STI iklan nguji kampanye di Glasgow keur homo jeung lalaki Bi

Porno jeung inféksi séksual dikirimkeun

inféksi séksual dikirimkeun (STI), Disebut ogé kasakit dikirimkeun séksual (STD) jeung kasakit venereal (VD), Aya inféksi nu ilahar nyebarkeun ku baham, sapatemon utamana heunceut, anal kelamin na lisan kelamin. Paling STIs mimitina teu ngakibatkeun gejala. Ieu ngakibatkeun dina resiko gede tina ngalirkeun kasakit dina ka batur.

Porno boga dua kalungguhan béda di kumaha urang tiasa mikir ngeunaan kahirupan seks urang bisa boga konsekuensi kaséhatan.

Kahiji, upami anjeun ningali porno na masturbating, tapi teu mibanda kelamin jeung saha, anjeun aman ti catching sagala tepa STI. Ieu kacida leres, tapi teu sakabeh carita. Anjeun masih rentan ka masalah kaséhatan nu diajar tinimbang bray ku inféksi. Mun anjeun anu lalaki, ku ningali kavling porno anjeun masih exposing diri masalah jangka panjang poténsi kalayan disfungsi porno-ngainduksi erectile (PIED), anorgasmia atanapi éjakulasi nyangsang. Mun anjeun awéwé hiji nempoan porno Anjeun bisa jadi latihan awak anjeun keur resep Toys kelamin atawa masturbasi tinimbang sauyunan fisik jeung mitra nyata. pangawas porno beurat anu fisik latihan pikeun olahraga salah.

Kadua, ku ningali porno, anjeun mental latihan preferensi seksual anjeun hoyong ngulang naon nu katingali dina porno. Ilaharna ditempo porno mangrupakeun zone kondom-gratis. Ieu susunan nepi kahayang dina pikiran anjeun ka malire kondom pikeun sapatemon atawa halangan fisik séjénna kawas bendungan dental lamun ngabogaan lisan kelamin.

kelamin aman

lila-sex aman kayaning pamakéan kondom, gaduh nomer leutik mitra seksual, sarta mahluk dina hubungan dimana unggal jalma ngan boga kelamin jeung lianna ogé nurun resiko. The Killers pangbadagna nu HIV sarta HPV. Di dieu nyaeta sababaraha émbaran dasar ngeunaan éta.

Virus immunodeficiency manusa sabab (HIV) inféksi HIV sarta leuwih waktos sindrom immunodeficiency kaala (AIDS). HIV téh salah sahiji panyakit paling deadly pangeusina, ranking nomer 2 dina daptar kasakit tepa ku WHO. Dina 2014 eta ditelasan ngeunaan 1.4 juta jalma sarta ngeunaan 35 juta jalma lianna anu aya kénéh jeung eta. Di AS ngeunaan 1.1 juta jalma mibanda eta, tapi ngeunaan hiji-di dalapan teu nyaho, nyieun eta resiko pisan tinggi dina watesan ngalirkeun kasakit.

manusa Papilomavirus atanapi HPV nyaéta virus DNA ukuran leutik nu infects kulit jeung surfaces baseuh awak kawas sungut, vagina, serviks jeung kérod salawé. Aya leuwih ti 100 tipena béda HPV. Jenis paling umum anu kapanggih dina kulit sarta muncul salaku kutil ditempo dina leungeun. Sababaraha jenis HPV ogé nginféksi wewengkon séks lalaki jeung bikang. HPV séks téh paling umum inféksi dikirimkeun séksual di AS jeung di sakuliah dunya. Aya sahenteuna 40 jenis HPV nu bisa mangaruhan wewengkon séks. Sababaraha ieu "low-resiko" sarta ngabalukarkeun kutil séks bari "-resiko tinggi" jenis bisa ngabalukarkeun cervical atanapi sejenna jenis kanker séks. Jenis HPV-resiko tinggi ogé bisa ngabalukarkeun formulir kanker tikoro, disebut kanker oropharyngeal, nu geus jadi leuwih umum di AS jeung Eropa.

virus HPV geus lila geus dipikawanoh pikeun hadir di wewengkon séks sarta janten ngabalukarkeun signifikan tina cervical, vulvar, penile, sarta kanker anogenital. Hal ieu dipercaya yén hiji angka ngaronjat tina jalma anu ngalakonan aktivitas seksual kalawan mitra sababaraha sareng terlibat dina amalan kelamin lisan jeung salaku hasilna téh kaserang HPV dina sirah na beuheung wilayah, hasilna laju luhur kangker oropharynx. A bubuka leuwih lengkep ka HPV bisa kapanggih Ieuh.

Meunangkeun pitulung

Aya kavling STIs lianna nu aya kurang kamungkinan kana jadi kasakit fatal, tapi maranéhna kénéh goréng pikeun kaséhatan Anjeun. Éta pernah mangrupakeun ide hade ka masihan batur panyakit!

Mun anjeun aktif sacara séksual, meunang nasehat atawa rojongan ti professional kaséhatan seksual sok wijaksana.

Dina Glasgow kami nyarankeun Sandyford, Nu ogé nawarkeun layanan ahli pikeun homo jeung lalaki bi ngaliwatan Steve Retson Project. Dina Edinburgh di lebet-ka jalma anu Kaséhatan Sanggama Lothian.

Nyitak Friendly, PDF & Email