Pamakean video online nu teu cocog

Porno ngarugikeun lingkungan

Porno ngarugikeun lingkungan. Nonton pornografi peuntas sadunya ngeusi 0.2% tina sakabéh émisi gas rumah kaca. Mayta sigana moal siga seueur, tapi ieu sarua jeung 80 juta ton karbon dioksida, atanapi saloba émisi ku sakabeh rumahtangga di Perancis.

Dina bulan Juli 2019 tim anu dipimpin ku Maxime Efoui-Hess di The Shift Project di Paris diterbitkeun pagawéan utama mimitina dina pamakéan énérgi tina pidéo online. Aranjeunna ngadamel studi kasus anu lengkep dina listrik anu dikonsumsi pikeun nganteurkeun video porno ka konsumén. Ganjaran Yayasan ngabantosan pikeun nyangking carita ka dunya dina bulan Juli 2019.

Janten, naon anu aranjeunna mendakan?

Pidéo porno online ngawakilan 27% tina video online, 16% tina total aliran data sareng 5% tina total émisi gas Tangkuban Parahu alatan téknologi digital.

Porno ngarusak lingkungan The Shift Project

Lalajo pornografi mangrupakeun pangdeudeul signifikan, bisa diukur pikeun perubahan iklim. Ku kituna ayeuna urang tiasa panginten langkung seueur ngeunaan patarosan .... "Dupi ningali porno patut eta?"

Pidéo ieu nyimpulkeun jawaban Proyék Shift ... Pidéo ieu, anu didamel ngaluarkeun gas rumah kaca (rata-rata saeutik kurang tina 10 gram CO2 per nempoan), dimaksudkeun pikeun masarakat umum. Aimsnergi nyéta nyieun dampak lingkungan téknologi digital tiasa ditingali, sareng henteu katingali sacara poean. Video ogé nyorot konsékuansi tina pamakéan digital dina perubahan iklim sareng lomba sumberdaya.

Kasus praktis: pornografi

Mimiti, hayu urang nempo proyék The Shift dina gambar anu gedé.

Pintonan video online ngalambangkeun 60% tina patalimarga data di dunya. Salila 2018 eta ngahasilkeun langkung ti 300 Mt of CO2. Salaku conto, eta mangrupakeun tapak suku karbon comparable kana émisi taunan Spanyol.

pornografi 27%
Sebaran data online ngalir antara kagunaan béda dina 2018 di dunya
(Sumber The Shift Project 2019)

Isu pangaruh sosialna pornografi nyaéta manifestasi krusial tina tegangan anu nyirian polemik dina pasalanan pamakéan dina skala masarakat. Hiji perdebatan anu parantos dirobah pikeun pamangku kapentingan béda dina sababaraha dekade, pornografi parantos ngaléngkah tina sababaraha studi sosiologis anu boga tujuan ngarti kana akibatna. Gludug platform anyar anu disiarkeun eusi porno (Gauthier, 2018), parantos révolusi konsumsi pornografi sareng aksés ku ponsel naon waé, di antarana barudak jeung rumaja, basajan tur gratis.

Tujuanana kami ngangkat panémbong ahli kana éfék sosial nu diidentipikasi eusi vidéo porno online. Jelas, obyektif henteu mun pretend nyambung sababaraha paragraf pajeulitna perdebatan anu lumangsung sababaraha taun. Maksudna diperlukeun ngadegkeun patarosan digedékeun ku meunteun patininitas nu beda-beda turutan upami palsu ngarugikeun lingkungan.

Hasil observasi anu disorot di dieu henteu mendakan buktina naha pangaruh anu teu pikaresepeun hadir atanapi henteu. Sanajan kitu, aranjeunna ngantepkeun refleksi dina hartos kaputusan kaputusan politik anu tumut kana résiko anu dihubungkeun sareng épék prasangka ieu.

Implikasi sosiétal tina siaran sareng panarimaan eusi video pornografi online

Salah sahiji masalah anu diungkabkeun ngeunaan efekna maké pornografi dina tingkat societal nyaeta fenomena shifting norma. A trend geus katalungtik kana ningkat kekerasan dina eusi anu ditingali. Hal ieu nyababkeun épék ngabahayakeun kana seksualitas individu sareng persepsina hubungan fisik, diantarana aya dina konsumsi anu parah (Solano, 2018; Muracciole, 2019). Fenomena ieu dikatalisan ku kasadiaan sadaya jinis eusi porno - diantarana paling telenges - anu disingkah ku mecenghulna platform video online dedicated (Gauthier, 2018).

Lambang Project Shift

Dampak anu metodeu nyiarkeun jenis pipah tina eusi pidéo porno online parantos tiasa masihan masalah dina skala masyarakat urang. Eusi kasebut sumebar kana kasenian kategori kategori "dilabélan" kanggo konsumen (peran kecap konci), didasarkeun kana modél anu digunakeun pikeun ngallasifikasikeun produk budaya pikeun masarakat umum. Sanajan kitu, categorization ieu mungkin ngan ngaliwatan standarisasi tina eusi éta sorangan sahingga, kusabab sifat produk porno, via standarisasi tina karakter sareng situasi anu dibere, sabab unggal kategori kudu diwangun dumasar kana katerusik anu gampang diidentipikasikeunana. Ngeunaan ka standarisasi pangwakilan jalma jeung hubungan manusa, para ahli dina subjek nuduhkeun yén éta ngangkat sual peran anu dikawasaan ku eusi porno dina nyitak karikatur sosial sareng manifestasi kateusaruaan kana gambaran (Muracciole, 2019).

Pangiriman video hartina sadaya porno ngarugikeun lingkungan

Pikeun ngahargaan dampak societal tina pamakéan vidéo porno, kedah dilebetkeun sadaya jenis eusi dina réfléksi urang, khususna jalma anu ngaku janten komitmen sareng alternatip (pornografi nanyakeun ka jadi féminis, nyorangan keragaman, eusi teu némbongkeun perdagangan anu matak ngajagaan kana pasangan, jsb). Sual meunteun akurat tina épék mangpaat tina ieu ngadeukeutan alternatif tumiba di luar wéb laporan ieu nalika nangtukeun upami porno ngarugikeun lingkungan.

Mending, urang ngantebkeun peryogi nganggap pangaruh vektor siaranana dina dinamika nyetir parobahan kagunaan: jilid eusi anu disadiakeun ku platform video online anu cukup badag pikeun mengendarkeun tren évolusi kagunaan dina skala badag. Ku kituna, perlu ngarti peran anu digunakeun ku arsitektur platform sareng nangtukeun titik di mana modél dominan - eusi industri standardisasi - méré rohangan pikeun eusi alternatip pikeun muncul (Vaton, 2018).

Implikasi sosiétal produksi eusi video pornografi online

Salaku sareng sadaya kagunaan pidéo, fase produksi eusi kakaitkeun sareng siaran jeung panarimaan. Contona, dina observasi dilebetkeun kana shifting sahiji norma ngeunaan kekerasan tina eusi anu ditampilkeun merta mangaruhan kana produksi eusina. Kanaékan kekerasan tina praktek anu diawaskeun ku konsumenna ngabalukarkeun ngaronjatna kekerasan dina prakna nalika poto-moto sareng film. Kituna sual kekerasan dina kasohor dina prosés produksi ieu tiasa janten jejer hukum anu dibahas ku pamilon kana debat (Muracciole, 2019).

Platform siaran énggal ngijinkeun produksi sareng ngabagi kontén ku individu swasta di premis swasta. Kamungkinan anyar ieu ngiring kana tingkat anu pasti dina péleméntasi perwakilan ku jalan luar kerangka standar industri pornografi. Mangkaning penting pikeun ditaroskeun ngeunaan kamungkinan utami ulang ku pribadi pribadi tina eusi sareng perwakilan dina jero pasar anu dikawasa ku kelompok industri dina tempatna.

Konstruksi kagunaan pornografi

Catherine Solano, saurang ahli psikologi, parantos nyatet "salami sababaraha taun, éta pikeun saimbang lalaki, masturbasi teu leupas tina pornografi" (Solano, 2018). Pamakéan pornografi sahingga visualisasi video porno online janten ayeuna hubungan sareng pamakean anu diatur ku mékanisme kognitif otomatis pisan, anu ngamungkinkeun monetisasi efisien produk anu diusulkeun. Kiwari, pamekaran ékonomi ningali pidéo porno online anu teras diwangun dina amalgam kognitif hasil tina prakték pamasaran séktor ieu: pakaitna ngagunakeun pornografi sareng kalakuan fisik séks (Roussilhe, 2019).

Pangaruh pemicu

Ningali awak taranjang ngaktifkeun réaksi otomatis awal dina uteuk anu nguatkeun minat anu aya hubunganana sareng refleks évolusi pikeun kamungkinan réproduksi (Solano, 2018). Kusabab kami terang yén mékanisme kognitif urang gaduh bias, disebut "kesan pemicu", anu nyababkeun inersia dina prosés pamikiran urangXXUMUM (Marcinkowski, 30), urang tiasa ngartos yén seksualisasi kontén pikeun masarakat umum ngenalkeun kagunaan pornografi dina mékanisme anu langkung ageung pangaruh: kakeunaan eusi séksual pikeun masarakat umum (pariwara, klip pidéo, jrrd), individu nyalira dina kaayaan ngaung-énggal nganyenyutkeun daérah uteukna dihubungkeun sareng kahayang fisik. Ku sabab kitu bakal ngatalisan pamakean anu dilakukeun ku individu dina jinis solicitation anu sami, kalebet kagunaan pornografi (Roussilhe, 2019) anu dilakukeun sacara milih via platform siaran online, subjek analisis ieu.

Janten, urang nempo, sakali deui, kagunaan ieu diwangun numutkeun komponén koléktif anu teu bisa dipaliré: arsitektur sistem anu ngirimkeun inpormasi dina skala-badag anu ngiringan sacara pinuh dina didefinisikeun kagunaan pidéo porno online. Ayeuna kami gaduh cara pikeun mintonkeun yen porno ngarugikeun lingkungan.

Rujukan

Gauthier, UG (2018). L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n ° 100. 2018 Nov.

Marcinkowski, J. (2019, 20 mars). Caractérisation, konstruksi et réglementation mungkin des usages vidéo. (M. Efoui-Hess, Intervieweur)

Muracciole, M. (2019, 22 mars). La pornograpie dans les nganggo vidéo en ligne. (M. Efoui-Hess, Intervieweur)

Roussilhe, G. (2019). Caractérisation, konstruksi et réglementation mungkin des usages vidéo. (M. Efoui-Hess, Intervieweur)

Solano, C. (2018, Nov.). Malades du porno. L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n ° 100, pp. 90-93.

Vaton, M. (2018, Nov.). Entretien avec Ovidie. L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n ° 100, pp. 76-79.

Nyitak Friendly, PDF & Email