun peran poténsial pikeun asosiasi implisit positif sareng gambar pornografi dina pamekaran sareng pangropéa tina kecanduan cybersex. Leuwih ti éta, hasil tina panaliti ayeuna dibandingkeun sareng panemuan tina panalungtikan kagumantungan zat sareng ngantebkeun analogi antara kecanduan cybersex sareng dependencies zat atanapi kecanduan perilaku anu sanés.

19) Gejala kecanduan cybersex bisa numbu ka duanana approaching na Ngahindarkeun rangsangan porno: hasil ti hiji sampel analog tina pamaké cybersex biasa (Snagkowski, et al., 2015) 
[ngidam gedé / sénsipasi] - Intisari:

Sababaraha deukeut nunjuk ka arah kamiripan kana kabebasan zat nu tendencies pendekatan / dijauhkeun aya mékanisme krusial. Sababaraha peneliti geus pamadegan yen dina hiji situasi kaputusan nu patali kecanduan, individu bisa boh némbongkeun tendencies mun kaanggo atawa ulah rangsangan nu patali kecanduan. Dina pangajaran ayeuna 123 lalaki heterosexual réngsé hiji Approach-dijauhkeun-Tugas (AAT; Rinck na Becker, 2007) Dirobah kalawan gambar porno. Salila pamilon AAT boh kapaksa nyorong rangsangan porno jauh atawa narik aranjeunna nuju diri kalayan sahiji joystick. Sensitipitas arah éksitasi seksual, kabiasaan seksual masalah, sarta tendencies arah kecanduan cybersex anu ditaksir ku questionnaires.

Hasil némbongkeun yén individu kalawan tendencies arah kecanduan cybersex biasana boh pendekatan atawa ulah rangsangan porno. Sajaba ti, régrési moderated nganalisa kaungkap individu kalawan éksitasi seksual tinggi na kabiasaan seksual masalah anu némbongkeun pendekatan tinggi / tendencies dijauhkeun, dilaporkeun gejala luhur kecanduan cybersex. Analog jeung kabebasan zat, hasilna nunjukkeun yén duanana pendekatan jeung dijauhkeun tendencies bisa maénkeun peran dina kecanduan cybersex. Leuwih ti éta, hiji interaksi jeung sensitipitas arah éksitasi seksual jeung kabiasaan seksual masalah bisa boga pangaruh accumulating dina severity of keluhan subjektif dina kahirupan sapopoe alatan pamakéan cybersex. Papanggihan nyadiakeun bukti salajengna empiris pikeun kamiripan antara kecanduan cybersex jeung kabebasan zat. kamiripan misalna bisa retraced ka processing neural comparable of cybersex- na cues nu patali narkoba.

[Ngidam / sensitisasi langkung ageung sareng kontrol éksékutip anu langkung lemah] - Intisari:

Sababaraha individu meakeun eusi cybersex, kayaning bahan porno, dina ragam adiktif, anu ngabalukarkeun akibat négatif parna dina kahirupan pribadi atawa pagawean. Hiji mékanisme ngarah kana konsekuensi négatip bisa ngurangan kontrol eksekutif leuwih kognisi jeung kabiasaan nu bisa jadi perlu nyadar switching gawang-berorientasi antara pamakéan cybersex jeung tugas sejen tur kawajiban hirup. Ka alamat aspék ieu, urang ditalungtik 104 pamilon lalaki jeung hiji paradigma seueur tugas eksekutif dua susunan: Hiji set diwangun ti gambar di jalma, anu set séjén diwangun ti gambar porno. Dina duanana susunan gambar kapaksa digolongkeun nurutkeun patokan tangtu. Tujuan eksplisit éta pikeun berpungsi dina sagala tugas klasifikasi mun sarua jumlahna, ku ngaganti antara susunan jeung tugas klasifikasi di luhur saimbang.

Urang kapanggih yén pagelaran kirang saimbang dina paradigma seueur tugas ieu pakait sareng kacenderungan luhur arah kecanduan cybersex. Jalma kalawan kacenderungan ieu mindeng boh overused atanapi neglected gawe dina gambar porno. Hasilna nunjukkeun yén ngurangan kontrol eksekutif leuwih kinerja seueur tugas, nalika keur confronted kalayan bahan porno, bisa nyumbang kana paripolah dysfunctional tur konsekuensi négatip hasilna tina kecanduan cybersex. Sanajan kitu, individu kalawan tendencies arah kecanduan cybersex sigana gaduh boh mangrupa inclination ulah atawa kaanggo bahan porno, sakumaha dibahas dina model motivational tina kecanduan.

21) Dagang Engké ganjaran pikeun Paloh Ayeuna: Konsumsi Pornografi jeung tunda Discounting (Negash et al., 2015) 
[kontrol éksékutip anu langkung lemah: ékspérimén sabab musabab] - Kutipan:

Ulikan 1: Peserta ngalengkepan kuesioner nganggo pornografi sareng tugas diskon diskon dina Waktos 1 teras deui opat minggu ka hareup. Peserta ngalaporkeun panggunaan pornografi awal anu langkung luhur nunjukkeun tingkat potongan harga tunda anu langkung luhur dina Waktos 2, ngendalikeun pikeun diskon tunda awal. Panilitian 2: Peserta anu henteu nganggo pornografi nunjukkeun diskon diskon langkung handap tibatan pamilon anu henteu ngadahar dahareun karesepna.

pornografi Internét nyaéta ganjaran seksual nu nyumbang ka reureuh discounting béda ti ganjaran alam séjén ngalakukeun, sanajan pamakéan teu nu nyurung atanapi adiktif. ieu panalungtikan nya ngajadikeun hiji kontribusi penting, demonstrating yén pangaruh nu mana saluareun gairah samentara.

Konsumsi Pornografi bisa nyadiakeun gratification seksual saharita tapi tiasa gaduh implikasi yen transcend tur mangaruhan domain séjénna ngeunaan kahirupan hiji jalma, hususna hubungan.

Pananjung nu nunjukkeun yen pornografi Internét nyaéta ganjaran seksual nu nyumbang ka reureuh discounting béda ti ganjaran alam lianna. Éta kituna penting pikeun ngubaran pornografi salaku rangsangan unik dina ganjaran, impulsivity, sarta studi kecanduan jeung panawaran ieu sasuai dina individu salaku ogé perlakuan relational.

22) Excitability seksual na Dysfunctional coping Tangtukeun Cybersex Kecanduan di homoseks Jalu (Laier et al., 2015) 
[ngidam gedé / sénsipasi] - Intisari:

Hasil panemuan anyar parantos nunjukkeun hubungan antawis parah CyberSex Kecanduan (CA) sareng indikasi éksprési séksual, sareng yén paripolah ku paripolah édisiasi hubungan antawis excitability seksual sareng CA. Tujuan tina kajian ieu nya éta pikeun nguji mediasi ieu dina sampel jalu homoseksual. Angket gejala ditaksir CA, sensitipitas pamujaan seksual, pornografi nganggo motivasi, kalakuan seksual bermasalah, gejala psikologis, sareng paripolah séksual dina kahirupan nyata sareng online. Sumawona, pamilon ningali video porno sareng dituduhkeun gairah séksualna sateuacan sareng saatos pidéo pidéo.

Hasilna nunjukkeun korélasi anu kuat antara gejala CA sareng indikasi éksprési seksual na éksistoritas seksual, diatasi ku paripolah seksual, sareng gejala psikologis. CA teu aya hubunganana sareng paripolah séksual luar biasa sareng waktos maya maya nganggo waktos. Nempatkeun ku paripolah séksual sawaréh mediasi hubungan antara excitability seksual sareng CA. Hasilna dibandingkeun sareng anu dilaporkeun pikeun lalaki heteroseksual dina studi sateuacana sareng dibahas perkawis latar asumsi CA, anu nyorot peran anu dikuatkeun positip sareng négatip kusabab panggunaan dunia maya.

23) The Peran Neuroinflammation dina Pathophysiology tina karusuhan Hypersexual (Jokinen dkk., 2016) 
[réspon stres disfungsional sareng neuro-peradangan] - Panilitian ieu ngalaporkeun tingkat luhur Tumor Necrosis Factor (TNF) dina sirkulasi kelamin lamun dibandingkeun sareng kontrol anu séhat. Tingkat luhur TNF (pananda peradangan) ogé parantos kapendak dina panyalahgunaan zat sareng sato anu katagihan narkoba (alkohol, heroin, métil). Aya korélasi anu kuat antara tingkat TNF sareng skala peunteun ngukur hiperséksualitas.

24) Nu nyurung Paripolah séksual: Prefrontal Jeung Limbic Jilid jeung interaksi (Schmidt et al., 2016) 
[sirkuit prefrontal disfungsional sareng sénsitipitas] - Ieu mangrupikeun studi fMRI. Dibandingkeun sareng kontrol séhat subyek CSB ​​(pecandu porno) parantos ningkatkeun volume amygdala kénca sareng ngirangan konektipitas fungsional antara amygdala sareng dorsolateral prefrontal cortex DLPFC. Ngurangan konéktipitas fungsional antara amygdala sareng korteks prefrontal saluyu sareng kecanduan zat. Diperkirakeun yén konéktipitas anu langkung goréng ngirangan kontrol prefrontal cortex pikeun dorongan pangguna pikeun kalibet dina kabiasaan adiktif.

Panilitian ieu nunjukkeun yén keracunan narkoba tiasa nyababkeun masalah kirang kulawu sahingga ngirangan volume amygdala dina pecandu narkoba. Amygdala sacara konsistén aktip salami nempoan porno, utamina nalika paparan awal kana isyarat seksual. Bisa waé kabaruan séksual konstan sareng milarian sareng milarian ngarahkeun pangaruh unik kana amygdala dina pangguna porno anu nyurung. Alternatipna, taun kecanduan porno sareng akibat négatip parah pisan setrés - sareng csetrés sosial hronic pakait jeung ngaronjat volume amygdala. Ulikan #16 luhur kapanggih yén "addicts kelamin" kudu hiji sistem stress overactive. Bisa stress kronis patali kecanduan porno / seks marengan faktor anu nyieun kelamin unik, ngakibatkeun volume amygdala gede? Excerpt:

Papanggihan kami ayeuna nyorot jilid anu luhur dina daérah anu kairut dina katerampilan motivasi sareng konéktipitas kaayaan peristirahatan handap jaringan pangaturan pangaturan luhur-handap prefrontal. Gangguan jaringan sapertos kitu tiasa ngajelaskeun pola paripolah anu nyimpang kana ganjaran anu tonjol lingkungan atanapi réaktivitas ditingkatkeun kana isyarat insentif anu tonjol. Sanaos papanggihan volumetrik urang kontras sareng anu di SUD, papanggihan ieu tiasa ngagambarkeun bédana salaku fungsi tina pangaruh neurotoxic tina paparan ubar kronis. Bukti anu muncul nunjukkeun poténsi tumpang tindih sareng prosés kecanduan khususna ngadukung téori motivasi insentif.

Kami parantos nunjukkeun yén kagiatan dina jaringan tonjolan ieu teras ditingkatkeun saatos kakeunaan isyarat eksplisit séks anu paling tonjol atanapi pikaresep [Brand et al., 2016; Seok na Sohn, 2015; Voon et al., 2014] Marengan bias attentional ditingkatkeun [Mechelmans et al., 2014] Sarta giji husus ka cue seksual tapi teu digeneralisasi kahayang seksual [Brand et al., 2016; Voon et al., 2014]. Enhanced perhatian ka cues eksplisit séksual ieu salajengna dikaitkeun kalayan leuwih sering dipake tinimbang keur cues conditioned séksual sahingga confirming hubungan antara udar cue seksual sarta bias attentional [Banca et al., 2016].

Timuan ieu tina kagiatan anu ditingkatkeun anu aya hubunganana sareng isyarat séks séks béda tina hasil (atanapi stimulus anu teu aya sarat) dimana ningkatna habituasi, panginten saluyu sareng konsép toleransi, ningkatkeun karesep pikeun rangsangan séks novél [Banca dkk., 2016]. Duaan papanggihan ieu mantuan napak dina neurobiology kaayaan tina CSB ngarah arah pamahaman gede tina karusuhan sarta idéntifikasi of mungkin spidol terapi.

25) Véntral Striatum Kagiatan Nalika ningali nu dipikaresep porno Gambar ieu Correlated Jeung Gejala Internet Pornografi Kecanduan (Brand dkk., 2016) 
[réaktivitas cue langkung ageung / sensitization] - Panilitian fMRI Jérman. Milarian # 1: Aktivitas pusat hadiah (ventral striatum) langkung luhur pikeun gambar porno anu pikaresep. Milarian # 2: Réaktivitas striatum Ventral pakait sareng skor kecanduan séks internét. Duanana papanggihan nunjukkeun sénsitip sareng saluyu sareng modél kecanduan. Nu nulis nangtang yén "dadasar neural tina kecanduan pornografi Internét nyaéta comparable mun addictions séjén." Hiji excerpt:

Salah sahiji jenis kecanduan Internet mangrupa konsumsi pornografi kaleuleuwihan, disebut ogé kecanduan cybersex atawa Internet pornografi. studi Neuroimaging kapanggih aktivitas striatum véntral nalika pamilon diawaskeun rangsangan seksual eksplisit dibandingkeun non-eksplisit bahan seksual / érotis. Urang ayeuna hipotésis yén striatum véntral kedah ngabales porno pikaresep dibandingkeun gambar porno non-pikaresep sarta yén kagiatan striatum véntral kontras ieu kudu correlated kalayan gejala subjektif tina kecanduan pornografi Internét. Urang diulik 19 pamilon heterosexual jalu sareng paradigma gambar kaasup bahan porno pikaresep jeung non-pikaresep.

Gambar ti kategori pikaresep anu dipeunteun sakumaha langkung arousing, kirang pikaresepeun, tur ngadeukeutan ka idéal. respon striatum véntral éta kuat pikeun kaayaan pikaresep dibandingkeun gambar non-pikaresep. aktivitas striatum véntral kontras ieu correlated kalayan gejala timer dilaporkeun tina kecanduan pornografi Internét. The gejala severity subjektif oge hijina prediktor signifikan dina analisa regresi kalawan respon striatum véntral salaku variabel terikat jeung gejala subjektif tina kecanduan pornografi Internét, excitability seksual umum, kabiasaan hypersexual, depresi, sensitipitas interpersonal, sarta kabiasaan seksual di poé panungtungan sakumaha predictors . Hasil ngarojong peran pikeun striatum véntral dina ngolah ganjaran antisipasi jeung gratification numbu ka subjectively pikaresep bahan porno. Mékanisme pikeun ganjaran antisipasi di striatum véntral bisa nyumbang kana katerangan neural of naha individu kalawan preferensi tangtu jeung fantasies seksual anu di-resiko keur kaleungitan kadali maranéhanana ngaliwatan pamakéanana pornografi Internét.

26) Dirobah Appetitive Conditioning na neural Konéktipitas di Subjék Jeung Paripolah séksual nu nyurung (Klucken et al., 2016) 
[réaktivitas cue langkung ageung / sensitisasi sareng sirkuit prefrontal disfungsional] - Panilitian fMRI Jérman ngayakeun réplika dua papanggihan utama tina Voon et al., 2014 jeung Kuhn & Gallinat 2014. Papanggihan Utama: Koréktor saraf tina udar napsu sareng konéktipitas neural dirobah dina grup CSB. Numutkeun ka panaliti, robahan anu munggaran - ningkatna aktivasina amygdala - panginten ngagambarkeun kaayaan anu dipermudah (langkung ageung "kabel" kana isyarat nétral anu sateuacanna ngaduga gambar porno).

Parobihan anu kadua - panurunan konéktipitas antara striatum véntral sareng korteks prefrontal - tiasa janten panyiri pikeun kamampuan ngarusak kontrol impuls. Saur panaliti, "[robahan] ieu saluyu sareng panilitian sanés anu nalungtik korelasi saraf tina gangguan kecanduan sareng deficits kontrol dorongan." Papanggihan aktivasina amygdalar langkung ageung kana isarat (sensitization) Jeung turun konektipitas antara puseur ganjaran jeung cortex prefrontal (hypofrontality) Anu dua tina parobahan otak utama ditempo dina kecanduan zat. Sajaba ti éta, 3 tina pamaké porno nu nyurung 20 ngalaman ti Hiji excerpt "karusuhan orgasmic-cacakan".:

Sacara umum, ningkat aktivitas amygdala watekna jeung concurrently turun véntral gandeng striatal-PFC ngamungkinkeun spekulasi ngeunaan etiology tur perlakuan CSB. Subjék kalawan CSB seemed langkung rawan ngadegkeun pakumpulan antara cues formal nétral jeung rangsangan lingkungan relevan sacara séksual. Ku kituna, subjék ieu leuwih gampang sapatemon cues nu méré approaching kabiasaan. Naha ieu ngabalukarkeun CSB atawa mangrupa hasil tina CSB kudu dijawab ku panalungtikan nu bakal datang. Sajaba ti éta, impaired prosés angger, nu reflected di véntral gandeng striatal-prefrontal nu turun, bisa salajengna ngarojong dina kapanguruasan tina kabiasaan masalah.

27) Compulsivity Meuntas patologis nyalahgunakeun Narkoba sarta Non-Narkoba ganjaran (Banca et al., 2016) 
[réaktivitas réa cue / sensitisasi langkung ageung, réspon anu ditingkatkeun] - Studi fMRI Universitas Cambridge ieu ngabandingkeun aspék kapaksaan dina alkohol, pemakan binge, pecandu video game sareng pecandu porno (CSB). Kutipan:

Kontras jeung gangguan lianna, CSB dibandingkeun HV némbongkeun akuisisi gancang mun ganjaran hasil sapanjang ku perseveration gede dina kaayaan ganjaran irrespective tina hasilna. Mata pelajaran CSB teu némbongkeun sagala impairments husus di set shifting atanapi learning ngabalikeun. papanggihan ieu konvergen jeung papanggihan urang saméméhna tina sering dipake tinimbang ditingkatkeun pikeun rangsangan conditioned boh hasil seksual atanapi moneter, sakabéh suggesting sensitipitas ditingkatkeun kana ganjaran (Banca et al., 2016). studi salajengna migunakeun ganjaran salient nu dituduhkeun.

28) Subjektif Craving pikeun Pornografi jeung Associative Learning ngaduga Tendencies Nuju Cybersex Kecanduan dina Sampel of Pamaké Cybersex Biasa (Snagkowski et al., 2016) 
[réaktivitas cue langkung ageung / sensitisasi, ningkat réspon anu dikondisikeun] - Panilitian anu unik ieu ngondisikeun subjék kana bentuk anu nétral, anu prediksi munculna gambar pornografi. Kutipan:

Aya konsensus ngeunaan kriteria diagnostik tina kecanduan cybersex. Sababaraha deukeut dalil kamiripan kana kabebasan zat, nu learning associative nyaéta mékanisme krusial. Dina ulikan ieu, 86 lalaki heterosexual réngsé hiji Pavlovian Standar kana Tugas Transfer instrumental dirobah kalawan gambar porno pikeun nalungtik learning associative di kecanduan cybersex. Sajaba ti, craving subjektif alatan ningali gambar jeung tendencies arah kecanduan cybersex porno anu ditaksir. Hasil némbongkeun pangaruh tina craving subjektif on tendencies arah kecanduan cybersex, moderated ku learning associative.

Gemblengna, papanggihan ieu nunjukkeun peran penting tina pangajaran associative pikeun ngembangkeun kecanduan cybersex, bari nyayogikeun bukti empiris pikeun kamiripan antara dependencies zat sareng kecanduan cybersex. Kasimpulanna, hasil panilitian ayeuna nunjukkeun yén pangajaran komunikatif tiasa maénkeun peran anu penting ngeunaan pamekaran kecanduan cybersex. Panemuan kami nyayogikeun bukti salajengna pikeun kamiripan antara kecanduan cybersex sareng ketergantungan zat saprak pangaruh pangariksa subjektif sareng pangajaran associative ditingalikeun.

29) parobahan mood sanggeus ningali pornografi dina Internét numbu ka gejala gangguan Internet-pornografi-nempoan (Laier & Brand,2016) 
[ngidam gedé / peka, kurang resep] - Kutipan:

Hasil utama panilitian nyaéta yén kacenderungan nuju Internét pornografi Disorder (IPD) pakait négatip sareng perasaan umumna alus, hudang, sareng tenang ogé positip kalayan tekanan anu ditanggap dina kahirupan sadidinten sareng motivasi pikeun nganggo pornografi Internét dina hal milarian éksitasi sareng ngajauhan émosional. Salajengna, kacenderungan kana IPD aya hubunganana négatip sareng wanda sateuacan sareng saatos nonton pornografi Internét ogé ningkatna wanda anu saé sareng tenang.

Hubungan antara kacenderungan ka arah IPD sareng milarian pikagumbiraeun kusabab panggunaan Internét-pornografi dimoderasi ku evaluasi kapuasan orgasme anu ngalaman. Sacara umum, hasil panilitian saluyu sareng hipotésis yén IPD aya hubunganana sareng motivasi pikeun milarian kepuasan séksual sareng nyingkahan atanapi pikeun ngungkulan émosi aversif ogé sareng anggapan yén parobihan parobihan saatos konsumsi pornografi dihubungkeun sareng IPDCooper et al., 1999 jeung Laier sarta Brand, 2014).

30) kabiasaan masalah seksual di sawawa ngora: asosiasi ti sakuliah variabel klinis, behavioral, sarta neurocognitive (2016) 
[fungsi éksékutip anu langkung lemah] - Individu anu ngagaduhan Perilaku Sanggama Masalah (PSB) nunjukkeun sababaraha déprési neuro-kognitif. Timuan ieu nunjukkeun langkung goréng fungsi eksekutif (Hypofrontality) nu mangrupakeun fitur otak konci kajadian dina addicts ubar. Sababaraha excerpts:

Hiji hasil kasohor ti analisis ieu nu PSB nembongkeun asosiasi signifikan kalawan sababaraha faktor klinis deleterious, kaasup handap harga diri, turun kualitas kahirupan, luhur: BMI, sarta ongkos comorbidity luhur pikeun sababaraha gangguan ...

... eta oge mungkin yén fitur klinis dicirikeun dina grup PSB sabenerna hasil variabel tersiér nu ngakibatkeun naékna duanana PSB sarta fitur klinis lianna. Hiji faktor poténsi ngeusian peran ieu bisa jadi deficits neurocognitive dicirikeun dina grup PSB, sabagean anu patali jeung mémori digawé, impulsivity / kontrol dorongan, sarta pembuatan kaputusan. Ti characterization ieu, éta tiasa pikeun ngalacak masalah dibuktikeun dina PSB sarta fitur klinis tambahan, sapertos dysregulation emosi, ka deficits kognitif sabagean ...

Lamun masalah kognitif dicirikeun dina analisis ieu téh sabenerna fitur inti PSB, ieu bisa boga implikasi klinis kasohor.

[réspon stres disfungsional, parobahan epigenetic] - Ieu mangrupikeun tindak lanjut #16 luhur nu kapanggih yén addicts kelamin boga sistem stress dysfunctional - parobahan neuro-éndokrin konci disababkeun ku kecanduan. Ulikan ayeuna kapanggih parobahan epigenetic on gén museur kana respon stress manusa sarta pakait raket jeung kecanduan. Kalayan parobahan epigenetic, sekuen DNA teu dirobah (Salaku kajadian kalawan mutasi a). Gantina, gén ieu tagged na ekspresi na dihurungkeun kaluhur atanapi kahandap (video pondok dijelaskeun epigenetics). Perobahan epigenetic dilaporkeun dina ulikan ieu nyababkeun aktivitas gén CRF dirobah. CRF mangrupakeun neurotransmitter sarta hormon nu drive paripolah adiktif kayaning cravings, sarta mangrupakeun pamuter utama di loba gejala ditarikna ngalaman dina sambungan kalawan eusi jeung addictions behavioral, kaasup kecanduan porno.

[réaktivitas cue langkung ageung / sensitization, desensitization] - Panilitian ieu réplika papanggihan Ulikan 2014 Cambridge Universitas ieuNu dibandingkeun bias attentional of addicts porno nepi kadali séhat. Di dieu téh naon anyar: Pusat studi correlated nu "taun aktivitas seksual" kalawan 1) skor kelamin kecanduan jeung ogé 2) hasil tugas bias attentional. Di antara maranéhanana nyetak tinggi on kecanduan seksual, taun pangsaeutikna tina pangalaman seksual anu patali jeung bias attentional gede (katerangan bias attentional).

Janten skor kompulsitas seksual langkung luhur + sababaraha taun pangalaman seksual = tanda-tanda kecanduan anu langkung ageung (bias perhatian anu langkung ageung, atanapi gangguan). Tapi bias perhatosan nyirorot pisan dina pangguna anu nyurung, sareng ngaleungit dina jumlah taun pangalaman seksual paling luhur. Panulis nyimpulkeun yén hasil ieu tiasa nunjukkeun yén mangtaun-taun "kagiatan seksual anu nyurung" ngakibatkeun pembiasaan anu langkung ageung atanapi numbing umum tina réspon pelesir (desensitisasi). Kutipan tina kacindekan:

Salah sahiji katerangan anu mungkin pikeun hasil ieu nyaéta salaku individu anu nyurung sacara séksual dina kalakuan anu langkung nyurung, template galak anu aya hubunganana [36–38] sareng yén dina waktosna, kalakuan anu langkung ekstrim dibutuhkeun pikeun tingkat anu galak anu sami sadar. Salajengna dipertahankeun yén salaku hiji individu ngiringan kalakuan anu langkung nyurung, neuropathways janten ngirit kana rangsangan seksual anu langkung "normalisasi" sareng individu sareng jalmi-jalmi beuki ngiringan rangsangan anu langkung 'ekstrim' pikeun ngarealisasi gairah anu dipikahoyong. Ieu luyu sareng padamelan anu nunjukkeun yén lalaki 'séhat' janten kandang anu rangsangan anu jelas dina waktosna sareng yén habituation ieu dicirikeun ku penurunan réaksi galak sareng napsu [39].

Ieu nunjukkeun yén pamilon anu langkung nyurung, sacara séksual parantos janten 'pédah' atanapi langkung acuh kana kecap-kecap anu diaku 'normalisasi' anu dianggo dina pangajaran ayeuna sareng sapertos tampilan sapertos penurunan bias perhatian, sedengkeun anu ngagaduhan kompulsivitas sareng kurang pangalaman masih nunjukkeun gangguan sabab stimulasi ngagambarkeun kognisi langkung sensitip.

33) Fungsi eksekutif of séksual nu nyurung jeung Non-séksual nu nyurung Lalaki Sateuacan na Saatos Lalajo hiji erotis Video (Messina dkk., 2017) 
[fungsi éksékutip langkung goréng, ngidam / sensitisasi anu langkung ageung] - Paparan porno mangaruhan fungsi éksékutip dina lalaki kalayan "tingkah laku seksual anu nyurung," tapi henteu kadali anu séhat. Fungsi eksekutif anu langkung parah nalika kakeunaan pitunjuk anu aya hubunganana sareng kecanduan mangrupikeun ciri tina gangguan zat (nunjukkeun duanana sirkuit prefrontal dirobah jeung sensitization). Excerpts:

Pananjung Ieu nunjukkeun kalenturan kognitif hadé sanggeus stimulasi seksual ku kadali dibandingkeun kalawan pamilon nu nyurung séksual. data ieu ngarojong pamanggih yén lalaki nu nyurung séksual teu ngamangpaatkeun éta mungkin pangaruh learning tina pangalaman, anu bisa ngahasilkeun modifikasi kabiasaan hadé. Ieu ogé bisa dipikaharti saperti kurangna pangaruh learning ku grup nu nyurung séksual lamun maranéhanana dirangsang séksual, sarupa jeung naon kajadian di siklus tina kecanduan seksual, nu dimimitian ku jumlah beuki kognisi seksual, dituturkeun ku aktivasina of seksual Aksara lajeng orgasme, sering pisan ngalibetkeun paparan ka situasi picilakaeun.

34) Tiasa Pornografi jadi adiktif? Hiji fMRI Study of Lalaki néangan Treatment pikeun Pornografi masalah Paké (Gola dkk., 2017) 
[réaktivitas cue langkung ageung / sensitisasi, réspondisi anu ditingkatkeun] - Panilitian fMRI ngalibatkeun paradigma cue-reactivity unik dimana bentukna anu nétral prediksi munculna gambar-gambar porno. Kutipan:

Lalaki jeung tur tanpa pamakéan porno masalah (PPU) differed dina réaksi uteuk mun cues ngaramal gambar érotis, tapi henteu dina réaksi mun gambar erotis diri, konsisten jeung Téori salience incentive of addictions. aktivasina otak ieu dipirig ku motivasi behavioral ngaronjat pikeun nempo gambar erotis (luhur 'wanting'). réaktivitas striatal véntral pikeun cues ngaramal gambar erotis ieu nyata patali ka severity of PPU, jumlah pamakéan pornografi per minggu na Jumlah masturbations mingguan. papanggihan urang nyarankeun yen kawas dina zat-pamakéan sarta gangguan judi mékanisme neural na behavioral numbu ka processing anticipatory of cues pakaitna importantly ka fitur klinis relevan of PPU. papanggihan ieu nunjukkeun yén PPU bisa ngagambarkeun kecanduan behavioral sarta yén interventions mantuan targeting behavioral sarta zat addictions ngajamin tinimbangan pikeun adaptasi jeung dipaké dina nulungan lalaki kalawan PPU.

35) Ukuran sadar jeung Non-sadar tina emosi: Ulah Aranjeunna Cenang jeung Frékuénsi Pornografi Paké? (Kunaharan et al., 2017) 
[habituation or desensitization] - Studi analisa réspon pamaké porno (bacaan EEG & Startle Response) kana sababaraha gambar anu nyababkeun émosina - kalebet érotika. Panilitianna mendakan sababaraha bédana neurologis antara pangguna porno low frékuénsi sareng pangguna porno frékuénsi luhur. Kutipan:

Papanggihan nyarankeun yén ngaronjat pamakéan pornografi mucunghul boga pangaruh dina réspon non-sadar otak urang keur rangsangan emosi-inducing nu teu ditingalikeun ku eksplisit timer laporan.

4.1. Eksplisit Ratings: Narikna, pamakéan group porno tinggi dipeunteun gambar erotis sakumaha leuwih pikaresepeun ti grup pamakéan sedeng. Nu nulis nyarankeun ieu bisa jadi alatan nu rélatif alam "lemes-core" tina "erotis" Gambar ngandung dina database IAPS teu nyadiakeun tingkat stimulasi anu aranjeunna bisa biasana neangan kaluar, siga nu geus ditémbongkeun ku Harper na Hodgins [58] yén ku sering ningali bahan porno, seueur jalma sering tumiba kana ningali bahan anu langkung sengit pikeun ngajaga tingkat anu sarua dina gantung fisiologis.

Kategori émosional anu "pikaresepeun" ningali rating valence ku sadayana tilu kelompok janten ampir sami sareng rating grup anu diangggo ku gambar anu langkung pikaresepeun langkung rata-rata dibanding kelompok anu sanés. Ieu tiasa disababkeun deui kusabab gambar anu "pikaresepeun" dibere teu keur ngrangsang cukup pikeun individu dina kelompok anu gunana luhur. Panaliti sacara konsisten nembongkeun downregulasi fisiologis dina ngolah eusi sénsitip kusabab épék habituation dina individu anu remen milarian bahan porno [378]. Éta contention pangarang 'yén pangaruh ieu bisa akun pikeun hasil observasi.

4.3. Ngareuwaskeun refleks Modulation (SRM): The relatif pangaruh ngareuwaskeun amplitudo luhur ditempo dina grup pamakéan porno lemah sareng sedeng bisa jadi dipedar ku jalma dina grup ngahaja Ngahindarkeun pamakéan pornografi, sabab bisa manggihan eta janten relatif leuwih pikaresepeun. Alternatipna, hasil diala ogé bisa jadi alatan éfék habituation, whereby individu dina grup ieu ulah lalajo beuki pornografi ti aranjeunna eksplisit nyatakeun-kamungkinan alatan alesan isin antara séjén salaku épék habituation geus ditémbongkeun nambahan réspon panon Blink ngareuwaskeun [4142].

36) Paparan rangsangan séksual Induces Discounting Greater Anjog ka ngaronjat involvement di Cyber ​​Delinquency Diantara Lalaki (Cheng & Chiou, 2017) 
[fungsi éksékutip anu langkung lemah, impulsivity langkung ageung - ékspérimén sabab] - Dina dua studi paparan rangsangan séksual visual nyababkeun: 1) potongan diskon anu langkung ageung (henteu mampuh nunda kasieun), 2) kacondongan anu langkung ageung pikeun kalibet dina cyber-delinquency, 3) langkung condong pikeun mésér barang palsu sareng hack akun Facebook batur. Dicokot ieu nunjukkeun yén panggunaan porno ningkatkeun impulsivity sareng tiasa ngirangan fungsi ékséktip anu tangtu (ngendalikeun diri, penilaian, konsekuensi foreseeing, kontrol dorongan). Intisari:

Jalma remen sapatemon rangsangan seksual salila pamakéan Internét. Panalungtikan geus ditémbongkeun yén rangsangan inducing motivasi seksual bisa ngakibatkeun impulsivity gede di lalaki, sakumaha manifested di discounting temporal gede (ie, kacenderungan pikeun resep leutik, gains saharita mun gedé, leuwih kahareup).

Dina kacindekan, hasil ayeuna demonstrate hiji pakaitna antara rangsangan seksual (misalna paparan ka gambar awéwé seksi atanapi pakean arousing séksual) jeung involvement lalaki di cyber delinquency. papanggihan urang nyarankeun yen impulsivity lalaki sarta timer kontrol, sakumaha manifested ku discounting temporal, anu susceptible kana kagagalan dina nyanghareupan rangsangan seksual ubiquitous. Lalaki bisa kauntungan tina mantau naha paparan rangsangan seksual anu pakait sareng pilihan delinquent saterusna maranéhanana jeung kabiasaan. papanggihan urang nyarankeun yen encountering rangsangan seksual bisa ngagoda lalaki handap jalan tina delinquency cyber

Hasilna ayeuna nyarankeun yén kasadiaan luhur rangsangan seksual di alam maya bisa jadi pakait leuwih raket jeung kabiasaan cyber-delinquent lalaki ti sangka saméméhna.

37) Predictors keur (masalah) Mangpaat Internet Bahan séksual eksplisit: Peran tret Motivasi Sanggama na implisit Approach Tendencies Nuju Bahan séksual eksplisit (Stark et al., 2017) 
[réaktivitas cue gedé / sensitisasi / idam] - Kutipan:

Ulikan hadir ditalungtik naha tret motivasi seksual jeung pendekatan implisit tendencies nuju bahan seksual anu predictors pamakean SEM masalah na teh waktu poean spent ningali SEM. Dina percobaan behavioral kami dipaké Approach-dijauhkeun Tugas (AAT) pikeun ngukur tendencies pendekatan implisit nuju bahan seksual. A korelasi positif antara kacenderungan pendekatan implisit arah SEM jeung waktu poean spent dina ningali SEM bisa jadi dipedar ku épék attentional: A pendekatan kacenderungan implisit tinggi bisa diinterpretasi salaku hiji bias attentional arah SEM. Hiji subjék kalawan bias attentional ieu bisa jadi leuwih katarik cues seksual dina Internet hasilna jumlahna leuwih luhur waktos spent dina loka SEM.

38) Pornografi Kecanduan deteksi dumasar Neurophysiological komputasional Approach (2018) 

excerpt:

Dina ieu tulisan, metoda ngagunakeun sinyal otak ti wewengkon frontal direbut make EEG geus diusulkeun pikeun ngadeteksi naha pamilon bisa mibanda kecanduan porno atawa lamun heunteu. Éta tindakan minangka pendekatan lawanna kana kuesioner psikologi umum. hasil eksperimen némbongkeun yén pamilon addicted miboga aktivitas gelombang alfa low di wewengkon otak frontal dibandingkeun pamilon non-addicted. Ieu bisa ditempo maké kakuatan spéktra diitung maké Low Resolusi éléktromagnétik Tomography (LORETA). Pita theta ogé némbongkeun aya disparity antara addicted sarta non-addicted. Sanajan kitu, bedana teu sakumaha atra jadi band alfa.

39) deficits abu masalah na dirobah konektipitas peristirahatan nangtang dina gyrus temporal punjul diantara individu kalawan kabiasaan hypersexual masalah (2018) 
[Defisit zat kulawu dina korteks temporal, konéktipitas fungsional anu langkung lemah antara korteks temporal sareng precuneus & caudate] - Panilitian fMRI ngabandingkeun anu saksama ditégél addicts kelamin ("perilaku hiperséksual masalah") kana subjek kontrol anu séhat. Dibandingkeun sareng ngadalikeun kecanduan séks kagungan: 1) ngurangan zat kulawu dina lobus temporal (daérah anu aya hubunganana sareng ngahambat dorongan séks); 2) ngirangan precuneus kana konéktipitas fungsional kortéks temporal (tiasa nunjukkeun teu normal dina kamampuan mindahkeun perhatian); 3) ngirangan caudate kana konéktipitas fungsional korteks temporal (tiasa ngahambat kontrol luhur-handap impulses). Kutipan:

papanggihan ieu nyarankeun yén deficits struktural dina gyrus temporal jeung konektipitas hanca nu dirobah antara gyrus temporal jeung wewengkon husus (ie, precuneus na caudate) bisa nyumbang kana gangguan dina inhibisi obat kuat tina gairah seksual di individu kalawan durahman. Ku kituna, hasil ieu nunjukkeun yén parobahan struktur jeung konektipitas hanca di gyrus temporal bisa jadi ciri husus durahman jeung bisa jadi calon biomarker keur diagnosis durahman.

Gray masalah enlargement dina amandel cerebellar katuhu jeung ngaronjat konektipitas tina amandel cerebellar kénca jeung STG kénca ogé ditalungtik .... Kituna, mungkin wae anu ngaronjat volume zat abu sarta konektipitas hanca di cerebellum ieu pakait sareng kabiasaan nu nyurung di individu kalawan durahman.

Dina kasimpulan, anu VBM hadir jeung pangajaran konektipitas hanca némbongkeun deficits masalah abu sarta konektipitas hanca dirobah dina gyrus temporal diantara individu kalawan durahman. Langkung importantly, struktur sabagean gede tur konektipitas hanca anu négatip correlated jeung severity of durahman. papanggihan ieu nyadiakeun wawasan anyar kana mékanisme neural kaayaan tina durahman.

40) Tendencies nuju gangguan Internet-pornografi-pamakéan: Beda dina lalaki sarta awéwé ngeunaan biases attentional kana rangsangan porno (2018) 
[réaktivitas cue langkung ageung / sensitization, ningkat ngidam]. Kutipan

Sababaraha pangarang nganggap Internet-pornografi-nganggo karusuhan (IPD) salaku gangguan adiktif. Salah sahiji mékanisme anu parantos diulik sacara intensif dina gangguan zat sareng non-zat-panggunaan mangrupikeun bias perhatian anu ningkat kana isyarat anu aya hubunganana sareng kecanduan. Bias perhatian digambarkan salaku prosés kognitif persépsi individu anu kapangaruhan ku isyarat anu patali sareng kecanduan anu disababkeun ku tonjolan insentif anu dikondisikeun ku sorangan. Diasumsikeun dina modél I-PACE yén dina individu rawan ngembangkeun gejala IPD kognisi implisit ogé cue-réaktivitas sareng kahoyong timbul sareng ningkat dina prosés kecanduan. Pikeun nalungtik peran bias perhatian dina pamekaran IPD, kami nalungtik sampel 174 pamilon lalaki sareng awéwé.

Bias perhatian diukur ku Tugas Probe Visual, anu pamilon kedah réaksi dina panah anu muncul saatos gambar porno atanapi nétral. Salaku tambahan, pamilon kedah nunjukkeun gairah séksualna ngainduksi ku gambar porno. Salajengna, kacenderungan ka IPD diukur nganggo Tes Kecanduan Internet-pondok. Hasil tina panilitian ieu nunjukkeun hubungan antara bias ati sareng gejala parna tina IPD sawaréh dimédiasi ku indikator pikeun réaktivitas cue sareng kahoyong. Sedengkeun lalaki sareng awéwé umumna bénten-bénten dina waktos réaksi kusabab gambar-gambar porno, analisis régrési moderat ngungkabkeun yén bias perhatian lumangsung sacara mandiri tina séks dina kontéks gejala IPD. Hasilna ngadukung asumsi tiori ti modél I-PACE ngeunaan tonjolan insentif tina pitunjuk anu aya hubunganana sareng kecanduan sareng saluyu sareng studi anu ngabahas réaktivitas cue sareng kahoyong dina gangguan pamakean zat.

Duaan ieu studi neurological kapanggih:

  1. The 3 utama parobahan otak nu patali kecanduan: sensitizationdesensitization, sarta hypofrontality.
  2. Langkung pamakéan porno correlated kalayan masalah kirang abu dina ganjaran circuit (dorsal striatum).
  3. Ngaronjatna panggunaan porno aya hubunganana sareng kirang aktipisasi sirkuit hadiah nalika sakedik ningali gambar séks.
  4. Langkung pamakéan porno correlated kalawan sambungan neural kaganggu antara circuit ganjaran jeung cortex prefrontal.
  5. Addicts miboga aktivitas gede prefrontal mun cues seksual, tapi aktivitas uteuk kirang kana rangsangan normal (cocog kecanduan narkoba).
  6. Porno pamakéan / paparan porno patali gede nyangsang discounting (henteu mampuh reureuh gratification). Ieu tanda tina fungsi eksekutif poorer.
  7. 60% mata pelajaran kecanduan porno anu nyurung dina hiji pangajaran ngalaman ED atanapi libido rendah sareng pasangan, tapi henteu sareng porno: sadayana nyatakeun yén panggunaan porno internét nyababkeun libido ED / na handap.
  8. Enhanced bias attentional comparable ka pamaké narkoba. Nunjukkeun sensitization (produk tina DeltaFosb).
  9. Hayang pisan & ngidam pikeun porno, tapi henteu resep pisan. Ieu saluyu sareng modél kecanduan anu ditampi - incentive sensitization.
  10. addicts porno gaduh leuwih sering dipake tinimbang gede pikeun novelty seksual acan brains maranéhanana habituated gancang ka Gambar seksual. Teu pre-aya.
  11. The ngora nu pamaké porno nu leuwih gede dina réaktivitas cue-ngainduksi di puseur ganjaran.
  12. EEG luhur (P300) maca nalika pamaké porno anu kakeunaan cues porno (anu lumangsung di addictions séjén).
  13. Kirang kahayang pikeun kelamin sareng jalma correlating kalayan gede cue-réaktivitas mun gambar porno.
  14. Langkung pamakéan porno correlated kalawan handap LPP amplitudo nalika sakeudeung nempo poto seksual: nunjukkeun habituation atanapi desensitization.
  15. sumbu Dysfunctional HPA na sirkuit stress otak dirobah, anu lumangsung dina addictions ubar (jeung volume amygdala gede, nu pakait sareng stress sosial kronis).
  16. parobahan Epigenetic on gén museur kana respon stress manusa sarta pakait raket jeung kecanduan.
  17. tingkat luhur Tumor Necrosis Factor (TNF) - nu oge lumangsung dina penyalahgunaan narkoba sarta kecanduan.
  18. A deficit di cortex temporal masalah abu; konektipitas poorer antara temporal perusahaan tur sababaraha wilayah sejen
Nyitak Friendly, PDF & Email