Pasangan beungkeutan Lesmana

Pasangan beungkeutan LesmanaBari nikah sorangan bisa jadi lembaga dirancang socially, kahayang janten di sababaraha hiji biologis. Sex jeung beungkeutan anu duanana ganjaran alam. Manusa téh bagian tina grup tina kirang ti 5% mamalia disebut pasangan bonders.

Ieu ngandung harti yén urang boga struktur otak nu ngidinan urang kawin pikeun hirup, jadi monogamous socially, kawas swans. Aranjeunna ngidinan urang pikeun beungkeut jangka panjang, cukup lila pikeun dua caregivers mawa up ngora maranéhanana.

Tapi jadi 'monogami sosial' teu sarua jeung 'monogami séksual'. Godaan pikeun 'ulin jauh ti imah' aya dina ampir sakabéh mamalia kaasup manusa. A review alus ngeunaan literatur geus sadia Ieuh.

nu sistim ganjaran nyaeta dimana struktur beungkeutan pasangan ieu perenahna. Éta struktur anu sami anu ngadorong urang kana ganjaran alami anu sanés pikeun tuangeun sareng cai.

Sedih, éta ogé dimana ganjaran olahan atanapi jieunan sapertos alkohol, nikotin, sareng narkoba ogé gaduh pangaruh. Aranjeunna ngabajak sistem pelesir / ganjaran.

Kanyataanna, ganjaran jieunan kawas kokain jeung alkohol bisa ngahasilkeun rasa malah leuwih sengit ti euforia ti sex. Panaliti mendakan yén pasangan bonders, dibandingkeun sareng sato anu promiscuous ku alam, langkung rentan ka kecanduan.

Klik tombol The Coolidge Pangaruh pikeun neuleuman naha ieu téh masalah nyata pikeun sustaining hubungan cinta.

The Coolidge Pangaruh

Beungkeutan jeung amanah téh penting. Urang mindeng hoyong nganyatakeun cinta liwat awak urang kayaning ku hugging, kissing, caressing, entwining jeung ngabogaan sapatemon. Asih touch "soothes nu gunana telenges" na pisan penyembuhan. Lesmana jeung hubungan asih harmonis sabenerna fisik ngajadikeun cageur gancang sanggeus tatu. Naha urang mikir cinta segi romantically keur 'asih' atawa markisa sakumaha atah jeung nafsu, parasaan ieu sarta emosi anu ngalaman utamina dina uteuk. Ku kituna ku diajar sajauh kami bisa kumaha karya otak bakal mantuan kami ngalaman eta emosi-enhancing hirup dina cara alam beuki konsistén.

Poto ku Alvin Mahmudov dina Unsplash