Pamakean video online nu teu cocog

Porno ngarugikeun lingkungan

Porno ngarugikeun lingkungan. Nonton pornografi peuntas sadunya ngeusi 0.2% tina sakabéh émisi gas rumah kaca. Mayta sigana moal siga seueur, tapi ieu sarua jeung 80 juta ton karbon dioksida, atanapi saloba émisi ku sakabeh rumahtangga di Perancis.

Dina bulan Juli 2019 tim anu dipimpin ku Maxime Efoui-Hess di The Shift Project di Paris diterbitkeun pagawéan utama mimitina dina pamakéan énérgi tina pidéo online. Aranjeunna ngadamel studi kasus anu lengkep dina listrik anu dikonsumsi pikeun nganteurkeun video porno ka konsumén. Ganjaran Yayasan ngabantosan pikeun nyangking carita ka dunya dina bulan Juli 2019.

Janten, naon anu aranjeunna mendakan?

Pidéo porno online ngawakilan 27% tina video online, 16% tina total aliran data sareng 5% tina total émisi gas Tangkuban Parahu alatan téknologi digital.

Porno ngarusak lingkungan The Shift Project

Lalajo pornografi mangrupikeun kontributor anu penting, ukur ukur pikeun parobahan iklim. Janten ayeuna urang tiasa mikir langkung ati-ati ngeunaan patarosan…. "Naha nonton porno éta patut?"

Video ieu nyimpulkeun jawaban The Shift Project ... Pidéo ieu, anu édisi ngahasilkeun gas rumah kaca (rata-rata saeutik kirang tina 10 gram CO2 per panempo), dimaksudkeun pikeun masarakat umum. Éta tujuan supados ngadamel téknologi lingkungan téknologi digital katingali, padahal henteu katingali ku unggal dinten. Video ieu ogé nunjukkeun akibat tina panggunaan digital kana parobahan iklim sareng kurangna sumber.

Bisi praktis: pornografi

Mimiti, hayu urang tingali dina pandangan proyék The Shift ngeunaan gambar ageung.

Pintonan video online ngalambangkeun 60% tina patalimarga data di dunya. Salila 2018 eta ngahasilkeun langkung ti 300 Mt of CO2. Salaku conto, eta mangrupakeun tapak suku karbon comparable kana émisi taunan Spanyol.

pornografi 27%
Sebaran data online ngalir antara kagunaan béda dina 2018 di dunya
(Sumber The Shift Project 2019)

Isu pangaruh sosialna pornografi nyaéta manifestasi krusial tina tegangan anu nyirian polemik dina pasalanan pamakéan dina skala masarakat. Hiji perdebatan anu parantos dirobah pikeun pamangku kapentingan béda dina sababaraha dekade, pornografi parantos ngaléngkah tina sababaraha studi sosiologis anu boga tujuan ngarti kana akibatna. Gludug platform anyar anu disiarkeun eusi porno (Gauthier, 2018), parantos révolusi konsumsi pornografi sareng aksés ku ponsel naon waé, di antarana barudak jeung rumaja, basajan tur gratis.

Tetempoan ti ahli

Tujuanana kami ngangkat panémbong ahli kana éfék sosial nu diidentipikasi eusi vidéo porno online. Jelas, obyektif henteu mun pretend nyambung sababaraha paragraf pajeulitna perdebatan anu lumangsung sababaraha taun. Maksudna diperlukeun ngadegkeun patarosan digedékeun ku meunteun patininitas nu beda-beda turutan upami palsu ngarugikeun lingkungan.

Observasi anu disorot di dieu henteu kasimpulan buktina naha éfék anu nefarious ayeuna aya atanapi henteu. Sanajan kitu, aranjeunna diturutan ku réfléksi kana sarana panipuan kaputusan anu ditungtun kana nengetan résiko anu dikaitkeun kana épék panenaran ieu.

Implikasi dina masyarakat siaran jeung panarimaan eusi pidéo online porno

Salah sahiji masalah anu diungkabkeun ngeunaan efekna maké pornografi dina tingkat societal nyaeta fenomena shifting norma. A trend geus katalungtik kana ningkat kekerasan dina eusi anu ditingali. Hal ieu nyababkeun épék ngabahayakeun kana seksualitas individu sareng persepsina hubungan fisik, diantarana aya dina konsumsi anu parah (Solano, 2018; Muracciole, 2019). Fenomena ieu dikatalisan ku kasadiaan sadaya jinis eusi porno - diantarana paling telenges - anu disingkah ku mecenghulna platform video online dedicated (Gauthier, 2018).

Lambang Project Shift
Broadcasting di internet

Dampak anu metodeu nyiarkeun jenis pipah tina eusi pidéo porno online parantos tiasa masihan masalah dina skala masyarakat urang. Eusi kasebut sumebar kana kasenian kategori kategori "dilabélan" kanggo konsumen (peran kecap konci), didasarkeun kana modél anu digunakeun pikeun ngallasifikasikeun produk budaya pikeun masarakat umum. Sanajan kitu, categorization ieu mungkin ngan ngaliwatan standarisasi tina eusi éta sorangan sahingga, kusabab sifat produk porno, via standarisasi tina karakter sareng situasi anu dibere, sabab unggal kategori kudu diwangun dumasar kana katerusik anu gampang diidentipikasikeunana. Ngeunaan ka standarisasi pangwakilan jalma jeung hubungan manusa, para ahli dina subjek nuduhkeun yén éta ngangkat sual peran anu dikawasaan ku eusi porno dina nyitak karikatur sosial sareng manifestasi kateusaruaan kana gambaran (Muracciole, 2019).

Pangiriman video hartina sadaya porno ngarugikeun lingkungan

Pikeun ngahargaan dampak societal tina pamakéan vidéo porno, kedah dilebetkeun sadaya jenis eusi dina réfléksi urang, khususna jalma anu ngaku janten komitmen sareng alternatip (pornografi nanyakeun ka jadi féminis, nyorangan keragaman, eusi teu némbongkeun perdagangan anu matak ngajagaan kana pasangan, jsb). Sual meunteun akurat tina épék mangpaat tina ieu ngadeukeutan alternatif tumiba di luar wéb laporan ieu nalika nangtukeun upami porno ngarugikeun lingkungan.

Mending, urang ngantebkeun peryogi nganggap pangaruh vektor siaranana dina dinamika nyetir parobahan kagunaan: jilid eusi anu disadiakeun ku platform video online anu cukup badag pikeun mengendarkeun tren évolusi kagunaan dina skala badag. Ku kituna, perlu ngarti peran anu digunakeun ku arsitektur platform sareng nangtukeun titik di mana modél dominan - eusi industri standardisasi - méré rohangan pikeun eusi alternatip pikeun muncul (Vaton, 2018).

Implikasi pikeun masyarakat produksi eusi video porno online

Salaku sareng sadaya kagunaan pidéo, fase produksi eusi kakaitkeun sareng siaran jeung panarimaan. Contona, dina observasi dilebetkeun kana shifting sahiji norma ngeunaan kekerasan tina eusi anu ditampilkeun merta mangaruhan kana produksi eusina. Kanaékan kekerasan tina praktek anu diawaskeun ku konsumenna ngabalukarkeun ngaronjatna kekerasan dina prakna nalika poto-moto sareng film. Kituna sual kekerasan dina kasohor dina prosés produksi ieu tiasa janten jejer hukum anu dibahas ku pamilon kana debat (Muracciole, 2019).

Platform siaran anyar diturutan produksi sareng babagi eusi ku jalma-jalma swasta di tempat swasta. Kamungkinan anyar ieu ngiringan langkung ka sababaraha dina rupa-rupa kateranganan di wawak luhur ku jalan ngindarkeun kerangka standarisasi industri pornografi. Nonta mangtaun penting pisan pikeun tanda tanya kamungkinan re-appropriation asli ku individu swasta tina eusi sareng Répréséntasi lebet pasar anu sakitu legana didominasi ku kelompok industri di tempat.

Pangwangunan kagunaan porno

Catherine Solano, sexologist, parantos nyarios "kanggo sababaraha taun, supaya saimbang lalaki, masturbasi teu leupas tina pornografi" (Solano, 2018). Ku kituna pamunahan pornografi sahingga visualisasi video porno online dipanggihan ayeuna ku pamakean diatur ku mékanisme kognitif anu kacida otomatis, nu ngamungkinkeun monetization efisien tina produk anu diusulkeun. Kiwari, pangwangunan ékonomi tina nempokeun pidéo porno online parantos diwangun dina amalgami kognitif anu balukarna tina pamaréntahan pamasaran sektor: pergaulan nganggo pornografi sareng kalakuan fisik kelamin (Roussilhe, 2019).

Pangaruh pemicu

Ningali awak taranjang ngaktifkeun réaksi otomatis awal dina uteuk nu ngahasilkeun kapentingan nu dihubungkeun jeung réfléksi évolusi jeun kamungkinan baranahan (Solano, 2018). Kusabab urang terang yen mékanisme kognitif kami boga sabab bias, anu disebut "pangaruh pemicu", anu nyababkeun inersia dina prosés pamikiran kami30 (Marcinkowski, 2019), urang tiasa ngarti yén séksualisasi kandungan pikeun masarakat umum ngawanohkeun kagunaan pornoografis dina mékanisme anu leuwih lega. Pangaruh: kakeunaan eusi kelamin pikeun masarakat umum (pariwara, klip pidio, jeung sajabana), individu ngalaan diri dina kaayaan penerbangan anu kumat daerah otakna dikaitkeun kana kahayang fisik. Ieu kituna bakal ngatalisan pamakéan anu disayagakeun ku individu dina padetanana sarua, anu kagunaan pornografis (Roussilhe, 2019) anu digedékeun milih via platform siaran online, subyek analisis ieu.

Janten, urang nempo, sakali deui, kagunaan ieu diwangun numutkeun komponén koléktif anu teu bisa dipaliré: arsitektur sistem anu ngirimkeun inpormasi dina skala-badag anu ngiringan sacara pinuh dina didefinisikeun kagunaan pidéo porno online. Ayeuna kami gaduh cara pikeun mintonkeun yen porno ngarugikeun lingkungan.

Rujukan

Gauthier, UG (2018). L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n ° 100. Nopember 2018.

Marcinkowski, J. (2019, 20 Mars). Caractérisation, construction and réglementation possible des usages vidéo. (M. Efoui-Hess, Intervieweur)

Muracciole, M. (2019, 22 Mars). La pornografie dies les us vidéo en ligne. (M. Efoui-Hess, Intervieweur)

Roussilhe, G. (2019). Caractérisation, construction and réglementation possible des usages vidéo. (M. Efoui-Hess, Intervieweur)

Solano, C. (2018, Nov). Malades du porno. L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n ° 100, kc. 90-93.

Vaton, M. (2018, Nov). Entretien avec Ovidie. L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n ° 100, kc. 76-79.

Nyitak Friendly, PDF & Email