Modél recovery tilu-hambalan pahala Yayasan urang

Tim di The Reward Foundation parantos ngembangkeun modél pamulihan tilu léngkah pikeun ngungkulan masalah panggunaan pornografi internét anu bermasalah. Mangrupikeun cara maju lempeng pikeun ngeureunkeun ngagunakeun porno sareng nungkulan kecanduan atanapi panggunaan anu nyurung. Pamulihan hakékatna ngeunaan ngantepkeun uteuk waras tina overstimulasi anu parantos ngawangun langkung ti sasih atanapi taun. Mangrupikeun pendekatan dumasar kana panilitian kana cara diajar patologis sareng kecanduan jalan dina uteuk. Anjeun tiasa nyobian saran di dieu ku bantosan komunitas pamulihan online anonim sapertos nofap.com or rebootnation.org. Anjeun tiasa mutuskeun yén anjeun resep komunitas pamulihan kahirupan nyata sapertos program 12 léngkah. Alternatipna, ahli terapi dilatih dina kaayaan paripolah séksual anu ngabahayakeun tiasa nyumponan kabutuhan anjeun atanapi ku palatih pamulihan.

Seueur therapist anu ayeuna nuju mimiti diajar ngeunaan disfungsi erectile anu disababkeun ku porno sareng masalah anu patali sareng porno sapertos déprési atanapi kahariwang. Janten pastikeun aranjeunna parios halaman wéb ieu atanapi yourbrainonporn.com. Kaseueuran therapist dilatih dina psikologi tanpa diajar ngeunaan fungsi otak sareng kisaran kecanduan tingkah laku anyar. Rewiring uteuk anjeun pikeun ngabiayaan kabiasaan sareng diajar deui trik anyar henteu gampang. Nanging, éta tiasa dilakukeun sareng bakal ningkatkeun hirup anjeun moal aya tungtungna. Seueur jalma anu nyarioskeun ngeunaan "reboot" uteukna. Sakumaha anu tiasa urang lakukeun ku komputer anu macét nalika seueur teuing jandéla kabuka. Reboot ieu atanapi rekening Pamulihan ku rébuan jalma ngora nunjukkeun kumaha éta tiasa dilakukeun.

Prinsip tina Modél Pamulihan

Ieu tilu prinsip urang basajan:

  1. Ngeureunkeun maké porno.
  2. Ngalilindeuk pikiran.
  3. Diajar kaahlian hirup konci.

Hambalan 1 - Ngeureunkeun maké porno

Pamulihan ukur bisa bener dimimitian nalika hiji jalma pilih eureun nempo jeung ngeureunkeun fantasizing ngeunaan porno.

Pikeun boga motivasi pikeun nyobaan eureun consuming porno internét, a pamaké perlu ngakuan yén eta boga potensi pikeun ngabalukarkeun masalah kaséhatan mental sarta fisik serius ogé leuwih sosial. Ieu malah bisa ngahasilkeun lalaki catetan kriminal. Tempo Kumaha ngakuan masalah kalayan porno.

Dina ganjaran Yayasan ieu kami nganggo frasa "nyandak gelas kaluar tina tatu". Sarerea understands yén tatu a teu tiasa ngawitan dudung bari potongan kaca masih dina daging, ngabalukarkeun tatu. Jadi nyoplokkeun stressor interaksi konstan kalawan pornografi internét ngamungkinkeun nu reboot uteuk. Ieu lajeng bisa dudung tur resensitise ka tingkat normal tina gairah.

mimitian ayeuna

Dimimitian ku kaputusan pikeun nyerah. Anjeun tiasa nganggo metode precommitment anu parantos diuji sareng anu parantos ditetepkeun dina ieu kertas panalungtikan. Éta ngeunaan larangan sukarela aksés kana godaan, sareng tiasa dianggo saé pikeun jalma anu impulsif. Atur diri udagan 1 dinten. Tujuanana nyaéta pikeun ngamimitian mikawanoh sinyal awak urang sorangan sareng diajar langkung saé kumaha ngabalesna. Perhatoskeun naon waktos sadinten anjeun paling dipikaresep nonton porno. Naon 'pangjurung'kanggo nonton siga kitu? Ieu perasaan tug-of-war dina uteuk. Éta kahoyong kéngingkeun pencét neurochemicals pelesir pikeun nyingkahan teu ngarareunah tanpa aranjeunna. Éta bersaing sareng kahoyong pikeun ngabuktikeun yén urang tiasa ngendalikeun diri. Dorongan éta peringatan ngeunaan low dopamin atanapi low opioids dina uteuk. Éta ogé sinyal dimimiti réspon setrés ku gairah anu diinduksi ku adrénalin ngadorong urang "ngalakukeun hal AYEUNA!". Nanging, urang ngagaduhan kamampuan pikeun ngendalikeun pangjurung éta sareng henteu némbalan kana éta hal, utamina upami urang ngarencanakeun strategi sateuacanna terang yén dina waktos-waktos tertentu urang lemah.

Tiasa ngareureuhkeun sakedap saatos pikeun ngerem méntal sareng mikir sateuacan tumaros ngabantosan ngaleuleuskeun jalur sareng mimiti ngarusak kabiasaan. Éta mangrupikeun latihan anu berharga pikeun nyobian ngarusak kabiasaan anu urang henteu resep deui. Éta ngabantosan ngawangun pangendali diri. Éta mangrupikeun hiji kamampuan hirup konci anu paling penting pikeun kasuksesan jangka panjang. Éta unggal penting pisan sapertos intél atanapi bakat. Diajar kumaha batur parantos ngungkulan nalika aranjeunna nyobian. Urang sadayana kedah milih antara dua kanyeri, nyeri tina pangendali diri atanapi nyeri kasieun.

Hiji poé Screen Fast

Ieu bisa dipaké pikeun nguji kumaha gumantung naon baé anu aya dina kaulinan, média sosial ogé porno.

Di handap ieu excerpt tina buku Lucu Sunan Gunung Djati pikeun Pupusna: Wacana Public dina Umur Tembongkeun Usaha, Ku N. tukang pos na A. tukang pos. (Perkenalan).

"Hiji profésor nganggo buku éta babarengan sareng percobaan anu disebatna 'e-media gancang.' Salami dua puluh opat jam, unggal murid kedah ngahindar tina média éléktronik. Nalika anjeunna ngumumkeun tugas éta, anjeunna ka kuring, 90 persén murid ngaleutikan, panginten éta sanés masalah ageung. Tapi nalika aranjeunna sadar sadaya hal anu aranjeunna kedah pasihkeun sadidinten - telepon sélulér, komputer, Internét, TV, radio mobil, sareng sajabana - "aranjeunna mimiti ngerang sareng ngahelas." [tapi] aranjeunna masih tiasa maca buku. Anjeunna ngaku éta bakal janten dinten anu sesah, sanaos sakitar dalapan jam dua puluh opat jam aranjeunna bakal bobo. Anjeunna nyarios upami aranjeunna buka puasa — upami aranjeunna ngajawab telepon, nyarios, atanapi ngan saukur kedah parios email — aranjeunna kedah dimimitian ti mimiti. "Kertas anu kuring balikeun deui luar biasa," saur profésor.

Abstaining

"Aranjeunna ngagaduhan judul sapertos 'Poé Paling parah dina Kahirupan Kuring' atanapi 'Pangalaman Pangsaéna Anu Kuring Kungsi,' sok ekstrim. 'Kuring pikir kuring bakal maot,' aranjeunna bakal nyerat. 'Kuring badé ngahurungkeun TV tapi upami kuring sadar, Gusti, abdi kedah ngamimitian deui.' Masing-masing murid ngagaduhan kalemahan nyalira — pikeun sababaraha nyaéta TV, sababaraha telepon sélulér, sababaraha Internét atanapi PDA-na. Tapi kumaha teuing aranjeunna benci kana pantang, atanapi kumaha sesahna ngadangukeun teleponna teu dibales éta, aranjeunna nyandak waktos pikeun ngalakukeun hal-hal anu parantos aranjeunna lakukeun mangtaun-taun.

Aranjeunna leres-leres jalan di jalan pikeun nganjang ka sobatna. Aranjeunna gaduh paguneman ngalegaan. Hiji nyerat, 'Kuring panginten ngalakukeun hal-hal anu kuring henteu pernah dipikirkeun pikeun ngalakukeunana.' Pangalaman ngarobih aranjeunna. Sababaraha aya kapangaruhan anu aranjeunna tangtosna gancang nyalira, sadinten sabulan. Dina kursus éta kuring nyandak aranjeunna ngalangkungan klasik-ti Plato sareng Aristoteles dugi ka ayeuna-sareng sababaraha taun ka pengker, nalika urut murid nyerat atanapi nelepon pikeun ngucapkeun salam, hal anu aranjeunna émut nyaéta média gancang. "

Ujian Nasional waktos

Putra panulis buku kiwari di édisi ka na nyebutkeun:
"Patarosan na tiasa ditaroskeun ngeunaan sadaya téknologi sareng média. Naon anu kajantenan ka urang nalika urang kasiksa teras digoda ku aranjeunna? Naha aranjeunna ngabébaskeun urang atanapi panjara kami? Naha aranjeunna ningkatkeun atanapi ngarusak démokrasi? Naha aranjeunna ngajantenkeun pamimpin urang langkung akuntabel atanapi kirang? Naha sistem urang langkung transparan atanapi kirang? Naha aranjeunna ngajantenkeun urang janten warga anu langkung saé atanapi konsumén anu langkung saé? Naha dagang-dagang patut? Upami éta henteu saé, urang tetep henteu tiasa ngahambat diri tina nganut hal anyar anu salajengna kumargi éta kumaha urang nganggo kabel, maka strategi naon anu tiasa urang pikirkeun pikeun ngajaga kontrol? Martabat? Hartosna? " Tingali ka urang carita warta tentang kumaha carana grup siswana formulir kagenep di hiji sakola Edinburgh junun lamun urang teu layar jam 24 gancang.

pamakéan nu nyurung tina porno?

Coba ieu nguji lamun hiji jalma anu maké pornografi internét compulsively.

Upami jalma anu anjeun terang atanapi anjeun nyalira, hoyong nyobian tés éliminasi sadinten ieu pikeun pornografi internét nyalira, éta pantes. Upami anjeun hasil, anjeun panginten badé nyobian ngalegaan éliminasi dina waktos anu langkung lami. Éta tiasa janten alesan gampang pikeun motong tingkah laku salami 24 jam, tapi saminggu atanapi tilu minggu langkung mangrupikeun tés anu leres tina kumaha kabiasaan anu nyurung.

reboot nu bisa dimimitian ampir lempeng jauh. Jam kahiji, dinten kahiji jeung minggu hareup téh nalika rebooters paling sering kambuh bisa nungkulan pangjurung nu lalajo sabagian deui. Lamun geus dilatih uteuk anjeun kana porno keur lila, éta anu bade nyandak sababaraha waktu sateuacan tinggal porno-gratis. A reboot teu hiji prosés gampang. Upami Sadérék manggihan eta gampang, ngan jadi ngahatur nuhun. Paling rahayat manggihan eta tantangan a. Sanajan forewarned, ieu forearmed. Nyaho ngeunaan naon gejala emosi atawa fisik rebooters lianna geus encountered on jalan maranéhna pikeun recovery mangrupakeun pitulung hébat.

Quitting versus motong ka handap

Ngan ukur ngirangan (ngirangan cilaka) henteu tiasa dianggo dina kabiasaan anu paling wajib. Milarian cara pikeun ngeureunkeun ngagunakeun porno henteu terkecuali. Pas urang setrés, sareng kéngingkeun 'ngalakukeun hal AYEUNA!' sensasi, kéngingkeun gampang bahan kimia raos-alus tina smartphone atanapi tablet urang tiasa raoseun teuing. Ngan ukur ngirangan konsumsi porno henteu cekap pikeun kaseueuran jalma, éta ngan ukur manjangkeun kabiasaan. Jalur anu dikembangkeun saé teuing gampang dikawasa. Butuh waktu mangtaun-taun, bahkan mangtaun-taun dina sababaraha kasus anu nekad, pikeun ngagedékeun jalur anu langkung séhat sareng henteu ditarik deui. Éta ogé tiasa nyandak sababaraha cobaan sidang sareng kasalahan pikeun ngajaga kabiasaan ngaganggu diri urang tina nonton porno, jangka panjang. Janten pikir ngeunaan ieu:

  • Ngeureunkeun ningali porno internét
  • Diajar migunakeun internet tanpa porno
  • 12 hambalan, recovery pinter jeung silih rojong program bisa sagala pitulung
  • Diajar kumaha sistim ganjaran sahiji karya uteuk. Ngarti nu paksaan ieu téh kaayaan otak dysregulated mantuan nyieun dahar gampang
  • Jadi sadar tina micu na cues nu diatur kaluar kecanduan Anjeun. Neangan cara pikeun nyingkahan éta

Léngkah 2 - Ngalambatkeun pipikiran

Paling abstainers kauntungan tina sababaraha nurun rojongan psikologis. Ieu bisa datangna tina babaturan sareng kulawarga atanapi ti professional bisa dipake saperti therapists. Ieu dimana cinta dina bentuk hugs, cuddles, silaturahim, kapercayaan jeung beungkeutan tiasa sadayana naekeun tingkat di oksitosin neurochemical dina uteuk. Oksitosin boga loba ciri mantuan pikeun mantuan nyaimbangkeun aliran listrik sarta neurochemicals:

  • Counteracts kortisol (stress sarta depresi) jeung dopamin (cravings)
  • Ngurangan gejala ditarikna
  • Strengthens hubungan jeung perasaan kaamanan
  • Soothes perasaan kahariwang, sieun tur salempang
Mindfulness

Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngawangun katahanan pikeun setrés sareng galur kahirupan sadidinten nyaéta rélaxasi méntal anu jero. Salah sahiji vérsi anu pohara populér ayeuna disebut Émut. Éta hartosna sadar nengetan naon waé anu urang raoskeun atanapi pikirkeun pikeun waktos anu singget dina cara anu teu ngahukum. Daripada neken atanapi nyobian teu malire pikiran setrés urang atanapi henteu nyayogikeun waktos pikeun ngungkulanana, urang ngantepkeun aranjeunna asup kana pikiran urang sareng nonton aranjeunna tanpa nyobian malire aranjeunna atanapi ngajawab aranjeunna atanapi malah nangtoskeun aranjeunna dina cara anu kuat.

Hiji kombinasi éféktif téhnik supportive bisa mantuan. Paling ngangkat tingkat oksitosin urang.

Émutan tiasa dianggo saé sareng kombinasi sareng Kognitif Paripolah Terapi (CBT). Dimana CBT damel dina sadar, tingkat rasional pikeun ngarobih kabiasaan négatip tina pamikiran sareng persépsi, semedi émutan damel di tingkat pingsan, non verbal anu langkung jero.

Motivational wawancara (MI) ogé geus kabuktian gunana di nulungan ka ngarojong pamaké narkoba rumaja jadi abstinent ku encouraging wawasan mantuan.

program ngurangan setrés Mindfulness

Pikiran sanés saha urang. Éta tiasa robih sareng dinamis. Urang tiasa ngendalikeun aranjeunna; aranjeunna henteu kedah ngendalikeun urang. Aranjeunna sering janten kabiasaan mikir tapi urang tiasa ngarobihna upami aranjeunna henteu nyababkeun katenangan sareng kasugemaan nalika urang sadar kana éta hal. Pikiran anu kuat kusabab éta ngarobih jinis neurokimia anu urang ngahasilkeun dina otak urang sareng tiasa, antukna ku cukup pengulangan, mangaruhan pisan strukturna. Émutan mangrupikeun cara anu hadé pikeun ngantepkeun urang janten sadar ngeunaan supir émosional bawah sadar ieu sareng kumaha pangaruhna kana suasana sareng perasaan urang. Urang tiasa ngontrol deui.

A Harvard Médis Sakola diajar némbongkeun hasil di handap mana mata pelajaran geus ngalakukeun hiji rata-rata latihan 27 menit mindfulness per poé:

  • neang MRI némbongkeun turun masalah abu (sél saraf) dina amygdala (kahariwang)
  • Ngaronjat masalah abu di hippocampus - memori sareng learning
  • Dihasilkeun kauntungan psikologi anu persist sapopoe
  • reductions dilaporkeun dina stress
  • rekaman semedi bébas
Meditations bébas

Paké kami bébas latihan rélaxasi jero pikeun mantuan Anjeun bersantai na rewire uteuk anjeun. Ku ngurangan produksi neurochemicals stress, anjeun ngawenangkeun awak anjeun keur waras. pikiran anjeun bisa migunakeun énérgi pikeun wawasan mantuan jeung gagasan anyar.

salah mimitina ieu téh saukur dina 3 menit lila jeung bakal mawa anjeun jauh ka pantai cerah. Ieu instan ngaronjatkeun haté.

sadetik ieu bakal nulungan anjeun ngaleupaskeun tegangan dina otot Anjeun. Butuh ngeunaan 22.37 menit tapi bisa ngarasa kawas ngan 5.

Gagasan dina hiji pihak ieu téh pikeun bersantai pikiran tanpa némbongkeun sagala tanda pindahna fisik jadi anjeun bisa ngalakukeun hal eta dina karéta atawa lamun batur aya di sabudeureun. Ieu lasts 18.13 menit.

salah kaopat ieu téh 16.15 menit lila jeung nyokot anjeun dina lalampahan magis dina awan a. Pisan reureuh.

semedi final urang panungtungan ngan leuwih 8 menit tur mantuan Anjeun visualize hal rék ngahontal dina hirup Anjeun.

Nalika keur ngalakukeun rélaxasi jero?

Hadé pisan mun éta ngalakukeun hiji hal munggaran latihan rélaxasi jero dina isuk atawa telat soré. Ninggalkeun sahenteuna sajam sanggeus dahar atanapi ngalakukeun hal eta saméméh hidangan ambéh prosés nyerna teu ngaganggu rélaxasi Anjeun. Ieu biasana pangalusna ngalakukeun hal eta diuk orientasi tegak dina korsi kalayan lempeng tulang tonggong anjeun tapi sababaraha urang leuwih milih ngalakonan eta bohong turun. Hijina résiko lajeng aya nu bisa digolongkeun saré. Rék tetep sadar ku kituna anjeun bisa ngaleupaskeun pikiran stres sadar. Teu hipnotis, anjeun cicing di kontrol.

Léngkah 3 - Diajar katerampilan hirup konci

Sababaraha jalma gaduh kacenderungan genetik atanapi kalemahan lahir anu hartosna aranjeunna peryogi langkung ti 'go get it' neurochemical, dopamine, pikeun ngahontal tingkat dorongan sareng kasenangan anu sami sareng anu henteu aya kaayaan gén anu robih. Jalma-jalma éta, perséntase leutik, langkung condong kana kecanduan tibatan anu sanés. Nanging umumna, jalma asup kana kabiasaan anu nyusahkeun atanapi kecanduan kusabab dua alesan utama.

Naha kecanduan?

Mimiti aranjeunna mimiti milari pelesir sareng seneng-seneng sapertos batur tapi kadang-kadang ngarawat tiasa gampang janten kabiasaan biasa. Urang sadayana gampang kajiret kana janji 'suka-suka' sanaos hasilna kaleungitan padamelan, nyeri, mabuk, janji teu sono, janji-janji rusak. Langkung lami tekanan sosial sareng pariwara tiasa nyababkeun urang resep kana kasenangan anu nyababkeun parobahan otak fisik kana sistem hadiah urang anu ngajantenkeun ngidam langkung sesah nolak. FOMO atanapi 'sieun leungit' ngan ukur kaulinan pikiran sosial anu urang kedah waspada. Média sosial ngabantosan ngembangkeun cacing otak khusus na.

Cara kadua pikeun ngembangkeun kecanduan nyaéta tina kainginan bawah sadar pikeun nyingkahan kaayaan anu nyeri atanapi usaha dina kahirupan sadidinten. Éta tiasa timbul kusabab hiji jalma henteu kantos diajar katerampilan hirup pikeun ngungkulan kajadian sapertos kaayaan énggal, pendak sareng jalma, konflik atanapi paséa kulawarga. Milarian kasenangan dina mimitina ngagentos tekanan atanapi nenangkeun nyeri, tapi pamustunganana éta tiasa janten setrés langkung ageung tibatan masalah aslina éta sorangan. Kecanduan nyababkeun jalma janten fokus pisan kana kabutuhanna nyalira sareng henteu émosional pikeun batur. Setrés ngawangun sareng hirup meunang di luhur aranjeunna, kaluar tina kontrol. Pangiklan kagiatan anu ngarangsang sapertos porno, alkohol, judi, junk food, sareng midangkeun sababaraha hal, ngamangsa kahoyong urang milari kasenangan sareng teu malire émosina atanapi kaayaan anu nyeri ngalibetkeun usaha.

ngahulag depresi

Diajar kaahlian hirup konci tiasa mantuan ngarobah ieu sareng ngurangan risiko ragrag kana depresi sarta kecanduan. Ngan nyoplokkeun kabiasaan adiktif téh mindeng teu cukup. Respon anu neken kana setrés tetep bakal tetep aya dina jalma anu rapuh sareng teu tiasa nyanghareupan kritik atanapi konflik. Aya seueur carita jalma anu ngatur nyerah alkohol atanapi narkoba sareng mendakan padamelan ngan ukur runtuh di tanda mimiti teu satuju, teras kambuh. Aya carita anu saé pikeun lalaki sareng awéwé ngora anu mendakan kakuatan sareng kawani anyar pikeun nyanghareupan kaayaan sesah nalika aranjeunna nyerah porno. Sababaraha nyarios ngeunaan ngembangkeun "kakuatan adikuasa".

Jalma anu dina pamulihan hasil anu pangsaéna sareng hindarkeun kambuh nalika aranjeunna ngembangkeun katerampilan hirup pikeun ngalegaan sareng ngawangun kahirupan sareng ngajantenkeun langkung pikaresepeun sareng minuhan. Éta hartosna kéngingkeun dorongan sareng kasenangan aranjeunna tina sumber anu langkung séhat khususna tina hubungan sareng batur sanésna sareng ngantepkeun éra, kalepatan sareng perasaan henteu dipikacinta, terasing atanapi nyalira.

Aya loba hirup-kaahlian béda nu dipikawanoh pikeun mantuan:

kaahlian hirup keur ngawangun wellbeing fisik
  • Diajar masak jeung ngarasakeun hidangan cageur biasa
  • Lalaki cukup sare réstoratif, jam 8 wengi kanggo dewasa, 9 jam pikeun barudak sarta rumaja
  • latihan fisik, utamina belanja waktu di alam
  • Latihan rélaxasi méntal - misal émutan atanapi ngan ukur ngantep pikiran anjeun kumalayang
  • Yoga, Tai Chi, Pilates
kaahlian hirup keur ngawangun timer kapercayaan

Pikiran anu teu terlatih tiasa ngahontal nanaon. Diajar kaparigelan énggal-énggal tiasa ngawangun kayakinan. Butuh waktos. Pikiran manteng henteu pernah balik deui ka anu tadina. Teu aya anu tiasa nyandak kaparigelan diajar jauh ti kami. Beuki katerampilan urang gaduh, beuki urang tiasa salamet dina kaayaan ngarobah. Kaahlian ieu ngirangan setrés hirup kacau

  • Diajar ngadalikeun pikiran, negativity na seksual fantasies Anjeun
  • Kaahlian organisasi di bumi - rutinitas beberesih sareng balanja; ngajaga kertas, tagihan sareng kuitansi penting dina urutan
  • Diajar kumaha panawaran pikeun proyek sarta nyiapkeun ogé pikeun ngawawancara
  • Kamampuh kauangan - diajar ngabiayaan sareng upami tiasa, ngirit
kaahlian hirup pikeun nyambung jeung batur ngaliwatan komunikasi hadé 
  • Learning to be assertiveness lamun luyu sabalikna agrésif, pasip agrésif atawa pasif
  • kaahlian déngékeun attentive na reflective
  • kaahlian manajemén konflik
  • Courting kaahlian
  • bersosialisasi cageur, sambungan kulawarga misalna intergenerational
kaahlian hirup mun flourish, ngalegaan jeung ngawangun sorangan salaku manusa lengkep
  • Keur kreatif pikeun nganyatakeun jero pembelajaran emotion- nyanyi, tari, maénkeun hiji instrumen, digambar, cet, nulis carita
  • Ngabogaan fun, maén kaulinan, ketawa, ngabejaan guyonan
  • Karya sukarela, nulungan batur

kaca web ieu ngan geus dibéré outline basajan The Yayasan ganjaran modél 3-hambalan recovery. Urang baris ngahasilkeun leuwih bahan pikeun ngarojong unggal elemen dina bulan datang. Anjeun tiasa ngalakukeun kelas di kaahlian hirup ieu di sakola, klub nonoman atanapi di masarakat Anjeun. Cek aranjeunna kaluar di perpustakaan lokal Anjeun atawa online.

Di dieu tilu léngkah basajan urang deui:

1 - Eureun nganggo porno
2 - Ngalalkeun pipikiran
3 - Diajar katerampilan hirup konci

Pahala Yayasan henteu nawiskeun terapi.

<< Bébas porno Gratis                                                           Program Pencegahan TRF 3-Léngkah >>

Nyitak Friendly, PDF & Email