Cinta salaku beungkeutan

Cinta salaku beungkeutanpangalaman munggaran urang sunda biasana ti indung urang na, atawa caregivers séjén anu nurture kami nalika kami teuing ngora fend keur diri urang sorangan. Ibu ngahasilkeun tingkat pisan luhur tina neurochemical 'oksitosin' duanana dina méré kalahiran sarta ngaliwatan pinareup-dahar. Ieu mantuan ibu na babies beungkeut saling. Oksitosin indung a ngahasilkeun dina ieu tahap awal asalna ti bagian séjén tina otak ti nu dihasilkeun dina friendships na encounters seksual. cinta ieu salaku beungkeutan engké ngarojong ngembangkeun cinta seksual.

oksitosin tanggung jawab dina rasa kaamanan, kaamanan jeung amanat. Cai mibanda fungsi sejen teuing, Sababaraha di antarana kirang 'cuddly', saperti rasa 'schadenfreude', atanapi gloating dina gagalna batur urang. Umumna kalawan tingkat luhur oksitosin kami flourish. Eta ngidinan urang ngamekarkeun reséptor neural nu ngabantu urang beungkeut ku jalma séjén teuing. The reséptor oksitosin langkung urang gaduh, beuki oksitosin kami ngahasilkeun.

Bayangkeun gazelle anu dipisahkeun tina domba sareng kumaha sieunna. Ieu daging gampang pikeun prédator. Manusa oge suku ku alam. Aya kaamanan di angka.

Baheula, pengasingan, dibuang ti kulawarga sareng babaturan, mangrupikeun salah sahiji hukuman anu paling parah anu tiasa ditampi. Kurungan nyalira sami.

Oksitosin boga fungsi séjén. Eta mantuan ngurangan kadar ti neurochemical stress kortisol. Éta ogé bisa ngeureunan cravings keur gula atawa zat adiktif lianna. Contona mémang ngahambat asupan sukarela alkohol.

Kavling paripolah ngamajukeun sékrési oksitosin di brains urang, sapertos: nongkrong jeung pals; keur mantuan ka batur; belanja waktu di alam; lukisan atanapi gambar; nyanyi; sayah musik soothing; stroking sato; nyekel leungeun; kissing; cuddling; jeung kagiatan diaku semedi, yoga, atawa Pilates. Ieu nurtures perasaan empati, miara, playfulness, sarta pangajén. Simkuring ngarasa aman jeung pamadegan urang kenal jeung amanat.

Pikeun extent yen, courting kolot baheula diwenangkeun sababaraha ka dibere nyaho silih saméméh diving kana hubungan seksual. Hiji hubungan nu museurkeun kana ngan satisfying kahayang seksual nyalira, teu ngidinan trust perlu, cinta jeung beungkeutan ka garap.

Poto ku Norbert Braun on Unsplash