Porno Ngarusak Lingkungan

Porno ngarugikeun lingkungan

Sakuliah dunya nonton pornografi akun pikeun 0.2% tina sakabéh émisi gas imah kaca. Éta panginten henteu seueur, tapi ieu sami sareng 80 juta ton karbon dioksida, atanapi saloba anu dipancarkeun ku sadaya rumah tangga di Perancis.

Dina Juli 2019 tim anu dipimpin ku Maxime Efoui-Hess di The Shift Project di Paris nyebarkeun karya utama anu munggaran ningali konsumsi énergi pidéo online.

Aranjeunna ngadamel studi kasus lengkep ngeunaan listrik anu dikonsumsi dina ngirimkeun pidéo porno ka konsumén. Yayasan Ganjaran mantuan mawa carita ka dunya dina bulan Juli 2019.

Janten, naon anu aranjeunna mendakan?

Pidéo porno online ngawakilan 27% tina video online, 16% tina total aliran data sareng 5% tina total émisi gas Tangkuban Parahu alatan téknologi digital.Porno ngarusak lingkungan The Shift Project

 

Lalajo pornografi mangrupikeun kontributor anu penting, ukur ukur pikeun parobahan iklim. Janten ayeuna urang tiasa mikir langkung ati-ati ngeunaan patarosan…. "Naha nonton porno éta patut?"

Video ieu di handap nyimpulkeun jawaban The Shift Project…Video ieu, anu nyalira ngaluarkeun gas rumah kaca (rata-rata kirang ti 10 gram CO2 per tontonan), ditujukeun pikeun masarakat umum. Tujuanana pikeun ngajantenkeun dampak lingkungan tina téknologi digital katingali, sedengkeun éta henteu katingali unggal dinten. Video éta ogé nyorot akibat tina pamakean digital dina parobahan iklim sareng kakurangan sumber daya.

Kasus praktis: pornografi

Mimiti, hayu urang tingali dina pandangan proyék The Shift ngeunaan gambar ageung.

Pintonan video online ngalambangkeun 60% tina patalimarga data di dunya. Salila 2018 eta ngahasilkeun langkung ti 300 Mt of CO2. Salaku conto, eta mangrupakeun tapak suku karbon comparable kana émisi taunan Spanyol.

 

pornografi 27%
Sebaran data online ngalir antara kagunaan béda dina 2018 di dunya
(Sumber The Shift Project 2019)

Isu pangaruh sosialna pornografi nyaéta manifestasi krusial tina tegangan anu nyirian polemik dina pasalanan pamakéan dina skala masarakat. Hiji perdebatan anu parantos dirobah pikeun pamangku kapentingan béda dina sababaraha dekade, pornografi parantos ngaléngkah tina sababaraha studi sosiologis anu boga tujuan ngarti kana akibatna. Gludug platform anyar anu disiarkeun eusi porno (Gauthier, 2018), parantos révolusi konsumsi pornografi sareng aksés ku ponsel naon waé, di antarana barudak jeung rumaja, basajan tur gratis.

Tetempoan ti ahli

Tujuanana kami ngangkat panémbong ahli kana éfék sosial nu diidentipikasi eusi vidéo porno online. Jelas, obyektif henteu mun pretend nyambung sababaraha paragraf pajeulitna perdebatan anu lumangsung sababaraha taun. Maksudna diperlukeun ngadegkeun patarosan digedékeun ku meunteun patininitas nu beda-beda turutan upami palsu ngarugikeun lingkungan.

Pengamatan anu disorot di dieu henteu aya hubunganana sareng masihan bukti naha aya pangaruh anu jahat atanapi henteu. Tapi, aranjeunna ngijinkeun réfléksi ngeunaan cara-cara pengambilan kaputusan politik anu merhatikeun résiko anu aya hubunganana sareng épék prasangka ieu.

Implikasi Societal tina siaran jeung panarimaan eusi video porno online

Salah sahiji masalah anu diungkabkeun ngeunaan efekna maké pornografi dina tingkat societal nyaeta fenomena shifting norma. A trend geus katalungtik kana ningkat kekerasan dina eusi anu ditingali. Hal ieu nyababkeun épék ngabahayakeun kana seksualitas individu sareng persepsina hubungan fisik, diantarana aya dina konsumsi anu parah (Solano, 2018; Muracciole, 2019). Fenomena ieu dikatalisan ku kasadiaan sadaya jinis eusi porno - diantarana paling telenges - anu disingkah ku mecenghulna platform video online dedicated (Gauthier, 2018).

 

Lambang Project Shift

Broadcasting di internet

Dampak anu metodeu nyiarkeun jenis pipah tina eusi pidéo porno online parantos tiasa masihan masalah dina skala masyarakat urang. Eusi kasebut sumebar kana kasenian kategori kategori "dilabélan" kanggo konsumen (peran kecap konci), didasarkeun kana modél anu digunakeun pikeun ngallasifikasikeun produk budaya pikeun masarakat umum. Sanajan kitu, categorization ieu mungkin ngan ngaliwatan standarisasi tina eusi éta sorangan sahingga, kusabab sifat produk porno, via standarisasi tina karakter sareng situasi anu dibere, sabab unggal kategori kudu diwangun dumasar kana katerusik anu gampang diidentipikasikeunana. Ngeunaan ka standarisasi pangwakilan jalma jeung hubungan manusa, para ahli dina subjek nuduhkeun yén éta ngangkat sual peran anu dikawasaan ku eusi porno dina nyitak karikatur sosial sareng manifestasi kateusaruaan kana gambaran (Muracciole, 2019).

Pangiriman video hartina sadaya porno ngarugikeun lingkungan

Pikeun ngahargaan dampak societal tina pamakéan vidéo porno, kedah dilebetkeun sadaya jenis eusi dina réfléksi urang, khususna jalma anu ngaku janten komitmen sareng alternatip (pornografi nanyakeun ka jadi féminis, nyorangan keragaman, eusi teu némbongkeun perdagangan anu matak ngajagaan kana pasangan, jsb). Sual meunteun akurat tina épék mangpaat tina ieu ngadeukeutan alternatif tumiba di luar wéb laporan ieu nalika nangtukeun upami porno ngarugikeun lingkungan.

Mending, urang ngantebkeun peryogi nganggap pangaruh vektor siaranana dina dinamika nyetir parobahan kagunaan: jilid eusi anu disadiakeun ku platform video online anu cukup badag pikeun mengendarkeun tren évolusi kagunaan dina skala badag. Ku kituna, perlu ngarti peran anu digunakeun ku arsitektur platform sareng nangtukeun titik di mana modél dominan - eusi industri standardisasi - méré rohangan pikeun eusi alternatip pikeun muncul (Vaton, 2018).

Implikasi Societal tina produksi eusi video porno online

Salaku sareng sadaya kagunaan pidéo, fase produksi eusi kakaitkeun sareng siaran jeung panarimaan. Contona, dina observasi dilebetkeun kana shifting sahiji norma ngeunaan kekerasan tina eusi anu ditampilkeun merta mangaruhan kana produksi eusina. Kanaékan kekerasan tina praktek anu diawaskeun ku konsumenna ngabalukarkeun ngaronjatna kekerasan dina prakna nalika poto-moto sareng film. Kituna sual kekerasan dina kasohor dina prosés produksi ieu tiasa janten jejer hukum anu dibahas ku pamilon kana debat (Muracciole, 2019).

Platform siaran anyar ngamungkinkeun produksi sareng ngabagi kontén ku individu swasta di tempat pribadi. Kamungkinan anyar ieu ilubiung dina tingkat anu tangtu dina diversifikasi representasi ku jalan ka luar kerangka standar industri pornografi. Nanging, penting pikeun naroskeun kamungkinan apropriasi ulang asli ku individu swasta ngeunaan eusi sareng perwakilan dina pasar anu didominasi ku kelompok industri anu aya.

 Pangwangunan kagunaan pornografi

Catherine Solano, saurang sexologist, parantos ningali "sababaraha taun, yén pikeun sajumlah ageung lalaki, masturbasi teu tiasa dipisahkeun tina pornografi" (Solano, 2018). Pamakéan pornografi sahingga visualisasi video porno online ayeuna pakait sareng utilization diatur ku mékanisme kognitif kacida otomatis, anu ngamungkinkeun monetization efisien tina produk diusulkeun. Kiwari, pamekaran ékonomi pikeun ningali pidéo porno online ku kituna diwangun dina amalgam kognitif hasil tina prakték pamasaran séktor: pakaitna ngagunakeun pornografi sareng kalakuan fisik séks (Roussilhe, 2019).

Pangaruh pemicu

Ningali awak taranjang ngaktifkeun réaksi otomatis awal dina uteuk anu ngahudangkeun minat anu aya hubunganana sareng refleks évolusi tina kamungkinan prokréasi (Solano, 2018). Kusabab urang terang yén mékanisme kognitif urang ngagaduhan bias, anu disebut "efek pemicu", anu nyababkeun inersia dina prosés pamikiran urang30 (Marcinkowski, 2019), urang tiasa ngartos yén seksualisasi eusi pikeun masarakat umum ngenalkeun panggunaan pornografi dina mékanisme anu langkung lega. pangaruh: kakeunaan eusi sexualized pikeun masarakat umum (iklan, klip video, jsb), individu manggihan diri dina kaayaan solicitation ngulang wewengkon otak maranéhanana numbu ka kahayang fisik. Ku kituna ieu bakal ngatalisan pamakéan dijieun ku individu dina tipe sarua solicitation, kaasup pamakéan pornografi (Roussilhe, 2019) anu dipigawé preferentially via platform siaran online, subyek analisis ieu.

Janten, urang nempo, sakali deui, kagunaan ieu diwangun numutkeun komponén koléktif anu teu bisa dipaliré: arsitektur sistem anu ngirimkeun inpormasi dina skala-badag anu ngiringan sacara pinuh dina didefinisikeun kagunaan pidéo porno online. Ayeuna kami gaduh cara pikeun mintonkeun yen porno ngarugikeun lingkungan.

Rujukan

Gauthier, UG (2018). L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n°100. Nopémber 2018.

Marcinkowski, J. (2019, 20 mars). Caractérisation, konstruksi jeung régléméntasi mungkin tina pamakéan vidéo. (M. Efoui-Hess, Wawancara)

Muracciole, M. (2019, 22 mars). La pornographie jeung pamakéan vidéo en ligne. (M. Efoui-Hess, Wawancara)

Roussilhe, G. (2019). Caractérisation, konstruksi jeung régléméntasi mungkin tina pamakéan vidéo. (M. Efoui-Hess, Wawancara)

Solano, C. (2018, Nov.). Malades du porno. L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n°100, kaca 90-93.

Vaton, M. (2018, Nov.). Entretien jeung Ovidie. L'ère du porno. Les Hors-Série de L'OBS. n°100, kaca 76-79.