Filipina

Filipina yayasan ganjaran

Dina 18 Méi 2021, Sénat Filipina sapuk disatujuan bacaan katilu jeung pamungkas a tagihan. Éta narékahan pikeun nguatkeun panyalindungan ngalawan nyiksa seksual online sareng eksploitasi barudak.

Protéksi Husus anu diusulkeun ngalawan Penyalahgunaan Seksual Online sareng Eksploitasi Hukum Barudak disponsoran ku Sen. Risa Hontiveros anu ketua panitia awéwé.

Ukuran anu diusulkeun ayeuna bakal dikintunkeun ka Déwan Perwakilan Rakyat. Nepi ka pertengahan Séptémber, 2021 RUU éta henteu katingalina dianggap ku Déwan Perwakilan Rakyat.

Upami RUU kasebut dilaksanakeun, panyadia ladénan internét bakal ngagaduhan tugas énggal. Aranjeunna bakal diwajibkeun "ngabéjaan Pulisi Nasional Filipina atanapi Biro Penyelidik Nasional dina opat puluh dalapan jam saatos nampi inpormasi yén sagala bentuk nyiksa seksual atanapi eksploitasi budak anu dilakukeun nganggo server atanapi fasilitasna."

Samentawis éta, perusahaan média sosial wajib "ngamekarkeun sareng ngadopsi sakumpulan sistem sareng prosedur pikeun nyegah, ngahalangan, ngadeteksi, sareng ngalaporkeun Penyalahgunaan Seksual Online sareng Eksploitasi Barudak anu dilakukeun dina platformna."

Perda anyar

nu panerapan ngajukeun ogé ngalarang asupna palaku séks dihukum ka nagara éta. Merlukeun otoritas pikeun nyieun jeung ngajaga pendaptaran of offenders kelamin online.

BAGIAN 33 RUU nyarioskeun ngeunaan protokol Verifikasi Umur.

"Sadaya panyadia online eusi déwasa wajib diwajibkeun ngadopsi prosés verifikasi umur anonim sateuacan masihan aksés kana kontén déwasa. Teu leuwih ti sataun sanggeus petikan Act ieu, Komisi Telekomunikasi Nasional wajib ngalengkepan ulikan kawijakan kana kontrol verifikasi umur jeung protokol ku perantara internét, nu bisa dilaksanakeun dina urutan pikeun ngawatesan aksés barudak kana bahan porno. Aturan sareng peraturan anu ngatur nyoko kana prosés verifikasi umur anonim kedah diumumkeun teu langkung lami ti dalapan belas bulan saatosna UU ieu."

Pamilarian Google panganyarna pikeun inpormasi ngeunaan verifikasi umur di Filipina ngahasilkeun hasil anu pikaresepeun. Iklan anu marengan hasil pamilarian nyaéta 'saha saha' tina perusahaan utama anu nyayogikeun sistem verifikasi umur. Tangtosna, masing-masing ngaharepkeun sareng yakin yén verifikasi umur pikeun pornografi tiasa janten kanyataan dina waktos anu caket. Filipina bakal masihan industri verifikasi umur pasar anyar kuat.