porno ngarugikeun daptar kanyataan

Lambaran Fact Sheet porno Harms

adminaccount888 Bérita paling énggal

Ieu mangrupikeun lambar kanyataan leres pisan pikeun anu hoyong terang ngeunaan panalungtikan pang anyarna ngeunaan pornografi ngarugikeun tina 2017-2019. Parantos disusun ku John Foubert, Ph.D, LLC di Amérika Serikat, panalungtik sareng panulis "Kumaha Cilaka porno: Anu Remaja, Orang anom, Kolot & Pastor Peryogikeun".

John geus disusun kana bagian on pornografi sarta kekerasan, fungsi seksual, eusi pornografi, kaséhatan méntal, Ajaran Agama jeung rumaja. Eta ditungtungan make Listing pinuh tina tulak anjeunna geus dimaksud.

Dr Foubert bakal presenting versi ieu di Koalisi pikeun Tamat Summit eksploitasi Sanggama di Washington DC on Kemis 13 Juni 2019.

dipaksaan
  1. Pornografi rutin depicts objectification of sarta kekerasan ngalawan awéwé. Gambar ieu nyieun ekspektasi seksual abnormal, ngarah nyieun kamajuan seksual anu teu dihoyongkeun, anu bisa ngabalukarkeun kekerasan (Sun, Ezzell, & Kendall, 2017).
  2. Konsumsi lalaki tina tabrakan pornografi pintonan maranéhanana awéwé di ukuran cara-kaasup tapi teu diwatesan ka, objectification, ditampa ti mistreatment seksual ti awéwé, sarta ngajadikeun kamajuan seksual dihoyongkeun arah awéwé (Mikorski & Syzmanski, 2017; Wright & Bae, 2015).
  3. pamakéan Pornografi téh paling gampang ngakibatkeun kekerasan seksual nalika pornografi teh téh hususna telenges, nalika individu boga rojongan peer pikeun kekerasan seksual, sarta lamun individu téh hypermasculine jeung nekenkeun teu husus kelamin (Hald & Malamuth, 2015).
  4. Lamun dibandingkeun non-pamaké, maranéhanana kakeunaan bentuk lemes pornografi kudu perkosa gede mitos ditampa sarta likelihood luhur committing perkosa (Romero-Sanchez, Toro-Garcia, Horvath, & Megias, 2017).
  5. Lamun lalaki anu geus geus predisposed mun agresi di realms sejen, pornografi telenges sabagian boga pangaruh dina ngahasilkeun ngaronjat agresi seksual (Baer, ​​Kohut, & Fisher, 2015).
  6. pornografi ningali mindeng ngabalukarkeun aksi kekerasan seksual atawa paripolah seksual picilakaeun kayaning mitra sababaraha sarta kelamin dijagi (Van Oosten, Jochen, & Vandenbosch, 2017).
  7. abusers anak di handapeun umur 21 laporan kasusah ngadalikeun maranéhanana pamakéan pornografi sarta mindeng disebatkeun pamakéan kayaning faktor ngarah kana nyiksa maranéhanana barudak lianna (McKibbin et al., 2017).
  8. Ciri tina lalaki nu pakait sareng likelihood luhur nempo pornografi anak diantarana kantos mibanda kelamin sareng jalu, ngayakeun persepsi barudak sakumaha pinapsueun, ngabogaan babaturan anu geus diawaskeun pornografi anak, sering pamakéan pornografi, gede ti rata tendencies agrésif, kantos nempo pornografi telenges, sarta ngalakonan kabiasaan coercive séksual (Seto, Hermann, Kjellgren, Priebe, Svedin, & Langstrom, 2015).
  9. Hiji alesan naha pamakéan pornografi disambungkeun ka séksual kabiasaan coercive éta pemirsa ngawitan ngamekarkeun Aksara seksual nu ngalibetkeun paksaan lajeng neangan meta aranjeunna kaluar dina kahirupan nyata (Marshall, Gedang, & Bouffard, 2018).
  10. Diantara lalaki di resiko tinggi pikeun committing aksi agresi seksual, ningali telenges pornografi atawa anak pornografi nambihan kana resiko keur committing narajang seksual, dasarna nambahkeun suluh ka seuneu dipibanda pikeun committing kekerasan seksual. Dina sababaraha kasus, nempoan pornografi fungsi minangka titik tipping nu jadi marga hiji jalma di-resiko anu bisa teu meta kaluar mun sabenerna bet kitu (Malamuth, 2018).
  11. Beuki lalaki sarta awéwé lalajo pornografi, anu kurang kamungkinan aranjeunna pikeun ngahalangan pikeun mantuan nyegah narajang seksual ti lumangsung (Foubert & Bridges, 2017).
fungsi seksual
  1. Jalma anu ningali pangalaman pornografi turun tingkat kepuasan seksual sareng pangalaman disfungsi éréksi dina harga anu langkung ageung dibandingkeun sareng anu henteu ningali porno sacara teratur (Wery & Billieux, 2016).
  2. Konsumén rutin pornografi ngalaporkeun tingkat handap puas sareng prestasi séksualna, patarosan ngeunaan kamampuanan, tingkat handap harga diri, sareng seueur masalah gambar (Sun, Bridges, Johnson, & Ezzell, 2016).
  3. Beuki porno jalma anu ditingali, kurang wareg séksualna (Wright, Bridges, Sun, Ezzell, & Johnson, 2017).
  4. Kalayan ningkatkeun panggunaan pornografi, jalma gaduh langkung seueur bahya, langkung jinis henteu konsép, sareng kurang séksual (Braithwaite, Coulson, Keddington, & Fincham, 2015).
  5. Awéwé anu mitra nganggo porno kurang puas sacara séksual, sareng hubunganana sacara umum, sareng awakna (Wright & Tokunaga, 2017).
Eusi Pornografi
  1. Dinten dekade katukang tingkat porno telenges, porno gore, porno anak, sareng tindakan rasis anu digambarkeun dina porno parantos ningkat sacara éksponénsial (DeKeseredy, 2015).
  2. Salila dasawarsa ka tukang, minat pornografi anu nampilkeun para pamuda (di luhur sareng ka handap umur idin) parantos ningkat sacara signifikan (Walker, Makin, & Morczek, 2016).
  3. Anu ngalaksanakeun awéwé dina klip pidéo porno kamungkinan pisan pikeun ngémutan kénginganana nalika agresi (sapertos spanking, kapaksa heunceut atanapi sengit anal, sareng maksa kapaksa) diarahkeun ka aranjeunna; khususna upami palaku éta rumaja. Pidéo sapertos kitu mangrupikeun anggapan yén awéwé resep tiasa tunduk kana parilaku anu agrésif sareng ngarobih (Shor, 2018).
  4. Dina hiji situs pornografi, sémah 33.5 Milyun ngaksés pornografi dina 2018. Datangna poéan ka situs ayeuna ngaleuwihan 100 juta. Log situs 962 milarian kadua. Unggal menit 63,992 sémah anyar ngaksés eusina (pornhub.com).
  5. Beuki lalaki pornografi anu ngahinakeun, anu langkung dipikaresep aranjeunna pikeun ngabantosan awéwé dina pornografi éta (Skorska, Hodson & Hoffarth, 2018).
Kaséhatan mental
  1. Nganggo pornografi dikaitkeun sareng kurang puas dina hubungan, hubungan anu kurang caket, langkung katiisan sareng langkung depresi (Hesse & Floyd, 2019).
  2. Awéwé anu nganggo pornografi langkung cenderung gaduh pandangan palsu atanapi stereotaip ngeunaan perkosa sareng langkung sadar ngeunaan awakna (Maas & Dewey, 2018).
  3. Dina kajian anu nyarios ku scan otak manusa, ahli neurologi mendakan yén kagiatan otak di antawis para pengguna porno beurat nunjukkeun kecanduan paripolah, mirip zat sareng kecanduan judi (Gola, Wordecha, Sescousse, Lew-Starowicz, Kossowski, Wypych, Makeig, Potenza & Marchewka, 2017).
  4. Awéwé anu mitra nganggo pornografi langkung kamungkinan ngagaduhan gangguan tuangeun (Tylka & Calogero 2019).
  5. Pria anu ngagaduhan tingkat pornografi anu luhur langkung cenderung kawin tibatan lalaki anu nganggo tingkat sedeng (Perry & Longest, 2018).
  6. Beuki jalma anu kawin nyéépkeun pornografi anu kurang puas ku aranjeunna dina pernikahanna (Perry, 2016).
agama
  1. Beuki sering lalaki ningali pornografi, kurang komitmen pikeun aranjeunna agama. Salaku tambahan, langkung sering lalaki ningali pornografi, langkung kamungkinan aranjeunna ngayakeun posisi kapamimpinan di jamaah maranéhanana salami taun 6 (Perry, 2018).
  2. Beuki lalaki agama ogé, kurang sering aranjeunna nganggo pornografi. Sareng kirang sering aranjeunna nganggo pornografi, langkung kamungkinan aranjeunna ngaganggu awéwé sacara séksual (Hagen, Thompson, & Williams, 2018).
  3. Beuki agama hiji pasangan urang, kurang aranjeunna ningali pornografi. Panulis ulikan nunjukkeun yén religiosity spousal tiasa ngirangan tontonan pornografi diantara urang Amerika anu kawin ku ngamajukeun sauyunan agama sareng persatuan antara pasangan, akibatna ngirangan minat atanapi kasempetan pikeun ningali pornografi (Perry, 2017).
rumaja
  1. Panaliti awal nunjukkeun yén otak rumaja langkung sénsitip kana bahan séksual dibanding tinimbang otak sawawa (Brown & Wisco, 2019).
  2. Tinjauan ngeunaan kajian 19 mendakan yén rumaja anu ningali pornografi online langkung dipikaresep kana parilaku seksual anu picilakaeun sareng ngagaduhan kahariwang atanapi déprési (Principi et al., 2019).
  3. Diantara rumaja, pornografi nganggo pamakean ningkat sareng umur, khususna budak lalaki. Remaja anu ngaladénan jasa agama sering henteu ningali pornografi (Rasmussen & Bierman, 2016).
  4. Rumaja anu nganggo pornografi langkung dipikaresep ngalakukeun kekerasan seksual (Peter & Valkenburg, 2016; Ybarra & Thompson, 2017).
  5. Rumaja anu nganggo pornografi langkung ageung ngaganggu hubungan kulawarga (Peter & Valkenburg, 2016).
  6. Jadil anu ngalaporkeun ngagunakeun pornografi dina mangsa rumaja dituturkeun ku konsumsi pornografi sapopoé sering sateuacanna ningali eusi ekstrim, kalebet kejem, pikeun ngajaga gairah. Dina waktuna lalaki ieu janten kurang resep kana hubungan seksual sabab éta dianggap salaku hambar sareng henteu pikaresepeun. Lalaki teras kaleungitan kamampuan pikeun jinisna sareng pasangan hirup anu nyata. Sababaraha anu nyerah pornografi anu parantos hasil "dibobol ulang" sareng nampi pangabisa aranjeunna gaduh pasangan (Begovic, 2019).
  7. Budak lalaki anu ningali pornografi langkung seueur kalibet dina sexting-ngirim pesen sareng gambar eksplisit (Stanley et al., 2016).
  8. Nempo rutin pornografi budak lalaki aya hubunganana sareng kakuatan kapaksa seksual sareng nyiksa (Stanley et al., 2016).
  9. Di masarakat anu umur 10-21, neraskeun paparan kana pornografi telenges nyababkeun pelecehan séksual, serangan seksual, jinis paksaan, usaha rosa, sareng perkosa (Ybarra & Thompson, 2017).
  10. Remaja anu ngalaporkeun pelanggaran pornografi nyirep puas kahirupan (Willoughby, Young-Petersen, & Leonhardt, 2018).
  11. Remaja anu ningali pornografi janten kurang religius ti waktos (Alexandraki et al. 2018).
  12. Rumaja anu ningali pornografi langkung seueur kamungkinan diserang seksual (Alexandraki et al., 2018).
  13. Budak lalaki anu rutin ningali pornografi langkung cenderung narajang serangan seksual (Alexandraki et al., 2018).
  14. Beuki sering rumaos ningali pornografi, langkung dipikaresep aranjeunna pikeun ngaladénan ibadah anu kurang sering, kurang pentingna iman ka aranjeunna, kurang sering aranjeunna ngadoakeun sareng ngarasa caket ka Gusti sareng langkung mamang agama aranjeunna (Alexandraki et al. , 2018).
  15. Remaja anu langkung napel pamimpin agama ngagaduhan tingkat konsumsi pornografi anu langkung handap (Alexandraki et al., 2018).
  16. Rumaja anu ningali pornografi sering ogé mungkin gaduh masalah hubungan sareng batur sakamarna (Alexandraki, et al., 2018).
  17. Budak lalaki anu sering nganggo pornografi seringeun langkung kaleuleuwihan atanapi obese (Alexandraki et al., 2018).
  18. Rumaja anu nganggo pornografi sering gaduh hubungan anu parah sareng kolotna, komitmen anu handap pikeun kulawarga, yakin sepuhna kirang ngurus aranjeunna, sareng komunikasi kirang sareng sepuhna (Alexandraki et al., 2018).
  19. Remaja anu ningali pornografi langkung citakan ngamimitian kagiatan seksual dina umurna anu langkung awal. Awal awal aktivitas seksual nyaéta kusabab sikep anu langkung permisif pikeun kasual séks anu langsung dikaitkeun kana pamakean pornografi (Van Oosten, Jochen, & Vandenbosch, 2017).
  20. Nanyakeun pamuda upami aranjeunna nganggo pornografi teu aya pangaruhna naha atanapi henteu aranjeunna leres-leres bakal ngaksés pornografi dina waktos hareup (Koletic, Cohen, Stulhofer, & Kohut, 2019).

Rujukan

Alexandraki, K., Stavropoulos, V., Anderson, E., Latifi, MQ, & Gomez, R. (2018). Panggunaan pornografi rumaja: Pamulang literatur sistematis tina tren panalungtikan 2000-2017. Ulasan Psychiatry 14 (47) doi.org/10.2174/2211556007666180606073617.

Baer, ​​JL, Kohut, T., & Fisher, WA (2015). Naha pamakéan pornografi dikaitkeun sareng serangan seksual anti awéwé? Nguji deui Modél Confluence kalayan pertimbangan variabel katilu. Jurnal Kanada ngeunaan seksualitas manusa, 24 (2), 160-173.

Begovic, H. (2019) pornografi ngainduksi disfungsi éréktil diantara pamuda. Harkat: Jurnal ngeunaan eksploitasi seksual jeung kekerasan, 4 (1), Artikel 5. DOI: 10.23860 / dign.2019.04.01.05

Braithwaite, S., Coulson, G., Keddington, K., & Fincham, F. (2015). Pangaruh pornografi dina naskah seksual sareng ngahalangan diantara parantos dewasa dina kuliah. Arsip Perilaku Sanggama, 44 (1), 111-123

Coklat, JA & Wisco, JJ (2019). Komponén tina otak rumaja sarta sensitipitas unik -na pikeun séksual bahan eksplisit. Journal of rumaja, 72, 10-13.

DeKeseredy, WS (2015). Pangertian kritikologis kritis ngeunaan nyiksa pornografi sawawa sareng awéwé: Nyiksa kutang anyar dina panalungtikan sareng téori. Jurnal Internasional pikeun Kajahatan, Kaadilan sareng Démokrasi Sosial, 4, 4-21.

Foubert, JD & Bridges, AJ (2017). Naon daya tarikan? Ngartos bédana génder dina alesan pikeun ningali pornografi dina hubungan anu ku campur tangan. Jurnal kekerasan Interpersonal, 32 (20), 3071-3089.

Gola, M. Wordecha, M., Sescousse, G., Lew-Starowicz, M., Kossowski, B., Wypch, M., Makeig, S., Potenza, MN & Marchewka, A. (2017). Naha pornografi matak adiktif? Hiji kajian fMRI ngeunaan lalaki milari perlakuan pikeun masalah pornografi bermasalah. Neuropsyhopharmacology, 42 (10), 2021-2031.

Hagen, T., Thompson, MP, & Williams, J. (2018). Religius ngirangan nyerang seksual sareng paksaan dina cohort bujur lalaki kuliah, Pengantosan peran tina norma peer, promiscuity, sareng pornografi. Jurnal pikeun Studi Élmu ngeunaan Agama, 57, 95-108.

Hald, G., & Malamuth, M. (2015). Balukar ékspérimén paparan ka pornografi: Pangaruh modért kapribadian sareng pangaruh mediasi galak seksual. Arsip Perilaku Sanggama, 44 (1), 99-109.

Hesse, C. & Floyd, K. (2019). Penggantian Pangaruh: Pangaruh tina konsumsi pornografi dina hubungan anu caket. Journal of Social and Personal Hubungan. DOI: 10.1177 / 0265407519841719.

Koletic, G., Cohen, N., Stulhofer, A., & Kohut, T. (2019). Naha naroskeun pamuda ngeunaan pornografi anu matak ngagunakeunana? Tes ngeunaan pangaruh-paripolah pangaruh. Jurnal Panaliti Sex, 56 (2), 1-18.

Maas, MK & Dewey, S. (2018). Ngagunakeun pornografi internét diantara awéwé kolega: Sikep gender, monitoring awak, sareng kalakuan seksual. SAGE Buka, DOI: 10.1177 / 2158244018786640.

Malamuth, NM (2018). "Nambihan suluh ka seuneu"? Naha paparan kana jalma anu teu satuju atawa pikeun pornografi barudak ningkat résiko tina serangan seksual? Aggrési sareng Paripolah anu ganas, 41, 74-89.

Marshall, EA, Miller, HA, & Bouffard, JA (2018). Bridging celah teoritis: Nganggo téori skrip seksual pikeun ngajelaskeun hubungan antara pamakean pornografi sareng paksaan seksual. Jurnal kekerasan Interpersonal, DOI: 10.1177 / 0886260518795170.

McKibbin, G., Humphreys, C., & Hamilton, B. (2017). "Ngobrol ngeunaan nyiksa seksual anak bakal ngabantosan kuring": Para pamuda anu nyiksa sacara séksual ngagambarkeun pencegahan laku seksual anu ngabahayakeun. Penderaan Budak & Ngalungkeun, 70, 210-221.

Mikorski, RM, & Szymanski, D. (2017). Norma maskulin, kelompok peer, pornografi, Facebook, sareng objéksi awéwé awéwé. Psikologi Lalaki jeung Masculinity, 18 (4), 257-267.

Perry, SL (2018). Kumaha pornografi nganggo ngiringan partisipasi dina kapamimpinan berjama’ah: Hiji catetan panalungtikan. Tinjauan Panaliti Agama, DOI: 10.1007 / s13644-018-0355-4.

Perry, SL (2017). Religiosity Spousal, beungkeutan agama, sareng konsumsi pornografi. Arsip Perilaku Sanggama, 46 (2), 561-574.

Perry, SL (2016). Ti buruk ka goréng? Konsumsi pornografi, religiosity spousal, gender, sareng kualitas perkawinan. Forum Sosiologis, 31 (2), 441-464.

Perry, S. & Panjang, K. (2018). Anggo pornografi sareng pangantenan nalika awal dewasa: Pamanggihan tina panel panilitian Amerika ngora. Arsip Perilaku Seksual, DOI: 10.31235 / osf.io / xry3z

Peter, J., & Valkenburg, P. (2016). Remaja sareng pornografi: Tinjauan panalungtikan taun 20. The Journal of Sex Sex, 53 (4-5), 509-531.

Pornhub.com (2019). https://www.pornhub.com/insights/2018-year-in-review

Principi, N., Magnoni, P., Grimoldi, L., Carnevali, D. Cavazzana, L. & Pellai, A. (2019). Konsumsi bahan internét eksplisit sareng épéktina pikeun kaséhatan budak ngora: Buktina panganyarna tina karya sastra. Minerva Pediatrics, doi: 10.23736 / S0026-4946.19.05367-2.

Rasmussen, K. & Bierman, A. (2016). Kumaha carana lintasan agama kahadiran nganggo pornografi dina peuntas rumaja? Journal of rumaja, 49, 191-203.

Romero-Sánchez, M., Toro-Garcia, V., Horvath, MAH, & Megias, JL (2015). Langkung ti majalah: Ngalanglang tautan

antara mags lads ', perkosa mitos ditampa sareng perkosa proclivity. Jurnal kekerasan Interpersonal, 1-20. doi: 10.1177 / 0886260515586366

Seto, MC, Hermann, CA, Kjellgren, C., Priebe, G., Sveden, C. & Langstro, N. (2014). Ningali pornografi anak: Prévalénsi sareng korélasi dina conto komunitas wawakil pikeun pamuda Swedia. Arsip Perilaku Sanggama, 44 (1), 67-79.

Shor, E. (2018). Umur, pencerobohan, sareng pelesir dina pidéo porno online anu populer. Kekerasan Ngalawan Awéwé, DOI: 10.1188 / 1077801218804101.

Skorska, Bungbulang, Hodson, G. & Hoffarth, MR (2018). Épék ékspérimén pikeun ngahinakeun ngalawan paparan pornografi érotis dina lalaki dina réaksi ka awéwé (objectification, sexism, diskriminasi). Jurnal Kanada ngeunaan seksualitas manusa, 27 (3), 261-276.

Stanley, N., Barter, C., Wood, M., Aghtaie, N., Larkins, C., Lanau, A., & Overlien, C. (2018). Pornografi, paksaan seksual sareng nyiksa sareng sexting dina hubungan intim jalma ngora: Hiji studi Éropa. Jurnal kekerasan Interpersonal, 33 (19), 2919-2944.

Panonpoé, C., Bridges, A., Johnson, J., & Ezzell, M. (2016). Pornografi sareng skrip seksual lalaki: Analisis konsumsi sareng hubungan seksual. Arsip Perilaku Sanggama, 45 (4), 995-995.

Panonpoé, C, Ezzell, M., Kendall, O. (2017). Agresi wuda: Harti sareng prakték éjakulasi dina pameunteu wanoja. Kekerasan ngalawan awéwé, 23 (14) 1710-1729.

Tylka, TL & Calogero, RM (2019). Persepsi tekanan pasangan lalaki janten ipis sareng pornografi anggoan: Asosiasi sareng gejala sintétis dahar dina conto komunitas awéwé dewasa. Jurnal Internasional Panyemparan Makan, siga: 10.1002 / eat.22991.

Van Oosten, J., Jochen, P., & Vandenbosch, L. (2017). Média seksual pamuda ngagunakeun sareng kekarepan pikeun kalibet dina kasual séksual: Hubungan bénten sareng prosés dasar. Panaliti Komunikasi Manusa, 43 (1), 127-147.

Walker, A., Makin, D., & Morczek, A. (2016). Milarian Lolita: Analisis perbandingan minat minat pornografi anu berorientasi nonoman. Seksualitas & Budaya, 20 (3), 657-683.

Wery, A. sareng Billieux, J. (2016). Kegiatan seksual online: Studi éksplorasi ngeunaan pola pamakean anu teu masalah sareng non-masalah dina conto lalaki. Komputer dina Paripolah Asasi Manusia, 56 (Maret), 257.

Willoughby, B., Young-Petersen, B., & Leonhardt, N. (2018). Ngajajah lintasan pornografi anu nganggo ngalangkungan rumaja sareng dewasa munculna. The Journal of Sex Sex, 55 (3), 297-309.

Wright, P., & Bae, J. (2015). Hiji prospektif nasional ulikan ngeunaan pornografi konsumsi sareng sikep gendered ka awéwé. Seksualitas & Budaya, 19 (3), 444-463.

Wright, PJ, Bridges, AJ, Sun, Ch, Ezzell, M. & Johnson, JA (2018). Ningali pornografi pribadi sareng kapuasan seksual: Analisis kuadrat. Journal of Sex & Marital Therapy, 44, 308-315.

Wright, PJ, & Tokunaga, RS (2017). Persepsi awéwé ngeunaan pamakean pornografi pasangan jalu sareng relational, seksual, diri, sareng wareg awak: nuju modél téoritis. Annals of the International Communication Association, 42 (1), 55-73.

Ybarra, M., & Thompson, R. (2017). Ngaduga timbulna kekerasan seksual di rumaja. Pencegahan Élmu: Jurnal Resmi Masarakat kanggo Pencegahan Panalungtikan. DOI 10.1007 / s11121-017-0810-4

Upami anjeun hoyong balik ka sumber pikeun ieu, tingali: https://www.johnfoubert.com/porn-research-fact-sheet-2019

Ieu daptar saméméhna tina tulisan anu diterbitkeun dina 2016. https://www.johnfoubert.com/porn-research-fact-sheet

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu