Nonton porno

Lamun teu kecanduan porno dimimitian?

Gary Wilson ngawartosan patarosan anu jelas ngeunaan kecanduan porno: "Sakumaha seueur teuing?" dina yourbrainonporn.com halaman wéb. Anjeunna nyatet yén patarosan ieu nganggap yén épék porno binér. Nyaéta, anjeun henteu ngagaduhan masalah, atanapi anjeun pecandu porno. Nanging, parobihan otak anu ngainduksi porno kajantenan dina spéktrum. Éta henteu ngan ukur tiasa diklasifikasikeun salaku hideung bodas. Aranjeunna henteu ngan ukur salah sahiji / atanapi. Nanyakeun dimana jalma nyebrang garis teu malire kana prinsip neuroplasticity. Otak sok diajar, ngarobih sareng adaptasi dina ngaréspon lingkungan.

Stimulasi Supernormal

Panilitian ngungkabkeun yén sanajan sajumlah stimulasi supernormal tiasa gancang ngarobah otak sareng ngarobih tingkah laku.

Contona, eta nyandak ngan 5 poé ka dipicuna dicirian sensitization kana pidéo pidéo dina déwasa anu séhat. Para gamer sanés kecanduan, tapi aktivitas otak luhur diluyukeun sareng idéntitas subyektif pikeun diputer. Dina anu sanés nyoba, Ampir kabéh beurit dibéré aksés teu diwatesan kana "kantin katuangan" binged kana obesitas. Butuh ukur sababaraha dinten gorging on junk food pikeun reséptor dopamin beurit turun. Ieu ngirangan kapuasanana tina tuang. Kurang kapuasan ngadorong beurit pikeun ngabahekeun langkung seueur deui.

Sedengkeun pikeun porno Internet, ieu ulikan Jerman ti Max Planck Institute anu bergengsi nyawang lalaki anu sedeng pikeun pangguna porno. Éta mendakan parobihan otak anu patali jeung kecanduan. Langkung seueur porno anu dikonsumsi, konéktipitas anu kirang fungsina aya antara pamikiran sareng bagian émosional otak. Dina waktos anu sami ogé aya kirang aktivasina otak kana porno, langkung seueur porno anu dikonsumsi. Ieu mangrupikeun tanda klasik tina desensitisation nalika jalma janten biasa tingkat stimulasi anu tangtu. Kana waktosna aranjeunna peryogi langkung bahan anu ngareureuwas atanapi langkung aneh pikeun ngahudangkeun.

An ulikan Italia mendakan yén 16% manula SMA anu meakeun porno langkung ti sakali saminggu ngalaman hasrat séksual anu henteu normal. Bandingkeun éta sareng 0% pangguna sanés porno ngalaporkeun kahoyong séksual anu handap.

Masalah tanpa kecanduan

Candak anu jauh nyaéta yén kecanduan henteu diperyogikeun pikeun parobihan otak anu signifikan atanapi pangaruh négatip.

Sacara sederhana, kaayaan séksual, sénsitipitas, desensitisasi sareng parobihan otak anu patali sareng kecanduan sanésna, lumangsung dina spéktrum. Ogé sadar yén uteuk urang teras-terasan diajar sareng adaptasi sareng lingkungan. Porno Internét mangrupikeun stimulan supernormal. Éta nargétkeun sirkuit séks bawaan anjeun, ngawangun otak sareng ngarobih persépsi.

Upami anjeun hoyong ngajajah panilitian kana hubungan antara panggunaan porno sareng kahariwang sosial, pencét Ieuh. Ieu nyandak anjeun ka situs luar sareng muka dina jandela anu anyar.

Pahala Yayasan henteu nawiskeun terapi.

Meunangkeun Pitulung >>

Nyitak Friendly, PDF & Email