Modél recovery 3-hambalan

Modél recovery tilu-hambalan pahala Yayasan urang

Tim di pahala Yayasan geus ngembangkeun model recovery tilu-hambalan ka alamat isu pamakéan masalah pornografi internét. Pamulihan nyaéta dasarna ngeunaan letting uteuk waras tina overstimulation anu geus diwangun nepi leuwih bulan atanapi taun. Éta pendekatan basajan dumasar kana panalungtikan kana jalan patologis learning jeung kecanduan jalan dina uteuk. Anjeun tiasa nyobian saran dieu kalayan bantuan komunitas recovery online anonim kayaning nofap.com or rebootnation.org. Anjeun bisa mutuskeun nu resep komunitas recovery kahirupan nyata kayaning program 12 hambalan. Alternatipna, therapist a dilatih dina kaayaan kabiasaan seksual ngabahayakeun bisa papanggih kabutuhan Anjeun.

Loba therapists anu ngan ayeuna dimimitian ngalenyepan disfungsi erectile porno-ngainduksi jeung masalah nu patali jeung porno séjén kawas depresi atawa kahariwang. Sangkan mastikeun aranjeunna pariksa kaluar ramatloka ieu atanapi yourbrainonporn.com. Paling therapists dilatih dina psikologi tanpa diajar ngeunaan fungsi uteuk. Rewiring uteuk anjeun ka unlearn watek sarta relearn trik anyar teh teu gampang. Sanajan kitu, éta doable sarta baris ngaronjatkeun hirup anjeun henteu tungtung. Loba guys ngobrol ngeunaan "rebooting" otak maranéhanana. Sagampil kami bisa ngalakukeun jeung komputer nu geus macet nepi nalika loba teuing jandéla nu muka. Ieu rebooting atawa rekening Pamulihan ku ratusan jalma ngora némbongkeun kumaha eta bisa dilakukeun.

prinsip

Ieu tilu prinsip urang basajan:

  1. Ngeureunkeun maké porno.
  2. Ngalilindeuk pikiran.
  3. Diajar kaahlian hirup konci.

Lengkah 1 - Ngeureunkeun maké porno

Pamulihan ukur bisa bener dimimitian nalika hiji jalma pilih eureun nempo jeung ngeureunkeun fantasizing ngeunaan porno.

Pikeun boga motivasi pikeun nyobaan eureun consuming porno internét, a pamaké perlu ngakuan yén eta boga potensi pikeun ngabalukarkeun masalah kaséhatan mental sarta fisik serius ogé leuwih sosial. Ieu malah bisa ngahasilkeun lalaki catetan kriminal. Tempo Kumaha ngakuan masalah kalayan porno.

Dina ganjaran Yayasan ieu kami nganggo frasa "nyandak gelas kaluar tina tatu". Sarerea understands yén tatu a teu tiasa ngawitan dudung bari potongan kaca masih dina daging, ngabalukarkeun tatu. Jadi nyoplokkeun stressor interaksi konstan kalawan pornografi internét ngamungkinkeun nu reboot uteuk. Ieu lajeng bisa dudung tur resensitise ka tingkat normal tina gairah.

mimitian ayeuna

Dimimitian ku kaputusan pikeun masihan eta up. Atur diri hiji udagan 1 poé. Tujuan mangrupakeun mimitian recognizing sinyal awak urang sorangan sarta diajar hadé kumaha cara ngabales aranjeunna. Perhatikeun naon kali tina dinten anjeun paling dipikaresep pikeun lalajo porno. Naon teu hiji 'pangjurung'Nonton eta ngarasa kawas? Ieu tug-of-perang rarasaan dina uteuk. Éta kahayang pikeun meunangkeun hit di neurochemicals pelesir pikeun nyingkahan ngarareunah keur tanpa aranjeunna. Ieu competes kalawan kahayang ngabuktikeun yen kami bisa ngadalikeun diri urang sorangan. pangjurung anu dinyana tina dopamin low atanapi opioids low dina uteuk. Ogé sinyal mimiti respon stress kalawan adrenaline-ngainduksi gairah ngadorong urang pikeun "ngalakukeun hal AYEUNA!"

Keur sanggup ngareureuhkeun pikeun sawatara lila ditunda rem méntal sarta pikir saméméh lakonan mantuan ngaleuleuskeun jalur tur dimimitian pikeun megatkeun kabiasaan. Ieu mangrupakeun latihan berharga di nyobian pikeun megatkeun sagala watek urang euweuh hoyong. Eta mantuan ngawangun timer kontrol. Anu mangrupa salah sahiji kaahlian hirup konci pangpentingna for keur ayaan istilah panjang. Ieu unggal bit saperti penting minangka kecerdasan atanapi bakat. Diajar kumaha batur geus coped nalika aranjeunna diusahakeun eta. Urang sadayana kudu milih antara dua ngilu, anu nyeri kontrol diri atawa nyeri tina kaduhung.

Hiji poé Screen Fast

Ieu bisa dipaké pikeun nguji kumaha gumantung naon baé anu aya dina kaulinan, média sosial ogé porno.

Di handap ieu excerpt tina buku Lucu Sunan Gunung Djati pikeun Pupusna: Wacana Public dina Umur Tembongkeun Usaha, Ku N. tukang pos na A. tukang pos. (Perkenalan).

"Hiji dosen migunakeun buku ditéang jeung hiji percobaan manehna nyebut hiji 'e-média gancang.' Pikeun dua puluh opat jam, unggal murid kedah refrain ti média éléktronik. Lamun manehna announces ngerjakeun, manéhna ka kuring, 90 persen tina shrug murid, pamikiran éta henteu deal badag. Tapi nalika maranéhna sadar sagala hal maranéhna kudu nyerah pikeun sakabeh dinten - ponsel, komputer, internét, TV, radio mobil, jeung sajabana - "aranjeunna mimiti humarurung tur humarurung." [Tapi] aranjeunna tetep bisa maca buku. Manehna narima eta bakal dinten tangguh, sanajan keur kasarna dalapan ti dua puluh opat jam aranjeunna bakal saré. Manéhna nyebutkeun lamun aranjeunna megatkeun gancang-lamun maranéhna ngajawab telepon, sebutkeun, atawa ngan saukur kudu parios email-maranéhna kudu dimimitian ti scratch. "The tulak kuring narima deui anu endah," nyebutkeun profesor.

Abstaining

"Aranjeunna gaduh judul kawas 'The Para Pecundang Poé abdi Kahirupan' atawa 'The Best Garapan I Pernah Kungsi,' salawasna ekstrim. 'Teu sangka Abdi bade maot,' maranéhna gé nulis. 'Kuring indit ka ngahurungkeun TV tapi lamun kuring Kuring sadar, Gusti, Abdi kudu ngamimitian sakuliah deui.' Tiap murid boga kalemahan-pikeun sababaraha TV eta urang, sababaraha telepon nya sorangan sél, sababaraha Internet atawa PDA maranéhanana. Tapi euweuh urusan sabaraha aranjeunna hate abstaining, atanapi kumaha teuas éta ngadangu ring telepon teu ngajawab eta, aranjeunna nyandak waktos pikeun ngalakukeun hal maranéhna teu dipigawé dina taun.

Éta sabenerna leumpang ka handap jalan ka didatangan sobat maranéhanana. Aranjeunna geus ngalegaan paguneman. Salah nulis, 'Teu sangka pikeun ngalakukeun hal teu sempet panginten ka ngalakukeun kantos.' pangalaman nu robah aranjeunna. Sababaraha nu kitu nu dimaksud yen aranjeunna nangtukeun pikeun ngamajukeun sorangan, hiji poé sabulan. Dina tangtu yén kuring dicokot ngaliwatan klasik-ti Plato jeung Aristoteles ngaliwatan dinten-na taun engké, nalika urut mahasiswa nulis atawa nelepon ngomong pantun, hal maranéhna apal nya éta média gancang ".

Ujian Nasional waktos

Putra panulis buku kiwari di édisi ka na nyebutkeun:
"Patarosan Na bisa ditanya ngeunaan sagala téknologi sarta média. Naon kajadian ka urang nalika urang jadi infatuated kalawan lajeng kagoda ku aranjeunna? Ulah aranjeunna ngosongkeun kami atawa ngasupkeun ka bui urang? Ulah maranéhna ngaronjatkeun atanapi nguraikeun démokrasi? Ulah sakitu pamingpin urang leuwih akuntabel atanapi kirang kitu? Dupi sistem kami leuwih transparan atawa kirang kitu? Ulah sakitu urang warga hadé atawa pamakéna hadé? Nu dagang-offs patut eta? Mun aranjeunna geus teu patut eta, acan urang masih tiasa teu eureun Sunan Gunung Djati ti embracing hal anyar hareup alatan éta ngan sabaraha urang nuju kabel, teras strategi kumaha tiasa kami ngabaru ngajaga kontrol? Martabat? Hartina? "Tempo kami carita warta tentang kumaha carana grup siswana formulir kagenep di hiji sakola Edinburgh junun lamun urang teu layar jam 24 gancang.

pamakéan nu nyurung tina porno?

Coba ieu nguji lamun hiji jalma anu maké pornografi internét compulsively.

Lamun hiji jalma nu nyaho atawa anjeun diri, hayang nyobaan test ilangna hiji poé ieu pornografi internét nyalira, éta worthwhile. Lamun sukses, Anjeun meureun hoyong nyobian dilegaan éliminasi pikeun periode panjang. Bisa jadi alesan gampang pikeun motong kaluar hiji kabiasaan pikeun jam 24, tapi hiji minggu atawa tilu minggu leuwih ti hiji test sabenerna kumaha nu nyurung watek hiji geus jadi.

reboot nu bisa dimimitian ampir lempeng jauh. Jam kahiji, dinten kahiji jeung minggu hareup téh nalika rebooters paling sering kambuh bisa nungkulan pangjurung nu lalajo sabagian deui. Lamun geus dilatih uteuk anjeun kana porno keur lila, éta anu bade nyandak sababaraha waktu sateuacan tinggal porno-gratis. A reboot teu hiji prosés gampang. Upami Sadérék manggihan eta gampang, ngan jadi ngahatur nuhun. Paling rahayat manggihan eta tantangan a. Sanajan forewarned, ieu forearmed. Nyaho ngeunaan naon gejala emosi atawa fisik rebooters lianna geus encountered on jalan maranéhna pikeun recovery mangrupakeun pitulung hébat.

Quitting versus motong ka handap

Ngan motong ka handap (réduksi ngarugikeun) teu dianggo dina paripolah paling nu nyurung. Internét porno aya iwal. Pas urang neangan stressed, sarta meunang nu 'ngalakukeun hal AYEUNA!' sensasi, lalaki hiji hit gampang tina ngarasakeun-alus kimia ti smartphone atawa tablet urang tiasa ngan teuing merenah. Ngan ngurangan konsumsi porno henteu cukup keur kalolobaan urang, éta ngan prolongs kabiasaan. Jalur nu well-dimekarkeun anu teuing jiga reignited. Bisa nyandak bulan, sanajan taun dina sababaraha kasus nekad, tumuwuh Jalur healthier anyar jeung teu digambar balik di. Éta ogé bisa nyandak sababaraha usaha trial and error tetep nepi watek distracting Sunan Gunung Djati ti ningali porno, istilah panjang. Jadi mikir ngeunaan ieu:

  • Ngeureunkeun ningali porno internét
  • Diajar migunakeun internet tanpa porno
  • 12 hambalan, recovery pinter jeung silih rojong program bisa sagala pitulung
  • Diajar kumaha sistim ganjaran sahiji karya uteuk. Ngarti nu paksaan ieu téh kaayaan otak dysregulated mantuan nyieun dahar gampang
  • Jadi sadar tina micu na cues nu diatur kaluar kecanduan Anjeun. Neangan cara pikeun nyingkahan éta

Lengkah 2 - ngalilindeuk pikiran

Paling abstainers kauntungan tina sababaraha nurun rojongan psikologis. Ieu bisa datangna tina babaturan sareng kulawarga atanapi ti professional bisa dipake saperti therapists. Ieu dimana cinta dina bentuk hugs, cuddles, silaturahim, kapercayaan jeung beungkeutan tiasa sadayana naekeun tingkat di oksitosin neurochemical dina uteuk. Oksitosin boga loba ciri mantuan pikeun mantuan nyaimbangkeun aliran listrik sarta neurochemicals:

  • Counteracts kortisol (stress sarta depresi) jeung dopamin (cravings)
  • Ngurangan gejala ditarikna
  • Strengthens hubungan jeung perasaan kaamanan
  • Soothes perasaan kahariwang, sieun tur salempang
Mindfulness

Salah sahiji cara anu pangalusna pikeun ngawangun resilience ka stresses na galur kahirupan sapopoe nya biasa, rélaxasi méntal jero. Hiji versi anu pohara populér kiwari disebutna Mindfulness. Eta hartina sadar Mayar perhatian ka naon urang aya perasaan atawa pamikiran periode pondok tina waktu dina cara non-judgmental. Tinimbang suppressing atanapi nyobian malire pikiran stres urang atanapi henteu nyieun waktu nungkulan éta, urang ngidinan ka datangna kana pikiran urang jeung lalajo aranjeunna tanpa nyobian malire aranjeunna atanapi ngajawab aranjeunna atanapi malah nangtoskeun éta dina cara beurat.

Hiji kombinasi éféktif téhnik supportive bisa mantuan. Paling ngangkat tingkat oksitosin urang.

Mindfulness gawéna ogé dina kombinasi kalayan kognitif behavioral Terapi (CBT). Dimana CBT jalan di sadar tingkat, rasional jeung ngarobah kabiasaan négatip pamikiran jeung persépsi, semedi mindfulness jalan di deeper pingsan tingkat, non verbal.

Motivational wawancara (MI) ogé geus kabuktian gunana di nulungan ka ngarojong pamaké narkoba rumaja jadi abstinent ku encouraging wawasan mantuan.

program ngurangan setrés Mindfulness

Pikiran henteu anu kami. Aranjeunna robah-robah na dinamis. Urang bisa ngadalikeun aranjeunna; aranjeunna teu boga ngadalikeun urang. Aranjeunna mindeng jadi kabiasaan mikir tapi urang bisa ngarobah lamun éta teu bringing kami karapihan sarta contentment lamun urang jadi sadar aranjeunna. Pikiran anu kuat dina éta maranéhna robah jinis neurochemicals kami ngahasilkeun dina otak urang na tiasa, leuwih waktos kalawan cukup pengulangan, mangaruhan struktur pisan na. Mindfulness mangrupakeun jalan gede letting kami jadi sadar drivers ieu subconscious emosional jeung kumaha aranjeunna nu influencing moods jeung parasaan urang. Urang tiasa nyandak deui kontrol.

A Harvard Médis Sakola diajar némbongkeun hasil di handap mana mata pelajaran geus ngalakukeun hiji rata-rata latihan 27 menit mindfulness per poé:

  • neang MRI némbongkeun turun masalah abu (sél saraf) dina amygdala (kahariwang)
  • Ngaronjat masalah abu di hippocampus - memori sareng learning
  • Dihasilkeun kauntungan psikologi anu persist sapopoe
  • reductions dilaporkeun dina stress
  • rekaman semedi bébas
Meditations bébas

Paké kami bébas latihan rélaxasi jero pikeun mantuan Anjeun bersantai na rewire uteuk anjeun. Ku ngurangan produksi neurochemicals stress, anjeun ngawenangkeun awak anjeun keur waras. pikiran anjeun bisa migunakeun énérgi pikeun wawasan mantuan jeung gagasan anyar.

salah mimitina ieu téh saukur dina 3 menit lila jeung bakal mawa anjeun jauh ka pantai cerah. Ieu instan ngaronjatkeun haté.

sadetik ieu bakal nulungan anjeun ngaleupaskeun tegangan dina otot Anjeun. Butuh ngeunaan 22.37 menit tapi bisa ngarasa kawas ngan 5.

Gagasan dina hiji pihak ieu téh pikeun bersantai pikiran tanpa némbongkeun sagala tanda pindahna fisik jadi anjeun bisa ngalakukeun hal eta dina karéta atawa lamun batur aya di sabudeureun. Ieu lasts 18.13 menit.

salah kaopat ieu téh 16.15 menit lila jeung nyokot anjeun dina lalampahan magis dina awan a. Pisan reureuh.

semedi final urang panungtungan ngan leuwih 8 menit tur mantuan Anjeun visualize hal rék ngahontal dina hirup Anjeun.

Nalika keur ngalakukeun rélaxasi jero?

Hadé pisan mun éta ngalakukeun hiji hal munggaran latihan rélaxasi jero dina isuk atawa telat soré. Ninggalkeun sahenteuna sajam sanggeus dahar atanapi ngalakukeun hal eta saméméh hidangan ambéh prosés nyerna teu ngaganggu rélaxasi Anjeun. Ieu biasana pangalusna ngalakukeun hal eta diuk orientasi tegak dina korsi kalayan lempeng tulang tonggong anjeun tapi sababaraha urang leuwih milih ngalakonan eta bohong turun. Hijina résiko lajeng aya nu bisa digolongkeun saré. Rék tetep sadar ku kituna anjeun bisa ngaleupaskeun pikiran stres sadar. Teu hipnotis, anjeun cicing di kontrol.

Lengkah 3 - Diajar kaahlian hirup konci

Sababaraha urang boga predisposition genetik atanapi di-dilahirkeun kelemahan éta hartina memang maranehna kudu leuwih ti 'buka meunang eta' neurochemical, dopamin, pikeun ngahontal tingkat sarua drive na pelesir salaku batur tanpa yén kaayaan gén robah. Eta jelema, perséntase leutik, anu leuwih rawan kecanduan ti batur. Umumna kumaha oge, urang digolongkeun kana kabiasaan nu nyurung atanapi kecanduan pikeun dua alesan utama.

Naha kecanduan?

Mimiti maranehna mimiti kaluar néangan pelesir jeung ngabogaan fun kawas dulur sejenna tapi occasional Ngaruwat bisa kalayan gampang jadi watek biasa. Kami kabeh gampang lured kana janji 'fun' sanajan hasilna ieu leungit pakasaban, nyeri, hangovers, pasini lasut, janji rusak. Leuwih tekanan sosial waktu na iklan bisa ngakibatkeun urang bingeing on pleasures nu ngakibatkeun parobahan otak fisik kana sistem ganjaran urang nu nyieun cravings kantos harder nolak. 'Sieun leungit kaluar' FOMO atanapi anu ngan kaulinan pikiran sosial urang kedah janten sadar. média sosial mantuan ngamekarkeun éta cacing otak tangtu.

Kaduana kecanduan cara bisa ngamekarkeun nyaeta tina kahayang subconscious ulah kaayaan nyeri atanapi usaha unggal poé hirup. Bisa timbul lantaran jalma anu geus pernah diajar kaahlian hirup Cope jeung acara kayaning situasi anyar, urang pasamoan, konflik atawa feuds kulawarga. Pelesir néangan bisa di hareup ngagentos tekanan atawa nenangkeun nyeri, tapi pamustunganana éta bisa jadi stressor badag batan masalah aslina sorangan. Addictions ngakibatkeun jalma pikeun jadi sagemblengna difokuskeun kana pangabutuh sorangan jeung teu emotionally sadia pikeun batur. Setrés ngawangun up na hirup meunang dina luhureun éta ti kontrol. Advertisers kagiatan stimulating kawas porno, alkohol, judi, junk pangan, jeung kaulinan pikeun ngaranan sababaraha, mangsa dina kahayang urang pikeun neangan kaluar senang jeung malire émosi nyeri atawa kaayaan ngalibetkeun usaha.

ngahulag depresi

Diajar kaahlian hirup konci tiasa mantuan ngarobah ieu sareng ngurangan risiko ragrag kana depresi sarta kecanduan. Ngan nyoplokkeun kabiasaan adiktif téh mindeng teu cukup. The pemicu respon kana stress masih bakal aya ninggalkeun jalma nu rapuh sarta bisa nyanghareupan kritik atanapi konflik. Aya loba carita jalma nu ngatur nyerah alkohol atawa narkoba sarta manggihan pakasaban ukur keur crumble di tanda mimiti kaayaan teu satuju, teras kambuh. Aya carita alus teuing di pamuda jeung awewe anu manggihan kakuatan anyar jeung kawani pikeun nyanghareupan kaayaan susah lamun aranjeunna nyerah porno. Sababaraha Obrolan ngeunaan ngamekarkeun "adidaya".

Jalma di recovery sukses pangalusna sarta ulah kambuh nalika aranjeunna ngamekarkeun kaahlian hirup keur ngalegaan sarta ngawangun kahirupan maranéhanana sarta nyieun leuwih narik sarta minuhan. Eta hartina lalaki drive na pelesir maranéhanana ti sumber healthier utamana ti ngahubungkeun jeung batur di jalma na letting lebet tina éra, kasalahan sarta perasaan unloved, terasing atawa nyalira.

Aya loba hirup-kaahlian béda nu dipikawanoh pikeun mantuan:

kaahlian hirup keur ngawangun wellbeing fisik
  • Diajar masak jeung ngarasakeun hidangan cageur biasa
  • Lalaki cukup sare réstoratif, jam 8 wengi kanggo dewasa, 9 jam pikeun barudak sarta rumaja
  • latihan fisik, utamina belanja waktu di alam
  • latihan rélaxasi méntal - misalna mindfulness atawa ngan letting drift pikiran anjeun
  • Yoga, Tai Chi, Pilates
kaahlian hirup keur ngawangun timer kapercayaan

Hiji pikiran untrained bisa ngahontal nanaon. Diajar skill anyar hambalan-demi-hambalan tiasa ngawangun kayakinan. Butuh waktu. A pikiran stretched pernah mana deui naon deui ieu sateuacan. teu saurang ogé bisa nyandak hiji skill diajar jauh ti urang. Beuki kaahlian urang gaduh, beuki urang tiasa salamet dina ngarobah kaayaan. kaahlian ieu ngurangan setrés hirup kacau

  • Diajar ngadalikeun pikiran, negativity na seksual fantasies Anjeun
  • kaahlian organisasi di imah - beberesih sarta balanja Kabiasaan; ngajaga tulak penting, tagihan na kuitansi dina urutan
  • Diajar kumaha panawaran pikeun proyek sarta nyiapkeun ogé pikeun ngawawancara
  • kamampuhan kauangan - learning to anggaran sarta lamun mungkin, simpen
kaahlian hirup pikeun nyambung jeung batur ngaliwatan komunikasi hadé
  • Learning to be assertiveness lamun luyu sabalikna agrésif, pasip agrésif atawa pasif
  • kaahlian déngékeun attentive na reflective
  • kaahlian manajemén konflik
  • Courting kaahlian
  • bersosialisasi cageur, sambungan kulawarga misalna intergenerational
kaahlian hirup mun flourish, ngalegaan jeung ngawangun sorangan salaku manusa lengkep
  • Keur kreatif pikeun nganyatakeun jero pembelajaran emotion- nyanyi, tari, maénkeun hiji instrumen, digambar, cet, nulis carita
  • Ngabogaan fun, maén kaulinan, ketawa, ngabejaan guyonan
  • Karya sukarela, nulungan batur

kaca web ieu ngan geus dibéré outline basajan The Yayasan ganjaran modél 3-hambalan recovery. Urang baris ngahasilkeun leuwih bahan pikeun ngarojong unggal elemen dina bulan datang. Anjeun tiasa ngalakukeun kelas di kaahlian hirup ieu di sakola, klub nonoman atanapi di masarakat Anjeun. Cek aranjeunna kaluar di perpustakaan lokal Anjeun atawa online.

Di dieu tilu léngkah basajan urang deui:

1 - Ngeureunkeun maké porno
2 - ngalilindeuk pikiran
3 - Diajar kaahlian hirup konci

Pahala Yayasan henteu nawiskeun terapi.

<< Bade porno Free TRF 3-Lengkah Program Pencegahan >>

Nyitak Friendly, PDF & Email