The Kiss ku Rodin

Cinta sakumaha Xperia Sanggama

kahayang seksual, drive arah kelamin, jalangan atawa rasa 'nafsu,' oge ganjaran alam, atawa napsu, disetir ku neurochemical dopamin. Dina dopamin konteks ieu ngarangsang 'antisipasi' tina ganjaran, kahayang na wanting. Fungsi utama nyaeta pikeun ngarojong kami boga babies, naha urang sabenerna hayang boga orok atanapi henteu, nalika urang keur nyieun cinta.

Alam boga agénda pisan jelas tur kuat - mun meunang gén pamadegan kana generasi salajengna. Ieu thrives on rupa genetik. Alesan keur ieu pikeun nguatkeun gene pool. Inbreeding ngabalukarkeun defects genetik na masalah kaséhatan. Ieu masalah dina loba budaya mana nikah cousins ​​kahiji nyaeta pakewuh. Ngabogaan rupa genetik hartina lamun aya hiji wabah panyakit atawa parobahan radikal séjén dina kaayaan hirup, aya deui likelihood nu sababaraha individu kudu campuran gén anu bakal ngidinan ka salamet.

Orgasme, sensasi sengit ti pelesir nu keur loba téh tujuan kalakuan seksual, susunan off cascade of neurochemicals, opioids, éta urang ngalaman jadi euforia. Dina titik nu dopamin nu eureun keur ngompa kana jalur reward. Sagala leftover ieu didaur deui kana sistem siap pikeun kasempetan hareup ngajalankeun kami ka gawang survival, hiji hadir sanggeus geus kahontal.

kahayang pikeun ngarasakeun sensasi pelesir sengit drive kami malikan kalakuan deui jeung deui. Tina sagala ganjaran alam, Orgasme nyaeta hiji nu nyadiakeun pelepasan pangbadagna tina dopamin jeung sensasi pelesir di sistem ganjaran otak. Ieu téh mangrupa taktik utama dina strategi alam urang tetep urang fertilising sarta ngahasilkeun babies langkung.

Tapi aya hiji kutu dina sistem, disebutkeun urang kukituna kabeh ragrag asih sarta hirup happily kantos sanggeus, sarta ahli hukum cerai teu bakal jadi sibuk.

<< beungkeutan Lesmana Pair The Coolidge Pangaruh >>

Nyitak Friendly, PDF &amp; Email