senang-1082921_1280

Bébas Kolot 'Guide to Pornografi Internét

adminaccount888 pendidikan, kasehatan, Bérita paling énggal

Ieu salah sahiji tokoh anu paling kuat pikeun mulai sareng budak anjeun, kanggo sababaraha jinis alesan. Hayu pituduh kolot kieu kieu tahan leungeun anjeun ngaliwatan masalah. Kanggo langkung seueur katerangan dasar anu aya ku naon budakna nyanghareup. Dinten ieu, langkung percaya diri anjeun bakal ngarasa ngeunaan langkung seueur sareng aranjeunna sareng moal dipareuman ku qur'an pinter anu "henteu kabaran". Kolot nyaéta sumber pangpentingna pikeun barudak. Seueur rumaja urang tiasa nyarios yén maranéhna hayang kolotna bakal langkung proaktif dina nyawalakeun hal ieu.

“Perang Industri Tek dina Orok

Pikeun ngarti kana parobahan dina budaya kusabab akibat parobahan teknologi dina taun 10 anu baheula, ieu lila karangan aya alusna patut waktu. Explainsta ngécéskeun kumaha psikologi di Stanford University parantos nganggo pangaweruh jero anu uteuk sareng kahayang manusa pikeun ngararancang téknologi anu ngahaja robah pikiran jeung paripolah urang 'tanpa' kasadaran kami pikeun maksimalkeun pungsi kauntungan anu pausahaan téknologi. Ieu sabaraha urang nganggepan kaulinan dina kaulinan, judi sareng porno.

Pikeun ngamimitian ngembangkeun pendidikan anjeun sorangan ngeunaan kumaha porno (sareng kaulinan) mangaruhan otak sareng paripolah budak dinten ayeuna, saran kami ngamimitian ku ningali dua video ieu. Ieu ngan saukur butuh menit 20 tina waktos anjeun.

Kahiji nyaéta 4-menit Ted Obrolan ku Stanford Universitas Professor Philip Zimbardo disebut "The Demise of Atuh". kadua nyaeta sawala TEDx Gary Wilson "Tembok percobaan porno"Anu ngajawab tantangan Zimbardo urang, (16 mins). Duanana difokuskeun pamakéan ku budak, tapi kiwari katresna nu beuki keur sasaran ku industri porno ngawangun pasar badag.

Ieu mangrupikeun ngobrol Tedx lucu (16 mins) katelah "Kumaha porno Skews ekspektasi Séksual"Ku hiji indung Amérika sarta pendidik séks Cindy Pierce tentang naha obrolan anu aya kénéh sareng barudak anjeun ngeunaan porno anu diperyogikeun sareng naon anu langkung dipikahoyong. Tingali di handap kanggo langkung seueur sumber tentang kumaha cara anjeun ngagaduhan paguneman.

Ieu video saeutik hébat ngeunaan idin. Kids cinta eta. Tempo webpages urang keur Inpo nu langkung lengkep ihwal idin jeung rumaja.

Hoyong lalajo animasi pondok, zippy kanggo barudak ngeunaan porno kecanduan? Ieu mangrupa animasi deui nu bener ngécéskeun dasar.

Pituduh kolot urang di antarana ceramah ku ahli neurosfir dina otak rumaja.

Ieu mangrupa menit 3 alus teuing omongan for jeung kolot tentang otak rumaja sarta kerentanan -na pikeun kecanduan. Éta ku Professor Nora Volkow Diréktur Institute Nasional AS pikeun Narkoba. Lamun anjeun boga leuwih waktos, video Ted ieu (14 mins) ku Professor Sarah Jayne Blakemore disebut nu workings misterius otak rumaja ngécéskeun otak rumaja séhat. Éta gambaran alus, tapi manehna teu nyebut pornografi jeung épék na.

ieu panjang omongan kalawan slides ku Dr Baler (50 mins) ti Institute Nasional AS on penyalahgunaan narkoba pisan mantuan. Sigana di sabaraha otak rumaja bisa balik serba salah salaku hasil tina rangsangan toksik kawas pornografi, kaulinan, ubar, alkohol jrrd Dr Baler ngécéskeun yén brains rumaja 'téh utamana plastik sarta pedang ganda-edged nu bisa ngawangun keur alus atawa gering . Bingeing on kaulinan, judi jeung pornografi leuwih waktos ayeuna dipikawanoh ku para ahli salaku mahluk bisa ngarobah uteuk dina cara nu sarua salaku ubar jeung zat sejenna nyiksa. Ieu susunan kaluar carana urang tiasa ngabantu jalma ngora ngawangun resilience mun kecanduan.

otak anak anjeun kana porno

  1. Pangajaran anak anjeun kumaha pamakéan porno bisa mangaruhan maranéhanana otak ngamekarkeun leuwih waktos mangrupakeun konci. Tempo video luhur sarta nguap on ramatloka ieu. Ieu tiasa ngabantu aranjeunna jadi sadar pamakéan sorangan eusi seksi tur nyokot léngkah pikeun manggihan cara healthier pikeun neuleuman ngeunaan sex atawa mindahkeun diri tina terus pamikiran ngeunaan eta. barudak ngora kedah langkung wates, barudak heubeul perlu wanti ngurus kaséhatan sarta wellbeing sorangan. pamakéan porno naek hanjelu seksual.
  2. Internét porno wangun jalan responds hiji otak rumaja pikeun gairah seksual. Psikolog nelepon deui ka "template gairah seksual". Ieu ilaharna janten aktif di pubertas tapi paparan mimiti nepi porno bisa pangaruh kabiasaan sexualised di barudak ngora.
  3. Bingeing on porno dina rutin leuwih bulan sarta taun baris ngaronjatkeun sabaraha stimulasi seksual hiji pamaké perlu jadi bungah. Konsumsi porno beurat bisa hartosna yén lamun maranéhna meunang ku jalma nyata maranéhna bisa ngarasakeun saeutik atawa euweuh pikagumbiraeun. Ngadangu nonoman ieu urang dongeng. Panggihan kumaha porno bisa mangaruhan ngora awewe teuing.
Tips for geus ngomong jeung budak
  1. Dngalepatkeun on't jeung éra anak keur nonton pornografi. Éta madhab dina média sosial na di video musik. Bisa jadi teuas ulah. kids séjén lulus eta on pikeun seuri atawa bravado, atawa anak anjeun bisa titajong sakuliah eta. Éta bisa tangtu jadi aktip néangan éta kaluar teuing. Ngan forbidding anak anjeun tina ningali eta ukur ngajadikeun eta leuwih pikabitaeun, pikeun salaku nyebutkeun heubeul mana, 'rasa buah dilarang sweetest'.
  2. Jaga garis tina buka komunikasi ku kituna anjeun port kahiji maranéhanana panggero ngabahas isu sabudeureun porno. Barudak anu alami panasaran ngeunaan sex ti umur ngora. porno online sigana kawas jalan tiis pikeun neuleuman kumaha carana jadi alus dina kelamin. Jadi kabuka sarta jujur ​​ngeunaan perasaan sorangan ngeunaan pornografi. Mertimbangkeun ngawangkong ngeunaan paparan sorangan mun porno salaku jalma ngora, malah lamun asa uncomfortable.
  3. Kids teu kedah hiji sawala badag ngeunaan sex. maranehna kudu loba paguneman sabab tumuwuh. Unggal kedah janten umur luyu. Founding sarta ibu duanana kudu maén peran hiji.
  4. Hayu barudak anjeun nyaho yén porno anu dirancang ku multi-miliar dollar pausahaan tech mun "ngait" pamaké tanpa kasadaran maranéhna pikeun ngabentuk watek nu tetep ngajantenkeun deui langkung seueur. Allta sadayana ngeunaan ngajaga perhatian maranéhanana. Pausahaan ngajual sarta babagi inpormasi intim ngeunaan kahayang jeung kabiasaan pamaké pikeun pihak katilu sareng pangiklan. Addta adiktif kawas kaulinan online, judi sareng média sosial tetep pamaké pikeun balik deui pikeun langkung seueur pas aranjeunna bosen atanapi cemas.
  5. Kaayaan protes: Kids bisa protes di hareup, tapi loba barudak geus bébéja kami aranjeunna hoyong kolotna maksakeun curfews on aranjeunna sareng masihan aranjeunna wates jelas. Anjeun teu lakukeun anak anjeun sagala nikmat ku ninggalkeun aranjeunna 'sacara harfiah' alat sorangan.
  6. Ulah ngarasa kaliru Tip pikeun nyandak Peta tegas jeung barudak Anjeun. kaséhatan méntal maranéhanana sarta wellbeing aya pisan dina leungeun anjeun. Panangan diri kalawan pangaweruh jeung hiji haté muka pikeun mantuan anak anjeun napigasi mangsa ieu nangtang pangwangunan. Di dieu nyaeta pituah ti psikiater anak.
tips praktis
  1. Reureuh méré anak anjeun hiji smartphone atawa tablet pikeun salami mungkin. Telepon seluler hartosna anjeun tiasa tetep kontak. Naha barudak bener peryogi 24 jam-sapoé aksés kana internét? Waktu barudak nampi seueur ngerjakeun PR pikeun online, tiasa nganggo hiburan kanggo 60 menit dina sapoé, sanajan sakumaha percobaan? Aya seueur aplikasi pikeun ngawas pamakean internét khusus keur hiburan. Barudak 2 taun sareng dina kedah teu kedah nganggo layar.
  2. Pareuman internet peuting. Atawa, di pisan kurangna, miceun kabeh telepon sarta tablet ti pangkeng anak anjeun. Kurangna sare réstoratif ieu ngaronjatkeun stress, depresi sarta kahariwang dina loba barudak kiwari. Éta kudu sare réstoratif pikeun mantuan aranjeunna ngahijikeun learning dinten urang, Sangkan maranéhna gampang tumuwuh, sangkan rasa émosi maranéhanana sarta ngarasakeun ogé.
  3. anyar panalungtikan nunjukkeun yen nyaring nyalira moal ngajaga barudak anjeun tina ngakses pornografi online. Ngajaga garis tina buka komunikasi téh leuwih penting. Nyieun porno harder ngakses kumaha oge sok mimiti alus hususna ku barudak ngora. Eta sia putting saringan dina sadaya alat internét tur mastikeun on rutin nu sipatna berpungsi. Di dieu aya sababaraha urang geus Nu Uninga Ngeunaan. Mangga parios kalawan NSPCC atanapi Childline atanapi CEOP pikeun saran panganyarna.
  4. Aplikasi. Aya loba software sarta rojongan séjén pilihan. Ikydz mangrupa aplikasi pikeun ngidinan kolotna keur nangkep pamakéan kids maranéhna '. Gallery Guardian ngémutan kolotna lamun gambar curiga mucunghul dina alat anak maranéhanana sacara. Eta ngurus resiko sabudeureun sexting. waktu nyaeta aplikasi haratis anu ngamungkinkeun baé ka ngawas pamakéan maranéhanana online, diatur wates sarta tampa petunjuk nudges lamun ngahontal wates maranéhanana. Pamaké boga kacenderungan ka nganggap enteng pamakéan maranéhna ku margin signifikan. Ieu sarupa tapi teu gratis. Eta mantuan urang reboot otak maranéhanana jeung pitulung sapanjang jalan. Hayu urang disebut Brainbuddy. Di dieu aya sababaraha program séjénna anu bisa jadi mangpaat: covenant Panon; Bark; NetNanny; Mobicip; Qustodio parental Control; WebWatcher; Norton kulawarga premiere; OpenDNS Imah VIP; PureSight Multi. penampilan maranéhanana dina daptar ieu teu mangrupakeun hiji dukungan ku pahala Foundation.

Brain Anjeun on porno

Aya rupa-rupa sumberdaya sadia pikeun mantuan kolotna nungkulan matuh tricky ieu. Buku pangalusna dina pasaran anu ku patugas panalungtikan husus kami Gary Wilson (urang bakal nyebutkeun yen tapi kajadian janten leres) jeung disebut "Brain Anjeun on porno: Pornografi Internet jeung munculna Élmu of Kecanduan". Gary mangrupa guru elmu unggulan anu ngécéskeun ganjaran atawa motivasi Sistim otak urang dina cara pisan diasupan keur non-élmuwan. Buku mangrupa update on populér na TEDx ngobrol tina 2012. Hal ieu dirojong ku yourbrainonporn.com, Sumber panggedéna jeung panghadena inpormasi ngeunaan pornografi dina Internet.

Dampak porno dijieun leuwih nyata ngaliwatan ratusan carita recovery heartening ku guys ngora tur heubeul, sarta sababaraha awéwé teuing. Loba dimimitian ningali porno internét dina umur ngora. Brain Anjeun on porno boga tips unggulan ngeunaan recovery diatur kaluar ku anu nyaho pangalusna. Rébuan urut pamaké on situs recovery porno disebatkeun yen ieu katerangan Gary ngeunaan épék porno urang dina otak rumaja nu mantuan aranjeunna ékspérimén kalawan quitting porno.

Buku téh aya dina rupa, dina Kindle atawa salaku hiji audiobook. Ieu ieu diropéa dina Oktober 2018 nyandak akun pangakuan nu Kaséhatan Organisasi urang Dunya of a kategori diagnostik anyar "nu nyurung Paripolah séksual karusuhan". Translations sadia di Walanda, Arab jeung Hungaria jadi jauh, jeung nu lianna di pipa nu.

Di dieu nyaeta daptar panalungtikan Item teuing, patut skim a.

buku dianjurkeun séjén

  1. Guru jeung psikolog Collett Smart geus dibawa kaluar hiji buku anyar "Éta gé jadi oke .: 15 paguneman pikeun mantuan anak anjeun ngaliwatan kali troubled"Di dinya naon eta nyebutkeun dina labél nu.
  1. buku psikiater anak Dr Victoria Dunckley urang "Reset Brain Child anjeun"Na nya gratis blog ngajelaskeun efek tina teuing waktos layar dina otak anak urang. Importantly eta susunan kaluar hiji rencana pikeun naon kolotna tiasa ngalakukeun pikeun mantuan anak maranéhanana meunang dina lagu deui.

Dr Dunckley teu ngasingkeun pamakéan porno tapi museurkeun kana pamakéan internét sacara umum. Manehna nyebutkeun yen ngeunaan 80% tina barudak manehna nilik teu boga kalainan kaséhatan méntal aranjeunna geus didiagnosis kalawan jeung medicated pikeun, kayaning ADHD, karusuhan bipolar, depresi, kahariwang jeung sajabana tapi rada gaduh naon manehna nyebut 'sindrom layar éléktronik. ' sindrom Ieu mimics gejala loba gangguan kaséhatan méntal ieu umum. Isu kaséhatan méntal tiasa sering diubaran / ngurangan ku nyoplokkeun gadget éléktronik pikeun periode sabudeureun 3 minggu di hal nu ilahar.

buku nya ngécéskeun kumaha kolotna tiasa ngalakukeun ieu dina pituduh hambalan-demi-hambalan dina kolaborasi jeung sakola anak urang.

Buku Pikeun Barudak Younger

"Kotak Pandora urang téh muka. Ayeuna naon anu atuh? " Gail Poyner nyaeta psikolog sarta nyadiakeun informasi otak mangpaat sarta latihan gampang pikeun mantuan barudak pikir ngaliwatan pilihan.

"Gambar alus, Gambar Bad"Ku Kristen Jensen na Gail Poyner. Ogé mangrupa buku alus fokus dina otak anak.

Henteu pikeun Kids. Ngajagi Kids. Liz Walker geus ditulis mangrupa buku basajan pikeun barudak ngora pisan ku grafik warni.

sumberdaya online gratis for geus kolot

  1. Urut dosen sosiologi jeung panulis, Dr Gail dines, nya pangadeg Budaya Reframed. Manehna jeung tim nya geus ngembangkeun hiji toolkit pangalusna-prakték nu bakal mantuan kolotna ngangkat kids porno-tahan banting. ningali Budaya Reframed Kolot Program. Eta nyadiakeun ngabantu jeung pamadegan paguneman penting kalayan barudak.
  2. Alus nasihat bébas tina anti anak nyiksa zakat Ngeureunkeun Ieu Ayeuna! kolot Nangtayungan
  3. Di dieu mangrupa anyar penting laporan ti Internét Perkara on kaamanan internet na piracy digital kalawan tips tentang kumaha carana tetep anak anjeun aman bari surfing bersih.
  4. Naséhat ti NSPCC ngeunaan porno online.

jaba Pamulihan

Lolobana website recovery bébas utama kayaning RebootNation.org; PornHelp; NoFap.com; Fightthenewdrug.org; Balik pikeun hebat pisan jeung Addicted kana porno Internét anu sekuler tapi boga anggota agama teuing. Mangpaat pikeun kolotna ka kasampak di pikeun meunangkeun gagasan naon eta di recovery geus ngalaman jeung ayeuna coping kalawan sakumaha maranéhna diluyukeun.

sumberdaya dumasar-iman

Aya daya alus sadia teuing keur faith- komunitas dumasar kayaning integritas disimpen pikeun Katolik, keur Kristen umum Kumaha Harms porno, sarta MuslimMatters ari keur golongan nu iman Islam.

Autis Spéktrum karusuhan

Lamun boga anak anu geus ditaksir salaku mahluk dina spéktrum autisme, Anjeun kudu jadi sadar yen anak anjeun bisa jadi di hiji résiko luhur jadi hooked on pornografi ti barudak neurotypical. Lamun curiga anak anjeun bisa jadi dina spéktrum, éta bakal jadi mangrupakeun ide nu sae geus aranjeunna ditaksir. karusuhan spéktrum autis nyaéta kaayaan neurological hadir ti kalahiran. Teu kasakit méntal. Mangaruhan ngeunaan 1: jalma 100. Bari eta mangrupakeun kaayaan leuwih ilahar dipimilik ku lalaki, bikang bisa mibanda éta teuing. Kanggo inpo nu leuwih lengkep maca blog ieu dina porno jeung autisme; carita indung urang; jeung autis: nyata atawa palsu?

campur pamaréntah

Pamaréntah Inggris geus diwanohkeun panerapan verifikasi umur di bagian III ti Digital Ekonomi Act 2017 pikeun ngawatesan aksés ku kaayaan olds 18 taun pornografi internét. Tempo ieu blog ngeunaan éta pikeun leuwih rinci. Bakal datang kana efek dina 15th Juli 2019. Jadi sadar yen lamun anak anjeun téh pamaké, anjeun moal mungkin nyaho yén atanapi hoyong terang deui, tapi lamun jadi, inaccessibility ngadadak bisa mibanda hiji dampak kana kabiasaan maranéhanana.

rojongan leuwih ti pahala Yayasan

Mangga wartosan kami lamun aya aréa wae maneh dipilampah kami nutupan kana subyek ieu. Urang bakal berkembang langkung bahan dina ramatloka kami leuwih bulan datang. Asup nepi ka e-newsletter kami rewarding News (dina suku kaca) jeung nuturkeun kami on Twitter (@brain_love_sex) pikeun kamajuan nu pangahirna.

Pituduh Kolotna diropéa pangpandeurna 4 June 2019

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu