Lalajo porno

Lamun teu kecanduan porno dimimitian?

Gary Wilson penah patarosan atra ngeunaan kecanduan porno: "Sabaraha teuing?" Dina yourbrainonporn.com ramatloka. Anjeunna catetan anu sual ieu presumes yén épék porno urang nu binér. Hartina, nu boh boga masalah, atanapi anjeun pecandu porno. Sanajan kitu, parobahan otak porno-ngainduksi lumangsung dina spéktrum a. Aranjeunna teu ngan bisa digolongkeun kana hideung bodas. Éta henteu ngan boh / atanapi. Nanyakeun dimana salah crosses jalur ignores prinsip neuroplasticity. uteuk sok diajar, ngarobah jeung adapting di respon kana lingkungan.

stimulasi Supernormal

Studi nembongkeun yén sanajan jumlah leutik stimulasi supernormal gancang bisa ngarobah uteuk sarta ngarobah kabiasaan.

Contona, eta nyandak ngan 5 poé ka dipicuna dicirian sensitization mun video kaulinan di sawawa ngora séhat. The gamers teu addicted, tapi aktivitas uteuk luhur: Blok kalawan cravings subjektif maranéhna pikeun maénkeun. dina séjén nyoba, Ampir sakabeh beurit dibéré aksés unrestricted ka "kantin dahareun" binged mun obesitas. Butuh waktu ukur sababaraha poé gorging on junk dahareun pikeun reséptor dopamin nu beurit 'pikeun nampik. Ieu ngurangan kapuasan maranéhanana ti dahar. kapuasan kirang drove nu beurit nepi binge malah leuwih.

Sedengkeun pikeun porno Internet, ieu ulikan Jerman ti bergengsi Max Planck Institute melong lalaki nu éta pamaké sedeng porno. Ieu kapanggih parobahan otak serius nu patali kecanduan. Beuki porno aranjeunna dikonsumsi, anu konektipitas kirang hanca aya antara pamikiran jeung bagian emosi otak. Dina waktu nu sarua aya ogé kirang aktivasina otak kana porno, beuki porno aranjeunna dihakan. Ieu tanda Palasik of desensitisation lamun jalma jadi dipaké pikeun level nu tangtu stimulasi. Leuwih waktos aranjeunna perlu bahan leuwih ngareureuwas atanapi weirder jadi aroused.

An ulikan Italia kapanggih yén 16% tina manula SMA anu dikonsumsi porno leuwih ti saminggu sakali ngalaman kahayang seksual abnormally low. Bandingkeun nu keur 0% tina pamaké non-porno ngalaporkeun kahayang seksual low.

Masalah tanpa kecanduan

The nyokot jauh ieu kecanduan anu henteu diperlukeun keur boh parobahan otak signifikan atanapi éfék négatif.

Nempatkeun saukur, udar seksual, sensitization, desensitisation sarta parobahan otak nu patali kecanduan sejen, lumangsung dina spéktrum a. Ogé nyadar yén otak urang keur terus diajar tur adapting kana lingkungan. Internét porno nyaéta rangsangan supernormal. Ieu nargétkeun sirkuit seksual leuleuy anjeun, wangun persepsi otak na alters.

Lamun hayang neuleuman hasil panalungtikan kana Tumbu antara pamakéan porno jeung kahariwang sosial, klik Ieuh. Ieu nyokot anjeun hiji situs éksternal tur muka dina jandela nu anyar.

Pahala Yayasan henteu nawiskeun terapi.

Meunangkeun Pitulung >>

Nyitak Friendly, PDF & Email