Universitas Sakola Tokushima Kedokteran

Autisme nyata atawa palsu?

adminaccount888 Bérita paling énggal

A laporan hal anyar dina Journal of Médis Penyelidik disebut "Kantétan karusuhan sarta Awal Media eksposur: gejala Neurobehavioral mimicking karusuhan spéktrum autis"Nunjukkeun yen sabagian barudak didiagnosis kalawan karusuhan spéktrum autis geus katempo gejala ningkatkeun nyirorot basa aranjeunna keur diteundeun ti ngagunakeun média sarta maénkeun dina cara séjén. Ulikan Jepang ieu ngarojong psikiater anak naon Dr Victoria Dunckley laporan. Manehna nyebutkeun yen 80% tina barudak manehna nilik teu boga kalainan kaséhatan méntal aranjeunna geus didiagnosis kalawan jeung medicated pikeun tapi boga gantina 'sindrom layar éléktronik'. Obrolan nya dina YouTube "Ngareset nu Brain ADHD: Ngaronjatkeun kabiasaan ku efek tina layar-waktos reversing"Nawarkeun ideu nya.

abstrak

Loba studi geus dilaporkeun loba épék ngarugikeun pamakean barudak média. épék ieu diantarana ngurangan ngembangkeun kognitif na hyperactivity jeung perhatian gangguan. Sanajan eta geus Dianjurkeun yén anak dijaga jauh ti média salila periode developmental mimiti, loba kolot modern ngagunakeun media saperti jalan ka nenangkeun barudak maranéhanana. Akibatna, barudak ieu kakurangan kasempetan pikeun ngabentuk kantétan selektif ku ngurangan Dursasana sosial. gejala ieu barudak aya kalana meniru karusuhan spéktrum autis (ASD). Sanajan kitu, sababaraha studi geus nalungtik gejala barudak ngamekarkeun jeung paparan média mimiti. Di dieu, urang nampilkeun budak kakeunaan média salila ngembangkeun mimiti na saha ieu didiagnosis kalawan karusuhan kantétan. Anjeunna bisa nyieun kontak panon jeung éta hiperaktif sarta sempet nyangsang ngembangkeun basa, kawas barudak kalawan ASD. gejala na ningkat nyirorot sanggeus anjeunna dicegah tina migunakeun sakabéh média sarta wanti maén dina cara séjén. Sanggeus perlakuan ieu, anjeunna bakal ngadamel kontak panon, sarta dikaitkeun maén kalawan kolotna. Kantun Ngahindarkeun media na maén kalawan batur bisa ngarobah paripolah anak kalayan gejala ASD-kawas. Kadé ngartos gejala disababkeun ku gangguan kantétan jeung paparan média mimiti. J. Med. Investasi. 65: 280-282, Agustus, 2018.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu