Polandia

Polandia Yayasan Ganjaran

Polandia nuju kamajuan nuju verifikasi umur pikeun pornografi.

Dina Désémber 2019, Perdana Menteri Mateusz Morawiecki ngumumkeun yén pamaréntahan badé ngajukeun undang-undang verifikasi umur anyar. Perdana Menteri ngisyaratkeun yén pamaréntah bakal campur tangan pikeun mastikeun yén eusi déwasa ngan ukur dugi ka déwasa. Anjeunna nyatakeun, "Sakumaha urang ngajaga barudak jeung nonoman ti alkohol, sakumaha urang ngajaga aranjeunna tina narkoba, jadi urang ogé kudu pariksa aksés ka eusi, kana bahan porno, kalayan sagala strictness".

Déwan Kulawarga diwangun ku 14 anggota parlemén, ahli kawijakan kulawarga jeung wawakil LSM. Misi déwan kulawarga nyaéta pikeun ngadukung, ngamimitian sareng ngamajukeun tindakan anu bakal nguntungkeun kulawarga tradisional.

Salaku titik awal, Polandia nyandak alih usulan disusun ku organisasi non-pamaréntahan disebut 'Asosiasi Sabab Anjeun'. Usulan Asosiasi nyaéta pikeun maksakeun kawajiban ka distributor pornografi pikeun nerapkeun alat verifikasi umur. Sacara umum, panerapan anu diusulkeun dumasar kana asumsi anu sami sareng anu sateuacana disalurkeun ku Parlemén Inggris, kalayan modifikasi anu tangtu.

Perdana Mentri diangkat dina Menteri Kulawarga jeung Urusan Sosial pikeun mingpin undang-undang. Menteri Kulawarga sareng Urusan Sosial nunjuk sakelompok spesialis anu tujuanana pikeun ngerjakeun sababaraha modél verifikasi umur anu bakal mastikeun tingkat panyalindungan privasi maksimal.

Grup éta réngsé gawéna dina Séptémber 2020. Dina pamaréntahan Polandia, pagawéan éta masih lumangsung. Tanggal nalika panerapan anu diusulkeun bakal disalurkeun ka Parlemén teu dipikanyaho dina tahap ieu. Tunda pisan patali jeung ngatur pandémik COVID-19, anu geus jadi prioritas pikeun pamaréntah.